Suomi-ruokahurahdus

Tietysti se ajatuksena vähän huvittaa – että täällä Fugessa on (kai) useampiakin tällaisia suomalaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneita kauppoja. Että kuulkaas sinistä lenkkiä ja Turun sinappia pöytään vaan, Suomi-juntit täällä ulkomailla ja silleen, hehehee.

la-leona

Mutta mitäs sitten, kun nelivuotiaan mielestä espanjalaiset lihapullat maistuvat väärältä. Jauheliha on pahaa. Jopa nakit ovat vääränlaisia. Kasvissyöjä-äitikin kaipaa papuja, jotka eivät olisi limaisia. Tai soijarouhetta, joka olisi kunnollista.

Sitten tämä joulukin tässä. Mmmm piparitaikinaa, torttutaikinaa ja luumuhilloa. Glögikään ei ois paha.

Ja kun sitten vajaan kahden kuukauden täällä olon jälkeen ajattelimme ”ihan vain vilkaista” tällaista Suomi-kauppaa, me sekosimme. Siis ihan-ihan-ihan täysin sekosimme – kaikki ne ihan tavalliset tuotteet, jotka kotimaassa ovat maailman arkisinta peruskauraa, tuntuivat yhtä äkkiä elämää suuremmilta herkuilta.

naksuja

elovena

soijarouhe

oivariini

Tuplavaunujen tavaratilan vetoiseen ruokakuormaamme lähti hapankorppuja. Oivariiniä. Soijarouhetta. Karjalanpiirakoita. En kestä täällä on leipäjuustoaaaaaaaaaah!

Ja tytöille NIITÄ IHAN OIKEITA LIHAPULLIA.

lihapulla

Leipäpakastinhyllyllä kävimme nopean, mutta tiukan väännön: reissarit vai ruispalat? Joel sanoi ruispalat, minä reissari. Otimme molemmat.

ruispala-reissari
Lounaalla meidän perheessä joka ikinen söi lautasensa viimeistä nuolaisua myöten tyhjäksi.

Suomi-ruoka. Mmmm.

Toivottavasti tilaavat jatkossa tarpeeksi noita lihapullia. Me nimittäin aiotaan käydä tyhjentämässä hyllyt sieltä tän jälkeen aina joka toinen torstai.

 

PS. Huomasitteko toisen kuvan vasemmanpuoleisen ruokahyllyn, te lastenruoista kyselleet? Kyllä, täältä saa!!!!

30

You Might Also Like

 • Minna
  23.12.2016 at 15:00

  Kyllä on hyvän näköiset valikoimat! Ymmärrän täysin jos on mopo karannut käsistä!😊

  • krista
   23.12.2016 at 15:03

   KAIKKI IHAN PARHAAT TUOTTEET! :D

   Oon kaivannut itselleni vielä GoGreenin papuja (sellaisia valmiita) ja pakasteista kans esim. soijamakkaraa. Siinä huumassa en vielä kyennyt (puhumaan) kysymään sen tarkemmin, että voiko tuotteita toivoa. Tietty voi olla, että noilla vegetuotteilla ei ole niin paljon kysyntää. Mutta HITSI että on tuttuja ruokia ikävä! Onneksi täällä on hyvä kotiintoimitus-nepalilainen, sieltä on saanut parhaat ruoat tähän asti :D

 • krista
  23.12.2016 at 15:28

  PS. Keittiöstä kuuluu juuri nyt:
  Joel: ”Tytöt, syömään!”
  Silva: ”Mitä on ruoaksi?”
  Joel: ”Lihapullia.”
  Silva (epäluuloisena): ”Onko suomalaisia lihapullia?”
  Joel: ”On.”
  Tytöt (VALTAVA kiljunta): ”JEEEEE! JEE! JEE! JEE! SUOMALAISIA LIHAPULLIA! OI TÄTÄ ONNEN PÄIVÄÄ! JEEE! JEEE! JEEE!”

  Et silleen :D

 • maaritanneli
  23.12.2016 at 16:04

  Turkissa asuessani oli juhlahetki, kun sai Rodokselta suomalaista Edamia. Joko itse haettuna lautalla, kolmen kuukauden välein tehtävällä passinleimausreissulla tai tilattuna kaverilta.
  (turkkilainen juusto ei maistu juustolta..)

  • krista
   23.12.2016 at 16:10

   Varmasti se vaivannäkö teki siitä juustosta vieläkin herkullisempaa! <3 Aattelee, että ihan tuikitavallinen Edam - ja sit se tuntuu juhlaherkulta <3 Ymmärrän tosi hyvin!
   -
   Täällä puolestaan on tosi hyvät juustot, ei tarvinnut tuolta ostaa, vaikka tarjolla oli :)

 • Puumis
  23.12.2016 at 16:13

  Oliko paljon kalliimpia kuin Suomessa? :)

  • krista
   23.12.2016 at 17:44

   Pakko myöntää, että siinä huumassa en paljon hintoja katsellut :D Mutta veikkaan, että on kalliimpaa kuin Suomessa (tietysti, koska kuljetus), mutta ei siis ehkä niin paljon kalliimpaa, että ois huumaa pysäyttänyt :D Selvästi kalliimpaa tietysti kuin espanjalaiset ruoat. Ei tuolla joka päivä shoppailisi kaikkia perusruokatarpeita, mutta ”herkkuna” kyllä!

 • Perheellinen
  23.12.2016 at 17:56

  Onhan se suhteellista onko tuolla edullista vai kallista. Jos kotoprismassa makea piltti lapselle maksaa 0,23€/kpl niin tuolla 1,20€/kpl. Kaikissa ei toki noin räikeää hinnan nousua. Suosittelen monissa tuotteissa edullisempia Ewald’sia ja Centron puodissa.

  • krista
   23.12.2016 at 18:04

   Niissä ei ollakaan vielä käyty, mutta täytyypä kokeilla!

 • Miuku
  23.12.2016 at 20:14

  Olin syksyllä 2014 Kreikassa työharjoittelussa 3kk ja voi sitä onnen määrää, kun kahden kuukauden jälkeen pääsin paikalliseen Ikeaan! Ruokaosastolla menin ihan sekaisin ja ostin mm. glögiä, keksejä ja puolukkamehua. Marraskuun lopussa olin suomalaisen Merimieskirkon joulumyyjäisissä vapaaehtoisena ja oli ihan parasta ostaa fazerin sinistä ja lakua. on se joo jännä, että vaikka pidän suuresti kreikkalaisesta ruuasta, maistui suomalaiset ruuat ekstra hyvältä erityisherkulta :D

  • krista
   23.12.2016 at 21:30

   Kreikkalainen ruoka <3 <3 <3 ...mutta YMMÄRRÄN! Ikea on kyllä hyvä tässä :D Malagassakin on Ikea, mutta siellä me käytiin heti tänne saavuttuamme, joten se ei vielä aiheuttanut samaa huumaa - mutta nyt (tai parin kuukauden päästä) saattaapa aiheuttaakin :D Se on kyllä jännä, että jotkut maut on vaan "paluu kotiin". Vaikka Suomessa ollessa ei siis mitenkään ole edes "perinteisen" ruoan käyttäjä. Tai siis on se perinteisestä tietysti se reissarikin :D

 • Lilia
  24.12.2016 at 00:47

  Hih, oon kokenut tismalleen saman. Fuengirolaan meno aluksi vähän ärsytti – niin paljon suomalaisia ihmisiä ja jopa kauppojakin! Sitten jonkin ajan kuluttua astelin kuitenkin moiseen kauppaan, ja sekosin. Menin kotiin silmät kiiluen ja esittelin miehelle puhelimesta kuvia mm. Karkkivalikoimasta. Ja ehdittiin me useamman kerran käydä siinä mummon pullapuodissakin (vai mikä se oli) hakemassa korvapuusteja. Ja me oltiin vaan kuukausi (!!) Fugessa ennen ku jatkettiin matkaa pohjoisempaan Espanjaan. Nopeasti se näköjään ainakin itellä tulee nostalgia kotimaata kohtaan. 😄

 • Hollannikas
  25.12.2016 at 13:31

  Mulle riittää käydä kerran vuodessa kirkolla Rotterdamissa ruokaostoksilla. Niillä on siellä ihan kauheat hinnat ja sinne menee julkisilla (pyörällä, junalla ja ratikalla) 1.5h ja autolla noin tunti. Ikeassa käydään välillä ja samalla sitten jotain ruokia mukaan. Mutta rehellisesti sanottuna en kaipaa enää niin monia juttuja näin 10 vuoden jälkeen. Täältä löytynyt uudet suosikit. Vain näin joulua syödään suomalaista ruokaa vaikka itse teinkin suurimman osan (laatikot, kalat, sienet..). Glögi ja piparitaikina ostettiin IKEAsta. Mutta joku lastenruoka on ihan samaa täällä ja kaurapuuroa saa jos tietää mistä etsiä.

  • krista
   25.12.2016 at 15:35

   Varmasti tosiaan pidemmässä ajassa paikallinenkin ruoka ”arkimaistuu” ja tuntuu sitten just siltä tutuimmalta!

   Joo ja siis mähän en olisi etukäteen ajatellut, että me ”tarvitaan” Suomi-kaupan antimia, mutta näin kahden kuukauden jälkeen kyllä huomaa, että lapsille uppoavien ruokien valikoima jotenkin vaan kaventuu ja kaventuu; ja Silva on todennäköisesti laihtunut :( Varmasti pitkällä (sillä edellisellä) flunssallakin osutta tähän. Toisaalta sitä ajattelee, että totuttaa; että onhan tässä vielä kolme kuukautta aikaa oppia näihin makuihin. Mutta sitten taas, kun lapsi alkaa tuntua laihtuneelta, tulee mieleen, että mitäs jos vaan ostais niitä suomalaisia lihapullia :) Varmaan vähän miksaillaan jatkossa, mutta ilo oli kyllä nähdä lapsen syövän masunsa pullolleen välillä <3

 • Bäää
  25.12.2016 at 22:14

  Mitäs jos tekisitte itse lihapullia? Lapset ottaisi mukaan tekemään niin vois maistuakin :) Toisaalta onneksi on ikea mistä saa tuttuja herkkuja :D Mä hakisin varmaan pakkasen täyteen just lihapullia kun ne on lasten lemppareita eikä kyllä voida edes syödä halpis höttöpullia kun tulee maha kipeäksi. :(

  • krista
   26.12.2016 at 10:55

   Joo sitä me ensin yritettiinkin, mutta hitsi kun jotenkin jauhelihakin on ”väärän” makuista – en tajua. Jopa perunamuussikaan ei mene, kun sekin on kuulemma erilaista kuin Suomessa. Vaikka tekisi Oivariiniin :D Toisaalta muistan kyllä itsenikin ala-asteikäisenä Teneriffalla, kun söin koko viikon spagettia ja ketsuppia, kun kaikki muu oli mukamas ”kummallista” :D No, nyt on vähän pidempi aika, joten ei voi ihan tuolle linjallle heittäytyä. Mutta varmaaan se jonkinlainen piilossaoleva koti-ikävä tällaista tekee – päällisin puolin lapsilla on superkivaa eikä ongelmia sopeutumiseen, mutta sitten tavallaan tällaiset ruokastopit on sellaista piilevää koti-ikävää ja kaipuuta ”siihen tutuimpaan” varmaan.

   Noissa lihapullissa ei hassusti tuossa etiketti näy, mutta ne on siis Kivikylän pullia (lihapitoisuus 88 %), niitä me syödään kotonakin :) Ikeatkin on varmasti hyviä, mutta nää on noille lapsille se tutumpi maku – ja tuohon Suomi-kauppaan on toki lyhyempi matkakin, siihen menee kävellen, kun Ikeaan pitäisi mennä taksilla 20 min (meillä ei ole autoa) :) Mutta jos vielä Ikeassa käydään, niitä vois kyllä tosiaan myös ostaa!

 • Minttu MAMI GO GO
  30.12.2016 at 14:21

  Vinkkinä, kannattaa hamstrata Ikeasta myös niitä lihapullia, on halvempaakin :D

  • krista
   30.12.2016 at 17:08

   Se ois kyllä hyvä! Tästä on vaan aika pitkä matka Ikeaan, kun ei ole autoa käytössä – alkumatkasta kävin siellä taksilla… Mutta jos toisen kerran asiaa sinne tulee, niin voisipa hyvin ostaakin pakkaseen jemmaan! :)