Ensimmäisen viikon ruokahelpotus

Kaupallinen yhteistyö: Sannan ruokakassi

Tämä idea me saatiin jo vuosi sitten Espanjasta palatessa: mitä jos me helpotettaisiin kotiinpaluuviikon ruoanlaittoa ja tilattaisiin heti ensimmäiselle maanantaille Sannan ruokakassi…?


Niin tehtiin! Ja sama hyväksi havaittu idea toteutettiin myös tänä vuonna. Tällä meidän ensimmäisellä Suomen-viikolla meillä ei siis käydä niitä ainaisia ”mitä tänään ruoaksi” -pähkäilyjä, vaan syödään Sannan ruokakassin antimia.

Varmasti aika moni tietää tämän fiiliksen: matkalta kotiin tullessa on matkustusväsymys päällä ja tyhjä jääkaappi vastassa. Tällaisen puolen vuoden poissaolon jälkeen on edessä myös kaappien inventaario, kun kuivakaapin perustuotteita on ehtinyt mennä vanhaksi. Ruokahuolto ensimmäisinä päivinä tuntuu olevan enemmän tai vähemmän säätöä  – ennen kuin ollaan taas takaisin siinä omalla painollaan eteenpäinsoljuvassa arkitilanteessa, jossa kaapissa on ne omat tutut vakioainekset. Jauhoista öljyn kautta oivariiniin.

Tuon ruokakassin tilaaminen osui siis just sopivasti siihen ensimmäisten päivien ruokasäätövaiheeseen: sillä saa kolme päivää hyvää peliaikaa. Voi vaikka silläkin ajalla sitten pestä pyykkiä ja purkaa matkalaukkuja, heh. Toki muutamia perusjuttuja (maitoa, kahvia) täytyi silti käydä kaupasta alkuun nappaamassa, kun me palattiin jo lauantaina – mutta sen voi vielä tehdä silleen ”aivot narikassa” -tasolla ja se tuntuu jollain tavalla hassusti helpommalta.

Ja muutenkin tuon ruokakassin käyttö tuo normaaleihinkin viikkoihin aina sellaista sopivaa kivaa ruokavaihtelua, kun tulee kokeiltua vähän erilaisia ruokia. Jotkut ruoat jäävät vakkarivieraaksikin omaan keittiöön; näin kävi esimerkiksi sille papulevitteelle.

Mutta joo, viime vuonna tehtiin siis eka kerran tämä ruokakassin tilaaminen juuri kotiinpaluuhetkeen, ja nyt se sama sitten tosiaan toistettiin. Ja siitä kassista on jo syöty tällä viikolla koko perheen päivälliseksi orecchiettepastaa parsakaalitahnalla (eli ”vihreää hattupastaa”)…

…ja lounaaksi Joelin kanssa kaksistaan oman pihan piknik-viltillä kreikkalaisia pinaatti-fetajuustopihvejä salaatilla. Reseptistä tulee neljälle, joten loput me syödään vielä loppuviikosta vähän tuunaten vaihtelun saamiseksi; luultavasti loppujen kasvispihvien kaveriksi tehdään jonkinlainen papuherkkusysteemi.

Ja huomenna me syödään vielä reseptivihkon ja ruokakassin kolmas ruoka (jota itse asiassa odotan eniten vesi kielellä) eli stufato, italialainen kasvispata fetajuustolla.

Meille sattui vieläpä tosi hyvä tsägä, että Sannan Vegekassissa oli just tällä viikolla näitä fetajuustoa (mun ultimate-herkku!) sisältäviä ruokia – NAM. Alkuun mietimme hetken, että otammeko tähän saumaan Vegekassin vai  tavallisen ”lihallisen” version; molemmista saa kyllä soveltamalla meidän koko perheelle ruokaa, eli lihaa sisältävistä ruoista Joel vain keksii mun lautaselle lihan korvaavan proteiininlähteen. Mutta nyt todettiin, että lapset syövät kuitenkin lounaan päivähoidossa ja hekin kyllä noita kasvisruokia (vaihtelevalla menestyksellä) vähintäänkin maistelevat, joten Vegekassi it is.

Ja hyvä valinta oli!

Tuosta Sannan ruokakassista olen kirjoittanut siis monesti aiemminkin. Ensimmäistä kertaa me kokeiltiin sitä jo 1,5 vuotta sitten, siitä kokemuksia täällä. Eli homman ideahan on se, että ruokakassi helpottaa sitä ikuista ”mitä me nyt sitten tänään syödään” -ongelmaa toimittamalla (toimitus maanantaisin) kotiovelle ruokakassin, joka sisältää ainekset 3-5 (kassista riippuen) ateriaan ja reseptit niihin. Kasseista on tällä hetkellä olemassa jopa viisi erilaista variaatiota: perhekassi, gluteeniton perhekassi, vegekassi (lakto-ovo-vegetaarinen), lasten suosikkikassi ja maukaskassi.

Itselleni ihan uusi juttu on tuo lasten suosikkikassi – sitäkin me kyllä ehdottomasti joskus testataan! Toivotaan, että siellä on sitten papupöperöitä meidän 6-vuotiaalle ja nakkeja 4-vuotiaalle :D Sannalle vähän haastetta hei!

Jos et ole vielä testannut Sannan ruokakassia ja se kiinnostaa, niin sain tähän annettavaksi uusille tilaajille 10 euron alennuskoodin.

Koodilla: PUUTALOBABY10 saa siis 10 euron alennuksen uusista tilauksista, etu on voimassa 30.5. asti. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa, tykkäsittekö!

Täältä näkee listan, mille postinumeroalueille ruokakassia tällä hetkellä toimitetaan. Myös postinumerohaku tuolta Sannan ruokakassin sivulta löytyy; sen saa esiin valitsemalla ensin jonkun ruokakassin ja klikkaamalla sitä; sieltä tulee seuraavaksi esiin ruutu, johon postinumeron voi syöttää ja tsekata, että toimitetaanko sitä omaan kaupunkiin.

Meillä ruokakassia on käytetty tosiaan näissä kotiinpaluutilanteissa ja sen lisäksi ajoittain ihan perusarkeen ruokavaihtelua tuomaan. Olen myös miettinyt sitä joskus lahjaksi, mutta en ole tullut koskaan kokeilleeksi – täytyy yrittää pitää muistissa sekin idea! Millaisiin tilanteisiin teille sopisi Sannan ruokakassi? Entä mikä kassivaihtoehto tuntuu teille houkuttelevimmalta?

Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan yksi Sannan ruokakassi (arvo n. 70e). Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Sannan ruokakassi

12

You Might Also Like

 • Jermia
  16.5.2018 at 15:19

  Monta kertaa olen Sannan ruokakasseja käynyt katselemassa, mutta kokeiluasteelle en ole vielä päässyt. Hektiseen hetkeen tuollainen voisi olla kätevä.

  • krista
   16.5.2018 at 17:42

   Joo kannattaa kyllä kokeilla! (hih esimerkiksi nyt tuolla kympin alehoukuttimella :) ) Senhän voi laittaa vaikka kahden viikon välein ja sit jos ei tunnu ”omalta”, niin on hyvin aikaa peruuttaa sitten se seuraava – tai sit kokeilla vaikka muutaman viikon ajan, että tuoko se itselle sitä helpotusta :) Mutta joo hektiseen hetkeen hyvä ja kuitenkin sit saa laadukasta ruokaa eikä eineksiä (mikä meillä on se toinen kiireisen hetken juttu).

 • Suvi
  16.5.2018 at 15:30

  Olen monesti miettinyt miten kätsä olisi esim. miehen työmatkojen aikaan 😊

  • krista
   16.5.2018 at 17:43

   Joo, totta – just tuollaiseen tilanteeseen, kun kaipaa vähän helpotusta kaupassakäynteihin!

 • Venla
  16.5.2018 at 15:30

  Mä tiedän tasan tarkkaan mitä kokeilisin. Vegekassia, koska halutaan syödä nykyistä kasvipitoisempaa safkaa. Kokkailen jo vegepitoisempaa, mutta noilta sais idiksiä.

  Sit haluaisin kokeilla myös perhekassia koska iso uusperhe.

  Sama kuin ylläkommentoineella, oon kauan arponut että pitäis kokeilla näitä. Ideahan on loistava.

  • krista
   16.5.2018 at 18:06

   Joo vaikka meilläkin Joel kokkaa päivittäin mulle kasvisruokaa (ja Joelin ruoat on mulle just niitä maailman herkullisimpia!), niin tästä tulee just sellaista kivaa vaihtelua ja monipuolisuutta. Ja just ideoita; esimerkiksi just noista kasvispihveistä Joel puhui, että voisi kokeilla samaa tyyliä ”pöperöä” – eli ottaa jatkossakin ikään kuin vaikutteita noista ja jatkaa myös jollain omalla :)

 • Annek
  16.5.2018 at 15:34

  Tuomaan vaihtelua, olen myös oppinut sieltä uusia ruuanlaittotaitoja – tekemään kastiketta ja maustamaan. Fenkoliakaan en olisi koskaan kokeillut ilman Sannan ruokakassia.😊

  • krista
   16.5.2018 at 18:08

   Meilläkin on muuten Sannalta (fenkolista tuli mieleen) tullut sitruunan käyttö! Sitä ei olla tavallisesti käytetty, mutta Sannan ruokakassin reseptien myötä on huomannut, että sehän tuo kivasti erilaista makua vaikka just salaattiin (tuossa pihvien lisäkesalaatissa oli siis sitrunaa taas).

 • Susanna
  16.5.2018 at 15:43

  Vegekassi. Kiireiseen arkiviikkoon kun ei jaksaisi olla luova keksimään ruokia eikä jaksaisi myöskään niitä samoja helppoja perusjuttuja. Helpotusta ja uusia ideoita.

  • krista
   16.5.2018 at 18:33

   Just sama meillä!

 • Mursu
  16.5.2018 at 15:50

  Haluaisin päästä joskus hieman helpommalla (esim. nyt kun on uimakoulut = 2 viikkoa joka ikinen arkipäivä), mutta kassia ei toimiteta meidän alueella, olen kyllä jättänyt pyynnön :)
  Voitko laittaa tuon stufato, italialainen kasvispata fetajuustolla reseptin, kuulosta ”pakko testata” jutulta :)

  • krista
   16.5.2018 at 18:36

   No voi harmi, että eivät toimita! Laita ihmeessä sopivin väliajoin uutta toivetta :) Tulihan se vegekassikin toiveiden jälkeen eli kyllä he varmasti kuuntelevat tällaisia toiveita ja toimivat sen mukaan, miten kysyntää tuntuisi löytyvän!

   Hei mä kyselen, saako sitä reseptiä laittaa! Tosiaan noissahan on varmasti tekijänoikeusjutut ym., mutta esimerkiksi sen papulevittereseptin laittamiseen sain sit erikseen luvan! Meillä tuota laitetaan huomenna, mmmm, toivottavasti on hyvää! (on varmasti :D )

 • Laura
  16.5.2018 at 15:51

  Olis just huippu! Mä niiiin niiin niiiin paljon tarvisin uusia ideoita ja reseptejä samojen vanhojen tilalle. Olis tosi virkistävää :) Ehdottomasti ottaisin kasviskassin.

  • krista
   16.5.2018 at 18:36

   Just tällaista tää kyllä antaa!

 • Anna
  16.5.2018 at 15:57

  Kuulostaapa hyvältä idealta kotiinpaluuseen! Me yleensä varaudutaan matkoilta kotiinpaluuseen valmiiksi pakastimeen odottamaan ostetuilla pakastepizzoilla :-D nekin tuovat edes vähän helpotusta, kun yleensä lentokentältä tullessa on hirveä nälkä eikä jaksa panostaa edes siihe kaupassa käyntiin!

  • krista
   16.5.2018 at 18:40

   Hei hyvä idea tuokin, pelastavat ainakin sen ihan ekan ruokailun! Joo lennon jälkeen se on usein niin, että haluaa vain peseytyä, syödä ja mennä nukkumaan, ei TODELLAKAAN ruokakauppaan!

 • Tanja
  16.5.2018 at 15:59

  Kun molemmilla meistä vanhemmista kiivas työputki päällä. Silloin apu ruokahuollossa olisi kyllä enemmän kuin tervetullut.

  • krista
   16.5.2018 at 18:42

   Todellakin! Ja vaikka eineksillä tosiaan pelastaa yksittäiset kiirepäivät, niin etenkin pidempiin kiireputkiin on kiva, että kuitenkin lautasella on sellaista monipuolisempaa ja itse tehtyä!

 • Puuraitti
  16.5.2018 at 16:14

  Ruuhkavuosien arkisirkusta helpottamaan. Erityisesti jomman kumman tai molempien työmatkojen aikana/jälkeen.

  • krista
   16.5.2018 at 18:42

   Kyllä! Arkisirkus on muuten just hyvä sana :) Ja ruokasirkus!

 • M
  16.5.2018 at 16:35

  Ikinä en ole ruokakasseja tilannut, mutta nyt kyllä houkuttelisi kokeilla, kun kesäkuun puolella koittaa muutto.

  • krista
   16.5.2018 at 18:45

   Joo tuollaiseen kiirepiikkiin kannattaa kokeilla erilaisia helpotuksia!

 • Johanna
  16.5.2018 at 16:55

  Nämä ruokakassipalvelut on kiinnostaneet jo pitkään, koska VIHAAN käydä ruokakaupassa ja miettiä mitä sieltä ostaisi eikä ole autoa, joten se kassien roudaaminen on inhokkipuuhaa myös. Lapsia ei ole, mutta koira on, ja aina töistä on akuutti kiire häntä ulkoiluttamaan, joten Prisma-reissut ei oikein mahdu kotimatkojen ohjelmaan. Ehkä tuon alen innoittamana täytyy nyt kokeilla! Vegekassin valitsisin ehdottomasti.

  • krista
   16.5.2018 at 18:48

   Joo nykyisin kun ruokakaupassa käymistä voi ulkoistaa, niin se on meilläkin yksi niistä hyvin mielellään ulkoistettavista jutuista :) Se vie yllättävän paljon aikaa arki-illastakin, etenkin jos käy ”pitkän kaavan kautta”, ei me isommalta Prisma-reissulta koskaan alle tunnin selvitä, vaikka oltais kuinka tehokkaita. Ja se on iso lohko sitä arki-iltaa kyllä. Mä kans en ole mikään ruokakaupassa käynnin fani :) Joskus sinkkuaikana lykkäsin sitä aina niin pitkään kuin ikinä pystyi ja vähän ylikin. Sitten kun oli kissanruoka loppu, niin oli lopulta pakko mennä :D

 • Ninneri
  16.5.2018 at 17:06

  Tommonen vois olla hauska yllätyslahja köyhälle opiskelijalle: vois kuvitella että yhdestä kassista riittää pienelle taloudelle syötävää pitkään :)

  • krista
   16.5.2018 at 18:53

   Hei mahtava idea! Ja kun yhdestä ruoasta tulee neljä annosta ja loput vaikka pakastaa, niin tällähän tosiaan syö reippaasti yli viikon!

 • 6tytönäiti
  16.5.2018 at 17:07

  Tyttärelle ois kiva kerrankin saada kunnon aineksia kun ei niitä opiskelija oikein muuten voi ostaa.. Ois varmasti erilaisia reseptejä mihin on tottunu..

  • krista
   16.5.2018 at 18:55

   Ihana! <3 <3 <3 Ihan mahtava lahja omalle lapselle - tulee syötyä terveellisesti ja monipuolisesti pitkän aikaan, kun tosiaan yhdelle engellehän noista syö useamman päivän! Vielä kun saisi kassiin lapun mukaan, että "terveisiä äidiltä" <3

 • Tiksu
  16.5.2018 at 18:03

  Pitäis kyllä kokeilla, olen monesti katsellutkin sivuja! Ehkäpä tuon kympin alen kanssa voisin vihdoin laittaa tilauksen!

  • krista
   16.5.2018 at 18:56

   Testaa ihmeessä ja kerro, että tykkäsitkö! Tosi monelle tää on ollut kyllä tällainen kiva arkihelpotus :)

 • Satu
  16.5.2018 at 18:09

  Ruokakassi sopisi erityisesti niihin viikkoihin, joihin osuu useita työreissupäiviä, miehen pääsykokeisiin luku-urakka, päälle vyöryvät kevätsiivoukset, anemia, migreeni ja liuta unettomia öitä putkeen. Houkuttelevin vaihtoehto olisi ehdottomasti vegekassi!

  • krista
   16.5.2018 at 18:57

   Uhh kuulostaa just sellaiselta saumalta, että todellakin ois arkihelpotuksen paikka! Vegekassi on kyllä kiva <3

   • Satu
    16.5.2018 at 21:21

    Hei, en muuten ainakaan äsken saanut alekoodia toimimaan ajattelemallani tavalla. Yritin tilata vegekassia, jonka kamppishinta on palvelun etusivun mukaan 49€. Tilauksen jälkeen ilmoitti kuitenkin hinnaksi 59€ :o Miksiköhän?

    • krista
     16.5.2018 at 21:40

     Hei kääk ja ääk, nyt siellä on jotain hassua! Mä laitan heti viestiä ja kyselen, että mistä on kyse! Hmm siellä on siis kampanja, eikö ne ehkä ole huomioineet tätä alekoodia yhtä aikaa vai mitä ihmettä? Ei voi tietty olla, että meidän koodihinta on huonompi kuin kampanja :D :D :D Varmasti vaan joku hämmennys, kiitos kun laitoit viestiä, selvitetään!

 • Tee
  16.5.2018 at 18:45

  Olisi tosi kiva kokeilla, kun meille on syntymässä vauva tässä ihan lähipäivinä niin kaikki aikuisten ruokahelpotus tulee varmaan tarpeeseen! Ja vegekassi ehdottomasti.

  • krista
   16.5.2018 at 18:59

   Joo ai että tätä mekin mietittiin silloin, kun eka kerran kokeiltiin: että tää ois ollut niin hyvä vauva-aikoina! Aivot ei todellakaan riitä mihinkään ruokalistan suunnitteluun saatikka ainesten ostamiseen, ja siinä kaikessa härdellissä saattaa oma syöminen helposti unohtua… Ja kuitenkin tarvitsee monipuolista ravintoa imetykseen, jaksamiseen ym. Eli tosi hyvä sauma työ kyllä!

 • Heini
  16.5.2018 at 18:54

  Jollekin kiireiselle viikolle olis huippu! Vähän turhan kalliilta tuntuu tällä hetkellä vaan.. Meille tulis gluteeniton kassi..

  • krista
   16.5.2018 at 19:03

   Joo oon mäkin sitä mieltä, että ei tämä mitään halparuokaa ole – mutta sitten lasken, että tulee niitä annoksia sitten kuitenkin aika paljon, ja ainekset on ehdottomasti sitä parasta mahdollista laatua (paljon luomua, kotimaista), niin sit perustelen sen hinnan itselleni sillä, ja sitten se yhtäkkiä tuntuukin ihan sopivalta :)

   Toi on muuten kiva, että ovat huomioineet tuon gluteenittoman!

 • Sini-Johanna
  16.5.2018 at 19:15

  Muutamaan otteeseen pohtinut kyllä tota Sannan ruokakassin kokeilua. Mutta ei ole raaskinut näin opiskelija budjetilla. Mutta ensviikolla palaan 6 viikon Norjan reissusta niin ehkä sitä sit vois.

  • krista
   16.5.2018 at 19:23

   Terkut Norjaan! Onko sielläkin yhtä kesä kuin täällä Suomessa?

   Joo opiskelijabudjetilla (ja toki muutenkin) kannattaa hyödyntää nämä kokeilualennukset! Ja jos syöjiä ei ole neljää, niin tosiaan pakkaseen vaan loput, niin riittää pidemmäksi aikaa!

 • TiinaKoo
  16.5.2018 at 19:42

  Maukaskassi kuulosti mielenkiintoiselta. Kokeilu kiinnostaa, mutta tänne Jyväskylään ei näköjään toimiteta. Mitä ihmettelen suuresti.

  • krista
   16.5.2018 at 19:51

   No voi harmi! Jos en nyt ihan väärin muista, joskus kyllä Jyväskylään toimitettiin! Ne varmaan vaihtelee kysynnän mukaan noita kaupunkeja… Kantsii laittaa toivetta menemään! :)

  1 2 3