Pysähtymisen vaikeudesta (sur-rur-rur)

Voisiko jo hidastaa? Antaa kiireen sulaa pois. Saada alas leposykettä. Hidastaa askelten tahtia.

Pää sanoo sur-rur-rur. Näin sitä mennään, jea! Ripeys on hyve, aikaansaaminen ihanaa! Viikkojen ja viikkojen ”jee saan hyvin aikaan, olen reipas” -putki imee mukaansa. Asia hoidettu – check! Seuraavaksi toinen – check. Teen, toimin, pystyn, JEA! Palkitsevaa, hyvä fiilis, jopa koukuttavaa.

Nyt on tonttuleikit leikitty ja opettajat ja hoitajat halattu. Huhtikuussa tavataan, kiitos huipusta syksystä! Lasten loma alkaa. Silti pää jatkaa sur-rur-rur. Vielä pari juttua. Meili sinne, toinen tänne. Lopetan heti kun teen ihan pikkupikkuhomman. Voisi jo sammuttaa tietokoneen, mutta se vetää puoleensa kuin magneetti. Se huutaa mun nimeä. Joku varmasti vielä kaipaa ja tarvitsee multa yhtä pientä duunijuttua, tässä perjantaina kello seitsemän illalla.

Heti tän jälkeen! Heti huomenna! Lupaan! Oikein addiktipuhetta hei.

Tajusin. Joulun ajankohta on tänä vuonna ihan optimaalinen. Tiistaina aatto – sehän tarkoittaa, että moni kynnellekykenevä aloittaa lomailun jo nyt, 20. päivä. Monella toimistotyöpaikalla on varmasti maanantaina hiljaista, poissaolokuittaukset pompsahtavat vastukseksi perjantai-iltapäivän duunimeilehin. Tuntuu jo vähän epäkohteliaalta lähettää sähköposteja. Korkeintaan hyvänjouluntoivotuksia. Silti vielä jossain sur-rur-rur.

Aatto tiistai, joulupäivät keskiviikko ja torstai. Hups siinä pieni arkiperjantai. Ja arkimaanantai. Ja taas on pyhää luvassa, uudenvuodenaatto. Muutamalla ekstravapaalla pitkä tauko, kun pyhät sattuvat ehkä parhaalla mahdollisella tavalla.

Sitten sen viikon perjantaina siirrytäänkin jo etä-Suomeen Fugeen. Hups sillekin. Ei ole ehtinyt juuri edes ajatella. Ehtii sitä ajatella sitten joulun jälkeenkin. Sur-rur-rur.

Nyt tulee tarpeeseen hiljentämisen vinkit. Jumpan peruin, en jaksanut juosta enää kiireellä paikasta toiseen ja seitsemänteen. Jummpa olisi toiminut arjen pysäyttäjänä, mutta mieluummin menin päiväunille. Terästetty glögilasillinen? Tai ehkä koko perheen kanssa lautapeli-ilta.

Nyt voi hiljentää. Teoriasssa. Voi tai voisi? Aivot tulevat perässä. Hitaasti. Toivottavasti.

Phiiiih. Phuuuuh. Hengitä. Rauhoitu. Hidasta. Vaikeaa vaikeaa vaikeaa.

Lapsi haluaa solmia sellaisia ystävyysrannekkeita. Hih, muistan nämä omasta lapsuudesta. Ehkä tämä viipyilevä kiireentunne tästä helpottaa.

Kukaan muu ei oikeasti kaipaa minua just nyt kuin nämä lapset tässä. Miten on niin vaikea päästää irti ulkomaailmasta?

Muita, joilla on akuutteja pysähtymisvaikeuksia? Koska teillä loma käynnistyy ja onko lomaa?

 

17

You Might Also Like

 • Tessa
  20.12.2019 at 19:24

  Sama ongelma täällä. Se ei tosin auta, että mulla on tili niin tyhjä, että yritän epätoivomyydä töitä vielä tässä vaiheessa, että saadaan jouluksi jotain herkkuja edes – ettei lapset pety. No, muutama päivä vielä aikaa, pari meiliä vielä.

  Halauksia ja hyvät joulut teille ❤️

  • krista
   20.12.2019 at 19:30

   <3
   -
   Hei random-vinkki, kuulutko Naisyrittäjät FB-ryhmään? Sinne viesti, jossa kerrot lyhyesti tarinasi ja esittelet taulusi? Joku voisi hyvinkin olla vielä taidejoululahjaa vailla! Laita myös joku linkki tähän alle!
   -
   Samoin, halauksia ja hyvää joulua! <3

 • Tessa
  20.12.2019 at 20:01

  En kuulu, kiitos vinkistä! Liityn. Yritin Facessa mainostaa jo hieman, linkki tässä: https://www.facebook.com/277219276516364/posts/480437389527884/?d=n

  Nettisivuilta näkee lisää töitä: http://www.aarniosuo.com

  • Tessa
   21.12.2019 at 13:40

   Hih, yksi tilaus tuli tätä kautta! :)

   Kiitos ja hyvää joulua, paketti on jo matkalla!

   • krista
    22.12.2019 at 18:01

    Ihan mahtavaa, jee! <3

 • Anna
  20.12.2019 at 20:02

  Minulle paras tapa nollata oma tila on asahi. Netistä löytyy ilmaisia videoita, mutta parhaiten saa irti jos menee asahi.fi sivustolle ja maksaa sieltä könttäsumman jolla saa usean kuukauden ajaksi ohjattuja asahivideoita. Videoiden määrä on aika suppea, mutta yhtäkaikki asahi nollaa pään ja kropan.
  Toinen voisi olla se että menee metsään halailemaan puita. Joo, kuulostaa ihan hihhulihommalta, mutta puiden halaaminen on tosi pysäyttävää ja rauhoittavaa ;)
  Kolmas vaihtoehto olisi ehkä tehdä jotain sellaista mikä rentouttaa ja samalla pakottaa pysähtymään. Leffa, kokoperheen yhteinen lautapeli, piiiitkä kävelylenkki tai vaikka se piparkakkutalon väsääminen jos ei ole jo tehty. Tai hyvä kirja.

  Minulla on joku joulunalushermokireys. Lapset liehuvat ja tappelevat ja vänkäävät ja minä räjähtelen ihan suhteettomasti. Jatkuvasti saa olla pyytämässä anteeksi. Mutta onneksi onnistuin vastustamaan pakottavaa tarvetta ottaa vastaan keikkoja eiliselle ja tällepäivälle. Päätin että olen nyt lomalla, mutta välitysfirman keikkatekstiviestit kummittelivat koko ajan takaraivossa.

  • krista
   22.12.2019 at 18:06

   Meidän nollausillaksi muodostui sitten askartelu ja kirjojen lukeminen. Kun sen koneen lopulta laittoi kiinni, niin alkoi se vähitellen helpottaa, ei kuitenkaan heti. Mulle kans toimii luontoon meneminen hyvin, ei tarvitse edes puita halata, hih, vaan pelkkä käveleskely riittää. Mutta pimeällä illalla harmaassa vesisateessa ei oikein ollut tuo vaihtoehto mielessä :D :D :D Mutta se ilta meni puoliteholla ja seuraavana päivänä mentiin luistelemana, sitten olikin jo ihan lomafiilis <3
   -
   Toivottavasti säkin pystyit vastustamaan keikkoja - joskus se on vaikeaa! Mulla erilainen duuni, mutta silti vastaavaan tyyliin tulee juttupyyntöjä ja niistä on joskus hyvin vaikea kieltäytyä, vaikka olisi päättänytkin, että pitää vapaata tai että ei kalenteriin mahdu. Vapaan työskentelyn miinukset, toisaalta niitä plussia on niin paljon, että on just sen valinnut <3 Toivottavasti hermonkireys on jo helpottanut sielläkin!

 • Torey
  21.12.2019 at 16:57

  Mulla taasen on just sellanen olo, että saiskos nyt muuttaa sohvalle, tuijottaa leffoja ja mennä vaan aina halutessaan valmiiseen ruokapöytään. 😂

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/12/20/sateenkaaren-tuolla-puolen/

  • krista
   22.12.2019 at 18:07

   Mäkin oon vähitellen pääsemässä siihen! <3 Perjantai-ilta oli vaikea, mutta nyt on hyvä suunta jo rentoudessa <3

 • Milla
  22.12.2019 at 08:21

  Helppoa kuin heinänteko! Viikko lomaa ennen kuin alkaa uusi työ sihteerinä.
  En stressaa töiden alkamista.

  Lomalla ollaan koko porukka, mies ka kaksi lasta. Päivät lipuu kyläillessä, pieniä jouluvalmisteluja tehden ja ruokaa laittaessa. Nautin joutilaisuudesta.

  • krista
   22.12.2019 at 18:08

   Ihan mahtavaa, kuulostaa just täydelliseltä! <3 Ihanaa rentoa lomailua ja joutilaisuutta sinne! <3 Ja kivalta kuulostaa uusi työ (tuolleen stressittömästi suhtautuen vieläpä) sitten pyhien jälkeen!