Parhaat (ja ainoat) mökkiruoat: perunanyytit ja uunifeta

Ihan hassua: olen täällä blogissa varmasti kymmeniä kertoja maininnut, että meillä syödään aina mökillä samoja ruokia – ja että toinen niistä on jostain mystiseksi jääneestä syystä ainoa ruoka, jonka minä poikkeuksetta teen, muutenhan meillä keittiö on aina Joelin valtakuntaa.

Herkkuperunanyytit ja uunifeta. Ah! Maailman parhaaksi todettu mökkiruoka since 2008 – ja sitä sitten syödäänkin ihan joka ikinen kerta. Ei mitään muuta. Ikinä. Oikeasti. Enkä liiottele.

Takaisin siihen hassu-osuuteen: olen siis mainnut tuon varmasti kymmeniä kertoja, mutta en ole (ehkä) ikinä tainnut kertoa reseptiä! Tajusin sen viimeksi perunanyyttejä tehdessäni. Ehkäpä ne tuntuvat jotenkin aivan liian helpolta reseptiksi – mutta koska me olemme niin ehdottomasti sitä mieltä, että nämä ruoat ovat parasta ikinä, niin miksipä sitten emme jakaisi näitä naurettavuushelppoja ”reseptejä” muullekin maailmalle.

Tässäpä tulee siis!

Kristan herkkuperunanyytit

Ainekset:
perunat
kermaviili ja dippikastike
oivariini tai vastaava
mustapippuri
(tarvitset myös foliota)

Tee näin:
Levitä foliolle reilusti Oivariiniä (tai vastaavaa). Viipaloi perunat ja  tee niistä keko. Lusikoi päälle kermaviili-dippikastike ja paljon mustapippuria. Sulje folio umpinaiseksi nyytiksi, ja laita päälle myös toinen kerros foliota (ettei nesteet valu läpi vaan muhii kunnolla).

Laita uuniin 220 asteeseen kahdeksi tunniksi (oi kyllä, tää ei ole mitään pikaruokaa).

Uunifeta

Ainekset:
feta (Dodoni paras)
tomaatti
sipuli
mustapippuri

Ota kokonainen feta paketista ja laita foliolle. Laita päälle viipailoitua tomaattia ja sipulia, vaikka myös paprika käy. Ja rutkasti mustapippuria. Kääri kiinni folio ja laita tähänkin ympärille toinenkin folio. Laita uuniin tuntia myöhemmin kuin perunat – eli paista uunissa reilu tunti 220 asteessa.

Herkuttele heti, kun avaat folion – feta on parhaimmillaan juuri sulaneena.

Syö esim. (soija)makkaran tai maissin kanssa. Kastikkeiksi sinappia ja vaikka kermaviilikastiketta.

Varaudu huutamaan hurmiosta, kun on niin hyvää!

Parasta. Ikinä. Mitään. Nam.

29

You Might Also Like

 • vannikkila
  5.8.2017 at 16:44

  Pitänee kokeilla!

  Toimiskohan myös ilmojen viiletessä, kun lämmittää leivinuunia, hmmm….

  • krista
   5.8.2017 at 19:15

   Vois kuvitella, että toimii! <3 Meille noista on tullut sellainen mökillä oloon kuuluva, että ei olla (heh muistaakseni) tehty noita koskaan muulloin kuin siellä - eli noiden herkkujen syömisessäkin oli se neljän vuoden tauko, kun ei käyty mökilläkään :D Mutta varmasti toimii! :)

   • vannikkila
    5.8.2017 at 21:08

    Yritetty löytää erilaisia uuniruokia, kun uunin lämmittäessä taloa, tulisi ruoka samoilla lämmöillä, eikä tartte erikseen lämmittää uunia, ni sillei vähän viherpesua arkeen ;D

    • krista
     5.8.2017 at 21:08

     No todellakin! Hyvä idea!

 • Magia
  5.8.2017 at 17:08

  Meillä tehtiin eilen vasta mökillä nyyttejä joihin tuli esikeitettyjä perunoita, kuullotettua punasipulia, valkosipulia, soijamakkaraa/makkaraa, sinappia ja koskenlaskijajuustoa. Nyytit kiukaalle puoleksi tunniksi ja nautitaan.

  • krista
   5.8.2017 at 19:16

   Mmm, kuulostaa ihanalta!

 • Kniia
  5.8.2017 at 17:24

  Oot kyllä jakanut nää ohjeet aiemmin, kun oon googlaillu ne (tai fetan paremminkin) muutamaan otteeseen. Perunoitakun vois kokeilla! Sellanen mielikuva todin että siempaan feta-ohjeeseen ois kuulunu myös oliiviöljy. Useat googlailut kun tarviin aina ohjeen, vaikka tekisinkin soveltaen :D

  • krista
   5.8.2017 at 19:13

   Hihi mulla oli kans hämärästi mielessä, että oisinkohan uunifetan kertonut – mutta en sit itse ainakaan haulla löytänyt. Oisko se voinut olla ehkä jonkun postauksen kommenteissa, näin muistelen… Oliiviöljyä me ei olla (muistaakseni!) tuohon laitettu, mutta en kyllä varma ole :D Joel tekee tuon puolen (mä siis vain ne perunat) eli en ole ihan varma, että mitä se sinne aina laittaa :)

 • Laura
  6.8.2017 at 02:26

  Hei, mitä dippikastiketta suosittelet tähän? :)

  • krista
   6.8.2017 at 18:39

   Mä laittaisin itse varmaan ihan valkosipulin :) Mutta on ollut esim. taco tai mikä muu nyt vaan – ja välillä ei ole valmiskastikeseosta vaan ”mitä kaapista löytyy” -periaattella. Mökin mausteet kuitenkin enimmäkseen esihistorialliselta ajalta eikä tule vietyä isoa maustevalikoimaa aina mukana, jolloin valmisseos on ollut helpompi :)