Opettavaa puuhastelua pikkukoululaiselle (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

Meidän lapset ovat ihan pikkunaperosta asti rakastaneet erilaisia puuhakirjoja – ihan niin kuin minä itsekin lapsena! Muistan vieläkin, miten erityisesti eskari-ikäisenä väkersin erilaisten puuhakirjojen tehtäviä tärkeänä: katsokaa, mä osaan! Kohta mä olen ihan oikea koululainen! Vanhemmilta tulleet kehut ja kannustukset olivat kullanarvoisia tulevaa oppimispolkua ajatellen.

Tämä on mulle itselle tosi tärkeä juttu lasten kanssa toimimisessa. Mä nimittäin uskon hyvin vakaasti, että just tuollainen onnistumisen ilo ruokkii mahtavasti oppimismotivaatiota. Koulutielle on hyvä lähteä, kun tuntee varmuutta omista oppimisen kyvyistään ja ajattelee, että uuden oppiminen on kivaa. Ihana päästä kouluun oppimaan lisää asioita! Ja jos ei heti osata, niin sitten harjoitellaan – harjoitteleminen on hauskaa!

Oppimisen ilon filosofiastani oon kirjoittanut aiemminkin, esimerkiksi ”mitä haluan opettaa lapsilleni” -postauksissa, 1,5 vuotta sitten täällä.

Meidän lähimarkettien puuhakirjahyllyt tulivat meille tutuiksi jo aikoinaan, kun silloin 2-vuotiaalle esikoiselle piti keksiä paikoillaanpysyvää viihdettä, kun minä imetin pikkusiskoa. Tavallisista tarra- ja värityskirjoista se lähti. Muutama vuosi sitten ”löysimme” Oppi&Ilon opettavaisten ja ikävaiheittain suunniteltujen puuhakirjojen pariin – kiitos sukulaisen, joka alkoi ostaa niitä tytöille merkkipäivälahjoiksi. Ilmeisesti kirjakaupasta oli niitä suositeltu lahjavinkkinä, ja se oli kyllä erinomaisen hyvä suositus!

Tällä hetkellä etenkin poispyyhittävillä tusseilla tehtävät Oppi&Ilon puuhakirjat ovat meidän perheessä ihan lemppareita. Niitä kun voi tehdä uudelleen ja uudelleen! Ja vaikka molemmat sisarukset vuorotellen.

Tänä kesänä meillä on ollut tapetilla erityisesti kellonaikojen opettelu.

Havahduin tähän itse asiassa jo joskus viime keväänä; kääk täytyyköhän kouluun mennessä osata kello…? Me ei olla hoksattu sitä opetella! Meillä on kyllä montessorikerhossa askarreltu pahvikello, ja meillä oli myös erittäin hyvä tarkoitus opetella sillä kelloa jo viime vuonna. Vai sitä edellisenä? Mutta se sitten vaan jotenkin… …unohtui. Kysyin tästä eskarissa, ja siellä vakuuteltiin, että ei tarvitse osata vielä kelloa, kaikki tällaiset opitaan sitten koulussa. No hyvä!

Mutta silti meille jäi kytemään ajatus, että olisi vaikka ihan jo aamulähtöjen (ja nukkumaanmenojen) helpottamiseksi hyvä, jos lapsi osaisi jo peruspiirteet kellotaulusta: mitä on tasan ja puoli? Ja ehkä myös varttia vaille ja varttia yli.

Eikös näilläkin jo pääse pitkälle? Näin me ainakin ajateltiin. ”Vähän yli tasan kahdeksan” tai ”kohta puoli yhdeksän” ovat jo tosi hyviä ajanmääreitä!

Oppi&Ilolta me saatiinkin sitten tulevalle koululaiselle juuri tähän tarkoitukseen tosi hyvä puuhakirja: Pyyhittävät kellopuuhat. Tämän avulla meillä on nyt tänä kesänä opeteltu kellonaikoja!

Kirja lähtee erilaisten tehtävien avulla tosi kivasti liikkeelle ensin tasatunneista, sitten edeten puolikkaisiin tunteihin ja vartteihin. Ja kun samalla vielä ostettiin kotiin viisarilliset kellot meille kotiin sekä ala- että yläkertaan, niin se oli sitten siinä! Tuleva ekaluokkalainen oppi tämän kesän aikana keskeisimmät kellonajat helposti ja vähän niin kuin leikkien, jahuu!

Esimerkiksi nukkumaanmenoon motivoiminen onkin nyt ihan selvästi helpottanut, kun voi lapsille sanoa, että ”hupsis, tulkaapa katsomaan itse katsomaan kelloa, että paljonko se on”. (Kymmenen, jaiks! Pitäisi palata jo arkiruotuun!)

Pyyhittävien kellopuuhien lisäksi Oppi&Ilolla on tämän syksyn uusille koululaisille kolme muutakin tosi hyödyllistä materiaalia, tällaiset meillä on käytössä: Kohti koulua -puuhakirja, Valppain mielin -puuhakirja (liikennepuuhaa) sekä ihan älyttömän hyvä ja monipuolinen puuhakorttisarja nimeltään Kouluunmenijä.

Meillä on siis puuhasteltu nyt näitä kaikkia. Osaa on tehty jo vähän aiemminkin: tuon Kohti koulua -puuhakirjan lapsi sai jo viime jouluna joululahjaksi Espanjaan asti, ja Kouluunmenijä-puuhakorttisetin puolestaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

Kaikki näistä sopivat mun mielestä tosi hyvin just ekaluokkalaiselle, sekä tässä koulun alkaessa syksyllä että koko vuoden ajan. Ja totta kai myös eskarilaiselle vähitellen koulun ensimmäisiä taitoja pohjustamaan.

Superiso suositus myös esimerkiksi 6- ja 7-vuotissynttärilahjoiksi!

Esimerkiksi tältä näyttävät puuhakorttipakan puuhat:

Sitten muuten vielä pieni pro-tason (heh) vinkki.

Näiden poispyyhittävillä tusseilla tehtävien puuhakirjojen ja -pakettien mukana on aina oma (musta) tussi, mutta värikkäämpiä tusseja on ostettavissa myös erikseen. Me saatiin tyttöjen synttärilahjojen mukana keväällä kaksi pakettia näitä värillisiä tusseja, ja ne ovat tuoneet kyllä lisäiloa (ja väriä) puuhien tekemiseen.

Vinkki väritietoiselle siis! Tai etenkin jos näitä tekee paljon niin kuin meillä tehdään, kahden puuhastelijan voimin.

Pakko vielä muistuttaa, että kaikissa näissä tulevan koululaisen uusissa taidoissa pätee mun mielestä sama kuin kellon oppimisen kanssakin: kyllähän ne opit myös koulussa tulevat. Eli ei paineita tai stressiä! Kunhan sinne kouluun menee sitten kivalla mielellä torstaina.

Mutta tällaiset hyvät ja ikävaiheiden mukaan suunnitellut puuhakirjat vahvistavat orastavia tai puhkeamaisillaan olevia oman kehitysvaiheen taitoja. Lisäksi tosiaan mä uskon tosi vahvasti siihen, että onnistumisen ilo ruokkii intoa oppia! Lapsi huomaa, että erilaiset tehtävät ovat kivoja ja oppiminen hauskaa.

Sillä iloisella mielialalla kohti koulua – jo yliylihuomenna!

(”IIK!”, sanoo äiti)

Lapsen kanssa on muuten meillä nyt paljon puhuttu siitä, että mitä siellä koulussa tehdään. ”Siellä tehdään varmasti aika paljon erilaisia tehtäviä”, minä olen kertonut. Ja yhdessä ollaan todettu, että hei sehän on just kivaa!

Koulussa on siis varmasti tosi kivaa.

Näitä Oppi&Ilon tuotteita saa heidän oman verkkokauppansa lisäksi myös kirjakaupoista ja isoista marketeista, kuten K-Citymarketeista ja Prismoista.

Ja jesh! Sain Oppi&Ilolta kivat koulun alkuun sopivat tehtäväpaketit myös tänne blogiin arvottavaksi!

Arvotaan siis täten täällä kolme (3) Oppi&Ilon tuotepakettia, ja kuhunkin tuotepakettiin voittaja saa valita kaksi (2) kpl vapaavalintaista tuotetta seuraavista Oppi&Ilon tuotteista: Kouluun menijä -puuhakortit sekä Kohti koulua-, Valppain mielin-, Pyyhittävät kellopuuhat– tai Ketterät kirjaimet -puuhakirjat.

Kunkin palkinnon eli yhden tuotepaketin arvo on 21,80–27,40 € palkinnoksi valittavista tuotteista riippuen.

Arvonta on voimassa 5.-15.8.2019 ja siihen voi osallistua tavalliseen tapaan, eli kommentoimalla tätä blogipostausta! Kerro kommentissasi, että mitkä kaksi tuotetta annetuista vaihtoehdoista haluaisit teille, jos voitat! Ja voi toki kertoa lisäksi muutakin; esimerkiksi että onko nämä Oppi&Ilon erilaiset tuotteet teille entuudestaan tuttuja ja mitä ootte näistä tykänneet :) Me ollaan tykätty paljon!

Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

PS. Oppi&Ilon uutiskirjeestä saa vinkkejä iloiseen oppimiseen ja esimerkiksi tiedon Oppi&Ilon ystävämyynneistä. Uutiskirje tulee noin kuukauden välein, ja sen voi tilata täältä.

 

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

6

You Might Also Like

 • Kiia
  5.8.2019 at 14:01

  Kohti koulua ja pyyhittävät kellopuuhat! Meillä on ollut yksi pienemmille suunnattu kirja, sekä ensiaskeleet englantiin-kortit, joiden tussit on AINA hukassa, eli tussivinkki oli erittäin tervetullut 😊

  • krista
   5.8.2019 at 14:13

   Joo tuossa tussipaketissa on hyvää myös se PAKETTI, jossa tussit pysyy tallessa :D Meillä on nyt monien puuhakirjojen myötä niitä tusseja vähän joka paikassa. Pitäisi varmaan joku pieni pussukka varata pelkästään näille tusseille…

 • Jutta
  5.8.2019 at 14:04

  Kohti koulua ja kirjainhomma varmaankin :)

 • Kaisa K
  5.8.2019 at 14:17

  Kouluun menijä -puuhakortit ja Valppain mielin puuhakirja olisivat meille nyt mieluisat voitot.
  Etenkin eri puuhakortit ovat olleet kovassa käytössä reissuissa.

 • Paula
  5.8.2019 at 14:24

  Ketterät kirjaimet ja pyyhittävät kellopuuhat olisivat meidän 5-vuotiaalle ajankohtaiset. :)

 • Torey
  5.8.2019 at 14:29

  Mä skippaan arvonnan, mutta halusin sanoa, että meillä lapset on tykänneet sekä kirjoista, että puuhakorteista. Niin koululainen, kuin 4-vuotiaskin. :)
  Kivaa ja helppoa puuhaa!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/08/05/tana-vuonna-en-taida-edes-yrittaa-enaa/

 • Vannikkila
  5.8.2019 at 14:56

  Ketterät kirjaimet ja kellopuuhat olisi meillä varmasti käytössä! Poika rakastaa varsinkin niitä tehtäväkortteja.

 • zirpale
  5.8.2019 at 14:57

  Kouluunmenijä ja pyyhittävät kellopuuhat tulevalle eskarilaiselle.

 • Nina
  5.8.2019 at 15:22

  Kohti koulua – tästä olisi varmasti iloa myös viskari-ikäiselle pikkusiskolle – ja valppain mielin olisi meidän valinnat. Onneksi olemme asennoituneet kuskaamaan ekaluokkalaista ensimmäinen kouluvuoden ajan, niin voisi harjoitella liikennejuttuja ihan rennosti hauskuus edellä..

 • Roosa-Maria
  5.8.2019 at 15:25

  Kohti koulua-puuhakirja sekä nuo pyyhittävä puuhakortit 😊 menisi säästöön ja joko joululahjaksi tai synttärilahjaksi tulevalle eskarilaiselle ja jo ens syksyn eka luokkalaiselle kummitytölle. 😊

 • Mii
  5.8.2019 at 15:45

  Kellopuuhat ja kouluunmenijä ois meidän tulevalle ekaluokkalaiselle mieleiset.
  Ennestään on pari puuhakirjaa ja niitä on tehty kyllä paljon.

 • Vikkola
  5.8.2019 at 15:52

  Kohti koulua-puuhakirja sekä kellopuuhat. Kelloa juuri opetellaan meidän viisivuotiaan kanssa, ja aika hyvin tasatunnit ja puolituntiset jo osataan. Kiitos myös tosi paljon tussivinkeistä! Oikein keskittyessään lapsi tuntuu painavan tussia ihan tosissaan, ja tuntuu että tussit loppuvat ennen kuin mielenkiinto tehtäväkirjaa kohtaan lopahtaa. :)

 • 6tytönäiti
  5.8.2019 at 16:02

  Kohti koulua-puuhakirja sekä pyyhittävät kellopuuhat ois tosi kivat. Niitä ei viel oo vaik noita tuotteita on paljon koska ne on vaan parhaita. Käytän niitä työssäni pph:na sekä omille lapsille. Aivan mahtavia niin äidin kuin lastenkin mielestä😊

 • Jenni
  5.8.2019 at 16:31

  Kellopuuhat ja kouluunmenijä – kelloa harjoitellaan vielä tulevan tokaluokkalaisen kanssa, ja etevä viisivuotias tykkäisi omasta tehtäväkirjasta myös :)

 • 5veen ja 1veen äiti
  5.8.2019 at 17:18

  Luulen että kellopuuhat olis ens viikolla aloittavalle eskarilaiselle mieleen, mutta toista pitää vielä miettiä, ehkä kysyä käyttäjältä itseltään :) . Kirjaimet on kiinnostaneet jo monta vuotta, ja tänä kesänä meillä opittiin kuin itsestään lukemaan.

 • Katri
  5.8.2019 at 18:38

  Kohti koulua ja Valppain mielin on valintani, jos voitto kohdalle osuu. Meillä on kanssa Oppi&Ilon (pyyhittävistä) tehtäväkirjoista ja -korteista tykätty todella paljon. Ovat käteviä niin kotona kuin reissussakin mukana.

 • Heidi Äs
  5.8.2019 at 19:21

  Kohti koulua ja Kellopuuhat :)

 • Kirmi
  5.8.2019 at 19:40

  Kellonajat ja ketterät kirjaimet olisivat meidän valinnat. Oppi ja Ilo-tuotteet ovat tosi kivoja ja niistä on ollut paljon riemua oppimisessa, tutkimisessa ja lomareissuilla.

 • Päivi
  5.8.2019 at 19:48

  Kohti koulua ja Ketterät kirjaimet olisi meidän eskarilaiselle varmasti mieleen.

 • Riina
  5.8.2019 at 20:00

  Kouluunmenijä ja kellopuuhat ehkäpä :)

 • Anna
  5.8.2019 at 20:11

  Kouluunmenijän puuhakortit ja ketterät kirjaimet :) Meillä on joku Oppi & Ilo tussikirja ja sitä on kyllä tehty useaan kertaan. Kortit ovat varmasti vielä tuolle 5V:lle monet haastavia, mutta Yrittää saa jos halua riittää ja kortit on helppo pienen kokonsa takia pakata mukaan vaikka autoreissulle. Ja jos nyt on vielä liikaa haastetta niin nopeasti nämä kasvavat.

 • 1 2 3 6