Kuinka (teko)takkutukka kesytetään?

Tytöt saivat serkultaan lahjaksi iiiiiiihanan nuken – se on aikoinaan ollut serkun oma lempparinukke. Uusi nukke sai totta kai nimen Pocahontas.

pocahontas nukke

Vuosien varrella Pocahontas oli kuitenkin kasvattanut itselleen mahtavat rastat…

pocahontas takku

…jotka toki hyvin mätsäsivät meidän perheen tukkatyyliin muutenkin:

kaksi takkutukkaa

Sain kuitenkin päähäni muistikuvan, että joku joskus täällä keskustelussa vinkkasi, miten saa nuken hiukset tai ponien harjan helposti selvitettyä – huuhteluaineella. Siis sellaisella pyykin huuhteluaineella.

Jossain kummallisessa tarmonpuuskassa lupasin tytöille, että äiti hei selvittää Pocahontasin tukan. Kaikkea sitä.

Optimistisesti annostelin ensin tällaiseen huuhteluainepurkin korkkiin ainetta sekä vettä, ja levittelin sitten huolella nuken tukkaan.

huuhteluainen nuken hiukset

Ha ha. Just joo toimiipa tosi hyvin hei. Seuraavan tunnin aikana sitä menikin sitten vähintään kymmenen korkillista, lopulta lorottelin suoraan purkista. Johan on kumma, jos ei riitä hemmetti.

Aika monesti ehti käydä mielessä siinä Tangle Teezerin kanssa rehkiessä, että kaikista maailman tän talon tekemättömistä jutuista mä päätin nyt alkaa selvittää Pocahontasin tukkaa. OMG. Priorisointi ja silleen.

tangle teezer

Pipsa Possu -dvd ehti pyöriä alusta loppuun, ja Silva tuli jo katselemaan, että joko se alkaa olla valmista. Ei.

Jossain vaiheessa kaunista nukkea käsissä pyöritellessäni iski kuitenkin jonkinlainen… …hellyys. Ehkä vedin siellä kylppärissä yksinäni liian monta tangleteezerin vetoa tai jotain. Mutta että voi pientä takkutukkaa.

Kun itse olin peikkotukkainen ronjaryövärintytärpikkutyttö, ihailin usein ystävieni vaaleita silkkisiä hiuksia. Joskus ala-asteella toivoin kaikin voimin, että minullakin olisi mennyt tukka päätä myöten niin kuin muilla.

Minun karhea tukkani hulmusi kuitenkin kurittomana kaikkialle muualle kuin alaspäin. Kliimaksin koin seiskaluokalla, kun halusin permenentin (kun muillakin oli) ja sain afron. Harja ei mennyt siitä läpi kolmeen seuraavaan vuoteen.

Voi Pocahontas.

Ei sinun tarvitse ollakaan kuin muut.

Jätin selvityksen tunnin jälkeen siihen – eijeijei en luovuttanut, ei mitään sellaista, pois se minusta. Vaan halusin lopettaa hei.

Kuulut meidän takkutukkaperheeseen, Pocahontas.

takkutukat
Ja selvisi se tukka toki vähän. Silotukkaista Tuhkimoa ei Pocahontasista kuitenkaan koskaan tule. Eikä tarvitse tullakaan.
pocahontas tukka

Omasta lapsuudesta (ja tyttöjen serkun) peräisin olevat ponit pääsevät samaan kylpyläkäsittelyyn seuraavan tekotukanselvitysmielenhäiriöni aikana. Luultavasti ei kuitenkaan ihan lähiakoina.

 

 

PS. Lapsen takkutukan selvittämisestä aiemmin täällä.

32

You Might Also Like

 • Jenn-
  9.6.2016 at 13:01

  Pitäiskö kokeilla tota huuhteluainetta myös oman tytön tykkaan :D Sillä on niin karhea, ohut ja kihara tykka, että se on aina rastoilla. Tota Niiskuneitiä oon kyllä käyttänyt, mutta en halua käyttää lasten hiuksiin normaaleja shampoita ja hoitoaineita, kun yritän välttää kemikaaleja lapsilla. Pitääkin kokeilla taas kookosöljyä…

  • Milla
   9.6.2016 at 13:32

   Suosittelen LUSHin solid hoitoaine paloja! Ne ovat kun palasaippuita täynnä koolosöljyä ja muita hyviä öljyjä. Varsinkin saunassa kun pääsee levittelemään, aijai.

   • Jenn-
    9.6.2016 at 14:38

    Kiitos vinkistä! Osaatko sanoa missä myydään?

    • Riina
     9.6.2016 at 17:28

     Niitä myydään Lush:in omissa myymälöissä mutta voipi tilata myös netistä koska muistaakseni ainuat liikkeet löytyy helsingistä.

 • Kailin
  9.6.2016 at 13:04

  Ihana nukke! Kahden pojan äitinä mulla on vähän ikävä tukkien harjausta. Ehkä mun pitäisi hankkia tuollainen vähän takkutukkainen nukke jostain niin saisin sitten selvitellä sen hiuksia. :D Ja mun mielestä aika vakuuttava lopputulos Pocahontaksella! :)

 • Nanna
  9.6.2016 at 13:30

  Meidän ponien kuontalot oon selvitellyt ihan vaan poispestävällä hoitoaineella. Toiminut toistaiseksi hyvin. Pitää toki huomioida, että leikkijä on 2 vee, joten kovin kamalaan kuntoon ne eivät vielä ole muutenkaan ehtineet.

 • Torey
  9.6.2016 at 14:55

  Meiltä löytyy vissiin ihan sama Pocahontas ja kaverina vielä Annakin. Täytynee testata tota meinaat ne on sellasia takkutukkia että helpointa pitää kummallakin nukella nutturaa. :D

 • NeitiG
  9.6.2016 at 16:26

  Hei,
  tätä vinkkiä en oo vielä nähnytkään. Mut itse oon kyllä selvitellyt nukkien tukkia pesemällä ne ihan pelkästään aikuisten hiustenhoitoaineella. Et jos vielä joskus haluat koettaa ;)

 • MirvaK
  9.6.2016 at 17:02

  Meillä ponien harjat ja barbien hiukset on auottu ihan sumutettavalla lasten hoitoaineella. :)

 • Annina
  9.6.2016 at 19:20

  Löysin omien lasten takkutukkaponeja ja -nukkeja tuskaillessa vinkin, että kuumassa vedessä uittamalla ja sen jälkeen harjaamalla lähtee takut. Alla linkki blogiin, josta löytyi tämä konsti. Itse laiskana pistin vaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja selvisi silläkin aika hyvin. Tulee vähän halvemmaksi kun pullokaupalla huuhteluainetta. ;)

  https://merineiti.wordpress.com/2014/03/26/un-tangling-doll-hair-kuinka-selvittaa-nuken-takkutukka/

 • Vimpula
  9.6.2016 at 20:26

  Jostain kuin, että kun pitää nuken hiuksia vesihöyryssä , siis about kiehuvan kattilan päällä niin auttais selvittämään ne hiukset. En ole kokeillut!

 • Karin
  13.6.2016 at 01:14

  Siis MITEN mä onnistuin lukemaan ton otsikon:
  Miten (teko)takkapalo kesytetään?
  *
  Oli sitten IHAN jotain muuta kuin mitä odotin. Enkä tiedä mistä sekään kertoo (todennäköisemmin kuitenkin musta kuin blogista), että tajusin vasta useamman minuutin koko teksti lukemisen jälkeen, että ”heeei, ei tässä mainittu ollenkaan takkoja”.