Marraskuu

Ensimmäisten päivien sää on lyönyt meidät ihan ällikällä.

Tänä aamuna marraskuisilla parvekeaamukahveilla piti hakeutua pyykkien varjoihin:

aamukahvi-parvekkeella

Olimme varautuneet paljon kylmempään ilmastoon – villavaatteita on kaapeissamme pinokaupalla, mutta esimerkiksi Joelilla vain yhdet shortsit. Minulla muutama kesämekko, mutta noin 28 erilaista villatakkia.

Tytöille sentään tuli pakattua trikoomekkosia ja lyhythihaisia enemmänkin.

ranta-varjo

Espanjan talven kalseudesta usein varoitellaan – ja ymmärrän sen hyvin. Kun on kylmä, sitten todellakin on. Itse olen ollut – ja muistutan, että olen tosiaan kotoisin Kuusamosta – elämäni eniten luita ja ytimiä myöten jäässä Intiassa tammikuussa. Päivällä saattoi auringossa nousta lämpö kahteenkymmeneen, mutta aamuisin oli vesilätäköt jäässä ja taloissa gekonmentävät tuuletusluukut suoraan ulos.

Hrr.

Mutta nyt ei ole kylmä. Sää on aika lailla täydellinen. Samanlainen tsägä meillä kävi myös silloin toissa talvena täällä: silloin oli helmikuu ja tosi ihanat ilmat.

fuengirola-ranta

Tänään oli jopa kuuma. Meressä olisi voinut uida, jos olisi ollut uikkarit mukana. Jos hyvät säät jatkuvat, ajattelimme jopa kunnon turistimeiningillä vuokrata rantatuolit ja löhöillä niillä. Ehkä huomenna, jos säät sallivat.

Iltaisinkaan ei ole toistaiseksi ollut kylmä. Itselläni vaatetuksena lyhythihainen ja kevyet housut – lapsilla legginsit ja ohuet pitkähihaiset tai tavalliset lyhythihaiset. Huppareitakaan ei olla vielä korkattu.
id_rannalla
Marraskuu voisi aina olla tällainen.

50

You Might Also Like

 • Veera
  5.11.2016 at 22:53

  Ulkona -7, lumi maassa tuli takassa. Ah mä rakastan talvea, mutta vaihteluna kelpais tuokin. Etenkin sitten, kun tilsitään taas loskassa.

  • krista
   6.11.2016 at 08:35

   Mäkin kyllä ihan tykkään siitä ”valkoisesta oikeasta talvesta” ja oon ihastellutkin niitä Instan lumikuvia, mitä nyt on näkynyt :) Mutta se LOSKARÄNTÄ (mitä Helsingin talvi suurimmaksi osaksi on) on itselle se kauhistus, uhhuh. Oiskin niin kuin joskus Kuusamossa oli, että se lumi tulee, ja pysyy pysyy pysyy pysyy. Ja pysyy. Juhannukseen asti. Kröhöm. No okei ei sekään välttämättä sit ihan optimi ollut :D

   Täällä me ajateltiin käydä ainakin kerta Sierra Nevadassa, se on reilun parin tunnin ajomatkan päässä. Se on laskettelukeskus ja siellä pääsee pulkkailemaan ja lumiukkoja rakentamaan!

 • Mammamiia
  6.11.2016 at 08:13

  Kuulostaa ihanalta!

  • krista
   6.11.2016 at 08:35

   <3 !

 • sssansan
  6.11.2016 at 12:03

  Oon kyllä vähän kateellinen teille :D vaikka vielä toistaiseksi tää lumisadekin tuntuu ihan mukavalta! Sitten kun tuo lumi kumminkin jossain vaiheessa taas sulaa loskaksi niin alan haikailemaan että olisinpa jossain lämpöisemmässä paikassa.. :D

  • krista
   6.11.2016 at 20:59

   Joo ainakin kuvissa se Suomen nykyinen talvimeininki näyttää myös oikein kivalta!

 • Devika Rani
  6.11.2016 at 12:36

  Oi, ihanaa! :)

  • krista
   6.11.2016 at 20:59

   Sanos muuta! <3

 • Torey
  6.11.2016 at 13:48

  Mä voisin tammi-maaliskuun viettää tollasessa paikassa. Marraskuu vielä menee ja jouluna kuuluu olla koto Suomessa, mut sit voisin pakata laukut ja palata vasta ku alkaa ihana kevät!

  • krista
   6.11.2016 at 21:00

   Meillä mä sanoin, että marraskuu ja tammikuu on pahimmat. Joel oli sitä mieltä, että maaliskuu on kans paha – niinpä kompromissi oli nää kaikki :D Helmikuukin on paha, mutta se on sentään lyhyt :D Ja joulukuun taas katkaisee joulu mukavasti.