Maailman helpoin vaahteranlehtikranssi

Viime syksynä ajattelin tehdä syyskranssin vaahteranlehdistä.

Tänä syksynä ajattelin tehdä syyskranssin vaahteranlehdistä ja googlasin ohjeen.

Tee sitä tätä tuota väkerrä liimapyssyile puno käytä pajupohjaa ÄÄÄÄÄÄÄÄH.

Jaiks äkkiä google kiinni!

Mä teen nyt vaan NÄIN.

Kerätiin siis lasten kanssa maasta korillinen vaahteranlehtiä.

Sitten otin rautalankaa ja aloin vaan työntää vaahteranlehtiä siitä läpi niin kuin helminauhaa punoisin. Naps vaan läpi aina lehdestä, ja katsotaan, mitä tulee.

Alku ainakin näytti tosi hyvältä.

Mutta tuleeko tästä pyöreä kranssi vai vaahteranlehtikoristemato?

Homman saaminen pyöreäksi siis vähän epäilytti, ja kranssin rinkulaksi sitomiseen kutsuin paikalle Joelin apukädet. Ihan vaan siis söhräistiin se rautalanka kiekuraksi näin:

Ja siis – täääääh, miten voi olla – tästähän tuli ihan mieletön!

Jos harrastaisi joitain syksyisiä päivällisjuhlia, tämähän voisi olla vaikka huikea pöytäkoriste! Tai jos harrastaisi kynttilöitä, näen tässä kynttilän ornamentin!

(ja akuutin tulipalovaaran)

Koska kranssi on vain yksinkertaisen ohuen rautalangan varassa, se pitää tietysti ripustaa useammasta kohdasta – muuten kranssipyörylästä tulee todennäköisesti hyvin pian kranssilöpsähdys.

Mutta meillä on jo entuudestaan ovessa kolmen kiinnitysnaulan kokonaisuus: yksi ylhäällä ja yhdet molemmilla sivuilla. Kranssi pingottui tosi nätisti niihin.

Lopuksi napsin vielä jonkun verran noita lehtien kantoja pois. Kannat itse asiassa kääntyivätkin hassusti yläosassa taakse, sillä kantoja oli vain kranssin alaosassa. Ja sehän olikin just hauska niin!

Muutaman eteenpäin sojottavan napsin pois – mutta halutessaan voisi vaikka leikellä kaikki nuo kannat pois.

Väitän, että tämä on ehkä maailman helpoin tapa tehdä syksyinen ovikranssi. Jos osaa pujotella helmiä nauhaan osaa tehdä tämän!

Päälle voisi ilmeisesti suihkutella hiuslakkaa, mutta sellaista meillä ei ole. Pysyy siis todennäköisesti hetken hyvänä, ja toivottavasti sen jälkeen kulahtaa jotenkin kauniilla tavalla.

Olettekos jo kokeilleet tällaisia? Suosittelen, tää oli todellinen tumpeloaskartelijan helppoushelmi!

 

PS. Meillähän on edelleen viime joulun kranssit tallella. Olkkarin kakluunin kranssi on edelleen (haalistumatta) ihan paikoillaan. Ulko-oven kranssi on sentään nostettu ovesta pois (joskus kesällä), mutta jemmattu siihen portaiden alle. Sitä kun voi ehkä jatkokäyttää jotenkin, haha.

18

You Might Also Like