Mä voitin! Mä voitin! Mä VOITIN!!!

Iiiik ette ikinä arvaa, millaisia uutisia mulla on!?!

Eiku arvaattepa, jos seuraatte Puutalobabya Facebookissa ja näitte mun statuksen jo eilen sieltä paikan päältä.

Niin tai jos luette tuon otsikon.

Äh. Mä taisin jo spoilata tän jutun. Eli kerrotaan sitten ihan ilman arvoituksia, että…

Jeeee-eeee-eee, voitto tuli!!!

…eli se Aussie Blog Awardsien palkintogaala oli eilen, ja (huh huh!) Puutalobaby voitti Newcomer-kategorian!!! Vau, ihan uskomatonta!

*******

Tsihihi ja mä en tietenkään sitten onnistunut edustamaan mitenkään coolisti ja arvokkaasti. Huh huh jännitti jo valmiiksi siellä sellaisten üüüübertrendikkäiden muotibloggaajien keskellä (joita mä en tietenkään tunnistanut, mutta kuvittelin että ihan jokainen oli joku Suuri Nimi).

”Mä taidan olla täällä ainoa, jolla on Henkkamaukan kulahtanut viiden euron t-paita päällä”, Joel naureskeli. (oli sillä alkuun toinen paita siinä päällä, mutta sitten salissa tuli niin kuuma)
”Ainakin sä oot ainoa, jonka paidassa on pesukoneen tekemiä reikiä”, minä kikatin.

Pus!

Nooh, sitten alkoi palkintojenjako – ja tietysti heti alkuun se Newcomer-sarja. Mä olin aivan varma, että palkintoa ei ole tulossa. Päättelin sen siitä, että:

 • olin nähnyt muutaman tuomarin ja heillä ei ilmekään värähtänyt – totesin, että nojoo: eivät ne varmaan ole mun pienoista blogia (saatikka pienoista minua; olin mataline korkoineni about metrin muuta juhlakansaa lyhyempi) huomanneet…
 • Lilyn toimituspäällikkö Kati totesi salissa iloisesti, että ”hei tuolla parvellakin on tilaa, jos sinne haluatte mennä”. Ahaa – hehee hmm, onkohan tämä joku vinkki…? Hahaa, jos voitto olisi tulossa, niin kai meitä olisi usutettu eturiviin…? :)

Niin joo, ja ne kaikki muut Newcomer-sarjan blogit ovat muotia ja kauneutta – jonkun sellaisen ne tietysti valitsee voittajaksi… Kun mähän oon vaan näitä äitiyshöpinöitä ja arkisotkuja…

Mutta sitten Maria Veitola alkoi kertoa valinnan kriteereitä:
”Newcomer-kategorian voittajablogi on rehellisen autenttinen ja suorasanainen. Bloggaaja kirjoittaa rohkeasti erilaisista aiheista. Hän on tuonut uudenlaista ajattelua blogimaailmaan: blogit ovat puheenaiheita varten.”

Siinä vaiheessa Joel alkoi töniä minua ja kuvaaja lähti lähestymään. Mitä, täh?

Hämmentynyt ylijännittynyt virnistysirvistys juuri ennen kuin…
 

”Voittaja on – Puutalobaby!”

APUA!

Jeeeeeeeee!

*******

Ei juma. Aikuinen ihminen – miten voi jännittää niin paljon. Maria Veitola, jos luet tätä: anteeksi! Musta ei tainnut saada haastattelussa mitään irti :D

Voi mikä tärisevä kika-kika-kika-hysteria.

Olin vieläpä siis ensimmäinen palkittu, joten friikkasin, että ei kai multa odoteta mitään… PUHETTA, voi kauhistus. Huh, ei onneksi.

Ja sitten – palkinto! Tjäreborgin matkalahjakortti kaupunkilomalle, mahtavaa!
”Mihin haluatte mennä”, Maria Veitola kysyi.
Ööööööö?
”Joel, käykö Istanbul?”, huusin yleisöön.
”Käy!”, sieltä kuului.

Sinne!

”Ja kirjoitetaanpa se sitten tähän korttiin”, minulle ojennettiin kynä.
Eikä! Mistä lähtien kirjoittaminen on ollut näin vaikeaa? Käsi tärisi niin paljon, että kirjaimista tuli ihan mutkikkaita.

Sitten: totaali-black-out. Miten kirjoitetaan Istanbul? Onko se M vai N siinä välissä?

Vetäisin pahviin M-kirjaimen ja tajusin saman tien: eiiiiiiiih, ei näytä oikealta!
”Ai IstaMMMbuliin”, Maria Veitola alkoi vinoilla.
Aaaaaa, ja mä olin mukamas se kirjoittaja…

Se hetki, kun tajusin kirjoittaneeni väärin.

Miksi-miksi-MIKSI mä valitsin juuri sen ainoan kaupungin, jota en osaa kirjoittaa :D Oisin nyt hemmetti vie sanonut vaikka PARIISI.

Nooh, matkalippu näyttää nyt siis tältä:

Voi nolous.

Oi ei, miks mä en voinut olla enemmän silleen jotenkin tyyni ja coolinrauhallinen”, hermoilin Joelille jälkikäteen.
”Siks kun sä et ole coolintyynirauhallinen ihminen. Sä olet just tuollainen rönsyilevä pomppiva kikatteleva kuin olet, joten olit ihan oma itsesi siis”, Joel lohdutti.

Ööööh – kiitos?

*******

Mutta siis huippua, jee!

JA – me lilyläisethän rohmuttiin kolme palkintoa kahdeksasta! Eli Eevan Kaikki mitä rakastin valittiin parhaaksi Lifestyle-blogiksi ja Saara Sarvas totta kai sai parhaan kauneusblogin palkinnon. Hyvä me!

Hmmm tässä tämä toimituksen palstallakin nähty tuuletus.
 

Yleisöäänestyksen voitto muuten meni tällä kertaa blogille nimeltään naaG – not an average Guy. Blogi ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta nuori bloggaajakundi sai kyllä heti sympatiapisteet, kun nousi lavalle ja lausui hämmentyneet kiitokset sataprosenttisen aidolla leveällä Oulun (?) murteellaan.

Huippu-huippu-huippu isot kiitokset kuitenkin kaikille teille ihanille Puutalobabya äänestäneille! Ääniä tuli kuulemma tooooosi paljon – lukua ei paljastettu, mutta TOP10:ssä oltiin!

(ehdokkaita yleisöäänestyksesä oli mun laskujen mukaan 73, ja mukana piiiiitkäaikaisia bloggaajia, joten tuo sijoittuminen kymmenen suosituimman joukkoon oli kyllä ihan tosi-tosi-tosi hyvä!)

*******

…ja arvatkaa, kuka tietysti lähtee lomalle mukaan?

mä!

 
Like

You Might Also Like

 • SonjaKoo
  12.4.2013 at 14:27

  Tervemenoa IstaMbuliin! Tiiätkö, et oot (tai tää blogi on) just paras juuri tuon takia. Olet varmaan maailman aidoin ja sympaattisin blogisti! Ei olisi voinut enää parempaan osoitteeseen mennä tämä voitto kuin Puutalobabyyn. Onnea! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  12.4.2013 at 14:31

  Voi että, onnea! :) Oot tosiaan ihana tyyppi juuri tollasena kuin olet, ja siksi me kaikki luetaan! Oot paras. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  12.4.2013 at 14:39

  Onneksi olkoon! Se on varmasti ansaittu palkinto!
  Olet kyllä pelastanut monesti tämän kotiäidin päivän kirjoituksillasi. Viimeksi edellisessä sormiruokailu-postauksessa ja kuvissa :) PS. IstaMbul on kiva paikka!

 • Mi Mi Mendine
  12.4.2013 at 14:53

  Onnea vielä kerran tuhannesti<3<3

 • Katie
  12.4.2013 at 14:58

  No totta kai voitit! :D Onnea, onnea! Ja oi, miten mäkin haluaisin just Istanbuliin – odotan siis jo innolla raporttia!

  Komppaan myös Liisan kommenttia Aussie Blog Awardsin muotihömppäkeskeisyydestä… Ihan kuin maailmassa ei olisi jo mielipideblogeja. Mutta hyvä niin, että erotuit myös sillä, Krista, joukosta! :)

 • Jullu
  12.4.2013 at 15:02

  Oi miten ihana pusukuva! :’D ONNEA!

 • Kristaliina
  12.4.2013 at 15:08

  Kiitos, kiitos, kiitos! <3 Onpa kyllä edelleen sellainen onnellisentokkurainen olo, huh huh. Ja myös se tuntuu ihan mahtavalta, että näin moni on tullut vilpittömän iloiseksi meidän puolesta – kiitos! <3

  Tuli vielä noista perusteluista mieleen, että tuomaristo on luultavasti myös kiinnittänyt huomiota tähän täällä käytävään hyvään keskusteluun – ja siitä kiitos kuuluu teille! Koska puheenaiheet ilman puhetta olisivat vain ihan tyhjää, eli tavallaanhan me tehdään Puutalobabya kaikki yhdessä!

  Hih joo ja Liisalla on hyvä pointti tuossa ”puheenaiheblogi”-puolessa :) Onhan niitä tosiaan pilvin pimein esimerkiksi erilaisia poliitisia blogeja. Ja Joelkin on muuten aktiivinen blogien lukija: tiedeblogien :) Mutta tämä skaba keskittyi nyt sitten tietysti näihin lifestyle/tyyliblogeihin – luultavasti noissa perusteissa tarkoitettiin, että uutta tämä ”puheenaiheajattelu” on juuri tässä skenessä :)

  Ruusu: Joo, se kaupunki piti tosiaan heittää siitä lonkalta – huih! Joku tais sanoa, että Tallinna :D Mutta saa sitä kuulemma sitten vaihtaa, matkalahjakortti on mihin tahansa Tjäreborgin matkaan :)

 • jermia
  12.4.2013 at 16:12

  Onnea :) Toivoin kovasti voittoasi ja äänestinkin sinua :)

 • Elmeri (Ei varmistettu)
  12.4.2013 at 16:16

  Onnea, kyllä ansaitsitte voiton! Juurikin sen takia, että täällä eletään oikeaa elämää eikä seurata seurapiirien kiiltokuvakasvoja! Joudun työni puolesta istumaan niin paljon aikaa koneen ääressä, että käytän siihen vapaa-aikanani hyvin vähän aikaa. Hesarista uutiset, Facebookista tuttujen kuulumiset ja täältä päivittäistä hyvää mieltä. Olette siis koko perhe mun top3 medialistalla :)

 • Ainoa_Huutaja
  12.4.2013 at 16:28

  Ai että, mulle tuli ihan kyynel silmään. Paras toi vika kuva. Onnea!

 • katteline
  5.12.2015 at 13:49

  aivan kamalaa menoa

 • 1 2 3