Lista lyhenee

Heh tässä vähän kiirettä pitää. 

Kahden pienen lapsen arki harrastuksineen, ja sitten jossain välissä ne ziljoona (tai ainakin kaksikymmentä) hoidettavaa asiaa… Phuuh.

Mutta hei suht hyvältä alkaa jo näyttää:

Tietty tuollainen pienenpieni juttu kuin ”pakkaus, pyykit, ostokset” on vielä jäljellä. Nooh, onhan tässä vielä…. ….useampi tunti ainakin. No, onneksi kolme päivää sentään.

Muutamia aurinkorannikkovinkkejä olen jo saanutkin (kiitos!), mutta myös lisää otetaan ilolla vastaan! Mitä kannattaa ainakin olla mukana? Mitä ei tarvita? Mitä kannattaa noin niin kuin yleisesti huomioida?

Seuraavaksi hakemaan Seelan express-passia Pasilasta, heippa!

 

You Might Also Like

 • CougarWoman
  5.2.2015 at 14:15

  En näe sitä ehkäisyä vieläkään listalla :P

  SEKSIHELLE! SEKSIHELLE!

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 14:16

   :D :D :D

 • Hannahi90
  5.2.2015 at 14:55

  Hei käyttääkö joku teidän auto sillä aikaa kun oletta reissussa? Jos laittasitta vaikka seisontavakuutukseen?

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 16:06

   Vau, mikä idea! Apua ehtiskö tässä selvittää sellaistakin…. Kiitti vinkistä!

   • Hannahi90
    5.2.2015 at 16:32

    Vakuutusyhtiöön vain soittoa. :)

    • KKrista (Ei varmistettu)
     5.2.2015 at 16:59

     Eiku suoraan vaan Trafin sivuille tekemään liikennekäytöstäpoisto, ei auta vakuutusyhtiölle soitella :) Pankkitunnarit (vakuutuksenottajan) vaan hollille ja homma hoidettu. Mutta huom! Tee vasta sitten kun ette tarvitse autoa, koska voi laittaa vaan ilmoituspvästä liikennekäytöstäpoistoon. Nyrkkisääntö on että jos seisoo yli kk nii kannattaa useimmiten, sillä ilmoitus maksaa trafille vähän, samoin liikenteeseen ottaminen :)

     Ihanaa uutta arkea! Vähän ootte huippuja kun vaa menette noin!

 • Suvi K.
  5.2.2015 at 15:00

  Espanjassa ei välttämättä ole mikään helle tähän aikaan vuodesta (vaikka toki varmasti lämpimämpää kuin täällä!), joten pakatkaa myös syys/kevätvaatteita mukaan. :) Kerran olin hiihtolomalla Espajanssa, tosin selvästi pohjoisempana Madridin lähellä, ja sielä satoi yhtenä päivänä räntää. :o

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 16:08

   Joo, lapsille taitaa lähteä jopa välikausihaalarit (jos haluavat leikkiä mahdollisesti kosteassa hiekassa), sitten farkku/kevyttakki -yhdistelmää ja villakerrastot. Ja villasukat :)

   On ajateltu ilmastoa vähän niin kuin Suomen toukokuussa ja katsotaan vaatteet sen mukaan!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    5.2.2015 at 22:49

    Suomen toukokuuhan voi tunnetusti olla kaikkea räntäsateesta helteeseen. Toivotaan parasta!

 • Anelse (Ei varmistettu)
  5.2.2015 at 16:05

  Käytiin siellä päin, kun tyttö oli 8 kk, tosin kesäkuussa. En muista mitä erityistä oltais otettu mukaan. Pariksi päiväksi vaippoja ja purkkiruokaa. Sieltä saa sitten kaikkea. Pienen lapsen kosteusvoide oli hankala. Mutta siellä voi ilmanala olla talvella hyvinkin kostea. Bongasin jopa lentokentältä palvelun, josta voi vuokrata kaikkia pienten lasten tarvikkeita tuttipullonlämmittimistä rantavarjoihin ja auton istuimiin.

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 16:10

   Joo, kosteusvoiteet taitavat lähteä mukaan meiltä, kun ollaan koko perhe atooppisia. Öljy ja Aqualan – ja Bepanthen (apua miten se kirjoitetaan) ainakin…

   Kiva tietää, että myös purkkiruokaa löytyy! Muistatko, oliko se suunnilleen samanlaista kuin Suomessa? Mietin, että uskaltaako luottaa siihen, että se kans maistuu tolle tirriäiselle :) Ajateltiin muutaman päivän purkkiruoat ottaa mukaan, että jos tarvitaan ”siirtymävaiheeseen” esim. sellaista, että sekoitetaan tutun ruoan kanssa…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    5.2.2015 at 22:39

    Eikös tässä olisi mainio aika totuttaa Seela Silvan kanssa samaan ruokaan? Ja ennenkuin jonkun täytyy huudella että mitä se muille kuuluu mitä Seela syö niin eipä tosiaan kuulukaan. Mutta tulipa mieleen, että jos muutosta ruuan makuun ja rakenteeseen ehkä joka tapauksessa on luvassa niin siinähän se menis samalla. Ja tuleepa itse tehty melkoisesti edullisemmaksikin kuin piltit.

   • Anelse (Ei varmistettu)
    6.2.2015 at 09:31

    Aika samanlaista ruokaa löytyy ja kaupasta riippuen valikoima voi olla tosi iso. Meidän tyttö tutustui ja ihastui siellä imusoseisiin (= pruutta). Olivat tosiaan siellä puolet halvempia. Kaiken lisäksi Fuengirolasta löytyy Suomi-kauppa, jossa oli ihan Pilttiä myynnissä :)

    Kannattaa kyllä miettiä suhtautumistaan suomalaisiin ruoka-ainesuosituksiin jo valmiiksi. Siellä oli 8-kuukautisten soseissa mm. suolaa, linssejä, kikherneitä, pinaattia yms. mitä täällä ei muka saa antaa. Suola tietty tekee soseeseen makueron, jonka tuollainen pikkunirso huomaa. Muistaakseni tyttö söi kuitenkin kohtuullisesti. Me todettiin, että maassa maan tavalla. Ja toisaalta valinnan vaihtoehtoja meille oli vähemmän, kun tyttö on maitoallerginen. Tosi monessa soseessa oli jotain maitotuotetta seassa.

    Valmispuuroja meillä taisi olla Suomesta mukana (asuttiin hotellissa ilman kokkausmahdollisuutta). Jotain jauhepuuron kaltaista hedelmänmakuista mössöä me taidettiin sieltäkin ostaa ja sekoitettiin sitä aamupalalla kuumaan veteen. Tässä kohden muistot hämärtyy, kun siitä on jo 1,5 vuotta aikaa.

 • Minnuliini
  5.2.2015 at 16:29

  Mites Silvan turvaistuin? :) Matkustatteko siellä autolla? 

  Autosta vielä, että sen saa  laitettua ihan trafin sivuilta seisontaan eli liikenteestä pois, taitaa maksaa 4e. Sieltä sen saa myös takaisin käyttöön ja samantien saa ajella.. Pitäisi tosin olla tuloste autossa, että on taas liikennekäytössä :D Säästää mukavasti, kun muistaa laittaa pois liikenteestä :)

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 18:16

   Seelan turvakaukalo otetaan mukaan (koska se on adaptereilla yhteensopiva vaunurunkoon eli näppärä siellä), mutta Silvalle on sitten siellä päässä varatttu kentältätulotaksiin lastenistuin. Jos vuokrataan auto (ei olla vielä päätetty), pitää sit vuokrata myös Silvan istuin…

   Kiitos vinkistä, tsekkaan tuon Trafin!

 • himatuikku (Ei varmistettu)
  5.2.2015 at 19:22

  Pari vinkkiä lapsiperhearkeen: hanavesi on juotavaa, mutta kalkin vuoksi maistuu kamalalta. Varautukaa veden ostamiseen ja roudaamiseen. Pyykit kannattaa kuivata päiväsaikaan ulkona nurinpäin, sisällä eivät kuivu, ulkona haalistuvat ja yöllä kostuvat. Vesi tekee vaatteet oudon tönköiksi, siihen lienee jotain ainetta ostettavissa jos iho alkaa oireilla. Kaikkea löytyy kaupoista! Monet arkitavarat ostetaan apteekeista, mutta etsimällä löytyvät yleensä jostain tavallisesta ruokakaupasta huomattavasti halvemmalla. Lejia-nimistä puhdistusainetta käytetään joka paikassa. Se on kuitenkin klooria, joten harkitkaa käyttöä.
  Pentti Korpelan kirja ”Espanjan aurinkorannikon patikkareitit” on loistava jos patikointi kiinnostaa. Käyttäkää jokaista espanjan sanaa, jotka tiedätte – se auttaa kummasti. Espanja on puheorientoitunut maa, opasteita, viittoja, infoja on satunnaisesti. Asiat selvitetään puhumalla. Lopuksi timantti – käykää Cordobassa! Tutustukaa sen historiaan ja Mezquitaan. Luotijuna (AVE) Malagasta kestää noin 2 tuntia. Pieni Santa Ana -niminen hotelli kaupungin keskustassa on hyvä&halpa jos yöpymiseen on halua.

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 22:05

   Oooooo kiitos kiitos kiitos! 

   Mä oon muuten lukenut espanjan alkeet ja yhden reppureissun aika hyvin esimerkiksi puhelimessa pystyin varaamaan huoneen espanjaksi! Ja tyyliin kysymään, että missä on bussipysäkki bussille, joka menee sinne-ja-sinne. Ja kysymään, että onko ruoassa lihaa ja tilaamaan kasvisruokaa. Se oli ihan huippua, kun paljon liikuttiin sellaisilla alueilla, jossa englannin kielen taitoisia ei paljon törmännyt. Ehkä tilanne on muuttunut, kun tuosta reppureissusta on jo… öööh… 12 vuotta aikaa :) Enää en kyllä pystyisi varaamaan huonetta espanjan kielellä. Tekisi mieli kyllä joskus mennä uudestaan alkeiskurssille.

   • Iksu
    6.2.2015 at 09:18

    Tuohon juomavesi-asiaan lisään vielä: huomattiin syksyisellä Espanjan reissulla, että moniin hiilihapottomiinkin vesiin lisätään kivennäisaineita, ja ne maistuu tosi oudoille suomalaiseen kraanaveteen tottuneille. Esim. meidän tyttömme ei suostunut kaikkia vesiä juomaan. Kannattaa siis vähän maistella, ennenkuin ostaa niitä 5 litran tynnyreitä :) Siellä oli myös erikseen lapsille suunnattuja ”mild”-sanalla varustettuja vesiä – toki kalliimpia kuin monet muut, mutta niistä voi ainakin aloittaa lasten kanssa.

    Silloin kun neitimme oli 10kk ja olimme Espanjan aurinkorannikolla, purkkiruokia oli tosi monipuolinen valikoima, ihan perusmerketeissa. Mutta kaikissa oli lisättyä suolaa (vissiin koska lämpimämpää, lapset hikoilee enemmän jne), joten maku oli tietysti erilainen (parempi). Eli ainakin siirtymäajaksi kannattaa ottaa muutama oma purkki mukaan.

    Olimme nyt viime lokakuussa viikon Marbellassa, ja jos saan aikaiseksi kirjoitettua postauksen siitä, laitan sulle linkin :)

 • pätkämuisti (Ei varmistettu)
  5.2.2015 at 20:23

  Onko teillä kaikilla eurooppalainen sairaanhoitokortti? Toivottavasti ette tarvitse kuukauden matkan aikana, mutta ottakaa toki mukaan jos niitä on. Kokemukseni mukaan julkinen sairaanhoito on Andalusiassa laadukasta ja viime aikoihin saakka ollut asiakkaalle ilmaista. Oman korttini kääntöpuolella lukee: Olet oikeutettu saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa tilapäisen oleskelusi aikana EU- ja ETA-valtioissa ja Sveitsissä. Esitä tämä kortti ja henk.todistuksesi aina hoidon antajalle. Saat sairaanhoidon samaan hintaan ja saman käytännön mukaan kuin oleskeluvaltiossa (matkakohteessasi) asuvat henkilöt.
  Ulkomailla kortti kelpaa julkisessa terveydenhuollossa sekä sv-sopimuksen tehneiden yksityisten lääkärien vastaanotoilla ja sairaaloissa.

  • Cpop
   5.2.2015 at 21:39

   Tuolla eurooppalaisen sairaanhoitokortilla muuten kaikki sairaala- ja lääkekulut on olleet itselleni ilmaisia kanarian saarilla, kun kerran jouduin käymään yhden 2vkon matkan aikana kaksi kertaa lääkärissä hakemassa antibioottikuurit. En ole varma onko sama systeemi mantereella, mutta saarilla ainakin on siis päivystys yms. ilmaista.

   • Cpop
    5.2.2015 at 21:48

    Oho, ohitin jotenkin tuon andalusia kohdan kokonaan :D

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 21:46

   Damn. Damn. DAMN. Mun äiti on arviolta sata kertaa tässä muutaman viimeisen vuoden aikana muistuttanut, että tuollaiset pitäisi hankkia – mutta mä oon venyttänyt sitä, kun ”eihän me Euroopassa niin usein matkustella”. Äääh. Ois pitänyt hankkia. Nyt tähän hätään ei ehdi. Toi on kuulemma tosi hyvä! No onneksi meillä on huiput vakuutukset – heh Thaimaassa tuli todistetuksi. Eli sopimuspaikoissa ei tarvitse maksaa mitään. Tai joskus vaikka on ei-sopimuspaikka (kuten Thaimaassa), niin siltikin saa homman järjestymään niin, että ei tarvitse maksaa mitään. Nollan omavastuu!

   Täytyykin tsekata, missä siellä on lähimmät sopimuspaikat! Ja ottaa vakuutusyhtiön numerot muistiin!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   5.2.2015 at 22:10

   Mun isä teloi itsensä muutama kuukausi sitten Espanjassa ja eurooppalaisella sairaanhoitokortilla vietiin ambulanssilla sairaalaan ilman maksuja ja paperisotaa. Kuulemma julkinen puoli on siellä erittäin laadukasta ja hyvää.

   • Kristaliina
    5.2.2015 at 22:12

    Ääääää me niii-iiinhankitaan sellaiset heti tän matkan jälkeen. Voi perse kun ei tajuttu aikaisemmin.

    Hei vinkki kaikille: hankkikaa tuollaiset kortit! Vaikka tuntuisikin, että ”ei me varmaan just nyt olla reissuun lähdössä”. Saattaahan se reissu iskeä tälleen yllättäenkin, ois sitten valmiiksi jo olemassa :)

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     5.2.2015 at 22:44

     Ne kortit tulee parissa viikossa eli mikset tilaisi niitä nyt. Olisivatpa ainakin valmiina odottamassa kun tulette kotiin tai voishan ne joku täältä teille postittaa. Itselleen saa kortin tilattua pankkitunnareilla kelan sivuilta, mutta lasten kortit saa vain puhelimitse eli yks soitto kelaan ja se on siinä.

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      5.2.2015 at 22:46

      Ja ovat voimassa kaksi vuotta, minkä jälkeen uusi kortti tulee automaattisesti!

      vaikka miten olis huippu vakuutus niin tämä on vaan niin helppo, ei tarvitse mitään sopimuspaikkoja selvitellä tai korvaushakemuksia tehdä.

 • Cpop
  5.2.2015 at 21:33

  Jos käytätte kosteuspyyhkeitä Seelalla(tai no.. kellä vaan), niin ottakaa suomesta mukaan. Espanjasta ei löydä kun sellasia hajupommipyyhkeitä jotka haisee kilometrin päähän. YÖK! Me oltiin 5vkoa, eikä löydetty yhdestäkään kaupasta/apteekista/lastentavara liikkeestä hajustamattomia! Lidlistä en muistanut katsoa kun käytiin siellä niin nopeasti, että eihän sitä tiedä JOS sieltä saa, mutta…. En luottaisi.

  • Kristaliina
   5.2.2015 at 21:49

   Joo! Sama oli Thaimaassa – ja joo käytetään! Meillä on yks tietty hyväksitodettu merkki, jota käytetään molemmilla (oisko Pampers Sensitive tai jotain), kun meidän koko perheellä on atooppinen iho…

   Iso ei hajustetuille, niistä ihokin herkästi ärtyy!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    5.2.2015 at 22:58

    Lidlissä myydään myös hajusteettomia kosteuspyyhkeitä. ihan meidän suosikkeja kaikin puolin! Makuasioita :)

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     6.2.2015 at 09:43

     Meidän suosikki on ihan Pirkka! Sillä pestään kaikki atooppisesta ihosta keittiön kaapin oviin. Tietty tarpeen mukaan, eli lapset pestään myös vedellä… Disclaimerit mukaan ;)

  • Anelse (Ei varmistettu)
   6.2.2015 at 09:41

   Sama koskee muuten pyykinpesuaineita! Hurjat hajusteet kaikissa. Jos haluaa hajusteettoman, niin Suomesta mukaan.

 • Katinka71 (Ei varmistettu)
  6.2.2015 at 16:07

  Kelasta saa todistuksen väliaikaisena, sairaanhoitokortti tulee myöhemmin… ei taida ehtiä enää… Mukavaa reissua!

 • kao kao
  7.2.2015 at 16:50

  Pystytkö Krista tilaamaan ne kortit netistä ja voiko teidän talonvahti lähettää ne teille Espanjaan? Mun kortilla ei kyllä Ranskassa ollut mitää väliä, mut ihanaa kun niin moni on täällä kehunut sitä Espanjan suhteen :)