Imeväisikäisen ravitsemus – apua graduntekijälle!

Helsingin yliopistolla ravitsemustiedettä opiskeleva Anni Teräntö otti yhteyttä ja kertoi, että hänellä on pienoinen (onneksi vain pienoinen!) graduongelma: miten tavoittaa 5-7 kuukauden ikäisten vauvojen vanhempia ympäri Suomen…? Hän kun tekee gradututkimusta vauvojen ravitsemuksesta. Että olisikohan mitenkään mahdollista, että…

No totta kai! Todellakin – autan tällaisessa tosi-tosi mielelläni! Itse (kröhöm) peräti kaksi gradua tekemättäjättäneenä tiedän ihan älyttömän hyvin, miten iso merkitys on hyvällä tutkimusaineistolla. Sitä paitsi aihe on vieläpä tosi tärkeä!

Auttaisitko sinäkin?

Eli: tämä gradututkimus käsittelee siis imeväisikäisten ravitsemusta. Tutkimuksessa on kysymyksiä noin 5-7 kuukauden ikäisten vauvojen vanhemmille, ja kysymykset koskevat vauvan ruokintaa ja ravitsemusta sekä vanhempien ravitsemustiedon lähteitä.

Kyselyyn ovat lämpimästi tervetulleita vastaamaan noin 5-7 kk ikäisten vauvojen vanhemmat tai muut huoltajat ympäri Suomen. Graduntekijä haluaa tavoittaa hyvän ja mahdollisimman edustavan otoksen Suomessa asuvia lapsiperheitä, maan joka kolkasta.

Kyselyyn voi vastata täysin nimettömänä, mutta sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken arvotaan muutamia palkintoja, mm. lahjakortti. Yhteistyötahona työssä on Valio oy, joka tukee graduntekijää stipendillä.

Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=997305&chk=G5FW35EH

Linkkiä saa myös välittää eteenpäin muille 5-7 kk ikäisten vauvojen vanhemmille.

Anni pyrkii tekemään gradunsa valmiiksi tämän vuoden aikana, ja pyydän häntä sitten tietysti lähettämään joitain tuloksia tänne meillekin luettavaksi :)

 

Annin puolesta iso kiitos!

… ja minun puolestani toivotus, että toivottavasti tällä tavalla löytyy mukava määrä vastaajia tutkimukselle – ja sitä kautta hyvää uutta tutkimustietoa vauvojen ravitsemuksesta!

 

You Might Also Like

 • MirvaK
  31.3.2013 at 10:19

  Pitääpä käydä täyttämässä.

 • Kristaliina
  31.3.2013 at 10:21

  Kiva! 

  Rivivälit ovat näköjään kadonneet tietoavaruuteen eivätkä aio tulla takaisin – toivottavasti on joku ohimenevä vika! Yritän tehdä asialle jotain… :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  31.3.2013 at 11:27

  mie kävin täyttämässä ja jaoin linkin fbn mammaryhmään jossa on äitejä, joilla iältään 6-3kkn ikäisiä lapsia :) toivottavasti gradun tekijä saa paljon vastauksia! :)

 • Kristaliina
  31.3.2013 at 11:32

  Mahtavaa, iso kiitos! Mä kans aina haluan vastata/auttaa mahdollisuuksien mukaan tällaisissa :)

 • MirvaK
  31.3.2013 at 16:03

  Vierailija 10.21: Kiitos vinkistä! Tehty sama, jossa pikkuiset ovat keksimäärin 6kk.

 • Kristaliina
  31.3.2013 at 18:46

  Jee, hieno homma!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.4.2013 at 00:34

  Hei!

  Olisin kyllä toivonut, että jostakin olisi käynyt ilmi tutkimuksen sisältö, jokin olettama, mitä tutkimuksessa selvitetään. Mitä kerätyillä tiedoilla on tarkoitus tehdä, mitä halutaan saada selville? Antamasi linkin takaa löytyi oikeastaan vain lisätieto siitä, että Valio on antanut tutkimukselle rahoitusta. Valiolleko nämä tiedot menevät?

  Toisin sanoen (ja terveisiä tiedon kerääjälle), jäin kaipaamaan hieman tieteellisempää otetta asiaan jo tässä tiedonkeruuvaiheessa, sehän kuitenkin on yliopistogradun tarkoitus.

  Ihmiset tuntuvat muutenkin jakavan nykyään aika hövelisti omia tietojaan ja näkemyksiään, vaikka eivät tiedän tarkalleen, mitä niillä tehdään. ”Graduun” on vähän turhan väljä kuvaus. Mutta tehköön kukin mitä haluaa, itse olen nipo. Ja juristi. :)

  T: Johanna

 • Kristaliina
  1.4.2013 at 01:25

  Heippa,
  Graduntekijä vastaa varmasti kysymyksiisi itse, kun näkee viestisi – vinkkaan asiasta hänelle :)

  Oman käsitykseni mukaan erilaiset yritysstipendit ovat nykyisin yliopistomaailmassa hyvin yleisiä ja niitä voi hakea, jos aikoo tehdä opinnäytetyötä, joka sivuaa ko. yrityksen toimialaa. Yliopistolla tehtävät tutkimukset ovat julkisia, samoin niiden tulokset – eli kaikkea yliopistolla tehtävää tutkimusta voi toki käydä lukemassa niin Valio kuin vaikkapa Arlakin :) Tämä siis vain oma käsitykseni, Anni vastannee tarkemmin :)

  Itse henkilökohtaisesti en olisi osannut kaivata enempää taustatietoa, mielestäni tuossa Annin viestissä kerrottiin riittävän kattavasti, millaisesta gradusta on kyse  – jos olisin itse ollut graduntekijä, olisin luultavasti kuvannut tutkimustani suunnilleen noin :)

 • Anni T (Ei varmistettu)
  1.4.2013 at 11:28

  Hei! Ensinnäkin, tuhannet kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille sekä tietoa kyselystä eteenpäin levittäneille! Arvostan apuanne mielettömästi. Ja tietenkin Kristalle iso kiitos tämän postauksen tekemisestä!

  Johannalle: Tutkimuksellani saadaan lisää tietoa imeväisikäisten ruokinnasta ja ravitsemuksesta eri puolilla Suomea. Pyrin kysymään erityisesti asioita, mistä ei dataa vielä ole saatavilla. Erityisesti vanhempien ravitsemustiedon lähteitä ja esim. neuvolan ravitsemusohjausta ei olla aiemmin Suomessa tutkittu vanhempien näkökulmasta. Koska tämä on iso projekti ja pyrin tavoittamaan jopa tuhansia lapsiperheitä Suomessa, en pysty tähän vain yksinäni.

  Aineiston pohjalta tehty tutkielma tulee tosiaan olemaan julkinen työ, jota voi kuka tahansa hyödyntää, yhtä hyvin Valio kuin vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoskin halutessaan. :-) Ja kun työ valmistuu, tottakai lähetän Kristan kautta teille tuloksia luettavaksi – vaikka koko työnkin. :-)

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  1.4.2013 at 20:21

  Annille kysymys, jos hän vierailee täällä toistamiseen.
  Saako 4kk ikäisen vanhempi vastata? Meillä on syöty kiinteitä nyt 1,5 viikkoa.

 • Anni T (Ei varmistettu)
  4.4.2013 at 09:41

  Hei! Kyllä saa nelikuistenkin vanhemmat vastata. :-) Jos tosi kurjasti käy niin joudun rajaamaan osallistujamäärää myöhemmin, mutta vastata saa silti. Kiitos kiinnostuksestasi ja tervetuloa vastaamaan!