Lastenmusiikkivinkki: Ville ja Valle

Tiistain ruokakauppareissun päätteeksi (no kun taas kerran olin jo kotoa lepokäskyä uhmaten poistunut…) päätin vielä pyörähtää loppuunmyynnin runtelemassa Tiimarissa Viikissä. – 70 %:n laput ikkunoissa jotenkin vaan kutsuivat apajille. Ja aika maailmanlopulta siellä näyttikin – löysin kuitenkin tirpalle sormivärejä ja itselleni nipun askartelupahveja (anteeksi mutta MITÄ mä kuvittelen niistä joskus muka askartelevani…?).

Olin jo kassalla maksanut ostokseni, kun huomasin pinon CD-levyjä.
”Ovatko nuokin alennuksessa?”
”Joo, ihan kaikki”, myyjä vakuutti.

Sen kummemmin harkitsematta totesin, että hei mä otan vielä tuollaisen. Olihan sen levyn nimi ”Ville ja Valle” – tykkäsin itse kovasti siitä lastenlaulusta lapsena. Ja se hinta! Normaalisti 19,90 euroa ja nyt siis -70 % alennuksen jälkeen 6 euroa!

Vesa-Matti Loirin nimi ei ehkä ihan iskenyt, mutta UMO puolestaan kuulosti ihan lupaavalta.

Kotona skeptisenä (muistaen parit ”euron lastenlaulut” -levyhankintani) laitoin levyn pyörimään. Ja hitsi, heti ensimmäisestä biisistä (tai no okei ehkä toisesta) alkaen: tämähän on ihan älyttömän hyvä!

Jollain tavalla levystä tulee mieleen se pitkäaikainen lempparimme Rajaton – yhdistävänä tekijänä siis se, että molemmissa ihan huippumuusikot soittavat lastenlauluja tavalla, joka miellyttää aikuistenkin (tai ainakin meidän) korvaa. Sen sijaan se Ipanana Räp on jäänyt meillä alkuinnostuksen jälkeen vähän vähemmälle kuuntelulle; se vaan alkoi jotenkin kyllästyttää (totuus: mulle tulee siitä tosi pahoja raskauspahoinvointitakaumia). Tuo UMOn musisointi tuntuisi kyllä kuitenkin enemmän istuvan tämän perheen aikuisten korvaan. Näin niin kuin parin päivän kuuntelun perusteella.

Eli se UMO:n soitto tuossa levyssä on ihan parasta – etenkin rytmit. Esimerkiksi ”Perhe nimeltä koura” on mun mielestä kaikessa sanoitusyksinkertaisuudessaan (ja rytmimahtavuudessaan) ihan tosi-tosi mainio. Solisteina toimivat siis Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti.

Yllätyksenä (miks mä en ollut tällaisesta kuullut?) tuli myös se, että itse asiassa tuo Ville ja Valle on hyväntekeväisyyslevy, jolla kerätään varoja sille uudelle lastensairaalalle. Sekin vielä!

En tiedä, myydäänkö näitä myös muissa Tiimareissa (ja onko niissäkin tuo -70 % ale), mutta ainakin täällä lähiseudulla asuville suosittelen lämpimästi pikaista levyostosmatkaa Viikin Tiimarin loppuunmyyntiin!  Levyjä silloin tiistaina oli kymmenkunta jäljellä.
Edit: Voi pöh ja höh: kuulemma tuo Tiimari olikin jo tänään viimeistä päivää auki…
…ja levy on muuten myös Spotify:ssä :)

Pieni makupala (ei kyllä harmi kyllä mun makuun biisien parhaimmistosta) löytyi myös YouTubesta, täältä:

1

You Might Also Like

 • Omppuli (Ei varmistettu)
  22.1.2014 at 21:26

  Viikin Tiimari oli tänään ihan tyhjä ja ilmeisesti viimeistä päivää auki :( Ainakin myyjä jutteli, ettei enää järkeä pitää auki, kun jäljellä oli vain korttipohjia (meinasin ostaa muovipussillisen kympillä mutta onneksi tulin järkiini). Surullista, että lähtee mutta toisaalta kiinnostaa, että mitäköhän siihen tulee tilalle.

  • Kristaliina
   22.1.2014 at 21:37

   Voivoi, no sitten tuli myöhässä tämä vinkki… Mä kun yritin vielä tehdä tälle päivälle sen aiemman hedelmäjutun lisäksi tän toisenkin bloggauksen, että ehtisin vinkata ennen kuin sulkevat. No voi höh.

   Mä ostin just niitä korttipohjia :D Kun Joel ihmetteli, että miksi mä noita ostan, yritin selittää, että joo kun nää on nyt alennuksen jälkeen niin älyttömän halpoja, kun niiden hinta on tavallisestikin niin pieni. ”Silloinhan se on pieni se alennus”, Joel totesi. Ööööh, niin no joo. Mutta kyllä näitä saattaa joskus tarvita :D

   Mutta jos loppuunmyyntivinkki tuli Viikin osalta myöhässä, niin Spotifystä tosiaan löytyy! Ehkä myös muista Tiimareista vielä alennuksella, jos niitä on vielä jossain auki…?

 • Alisa W
  22.1.2014 at 22:19

  Levykauppa Äx myy niitä, tosin hintaan 19,95e. Tosi nopea kotiintoimitus, jos ei liikkeeseen jaksa vaivautua. Linkki tässä ja levy on tosiaan ihan loistava! Meillä tykätään kanssa! :)

 • Liisa
  22.1.2014 at 22:21

  Tuon kokoonpanon biisejä tulee livetaltiointeina Pikku Kakkosessa aina silloin tällöin. Itsekin olen tykännyt. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  22.1.2014 at 22:26

  Perhe nimeltä Koura on täällä ihan hitti! Pikkurilli Margareetta, jeejee!

  • Kristaliina
   22.1.2014 at 22:29

   Se on vaan jotenkin niiiii-iiiin hauska! Ei ole liikaa yritetty, vaan silleen sopivan yksinkertaisen lapsellisen hauska! :)

 • Emmi Nuorgam
  22.1.2014 at 22:34

  Umon, Förstin ja Loirin konserttitaltiointeja tulee Pikku Kakkosessakin! Hilda ei diggaa ihan niin paljon kun Musarullaasta, joka on sen ihan all time favorite, mutta mä tykkään enemmän kun just noista ipanapoista ja ellajaalekseista.

  • Emmi Nuorgam
   3.2.2014 at 15:47

   Ei hitto mä tajusin vasta viikonloppuna, että suurin osa noista on Kirsti Kunnaksen tekstejä! Tää on meillä nyt niin iso hitti, että ei mitään järkeä. Vielä kun Hildakin innostuis meidän vanhempien lisäks.. :D

 • Kahvittelija
  23.1.2014 at 09:58

  Kiitos hyvästä musiikkivinkistä! 

  Jänniä nuo raskauspahoinvointitakaumat, mä en nimittäin vieläkään pysty lukemaan Kathryn Stockettin Piiat-kirjaa loppuun, koska aloitin sen taaperoa odottaessani niillä viikoilla, kun mulla oli kuvotusta ja pahoinvoivaa oloa. Jos edes mietin sitä kirjaa, mulle palautuu se olo mieleen. 

 • MirvaK
  23.1.2014 at 17:00

  Täällä käytiin tänään Tiimaria tyhjentämässä. Huhheijaa…  http://uraaitikotona.blogspot.fi/2014/01/shoppinghulluus-iski.html

  • Kristaliina
   23.1.2014 at 17:11

   Apua :D :D :D

 • Maar (Ei varmistettu)
  3.2.2014 at 15:01

  Hei, oletko kuullut tästä? :)

  http://www.lastenomaradio.fi/oma/