Korvatulehdus

Voi tuota mussukkaa.

Meidän pitkään kestänyttä syysflunssaahan me ollaan koko perhe tässä viimeiset viikot yskitty. Tuntuu, että siitä ei pääse eroon millään – ja viimeisen viikon aikana täällä on alettu vähän valitella korvakipua.

Ja kuten arvata saattaa: korvatulehdus. Täkäläinen (suomalainen) lääkäri kurkisti tänään korvaan ja sanoi: ”huh huh”.

Toivottavasti tästä ei ala nyt mikään korvatulehduskierre. Meidän perheessähän ei olla korvatulehduksia koskaan tätä ennen sairastettukaan.

id_korvatulehdus

Mutta on se kyllä tosi reipas potilas. Mussukka.

Antibioottejakin se on alkanut syödä reippaasti, yhtään kiukuttelematta.

Onhan se jo kolmekymmentäkolme.

82

You Might Also Like

 • Liisa
  11.11.2016 at 16:15

  No ei ihmekkään jos kiukutteli eilen vastauspostauksensa kanssa jos oli kipeänä, reppana. :(

  • krista
   11.11.2016 at 17:35

   Hahahaa! :D

 • Heispi
  11.11.2016 at 16:21

  Onpas harvinaista aikuisella korvatulehdus! Meillä esikoisella pysyi putket 6kk, nyt parin viikon päästä taas uusi putkitus. Kuopuksella 2v ei oo ikinä ollut. Niin yksilöllistä. Paranemisia!

  • krista
   11.11.2016 at 17:44

   Jos en nyt ihan väärin muista, Joelilla ois ollut lapsenakin korvatulehduksia ja sit putket… Mutta saatan muistaa väärinkin. Mulla ei koskaan ollut korvatulehduksia lapsenakaan. PAITSI hmm joskus on sellaisia (nyt aikuisena), että kaulaa korvan kohdalta vihloo tosi ikävästi, mutta se on mennyt aina parissa päivässä ohi buranaa ottamalla – en tiedä, oisko se oikeasti sit korvatulehdus mulla silloin… Lapsilla ei ole (kop kop puuta) tosiaan koskaaan ollut. Silva puolestaan saa flunssan jälkeen tosi usein astmatyyppisiä hengitysoireita (infektioastmamaisia) eli se on meillä se tyypillinen ja kurja flussan jälkivaiva :(

   Toivottavasti uusi putkitus auttaa teillä!

 • murina
  11.11.2016 at 18:24

  Ihan on muuten hiton kamala korvatulehdus aikuisena! Pari kertaa on ollu, lapsena ei tietääkseni juurikaan ollu…

  • krista
   11.11.2016 at 20:51

   Joo mäkin oon kuullut, että aikuisena se voi olla tosi kipeä!

 • Veera
  11.11.2016 at 19:02

  Mulla oli lapsena usein/aina sarastaessa korvatulehdus ja kärsin niistä edelleen silloin tällöin aikuisena. Tärykalvo puhkesi pari vuotta sitten korvatulehduksen seurauksena, kun ajattelin että kyllä tässä aikuisena hetken kestää odotella. Korvatulehdus on aikuisena ihan yhtä kamalaa, kuin mitä muistan lapsuudesta. Lapset ei onneksi ole ilmeisesti perinyt mun ahtaita korvia.

  • krista
   11.11.2016 at 21:45

   Joelkin on lykännyt lääkäriin menoa pitkään – ilmeisesti ei ole ollut sit niii-iiiin kipeä – tai sitten on vaan reippaasti taistellut kipeyttä vastaan (ei siis ole ollut sänkypotilaana ollenkaan). Mutta tää kyllä osoitti, että ois voinut hyvinkin mennä aiemmin. Nielussa oli kans tulehdusta kovasti, ja poskionteloissa myös. Mutta kuulemma nyt noilla antibiooteilla pitäis parissa päivässä jo olo helpottaa; korvan nesteiden poistumisen kanssa sit ilmesesti menee vähän pidempään. Toivottavasti lähtee näillä nyt kuitenkin paranemaan!

 • Pia
  11.11.2016 at 20:12

  Toi pitkittynyt nuha/yskä on ollu aina ainoa oire korvatulehduksesta meidän esikoisella, korvakipua ei ole tuntenut, vaikka korva ihan täys märkää. Itsellä oli lapsena törkeen kipee aina korva ja tuli heti, jos oli nuha. Aikuisena ollut kerran ja kamalaa oli. Onneksi pääsitte lekuriin ja vaiva vain aikuisella, joka kestänee lääkkeen ja kivun kuitenkin paremmin 😀😀

  • krista
   11.11.2016 at 21:47

   Ilmeisesti se ei aina tosiaan ole niin järkkykipeä kuin mitä kuvittelee, että korvatulehdus on. Joelkin on tosiaan korvaa valitellut (etenkin toista) ja kuulo on ollut huono. Mutta ois voinut kuvitella, että siinä on kuume päällä ja vaikka mitä. Mutta ei – tulehdus silti oli ja kuulemma kova!

 • Paula
  11.11.2016 at 20:15

  Haha tuli kerrankin ihan puun takaa, vaikka yleensä oon hyvä ennakoimaan näitä! Mun miehellä oli just molemmissa korvissa tulehdus, joka kehitty sit mykoplasmaks. 3-vuotiaalla on ollu kerran silmä- ja korvatulehdus mut se onki ollu ainoo kerta ku on tarvittu antibiootteja synnytyksen jälkeen. Toivottavasti siellä toivutaan pian!

  • krista
   11.11.2016 at 21:47

   Hahaa, joskus onnistuu vielä yllättämään! :D Mä mietin noista muotoiluista, että onkohan tää ihan ilmiselvä :) Mutta eipäs sit ollutkaan, hihii!

 • PikkuKirppunen
  11.11.2016 at 21:04

  Heh, mä hetken jo mietin, että kummasta tytöstä sie puhut. Osu ja uppos :D

  Ja jee, nyt ainakin mulla näkyy blogi ihan ”normaalisti” mobiilissakin, ei mitään ylimääräisiä tyhjiä tiloja sivussa eikä testiä tai palkkeja väärissä paikoissa. <3

  • krista
   11.11.2016 at 21:11

   JESH! (siis tuolle, että näkyy oikein) Bugeja on tällä viikolla korjattu ja nyt nousee jo mullakin orastava optimismi, että kaikki ois vihdoinkin kunnossa!

   • Riikkinen
    12.11.2016 at 12:37

    Joo, mullakin näyttää nyt hyvältä, mahtavaa!

 • Torey
  12.11.2016 at 10:48

  Mä mietin eka et KERRO kumpi pieni raasu sen on saanu. Ja sit totaali repeeminen lopussa. Piti lukea miehellekkin mitä naureskelin. :D

  Pikaista paranemista Joelille!

 • Ribis
  12.11.2016 at 12:38

  Mulla oli viime keväänä kuopuksen ollessa vain 2vk vanha elämäni ensimmäinen korvatulehdus. Ja kyllä olin pari päivää kipeä, huh Huh. Ihan kamalaa, pikaista paranemista siis toivottelen! Mulla muuten meni koevatulehduksen seurauksena kuulo toisesta korvasta lähes pariksi kuukaudeksi tosi huonoksi, parani sitten vähitellen. Tsemppiä!

 • Ande
  13.11.2016 at 07:31

  Mulla oli viime vuonna ihan sama juttu: pitkittynyt flunssa, nenä tukossa, vain pientä lämpöä jos ollenkaan, ei päivääkään sänkypotilaana ja yksi aamu heräsin siihen että korva on ”lukossa”, korvatulehduspotilaat tietävät tunteen. Ja ai että kun teki kipeää! Eipä muuta kuin lapsi kainaloon, pädi lapselle mukaan ja terkkarin vastaanotolle. Terkkari tietysti aluksi tarkistaa tilanteen ja vasta sitten päättää antaako ajan lääkärille. Onneksi lapsi antoi sympatiapisteitä ja pääsin jonon ohi heti lääkärille. Diagnoosina aika laaja poskiontelo- ja korvatulehdus.

  Korvakivusta palasi heti lapsuusmuistot mieleen, olin melkoisessa tulehduskierteessä, ja itsellä ainakin sellainen mielikuva että koko lapsuus meni flunssassa. Aikuisiällä onneksi vain toi yksi. Mut aika hyvä opetus että mitä (mulle) pitkittynyt tukkoinen ja sitkeä limaflunssa saa aikaan.