Kolme päivää!!!

Puutalon elämä juuri nyt on aikamoista eloonjäämistaistelua ja perustarpeiden tyydyttämistä. Vauva sinne, tutti suuhun, odota, tirppa tänne, odota kulta hetki, hienosti kulta, vauva huutaa, odota äiti ottaa vauvan syliin, hyvä kulta, ruoka pöytään, hienosti rakas, äiti tässä imettää, joo äiti ottaa huikan masulääkettä, onko hyvää, hienosti sä syöt, oota äiti pesee kädet ja suun, vauva pois, tutti suuhun, odota kulta, hienosti rakas. Ja silleen.

Masulääkkeestä puheen ollen: pikkasen korventaa. Ensin kuvittelin, että sisäelimet tuolla vaan liikkuvat takaisin omille paikoilleen.

Sitten kuvittelin, että ehkä kuolen. 

Kolmantena itsediagnosoin, että okei ehkä tässä on tullut vedettyä vähän liikaa kahvia ja Cokista. Ja Joel kipaisi apteekista (omalta melkein-vatsahaava-ajaltani ja tirpan refluksiajalta tutun) turvajuoman:

Sain muuten Instagramiin monia muitakin vinkkejä mahakorvennuksen hoitoon – kiitos! Täytyy testata, jos tämä vaiva vielä jatkuu. Toivottavasti ei jatku.

*******

Ai niin, toi otsikko! Kolme päivää!

Yhtä äkkiä kalenteri nimittäin paljasti jotain ihan käsittämättömän hienoa: Joelilla on tämän päivän jälkeen enää kolme päivää töitä ennen kesälomaa! Ette voi uskoa, millainen helpotus tämä on… Tai ehkä voitte, jos olette viime aikojen bloggauksia lueskelleet. Pikkasen on puutalossa väsymystä havaittavissa.

Ja ihanuushehkutus jatkukoon nyt, kun siihen pitkästä aikaa on aihetta: viisi ja puoli viikkoa lomaa! Vau. Me kun kuviteltiin, että viimekesäinen kuuden viikon yhteinen kesäloma olisi ainutkertaista luksusta. Mutta ei: wohoo, kertyy sitä tälle kesälle melkein yhtä paljon. Joel nimittäin aloittaa elokuussa piiiiitkän opintovapaan ja pitää sitä ennen tietysti kertyneet lomat pois. Wohoo, wohoo, wohoo!

Että kyllähän mä nyt kolme päivää jaksan. Elämä voittaa. Odotukset tulevalta kesältä ovat huipussaan. Samoin suunnitelmat ovat tähtitietelliset, viime vuoden tapaan ei aiota tehdä mitään. Parasta. Viime kesänä päästiin jopa niin rentoon tilaan, että (kröhöm) tehtiin tuo yks vauva. Jaiks siitä tulikin mieleeni, että…

Note to self: ehkäisy. ehkäisy. ehkäisy. muistamuistamuista resepti mukaan ens apteekkireissulla. MUISTA MUISTA MUISTA!!! MUISTAAAAAH!

 

You Might Also Like

 • Hennam (Ei varmistettu)
  18.6.2014 at 18:05

  Tuo viimeinen kohta sai kyllä aikaiseksi kunnon naurut. :D
  Petolliset seksihelteet. Niillä meidän molemmat muksut on saanut alkunsa (toinen 1,5v ja toinen toukokuisilta seksihelteiltä peräisin oleva viiva raskaustestissä :))

 • Taitai (Ei varmistettu)
  18.6.2014 at 18:35

  Heheh, tuo alku kuulostaa ihan meiänkin elämältä, mutta mä jopa nautin siitä! :)

  Tää meidänkin vauva on viime kesän seksihelteiltä ja esikoinen on häntä 1v 4kk vanhempi. Miehellä on loppukesästä lomaa huimat 1vko ja sekin palkatonta. Näillä mennään ja onhan sentään isäkuukausi sit tulossa ;)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  18.6.2014 at 19:34

  Joo kyllä sen verran kaoottiselta arkenne kuulostaa etten ehkä suosittelis kolmatta lasta ihan putkeen ;-) Meillä uudet lapset on solahtaneet porukkaan aika vaivattomasti (tai ehkä kaaos on ollut jo sellainen, ettei yksi lapsi sitä enää ole pahentanut) mutta alkuraskaus pahoinvointeineen ja väsymyksineen kesähelteillä on meinannut panna pakan sekaisin.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   18.6.2014 at 20:57

   mahavaivoihin, sekä sinun että seelan, vois tosiaan auttaa kahvin ja colan kulutuksen vähentäminen. tiedän ettei ehkä ole helppoa jos noita käyttää piristeinä jotta itse jaksaisi. mulla meni suklaata samaan tarkoitukseen ja vauvan maha vaivasi.

   • Kristaliina
    18.6.2014 at 21:42

    Tuleekohan mun vastaus kahteen kertaan, kun äsken kirjoitettu hävisi jonnekin…?

    No joo, mutta siis että joo :) Todellakin. Tää korvennus kyllä teki sen, että noille nautintoaineille tulee nyt totaalistoppi. Näköjään kun en tunne sellaista kuin kohtuus :)

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     19.6.2014 at 08:13

     Mulla vauva vaati täydellisen totaalikieltäytymisen kahvista, kokiksesta, sipulista, suklaasta ja ruisleivästä, ensimmäiset kolme kuukautta. :)

     • Tilia
      19.6.2014 at 09:57

      Esikoisen imetyksen aikana join kerran poikkeuksellisesti kahvia. Huuto oli sellaista, että todellakin jäi yhteen kertaan se kahvinjuonnin kokeileminen.

  • Kristaliina
   18.6.2014 at 21:53

   Heeeeei mutta ehkä se kolmas ois taas leppoisa tapaus niin kuin ensimmäinenkin :D …eli joo ei :) Lapsiluku on meillä varmaan joko tässä, tai sitten tyyliin viiden vuoden päästä kolmas, jos vielä siltä tuntuu (heh ja jos siinä iässä niitä sitten enää saakaan) :)

   • phocahispida
    19.6.2014 at 19:43

    Me ei todellakaan uskalleta edes ajatella toistakaan lasta. Kun en halua synnyttää, edes yrittää enää ikinä ja refluksihuutoinen vauva-aika hirvittää edelleen. Nounounounounou.

    Että kaikki mahdolliset tsempit ja jaksamiset teille: Onneksi on loma mitä odottaa!

    P.S. Jos ja kun lomalla on taas aikaan vaan olla ja köllötellä vauvan kanssa ja katsoa tv-sarjoja (sulla tai muilla), Netflixiä olisi 6kk arvonnassa ja Apple TV myös.

    http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/06/19/voita-apple-tv-ja-6kk-netflixia/

 • -jenni-
  18.6.2014 at 20:05

  Multa on ehkä mennyt ohi, mutta miten Seela nukkuu öisin? Heräileekö paljon vai onko päivät pelkästään väsyttäviä?
  Meillä nyt kolme viikkoa yhteiseloa kahden kanssa ja pienempi on niin rauhallinen tapaus toistaiseksi, että ei ole huomannut eroa onko yksi vai kaksi :)

  • Kristaliina
   18.6.2014 at 21:48

   Hyvin vaihtelevasti :) Välillä meni tosi hyvin, mutta nyt reilu viikko sitten tuli isot takapakit sen kanssa ja parin yön valvomisen jälkeen ns. luovutin ja nyt vauva nukkuu kirjaimellisesti kiinni tississä. Ja minä en :) Mutta paremmin unta silti saan koomatessa tuolla tavalla kuin että yrittäisin koko ajan nostaa sitä omalle paikalle ja viiden minuutin päästä ÄÄÄÄÄÄ. Just, kun itse oli vaipumassa uneen – ÄÄÄÄÄÄÄ :D

   Ihan mahtavaa, että teille osui rauhallinen vauva! Muakin neuvolasta lohdutettiin, että kuukauden päästä tilanne voi olla ihan eri – ja vielä optimistisesti ajattelen, että elokuuhun mennessä (kun Joel taas palaa töihin) kaikki on helppoa ja ihanaa :)

 • elinajärvi (Ei varmistettu)
  18.6.2014 at 20:14

  Antepsin, käytetään muun muassa vatsahaavan hoidossa. Saa apteekista ilman reseptiä ja nimenomaan se liuos, ei tapletit. Pelasti mut sektion jälkeen. En pystynyt syömään särkylääkettä koska mun maha oli kuin tulessa. Ihana kätilö antoi tota liuosta ja se auttoi heti. Mikään muu ei ole tehonnut yhtä hyvin.

 • Bjuuti
  18.6.2014 at 20:25

  Paljon tsemppiä sinne, toivottavasti pian helpottaa ja saat hetken hengähtää! :)

 • neljän äiti (Ei varmistettu)
  18.6.2014 at 23:23

  Tsemppiä kovasti. Ensimmäisen lapsen kanssa rämmittiin tossa samassa suossa kolme kuukautta. Olotila itsellä oli sellainen kestokrapula koomatila ja vitsit vähissä. Ruusunpunaiset kuvitelmat vauva-arjesta romahtivat äkkiä alas. En istunutkaan puistossa lukemassa kirjaa vauvan nukkuessa pitkiä päiväunia vaunuissaan. Ei tarvinnut kuin astua ovesta ulos, niin huuto vaunuissa alkoi. Onneksi oli valoisat kesäyöt, niin yövalvominen oli edes himpun verran helpompaa huutavan vauvan kanssa.

  Sitten eräänä päivänä sitä vain havahtui, että meillä on muuten huudettu vähemmän ja se illan koliikkihuuto ei alakaan. Kaikki loppuu aikanaan. Joten kyllä tekin sieltä suosta vielä nousette!

  Hyvää kesälomaa teidän perheelle ja toivotaan niitä helteitä kuitenkin, mutta ilman pyöristymisseurauksia. ;-)

 • Nooruska (Ei varmistettu)
  19.6.2014 at 12:56

  Kuulostaa ihan mun elämältä! Ja ihanaa, että kohta alkaa loma! Mun miehellä se alkaa viikon päästä ja sitä odotetaan lähinnä tunteja laskien. Meillä siis ihan samanikäiset tytöt kuin puutalossa. Ja nuorempi huutanut myös kättäriltä asti. Nyt tosin on jo hitusen helpompaa, kun ei vauva huuda koko valveillaoloaikaansa… Tuohon päälle täällä meillä on vielä esikoisella alkanut uhma… Mut kaikesta selvitään jotenkin vaikka minuutti kerrallaan :).

  • Kristaliina
   19.6.2014 at 14:44

   Minuutti kerrallaan on aika hyvä (ja ennen kaikkea realistinen) tavoite :) Joo, kuulostaa tos-tosi samalta menolta kuin täällä. Tsempit sinne & tänne – kohta koittaa kesä, isin kesäloma = äidin kesäloma :)

 • Jenni_eeee (Ei varmistettu)
  19.6.2014 at 18:14

  Tuo ehkäisyasia alkaa olla kohta itsellekin ajankohtainen, kunhan pikkukakkonen saadaan elokuussa maailmaan. Pikkukolmonen kun ei ole toiveissa ainakaan heti putkeen. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia/ajatuksia eri ehkäisykeinoista synnyttäneiden näkökulmasta. Itseäni kiehtoisi hormoniton vaihtoehto, mutta onko muuta vaihtoehtoa kuin kuparikierukka tai kondomi? Ehkäpä Kristaliina postaus ko. aiheesta? ;) Vai onko ihmisille liian intiimi aihe..?

  • jenna mjk (Ei varmistettu)
   19.6.2014 at 22:08

   M inäkään en aio hormooniehkäisyä ottaa kunhan kuopus syntyy, enkä kyllä kierukkaa tai kondomiakaan. Tilaan joko ruotsista tai saksasta pessaarin tyyppisen, yhtä hyvä ehkäisyteho kuin muillakin, täytyy vain muistaa tilata myös spermakillerit samalla.. :-P hormooniehkäsy on luonnolle haitallista ja liian riskaabelia omalle terveydelle.

 • ... (Ei varmistettu)
  20.6.2014 at 01:11

  hmm, olet varmaan jo ajatellut että kofeiini voi olla se juttu, joka valvottaa Seelaa :) Tsemppiä vieroitukseen, nautintoaineet on niin ihania.

  • aunoinen
   20.6.2014 at 13:49

   Meillä ainakin aiheuttaa nautintoaineet mahanpuruja pienelle. Joten täällä unelmoidaan ajasta, jolloin saa juoda niin paljon kahvia kuin haluaa, syödä rajattomasti suklaata, nukkua mahallaan ja syödä kunnon lääkkeitä jännetupintulehdukseen. Kahvia ja colaa oon sentään vähän voinut juoda, yhteensä max 2 mukia päivässä.

   • Tappura (Ei varmistettu)
    23.6.2014 at 17:19

    Oih! Tuota kommenttia lukiessa alkoi melkein omiakin ranteita särkeä! Itse palasin äitiyslomalta molemmat ranteet särkien. Suosittelen lämpimästi rannetukia!