Kissanruokakuppikasvatus-fail

Lasten kasvatus on niin helppoa! Sanoo vaan, että ”se on kissan ruokakuppi, kissa syö siitä, sitä vain katsellaan, ja sitten se on sillä selvä – lapsi ei koskaan mene enää ruokakupissa räpiköimään!

Tai sitten:
(muista äänet päälle!)

Damn. Perhanan ylisuloinen vauvanvempulatättähäärä. En sit ole pystynyt olemaan nauramatta. Nauru = hyväksyntä. Ja nyt tyypin mielestä tää on hauskin leikki ikinä.

Mä lipsun. Aijaijai, mä lipsun.

 

You Might Also Like

 • Aasara
  22.1.2015 at 20:23

  Ai ai ai mikä IHANA kiherrys! :D

 • Cpop
  22.1.2015 at 20:44

  Apua :D Miten tommoselle ees vois olla vakavana! Ihana!

  • Kristaliina
   22.1.2015 at 21:01

   Hihi no mä en ainakaan pystynyt :D

 • Någon Annan (Ei varmistettu)
  22.1.2015 at 21:55

  Voiii mikä maailman suloisin nauru :) Toinen ihan tohkeissaan kiitää kuppia kohti. Hänestä ehkä maailman hauskin leikki, työnnä käpälä kissankuppiin…

 • Oivallinen (Ei varmistettu)
  22.1.2015 at 22:40

  Iiiiiihana Seela <3 Nythän vaan on niin, että peli on menetetty – ei söpöläiseltä voi mitään kieltää.

  Ja tiedätkö – olen niin maailman huonoin kommentoimaan ja siksi tämä onkin vasta toinen kommentti blogiisi, vaikka aktiivilukija olenkin. Edellisen jätin astiakommentoinnin aikaan – kun metsästettiin sitä teille sopivaa. Astiafriikkinä ehdotin Arabian Piilopaikkaa, mutta se oli liian väritön. Olenkohan hullu, kun vieläkin mietin teille sopivia astioita? Kunnes… tättä-dää… Iittala julkaisi uutuutensa ja tulit taas mieleen. Mitäpä tuumimme uudesta ”Tanssista”?

  https://store.iittala.fi/Brandit/Iittala/Tanssi/c/Tanssi

  • Kristaliina
   23.1.2015 at 09:11

   Joo, mä näin ton mainoksen – täydellinen! Mun silmään ihanampi on tuo iso kuppi, mutta se on tuota mallia ämpäri. Hmm… Mutta tuumimme, että ihana!

 • Riika V.
  22.1.2015 at 22:54

  Haha, ihana! :) Joo, tosi helppoa toi kasvatus. Mä oon kans yrittänyt opettaa, että koiria ei saa repiä korvista tai hännästä tai muualta, mutta melko huonoin seurauksin. Aika usein Sofia ilmoittaa, että ”Äiti tuu peseen Aleksanterin kädet – se räplää taas Sulon peppua!”. Jes. Ja sitten kun yhdet hölmöläiset vielä on niin hölmöjä, ettei ne tajua väistää vaan on aina vaan tulilinjalla. Ja meillä ei vauva vielä edes liiku! ;)

 • louna
  23.1.2015 at 09:14

  On tosi vaikee kieltää pokkana lasta tosissaan kun toinen vaan kikattaa ja söpöilee :D

  • Kristaliina
   23.1.2015 at 12:22

   Nauru rikkoo rajoja! :) :) :)

 • Action (Ei varmistettu)
  23.1.2015 at 12:40

  Hei!

  Ajattelin lähestyä muutamia suosituimpia lapsiblogisteja.
  Hallitus aikoo maksaa 80 milj. euroa(Hs 22.1)siitä etteivät perheet vain saisi päättää, miten lapsia hoidetaan ja voi kauhistus jos äiti haluaisi olla kotona yli 1,5v. Feministit holhoavat! Itselläni ei enää pikkulapsia, mutta te voisitte halutessanne herätellä perheitä, perheet lapsineen eduskunnan istuntoon tms. Tällä valtava vaikutus Suomen perheisiin.

  • Anomuumi (Ei varmistettu)
   23.1.2015 at 13:25

   Haha, pointsit nerokkaasta propagandataktiikasta kirjottaa blogin kommenttiboksiin anonyymisti. Nythän Krista ei voi mitenkään olla ottamatta kantaa aiheeseen, halusipa tai ei; kommentoimatta jättäminen tulkittaisiin epäkohteliaisuudeksi ja minkä tahansa kommentin kirjoittaminen tulkitaan viralliseksi kannanotoksi. Well played, sir/madam, well played. Kristillisdemokraateissa ollaan varmaan ylpeitä.

   • Hä (Ei varmistettu)
    23.1.2015 at 13:33

    Nyt en kyllä ymmärrä miten kd liittyy tuohon vetoomukseen. Tottahan se oli. Kallis hanke, josta ei käytännössä ole mitään hyötyä vaan toteutuessaan ainoastaan vaikeuttaisi perheiden elämää. Mm. meidän perheen.

    Mutta joo, ei tietysti liittynyt tähän kyseiseen postaukseen mitenkään. Parempi keino olisi varmaan lähestyä bloggaajia esim. sähköpostilla.

   • Kristaliina
    23.1.2015 at 13:33

    Toisaalta kantsii tehdä myös taustatyöt ennen kuin tällaista lähtee heittämään – mun kannanotto kun ei välttämättä olisi se ihan sama, mitä tässä aloittaja ajaa takaa :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.1.2015 at 14:17

  Mut ajatteleppa Krista, uusi laki veisi mahdollisuudet kaikilta yksilöllisiltä ratkaisuilta, kuten tuolta teidän nykyiseltä järjestelyltä (tai no vanhempainvapaalla vielä valinnanmahdollisuuksia, kunnes otetaan käyttöön 6+6+6 ja lakkautetaan koko hoitovapaa!). Jos teillä ois vain Silva, ette voisi tehdä niin, että olet hoitovapaalla ja Joel opintovapaalla, vaan sun pitäisi mennä töihin ja Joelin olla opiskelematta saadaksenne kotihoidontuen. Joustava hoitoraha tietty mahdollinen, mutta silti joutuisit töihin ja Joelin korvaus olisi pienempi. Vai mitenköhän tuo joustavaraha suhtautuu äitiin ja isään? T. Tasa-arvon, mutta myös perheiden valinnanvapauden puolesta!

  • Kristaliina
   23.1.2015 at 14:32

   Jos meillä olisi vain Silva ja 6+6+6 -malli käytössä, me oltais jo molemmat töissä – tai toinen saattaisi olla kotona (tai me töissä molemmat osa-aikaisesti), mutta siihen me ei yhteiskunnan tukea tarvittaisi vaan se olisi ihan omakustanteinen arvovalinta :) Muutenkin tällä nykymallilla mä saan kotihoidon tuen ja Joel pyöreät nolla euroa mitään-mistään, että silleen – eli samaan tapaan omakustanteinen arvovalinta on tämäkin.

   Mä en ole harmi kyllä tutustunut tuohon nyt käsitteillä olevaan malliin niin hyvin, että siitä osaisin mitään sanoa, mutta 6+6+6 -mallia kannatan täydestä sydämestä :)

   …mutta tää ois varmaan erillisen bloggauksen aihe; ensin pitäis vaan tutustua asiaan tarkemmin, että osaisi sanoa oman mielipiteensä :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    23.1.2015 at 18:37

    Tarkoittaa monessa perheessä sitä että lapsi joudutaan laittamaan 1 vuotiaana hoitoon kun isä tienää enemmän kun äiti :( :(
    Toi laki on niin syvältä. Vanhemmalla pitää olla oikeus olla kotona niin kauan kun haluaa lapsensa kanssa oli se sitten äiti tai isä. Siitä päätetään perheen sisällä eikä ulkopuolinen.
    Olet sillä kannalla koska se sopii sun arvomaailmaan mutta se ei sovi kaikille.

    • Kristaliina
     23.1.2015 at 18:45

     Mutta jos tällaisia toimenpiteitä ei koskaan tehdä, ne isit tulevat aina tienaamaan enemmän kuin äidit. Eikö olisi parempi, että meidän lasten ollessa aikuisia he olisivat äitejä ja isiä, joiden ei tarvitsisi ottaa huomioon palkka-asioita lastenhoitoa miettiessään? Eli me joustamme, jotta tulevilla sukupolvilla olisi parempi. Jotta tuo palkkatasa-arvo voi toteutua, yhteiskunnan on tehtävä toimenpiteitä sen edistämiseen.

     Isän jäädessä kotiin hänen ansiosidonnainen tulonsa (jos tuo menee niin) tulee olemaan joka tapauksessa isompi kuin äidin niissä tapauksessa, että palkkakin on isompi.

     En kannata tätä puoluetta/arvomaailmaa, mutta täällä on sanottu tää hyvin: http://lauraraty.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183859-vanhempainvapaajarjestelma-remonttiin-ensi-vaalikaudella

     Apua nyt mä päädyin tähän aiheeseen :) Mutta katsotaan, jos kirjoitan myöhemmin tästä aiheesta, niin on parempi keskustella :)

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      23.1.2015 at 20:05

      Pakko kommentoida apua Laura Räty, ei!!! ;/
      Ei lastenhoidontuki ole ansiosidonnainen.
      Tasa-arvo voitaisiin saavuttaa myös jakamalla perhevapaakustannukset molempien vanhempien työnantajille.
      Ystäväperheessä äiti on yrittäjä ja heidänkin tapauksessa lapsi joutuu uuden lain myötä pienenä hoitoon, ei ole mahdollisuutta siihen, että äiti jäisi kotiin vielä vanhempainvapaan jälkeen. Isän oli tarkoitus jäädä hoitamaan kolmeen vuoteen asti. Jännittavätkin nyt kovasti mistä kohti uusi laki alkaa rullaamaan. Mies ei ole vielä saanut päätöstä kotihoidontuestaan.

    • LauraEm.
     23.1.2015 at 18:48

     Eihän kukaan oo poistmassa oikeutta hoitaa lapsia kotona ihan vaikka siihen asti, kun ne on 18-vuotiaita. Tarkoitatko, että yhteiskunnalla pitää olla velvollisuus maksaa siitä, että vain äiti hoitaa lasta kotona?

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      23.1.2015 at 20:20

      Ei vain äiti, vaan kumpi vanhempi perheelle on paras vaihtoehto.
      Kuten todettua uuden lain myötä nettokustannusten oletetaan nousevan. Kotihoidontuen lakkauttamisesta tulevia säästöjä ennakoidaan olevan 64 miljoonaa (olettamus siitä, että molemmat vanhemmat eivät samalla tavalla tule käyttämään tukea), mutta samaan aikaan työttömyysturvakustannusten odotetaan nousevan 45 miljoonaa ja päivähoitokustannusten 112 miljoonaa!! Vastakysymyksenä voidaankin heittää, että yhteiskunnanko pitää maksaa lastenhoito? Oma mielipide on että molempi parempi.
      No tämä ei nyt ole oikea paikka tälle keskustelulle.
      Katsotaanpa siis video uudestaan ja nauretaan Seelan kanssa :))

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      23.1.2015 at 20:32

      http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=9763020&name=
      Tässä vielä linkki tuohon lakiesitykseen ja kustannusennusteeseen.

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      23.1.2015 at 20:42

      http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=9763020&name=
      Ja nyt ehkä linkki jopa toimii…

     • Kristaliina
      23.1.2015 at 21:23

      Hihi kaikkiin poliittisiin keskusteluihin pitäisi saada vauvannauruvideo mukaan :) Pitäis vinkata hallituksellekin, että katsokaa kuulkaas välillä tällaista! :D

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     23.1.2015 at 20:25

     Hoitovapaan jako tapahtuu vasta vanhempainvapaan jälkeen, joten lasta saa äiti hoitaa lähes kaksivuotiaaksi asti. Seuraavaksi tosin ennustan 6+6+6 malliin siirtymistä ja hoitovapaasta luopumista, jolloin yhteiskunnan tuki kotihoidolle loppuisi kun lapsi on 1,5v.

   • go with the flow (Ei varmistettu)
    24.1.2015 at 00:56

    Uskomatonta, että kannatat tätä. Hienoa, että teillä on mahdollisuus valita näin. Ts. sinä hoitovapaalla ja miehelläsi ei tuloja. Tästä voinee päätellä,että teillä on rahaa säästössä, joka mahdollistaa tämän. Ja se on hieno juttu. Kuulostaa kirjoitettuna ivalliselta, mutta oikeasti tarkoitan vilpittömästi, että good for You.

    Mutta kun kaikki eivät ole niin onnekkaita. Itse olemme taloudellisesti tosi tiukoilla, asumme ahtaasti ja elämme perusarkea. Mieheni on ns. keskipalkkainen ja itse olen taas matalapalkkainen. Sosiaalialan hommilla ei rikastu. Meillä ei vaan millään matikalla laskettuna olisi varaa elää minun palkalla ja miehen olla kotihoidon tuella. Olen todella onnellinen, että ehdin olla myös nuorimman kanssa kotona ainakin kaksi vuotta. En vain halua laittaa niin pientä lasta hoitoon. Enkä tuomitse niin tekeviä, vaan omakohtaisesti koen näin. Ja tässä suhteessa olemme onnekaitsa, että kituuttamalla tämä hoitovapaalla oleminen onnistuu. Sitä hoitorumbaa ehtii vielä pyörittää monta vuotta ja en usko, että tämän ikäinen tarvitsee päiväkotia saadakseen virikkeitä. Yksi tärkeä kysymys olisikin miettiä suomalaisen päivähoidon ryhmäkokoja ja laatua. Ja nämä asiathan eivät ole päiväkodin työntekijöiden vika vaan ongelma on ihan jossain muualla. Politiikassa ja arvoissa.

    Minusta perheiden pitää todellakin saada päättää itse eikä tehdä tästä nyt jotain tasa-arvo kysymystä. Oma mieheni ainakin osallistuu erittäin tasa-arvoisesti muutoin lastenhoitoon, vaikka minä hoidan päivät lapsia. Meillä tämän ratkaisun on sanellut yksinomaan raha.

    Minusta Laura Räty on erittäin pelottava nainen ja ei hänellä tunnu olevan käsitystä tavallisen keskituloisen ihmisen arjesta.

    • go with the flow (Ei varmistettu)
     24.1.2015 at 09:36

     Vielä jatkan muutaman sanasen verran. Surullisinta tässä on se, että mietitäänkö tässä oikeasti lapsen parasta? Vai mietitäänkö tässä vain rahaa? Säästöjä tästä ei ainakaan tule, kun tarvitaan lisää päiväkoteja. Ei ne hoitajat siellä ilmaiseksi työskentele, vaikka aivan liian pientä palkkaa heille maksetaankin. Mistäköhän niitä työpaikkoja sitten taiotaan? Esim. ystäväni etsii töitä todella aktiivisesti. Hän on kielitaitoinen, korkeasti koulutettu fiksu nainen, mutta töitä ei vain löydy. Tai kun itse palaan omaan vakituiseen virkaani, niin sijaiseni joutuu työttömäksi.

     Joissakin perheissä toinen vanhemmista ei vain halua olla kotona ja toinen taas haluaa. Miksi siis perheet eivät vain saa valita itse? Tää on ihan hölmöläisten hommaa, jonka myötä saadaan, vaan lisää pieniä taaperoita oravanpyörään mahdollisimman pienenä. Säästöjä tämä ei tuo. Kovin surullista lasten asemasta katsottuna.

    • Kristaliina
     24.1.2015 at 11:20

     Mun on pakko vielä näin pikana tarkentaa, että muuten en ole mikään Laura Räty -fani, todellakaan. Enkä edes koko puolueen. Mutta tuossa tapauksessa mun mielestä asioita oli hyvin sanottu.

    • Anomuumi (Ei varmistettu)
     24.1.2015 at 12:51

     ”Ei tehdä tästä nyt tasa-arvokysymystä” on tässä sama kuin orjuutta poistaessa olis ajateltu että ei tehdä tästä nyt mitään ihmisoikeuskysymystä. Haluatteko te ITSEKIN PIENIPALKKAISET naiset, että myös teidän tyttäret ja tyttärentyttäret saa pienempää palkkaa kuin miehet siksi että ovat naisia? Ai ette halua? No sitten on tehtävä uhrauksia ja työskenneltävä sen hyväksi, että lapsentekoikäinen mies on yhtä houkuttelematon ehdokas kuin nainenkin.

     Mustakin Räty on kauhea, mutta se ei liity tähän mitenkään.

     • Kristaliina
      24.1.2015 at 14:46

      Juuri näin.

     • go with the flow (Ei varmistettu)
      24.1.2015 at 15:15

      Minun nyt on hieman vaikea verrata orjuutta ja naisen itsensä valitsemaa kotiätityttä keskenään.

      Kyllä, PIENIpalkkaisena naisena haluaisin lisää palkkaa, kuten varmasti jokainen sosiaalialalla työskentelevä mieskin. Mies ja nainen kun saavat omalla alallani ihan samaa pientä onnetonta palkkaa. Enkä nyt vain usko, että tämä perhepoliittinen muutos muuttaisi minun alani palkkausta suuntaan tai toiseen tai esimerkiksi sairaanhoitajien palkkausta.

      Minusta perheitä ei vain voida pakottaa valitsemaan. Ei tällä keinolla saada isiä kotiin, vaan lapsia vain nuorempina päivähoitoon. Me olemme halunneet tarjota lapselle mahdollisuuden kiireettömiin aamuihin ja rauhalliseen kotielämään. Lapsuus on niin kovin lyhyt ja lapset kasvavat nopeasti. Jos vain talous suinkin kestää, niin toivon saavani olla nuorimman kanssa kolme vuotta kotona.

      Krista osaat varmasti arvostaa teidän tilanetta. Oma mieheni on myös valmistumassa nyt keväällä maisteriksi ja ei ole aina ollut hänelle helppoa tässä arjen pyörityksessä (kolme lasta, kokopäiväinen työ) opiskella. Kyllähän ne opinnot on pitkälti tehty yön pimeinä tunteina. Opintovapaa olisi ollut silkkaa luksusta.

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      24.1.2015 at 17:40

      Juuri näin!! Ja mies saadaan ihan yhtä houkuttelemattomaksi – tai molemmat jopa yhtä houkutteleviksi – vanhempainrahapankilla. Hoitovapaa ei muutenkaan työnantajan kustannuksiin vaikuta, vaan äitiys- ja vanhempainvapaa, joten siihenkään tämä muutos ei vastaa. Susi jo syntyessään koko lakimuutos!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.1.2015 at 14:56

  Itse toivoisin, että vapaus valita ei olisi vain hyvin toimeentulevien oikeus, varsinkin kun uudistus ei tuo taloudellista säästöä vaan ennusteen mukaan lisää nettomenoja miljoonilla, ja nuo menot tulevat jo ennestään ahdingossa olevien kuntien maksettavaksi.

  Ihana Seela <3

 • Annuskainen (Ei varmistettu)
  23.1.2015 at 22:39

  Ihana! Ja ihan kuin meidän 1v2kk. Paitsi et se seisoo ja hakee jotain pöydältä. :)