Kevään tärkein kukka?

”Sakura, kirsikankukka
väistyy pois talvirukka
sulaa maa, roudan sukka
kirsikankukat luonto luo.

Sakura, kirsikankukka
kuulas on valkonukka
loistaa taas auringontukka
sakura, kevään tuo.”

– Mimmit: Sakura –

Kirsikankukat olleet tässä mielessä. Että niitä pitäis. Pitäis pitäis. Kuuluvat kevääseen ja silleen.

Viime viikolla yritimme arpoa, että milloinkas olisi sopiva hetki lähteä Roihuvuoreen niitä katsomaan – ehkäpä jonain arkipäivänä, jolloin ei olisi ihan niin hyvä sää. Jos menisi autolla siihen (meiltä vain kymmenisen minuuttia) ja katsoisi tilanteen mukaan, onko siellä ruuhkaa vai riittävän väljää.

Sitten alkoi näkymään uutiskuvia ja videoita Roihuvuoresta. Ja sanotaan nyt niin, että ei näyttänyt ihan siltä, että sinne lähtisimme. Todettiin, että on niitä kirsikkapuita varmasti lähempänäkin.

Ja niin olikin! Pääsimme aivan täysipainoisen kirsikankukkakokemuksen verran vaaleanpunaisia kukkapilviä ihailemaan ilman ruuhkaan lähtemistä, kävelyreitin varrelta.

Ja olivathan ne aivan ihania!

…ja bbbbbbbzzzzzzz, täynnä pörriäisiä!

Kevätpäivän tärkein ja ilahduttavin kukkalöytö oli kuitenkin…

…kuka jo hoksaa tästä kuvasta…?

…voikukat!

Voikukkia! Voikukkia kaikkialla, iiiiiihanaa!!!

Kesä!!!

Mutta kuka kirjoittaisi laulun voikukista?

22

You Might Also Like

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  9.5.2020 at 15:02

  On ne kyllä kauniita, unelmapilviä <3 Onneksi on niitä pörriäisiä, muuten jäisi sato saamatta. Ellalla ja Aleksilla taitaa olla voikukkabiisi… Mukavaa äitienpäiväviikonloppua sinne!

  • krista
   11.5.2020 at 09:37

   Kyllä, pörriäiset on tärkeitä <3 (vaikkakin vähän kuumottavia, haha)
   -
   Hei kiitos, mepäs katsellaan tuota biisiä, ei ollutkaan meille tuttu! Toivottavasti sielläkin oli kiva äitienpäiväviikonloppu!

 • Hanna
  9.5.2020 at 15:14

  J. Karjalaisella on kappale nimeltä Voikukkia.

  • krista
   11.5.2020 at 09:40

   No hei onhan voikukkabiisejä siis useampiakin, täytyypä ottaa tuokin kuunteluun, kiitos vinkistä! :)

   • Hanna
    14.5.2020 at 20:03

    Ja asiasta kukkaruukkuun, suomalaisen kirjakaupan valikoimaan on tullut voikukkakeittokirja. Jos tyttöjä kiinnostais.

 • Torey
  9.5.2020 at 17:45

  Mä olin niiiin onnellinen kun auton ikkunasta bongailin eilen kirsikkapuita ja sitten kohta johon pysäköin autoni, niin siinä oli rivissä tien vieressä niitä! Samantien napsin itselleni muutaman kuvan, joita voin taas ihailla. ❤ Vanhan kodin pihallahan meillä oli pinkki koristekirsikka, sekä valkoinen oikea kirsikka ja vielä koristeomenapuu. Totuin siis katselemaan kukkivia puita. Olisin halunnut yhden niistä siirtää mökille, jotta olisin saanut pitää sen 😅 mutta se oli jo liian iso siirrettäväksi. Onneksi niitä löytyy vähän sieltä täältä kaupungistakin. 😍

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/05/08/jos-poikkeuksellisesta-tulee-normaali/

  • krista
   11.5.2020 at 09:43

   Mä ajattelin teidän vanhan kodin kirsikkapuuta! Kun siis muistin, että oot siitä kertonut ja oon nähnyt blogissa/Instassa kuvia, ja nyt tuli sitten mieleen joskus viime viikolla, että no hitsi nyt te ootte muuttaneet ja tänä vuonna ei tule kuvaa siitä ihanuudesta <3 Mutta onneksi puita on muuallakin, ihanan että bongasit kirsikkapuut tänäkin keväänä <3

 • Norsi
  10.5.2020 at 01:28

  Hei spotifysta löytyy aivan ihana oululainen lastenmusiikkiduo Soiva siili, jolla on laulu Voikukka. Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa! Tämän äidin lemppari lastenmusaa (vaikka lapsi ehkä valitsisikin AINA Fröbelin palikat…).

  • krista
   11.5.2020 at 09:43

   Jesh, lisää voikukkabiisejä! Ihan mahtavaa, me otetaan lasten kanssa joskus sellainen voikukkabiisien kuuntelusessio, ja sitten lähdetään poimimaan <3 Kiitos!

 • Majjj
  10.5.2020 at 21:15

  JimJamMurMurilla on voikukkabiisi!

  (Onneksi ette menny Roihuvuoreen. En ymmärrä niitä, jotka meni.)

  • krista
   11.5.2020 at 09:45

   Neljäs voikukkabiisi jo, jesh! Me otetaan siis kyllä ehdottomasti nämä kuunteluun, kiitos!

   Ja joo siis HUH niitä ruuhkia siellä, mitä nettiuutisista näin… Mä olin siis nähnyt viime viikolta kuvia, ja silloinkin oli paljon porukkaa, mutta se viikonlopun ruuhka sitten – uhhuh. Tosi hurjaa!

 • Karina
  11.5.2020 at 10:48

  Mä kävin lasten kanssa lounaspiknkikillä siellä viime viikolla joku arkipäivä ja silloin oli mukavan väljää! Tosin ois voinut myös jättää menemättä koska 9v: Miks meidän piti tulla näin kauas kun meijän koulun pihallakin ois ollu tollanen puu? 12v: Onks mun pakko tulla teijän kaa mihinkään?
  Että ehkä me vaan ihaillaan sitten kaunista luontoa omalla pihalla :D

  • krista
   11.5.2020 at 13:07

   Joo mekin sitä edellistä arkiviikkoa ensin kyttäiltiin! Säätiedotus näytti ma-ti aurinkoista, mutta sitten pilvistyvää ja ajattelin, että siinä voisi olla sopiva aika ”iskeä” tuonne mahdollisimman väljästi. Mutta sitten tosiaan hoksattiin, että hei hienot puut on tuossa kävelymatkan päässäkin, mennään sinne :)

   Ja hihitys noille teidän lasten kommenteille, just tuollaista se on <3