Gallup: haalari vai takki&housut 3-vuotiaalle

Sarjassamme vanhemmuuden vaikeita valintoja: välikausihaalari VAI välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle?

2-vuotiaana haalari oli vielä must.

Tähän asti olen ollut vankka haalareiden kannattaja: ne on helppo pukea eikä tarvitse huolehtia, meneekö vyötäröltä sisään hiekkaa tai lunta. Lisäksi tirppa on niin hoikkavyötäröinen, että housujen ylhäälläpysymisessä on aina ongelmansa.

Toisaalta takki&housut -yhdistelmälläkin olisi puolensa. Takkia voisi pitää myös vaikkapa farkkujen kanssa (heh as if; milloin nyt sellainen tarve tulisi…) ja esimerkiksi kirjastoon mennessä voisi riisua vain takin ja jättää housut ja sisäpaidan kirjastovaatteiksi – ilman, että täytyy ottaa pois ja pukea kenkiä.

Tirppa ei myöskään ole koskaan ollut kiinnostunut varsinaisesti mudassa möyryämisestä, eli takilla ja housuillakin siinä mielessä pärjäisi. Ja toisaalta sitten taas nyt on iskenyt Espanjan leikkipuistoissa syntynyt kova kiipeilyinnostus – haalarilla voisi huolettomammin kiivetä ilman, että napa vilkkuu naapuriin.

Eli puolensa ja puolensa ja puolensa ja puolensa.

Tätä juuri tässä lauantai-illan ratoksi pähkäilen, ja ajattelin heittää ilmaan pikagallupin, eli:

Välikausihaalarit vai välikausitakki ja -housuyhdistelmä 3-vuotiaalle? Kumman olette valineet ja millä perusteella?

 
Like

You Might Also Like

 • Torey
  21.3.2015 at 21:30

  Sekä että. Useimmiten tosin ollaan jo pari vuotta käytetty housuja ja takkia, eikä ole edes henkseleitä. Talvihaalari on ollut lumen takia must, mutta tähän aikaan vuodesta takki ja housut on ihan riittävät kun ei lumi pääse takin sisään. :)

 • Laurakaisa (Ei varmistettu)
  21.3.2015 at 21:42

  Meillä on 3- ja 4-vuotiaiden kanssa menty tähän asti sekä talvet että välikaudet niin, että tavalliseen arkeen ja ulkoiluun on ostettu isommalle joko uusi tai erittäin hyväkuntoinen käytetty laadukas, kosteussuojattu ja kestävä haalari, ja sitten taas nitä farkut/autoon/kauppaan/kylään -erikoistilanteita varten on joku housut ja takki -yhdistelmä, jotka on kevyemmät ja jotain vähemmän teknistä osastoa muutenkin. Tuo toimii sikäli meillä, että nämä kaksi kurakerttua ovat pääosin tähän rospuuttoaikaan niin rapaisia niiden tavallisten ulkoilujen jälkeen, että on ihan hyvä kun on joku puhdas vaatekerta varalla jotain ihmisten ilmoilla esiintymistä ja autoon pakkaamista varten :)

 • pikkukalanen (Ei varmistettu)
  21.3.2015 at 21:46

  Mulla ei oo omia lapsia vielä, mutta hoitolasteni kanssa oon huomannut, että takki+housut yhdistelmä on aika kätevä, koska silloin on helpompi tehdä erilaisia yhdistelmiä sään mukaan. Esim. toppahousut ja vk-takki tai vk-takki ja kurahousut tai mitä nyt ikinä sen hetkiseen ilmaan on sopiva :D Etenkin siksi, kun tuo housupuoli menee useammin likaiseksi ja pyykkiin kuin takki, niin sitten voi olla toiset housut varahousuina jotka saa helposti yhdistettyä samaan takkiin, eikä tarvi pestä koko kokonaisuutta niinkuin haalarissa.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.3.2015 at 22:17

  Molemmat tai haalari ja takki. Haalari käy hyvin päiväkotiin, leikkipuistoon ja muihin ulkoleikkeihin. Mutta meillä on myös käytetty välillä takki + housu yhdistelmää välillä myös pihaleikeissä. Välikausitakki on myös ollut käytössä kesällä vilposimmilla keleillä tai jos sadekuuro kesällä yllättää.

 • T-100
  21.3.2015 at 22:21

  Lukematta läpi kolmeakymmentä neljää edellistä kommenttia, hihkasen että ihan pukijan oman fiiliksen mukaan. Oli se pukija sitten vanhempi tai lapsi. Puhtaanapidon kannaltakin olen tykästynyt kaksiosaiseen vaatekertaan, mutta lapseni onkin mudassa möyrijä. Ei tartte nakata koko pukua pesuun, vaan pelkät housut yleensä kaipaa pesun, jolloin niitä voi olla kahdetkin. Käytännössä valintaa on ohjannut myös paikallinen kirppistarjonta, ollaan ostettu lähes kaikki ulkovaatteet tähän asti käytettyinä. Haalari käytössä myös mummolaa varten, helpompi isovanhempien pukea.

  Molemmista vaihtoehdoista vain hyvää sanottavaa. Henkselihousuja ostaessa kannattaa tsekata, että niissä on tarpeeksi säätövaraa. Joskus lapsella oli tosi kummalliset henkselihousut, joiden henkselit oli suunniteltu ilmeisesti muutaman vuoden vanhemmille kuin itse pöksyt. Lökötteli pikkasen.

  • Lyydia
   21.3.2015 at 22:42

   Henkseleistä kannattaa tarkistaa myös että olkaimien etäisyyttä toisistaan voi säätää tai että on valmiiksi tarpeeksi lähellä toisiaan että pysyvät olkapäillä löysälläkin.

 • Cpop
  21.3.2015 at 22:37

  Meijän napero tartteis ehdottomasti haalarin.. tai mieluiten kokovartalo”kondomi”puku, joka ei päästä vettä mistään reiästä, ei hajoa kulutuksessa eikä estä liikkumista :D Hän on nimittäin semmonen kurahirmu että hän piehtarois kaikki lammikot läpi! Tykkää myös kiipeillä ja juosta ja ja ja… Tällähetkellä meillä on vaan sellanen kaks osanen tosi kevyt tuulipuvun tyyppinen välikausisetti, joka on ihan ok mutta rajoittaa näitä ipanan mieluisimpia harrastuksia aika pahasti kun joko a) ei saa mennä liikaa lätäköihin/kuraan b) ei voi kiipeillä paljon kun vilkkuu selkä jne. c) voidaan olla ulkona kerrallaan 15-30min tai muuten saan kantaa hypotermian rajoilla olevan ipanan kotiin. HUOH! Vk-takki ja kurahousut komboa ollaan käytetty useimmiten, mut nyt piti laittaa merinovillahaalari pesuun kun toistamiseen tuli siihen pissavahinko ja tälläkertaa laajempi sellanen, etten uskaltanu luottaa pelkkään tuuletukseen…

  Ja kaikkein ärsyttävintä on, kun en löydä mistään sellasta haalaria missä olisi kaikki tarvittavat ominaisuudet + hinta olis kohtuullinen.

  • Nii
   22.3.2015 at 10:03

   Huutelen väliin että KAXS! KAXS! :D Eli KappAhlin omat haalarit. Niillä on myös takki+housut-yhdistelmiä. Välikausiversioita en oo omalla lapsella ehtinyt testata, mutta hoitolapsilla on ollut ja nuo pärjää kyllä kalliimmille vertailuissa ilman mitään ongelmaa. Eihän nekään ilmaisia ole, mutta Ticketit ja P.o.Pit maksaa uutena kuitenkin reilua 100 euroa helposti ja uudesta Kaxs-toppiksesta maksoin 70e :)

   • Cpop
    23.3.2015 at 17:15

    Miä kävin viikonloppuna kunnon ”nyt on pakko löytää vk-puku”- kriisin läpi ja googletin ehkä kaikki mahdolliset lastenvaatekaupat läpi, etsiessäni sitä oikeaa :D En ois uskonu mimmoseen suohon sitä tulikaan upottua niiden himskatin teknisten ominaisuuksien sun muiden kanssa!!!

    Me päädyttiin tilaamaan Tähti Jonathan pienien vk-haalari, kun siinä oli korkea vesipitoisuus pilari (10 000, viiden pesun jälkeen 5000) ja kestokierrokset oli korkeemmat kun melkein missään muissa vaatteissa mitä kattelin(50 000)! Jonathaneista oli miulla aiempaakin kokemusta, kun tädiltäni olin saanu miun kahden serkun pitämiä pukuja ja ne kaikki on ollu hyvässä iskussa vielä tällä kolmannellakin käyttäjällä.. Ja sit vielä se hinta, oli jossain tarjouksessa ja saatiin alle 50€ postikuluineen! Woohoo!!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.3.2015 at 22:37

  Meillä myös molemmat. Ei kyllä pärjättäs ikinä yhellä, kun kolmissakaan ei oo yhtään liikaa :D Meillä ei tunneta/ymmärretä käsitettä ”huono ilma” on vain erillaisia säitä, ja joka säällä on omat kivat puuhat ja leikit ulkona.
  Haalari on helppo, lämmin ja mukava liikkua ja möyriä. Takkin ja housujen hyvyys juurikin tuo muunneltavuus ja monikäyttöisyys. Meidän laiska pukija tykkäs haalareista, koululaisena vasta valitsi enemmin takin ja housut. Kun taas meidän juuri 2v. täyttänyt ”minä itse” kuopus pukee sujuvasti ne henkselihuosutkin ja takin itse.
  Talvella haalari on ehdoton, mutta välikautena meillä saatanut olla erillaisia takki ja henkselihuosu ja ilman henkseleitähuosuja yhdistelmiä.

 • 1 2