Kesäduunissa Elisalla

Kaupallinen yhteistyö: Elisa

Enpäs olekaan vielä kertonut, että tässä heinäkuun lomailujen (?) keskellä olen päässyt käymään minimittaisesti myös kesätöissä. Elisan asiakaspalvelussa Pasilassa nimittäin.


No, ei minua tietysti varsinaisesti puhelimeen päästetty vastaamaan – siihen tarvitaan pik-ka-sen enemmän osaamista ja kunnon perehdytys. Mutta yhden puolikkaan päivän verran pääsin kuitenkin Elisalle tutustumaan ”työkavereiden” eli asiakaspalvelijoiden Merjan, Matiaksen ja Bon työpäivään ja verestämään myös omia muistojani siitä, kun olin heti lukion jälkeen kolmena kesänä Kelan puhelinvaihteessa töissä.

”Kela, hyvää päivää – hetkinen yhdistän!”
”Kela, hyvää päivää – hetkinen yhdistän!”
”Kela, hyvää päivää – hetkinen yhdistän!”

Välillä sai vähän vaihtelua, kun tuli sisäinen puhelu ja sai vastata:
”Vaihde.”

Silti muistot noista kolmesta kesästä 90-luvun lopulla ovat oikein ihanat, ja työkaverit ottivat outoa murretta puhuvan kuusamolaisen (ehkä mä olenkin sanonut, että ”Kela hyvvää päevää, hetkine yhistän”) 19-vuotiaan kivasti porukkaan mukaan. Paljon hyvä muistoja.

Puhelin ja työyhteisö. Heh siinäpä oikeastaan ainoat yhtäläisyydet, jotka ”kesätyöpäivän” aikana löysin 90-luvun puhelinvaihteesta ja Elisan asiakaspalvelusta vuonna 2017. Työ tuolla asiakaspalvelussa nimittäin näytti olevan hurjan monipuolista ja vaihtelevaa – ja tosi hyväntuulista hengeltään, näin paljon hymyjä. Ja puhelin on nykyään viestimistä vain yksi osa: asiakkaita palvellaan myös Elisan nettisivujen chatissa ja yhteisössä, Messengerissä, Facebookissa, Instassa, Twitterissä, sähköposteissa, blogien kommenteissa… …oikeastaan missä tahansa nykyihminen nyt ylipäänsä viestiikään.

Edes tuoli ei ollut välttämättä tuoli niin kuin ysärillä, haha.

Some-asiakaspalvelua paljon tekevä Bosse voi tehdä töitä vaikkapa riippumatossa.

Joskus pääsee ihan salapoliisiksikin:

”Esimerkiksi joskus joku voi kirjoittaa blogiinsa jotain Elisasta – vaikkapa joku asia ei toimi tai on tullut huono kokemus. Näemme bloggauksen, mutta kirjoittajalla ei välttämättä ole blogissa yhteystietoja. Siitäpä sitten selaamaan blogia, että jaahas, hän käy näköjään tuolla kahvilassa eli taitaa asua tuossa-ja-tuossa kaupungissa. Pienellä salapoliisintyöllä saatamme lopulta löytää kirjoittajan yhteystiedot ja pääsemme ottamaan häneen yhteyttä, jotta voimme ratkaista asian. Yleensä tällainen on tosi palkitsevaa ja asiakas on myös positiivisesti yllättynyt, kun hänen asiansa eteen ollaan valmiita näkemään vaivaa”, asiakaspalvelussa työskentelevä Bo Lostedt kertoo.

Kertomus on osittain kuvitteellinen, mutta tällaista tapahtuu ihan oikeastikin.

Esimerkiksi reilu vuosi sitten somessa kiersi mahtava kertomus sairauslomalla olleesta kiukkuisesta asiakkaasta, jolle Elisan asiakaspalvelijat Anssi ja Emilia olivat menneet työpäivänsä jälkeen asentamaan modeemin ja Netflixin paikoilleen ja tuoneet lohtusuklaatkin vielä mukanaan.

Kiukkuisesta supertyytyväiseksi muuttunut asiakas kiittelee tuossa jutussa näitä kahta ihanaa yksittäistä tyyppiä; ja kiitos meneekin satavarmasti oikeaan osoitteeseen. Mutta väitän, että kyllä siinä täytyy olla työnantajassakin jotain sellaista, joka mahdollistaa tällaisen. Jos ihminen on ihan kypsä työhönsä, hän helposti tekee vain minimin. Mutta jos on innostunut ja kokee työnsä palkitsevaksi, voi päätyä tekemään jotain ekstraa. Sellaista, josta tällaiset ihanat asiakaspalvelukokemukset lähtevät vaikkapa somessa kiertämään.

Seinältä bongattua.

Mun täytyy myöntää, että omissa ajatusstereotypioissani  sanaparit ”mobiili/nettioperaattorit” ja ”hyvä asiakaspalvelu” eivät ihan ensimmäiseksi osu yhteen – koskee se sitten Elisaa tai mitä muuta tahansa heidän kilpailijaansa. Ensimmäinen mielikuvani on piiiiitkä jonotus johonkin, joko livenä tai puhelimessa. Ja sitten seuraavaksi se, että jonotuksesta huolimatta asia ei ratkea tai pitää uudestaan jonottaa johonkin toiseen paikkaan. Aaaargh.

Mutta sitten se sellainen olennainen kysymys kuin että mihin mielikuvani perustuu? Omiin kokemuksiin, toki. Mutta koska olen viimeksi asioinut juuri Elisan asiakaspalvelun kanssa? Ööööh? Joel hoisi meidän netin katkaisun viimeksi, kun olimme talven Espanjassa (sai kuulemma hyvää palvelua), mutta itse olen asioinut Elisaan… Kyllä: siitä on aikaa. Enkä edes muista, että oliko se silloin 1o vuotta sitten Elisa vai joku muu.

Tämä onkin kuulemma Elisalla haaste: Heillä on viime vuosina ihan merkittävästi panostettu asiakaspalveluun ja parannettu sitä – vastaamisajat ovat lyhentyneet ja asiakastyytyväisyys kasvanut – mutta ihmisten mielikuvat muuttuvat paljon hitaammin kuin palvelu.

Heh ja tavallaan voisin ajatella, että tuossa voi piillä jotain hyvääkin: kun itse hoidan asiaa, josta jo ennakkoon ajattelen, että ääääh tästä tulee varmasti tosi hankalaa, ja saankin sitten hyvän ja nopean palvelun, on olo kyllä ihan akuutisti VAU. Eli aina, kun Bo, Merja, Matias tai joku muu elisalainen vastaa puheluuni tai chattiviestiini, heillä on piilevä mahdollisuus tehdä minuun vau-vaikutus.

Haaste täten heitetty! hoidan sit meillä ens talvena meidän nettikatkaisuasiat, ja katsotaan, miten pärjäätte, hahaa! :)

Elisan viihtyisältä Pasilan-konttorilta löytyy tavallisten työpisteiden lisäksi mahdollisuus työskennellä riippumatossa tai vaikkapa juoksumatolla – heh kunhan ei säädä vauhtia niin kovaksi, että päätyy läähättämään puhelimeen. Tauolla voi oleskella viihtyisissä taukotiloissa tai käydä vaikkapa pötköttelemässä hierovassa tuolissa.

Tosi moni elisalainen työskentele kuitenkin paikoista siinä kaikkein parhaassa: kotona.

Matias duunissa kotonaan Tampereella.

Etätyö on nimittäin Elisalla erittäin sallittua ja jopa suositeltavaa, ja tätä mahdollisuutta suurin osa henkilökuntaa osa käyttää mielellään hyväkseen. Esimerkiksi Riihimäellä asuva, Elisalla seitsemän vuotta viihtynyt Merja työskentelee aina viikon kotona ja sen jälkeen viikon Pasilassa – tällä tavalla saa sekä työyhteisön sosiaalisuuden että oman kodin työskentelyrauhan, ja tietysti ison ajallisen säästön työmatkoissa.

”Kotona saan töitä tehtyä jopa tehokkaammin kuin työpaikalla – on se oma rauha tehdä töitä”, puheluasiakaspalvelua tekevä Merja kertoo.

No tuleeko kotona häiriötekijöitä?
”Puoliso käy joskus lounaalla kotona, mutta minulla on erillinen työhuone, jossa saan olla rauhassa. Joskus kissa käy vähän tervehtimässä, mutta ei ole koskaan maukunut niin kovasti, että asiakas linjalla olisi sitä kuullut – täytyy vaan olla aina riittävästi raksuja kipossa”, Merja naurahtaa.

Merja tauolla Pasilan toimiston teehuoneella.

Etänäkään ei kuitenkaan olla ”yksin”. Kollegat ovat koko ajan läsnä sähköisesti, eli jos haluaa vaikkapa kysäistä kaverilta, on työkaveri heti siinä chatin päässä.

Elisalla maksimiaika etänä (yhteen menoon) on kaksi viikkoa – sen jälkeen pitää käydä vähän konttorillakin (niitä on Helsingissä, Tampereella, Kokkolassa ja Joensuussa). Tämä siksi, että asiakaspalvelua halutaan myös kehittää koko ajan, ja läsnäolo välillä on siihen tarpeellista.

Ymmärrettävää, mutta damn; haha olin tuossa juuri mielessäni pyöritellyt, että voisikohan Elisalle tehdä duunia tuolta etä-Espanjasta käsin :) Kuulemma se ei ihan sentään onnistu; kotoa tai kesämökiltä (kunhan laitteisto ja tietoturva ovat kunnossa) kyllä.

Kohtasin kyllä selvästikin työssään hyvin viihtyviä asiakaspalvelijoita ”kesätyöpäiväni” aikana – ja uskon, että työtyytyväisyys heijastuu kyllä siihen asiakaspalveluunkin. Tätä odotan siis jatkossa(kin) Elisalta: hienoa, että olette panostaneet palveluun, pitäkää siitä jatkossakin kiinni!

Me asiakkaat nimittäin arvostamme sitä kovasti! Itselleni esimerkiksi netti on netti, kunhan se on riittävän nopea ja toimii. Mutta se, millä voi erottua muista operaattoreista on juuri asiakaspalvelu silloin, kun joku ongelmatilanne tulee eteen.

Elisa haluaa myös tietää teidän näkemyksiänne asiakaspalvelusta: millaista asiakaspalvelua itse arvostat eniten? Tai oletko saanut jostain niin hyvää palvelua, että se on jäänyt erityisesti mieleen? Mitä silloin tapahtui ja miten?

Kaikkien tätä juttua to 3.8. klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon kaikkiaan kolme Elisa Viihde + Elisa Kirja -koodia (sis. leffavuokraus + e-kirja). Kilpailun säännöt täällä.

Kaupallinen yhteistyö: Elisa

10

You Might Also Like

 • J
  27.7.2017 at 13:05

  Hei! Et sattunut kysymään mistä nuo Elisan riippumatto/-tuoli telineet on peräisin? Aivan täydellisen näköiset ja pikaisella kuvahaulla Googlesta en löydä!

  • krista
   27.7.2017 at 13:45

   Joo ne oli ihan älyttömän ihanat livenäkin, heti iskin niihin silmäni! En tullut kysyneeksi, mutta Elisan porukka varmasti lukee näitä kommentteja eli kysytäänpä täten heiltä :) Varmasti joku sieltä tietää, mistä nuo on hankittu!

  • Emma
   28.7.2017 at 08:38

   Moikka! Nuo ovat La Siestan riippumattoja. Täältä löytyy lisätietoa: http://lasiesta.com.

   Terkuin,
   Emma Elisan viestinnästä 😊

   • krista
    28.7.2017 at 10:18

    Ooo, miten ihania värejä tuolla! Kiitos, että selvitit! :)

 • Salla
  27.7.2017 at 13:32

  Itsellekin asiakaspalvelusta tulee ekana mieleen puhelinvaihde ja pitkät jonotukset.. Ihanaa, että tämä asia on muuttumassa nettichattien ja muiden palvelumuotojen avulla! Täällä yksi tyytyväinen Elisan asiakas. :)

  • krista
   27.7.2017 at 13:47

   Mä kans itse oon ”löytänyt” nuo chattipalvelut viimeisen reilun vuoden aikana – tosi moni asia on (siis ihan eri firmoilta) selvinnyt niin, että oon ollut hakemassa netistä puhelinpalvelun numeroa, ja siihen viereen on auennut chatti-ikkuna, että ”voinko auttaa”. Ja siinä se asia sitten onkin selvinnyt! Ihan mahtavaa! Pari kertaa näin kävi Espanjasta käsinkin ja tuntui ihan huipulta, että ei tarvinnutkaan sieltä alkaa soittelemaan mihinkään Suomen-numeroon vaan pystyi chatilla selvittämään jotain asiaa! Nykyaikaa! :)

 • Magia
  27.7.2017 at 13:33

  Ihan parasta on jos asian pystyy hoitamaan chattailemalla. Kivoja ylläreitä on myös esim. pitkäaikaisille asiakkaille annettavat ”leffavuokrausedut” tms.

  • krista
   27.7.2017 at 13:48

   Joo mäkin oon chattiasiakaspalvelun fani!

 • Huonosti tavoitettavissa
  27.7.2017 at 13:54

  Mä olen sillä lailla asiakkaana ”natsi”, että mä en saa VAU -fiilistä siitä, jos asiakaspalvelija on ystävällinen ja asiaa tehokkaasti selvittävä, koska sehän on sen duuni. Eli se ystävällisyys ja asian tosiasiallinen hoitaminen tai edes asian vireille pano on mulle itsestäänselvyyksiä, jos ne ei toimi niin mä kyllä erittäin herkästi vaihdan liikettä.

  Mutta se mistä mä saan sen WAU -fiiliksen, on asiakaspalvelun helppous. Tämän olen huomannut juurikin Elisan kanssa ja lisäksi yhden suomalaisen vakuutusyhtiön ja yhden pankin kanssa. Nämä kolme liikettä ja niiden yrityskumppanit tai -verkostot onkin ne, joihin olen hankintani keskittänyt. Ja asiakaspalvelun helppoudella tarkoitan siis sitä, että asiakaspalvelu on minun – asiakkaan – käytettävissä juuri silloin ja sillä tavoin, kuin minulle sopii. Jos olen päivät jossakin tavoittamattomissa ja laitan chatin tmv. kautta keskellä yötä viestiä jossa kerron, että ”hei minulla on tällainen ongelma, mutta mä en vaan nyt seuraavaan kahteen viikkoon pysty olemaan ihmisten aikaan puhelimessa asiaa hoitamassa” ja vastapuoli ottaa sen huomioon ja asia voidaan siitä huolimatta hoitaa nopeasti ja tehokkaasti, niin wautsi wau!

  • krista
   27.7.2017 at 22:22

   Ooo ymmärrän (ja allekirjoitankin) ihan täysin!

 • KK
  27.7.2017 at 14:05

  ”Hoisi”.:) Huomaatko, että murteesi olisi kadonnut vuosien myötä Helsingissä, vai tuletko vielä käyttäneeksi muitakin murresanoja? Sori, vähän asian vierestä, mutta en ole koskaan sinua tavannut niin tuli mieleen. Omilta vanhemmilta murre katosi nopeasti pääkaupunkiseudulla, mutta palautu lomilla jos heidän kotipaikalla käytiin. -Elisa vaikuttaa oikein mukavalta työpaikalta. Kiva kun nykyään on vaihtoehtoja työpöydän ääressä nököttämiselle myös asiakaspalvelutöissä.:)

  • krista
   27.7.2017 at 22:26

   Varmasti käytän! Yksi sellainen on ”mutkin”, aina pitää ihan muistuttaa itseäni, että muut ei sitä ymmärrä :D Se siis tarkoittaa ”edestakaisin” :) Mä luulen, että mulle kävi just näin: murre hävisi hyvin nopeasti (etenkin kun silloin 19-vuotiaana sitä yritti mahdollisimman nopeasti ”helsinkiläistyä”), mutta se aktivoituu kyllä silloin tällöin just vaikka äidin kanssa puhuessa puhelimessa. Ja yksittäisiä murresanoja edelleen on; sellaisia, joita en edes itse välttämättä tiedosta murresanoiksi :)

 • mammaM
  27.7.2017 at 14:17

  Täällä myös yksi joka arvostaa chattiasiakaspalvelua! Myös nopeasti vastattu sähköposti hyvä. En tykkää yhtään soitella minnekään.. Ja nyt pienten lasten kanssa muutenkin kirjalliset ohjeet paljon paremmat, haha! 😅

  Muuten asiakaspalvelussa arvostan ehdottomasti ystävällisyyttä ja sitä, että asiakaspalvelija on aidosti kiinnostunut asiakkaan ongelmasta / kysymyksestä.

  Aivan upean oloinen järjestely Elisalla! Minulla taisi olla opiskeluaikana heidän mokkula ja sieltä jäi kyllä tosi huono mielikuva yrityksestä.. Mokkula kun toimikin vain tietyllä alueella, eikä asiasta mainittu sitä ostaessa mitään. Toivottavasti tähän ja yhteyksiin on tullut parannusta.

  • krista
   27.7.2017 at 22:29

   Mäkin tykkään mieluummin kirjallisesta :D Ja chatti on vielä paljon näppärämpi kuin meili, kun siinä saa heti esittää mahdolliset lisäkysymykset, ja varmistaa, että ”ymmärsinhän oikein, että…”. Meili tuntuu siihen verrattuna jopa yllättävän hitaalta. Joskus noiden chattipalveluiden alkuaikoina musta tuntui, että niistä ei saanut ”oikeaa” palvelua tai yhtä luotettavaa tietoa – että sitten kuitenkin päätyi vielä soittamaan. Mutta tuntuu, että nyt viimeisen vuoden aikana tuo on yleisesti muuttunut, että chatti on yhtä varteenotettava tapa kuin puhelin – hyvä niin!

 • Riikka
  27.7.2017 at 14:23

  Miksi uuden Elisa-liittymän avaamiseen menee 8pv? Lapsen liittymä vaihdettiin toiselta palveluntarjoajalta Elisalle maanantaina, eilen keskiviikkona tuli viesti, että liittymä avautuu ensi tiistaina? En ollut itse avaamassa liittymää Powerilla, joten en tiedä sen enempää, mutta ihmettelen kyllä tähän kuluvaa aikaa.

  • Elisan sometiimi
   27.7.2017 at 15:35

   Hei Riikka!

   Kun liittymä siirretään operaattorilta toiselle, menee prosessissa aina noin viikon verran aikaa. Prosessin aikana olemme yhteydessä toiseen operaattoriin mm sopimuksen irtisanomisen ja siirto -ajan sopimisen osalta. Ilmoitamme tekstiviestillä tarkan siirto -ajankohdan ja vanha sim -kortti toimii siihen saakka normaalisti. :) Jos sopimus avataan kokonaan uudella numerolla, on liittymä käytettävissä samantien.

   Niina / Elisan sometiimi

  • krista
   27.7.2017 at 22:30

   Hei mahtavaa, että Elisalta vastattiin jo! Kiitos!

 • Rinkeli
  27.7.2017 at 16:54

  Itse arvostan, jos ei tarvitse jonotella. Ja jos puhelun aikana tulee sellainen olo ettei vaan yritetä lisämyyntiä tehdä, vaan oikeasti ollaan löytämässä paras ratkaisu siihen pulmaan/tuotetarpeeseen.
  Ja yksi mikä on sanottava, nämä Elisa/Saunalahti myyjät kauppakeskuksissa… onko niille neuvottu olemaan mahdollisimman asiakkaassa kiinni niin ettei niistä pääse eroon! :O

  • krista
   27.7.2017 at 22:35

   Kyllä! Mä oon toisaalta sitä mieltä, että lisämyynti voi olla parhaimmillaan hyvää palvelua, kun asiakaspalvelija osaa ehdottaa juuri omiin tarpeisiin sopivaa juttua – esimerkki: olin juuri tullut Espanjasta Suomeen ja olin nälkäisenä keskustassa. Ostin kahvilasta karjalanpiirakan, ja myyjä kysyi, että ”otatko avokadoa karjalanpiirakan päälle”. OTAN!!! En ollut koskaan ajatellutkaan sellaista makuyhdistelmää, mutta se oli ihan TAIVAALLISEN hyvää. Myyjä teki tietty siinä lisämyyntiä, mutta samanaikaisesti mä sain jotain tosi hyvää ekstraa :) …mutta pahimmillaan just lisämyynti vaikuttaa vaan päälleliimatulta myynniltä ja siltä, että asiakasta ei kuunnella. Taitolaji tuo asiakaspalvelu!

 • piupali
  27.7.2017 at 20:29

  Heh, tunnistan ton vau-efektin. Ja tää muuten liittyy itse asiassa Elisaan! Olin pari viikkoa sitten irtisanomassa Elisa Viihteen Aitio-palvelua, enkä ehtinyt löytää nettisivuilta irtisanomisohjeita kun chatin kautta tuli jo se ”voinko auttaa” -viesti. Yleensä en vastaa niihin mitään, mutta tällä kertaa kysyin että mites tää tehdään. Ja aspa sanoi irtisanovansa sen saman tien. Olin kyllä ihmeissäni, että todellako näin helppoa! Ehkä alan käyttää noita chatteja enemmänkin. :)

  • krista
   27.7.2017 at 22:40

   Hei mahtavaa, että sulla just tuore kokemus Elisalta :) Mä ajattelin tuota kautta hoitaa sen meidän netinkatkaisun (talven ajaksi) sitten syksyllä, toivottavasti toimii yhtä näppärästi!

 • Neiti Nimetön
  28.7.2017 at 01:03

  Chattifani täälläkin! Kuulostaa mahtavalta, että Elisa panostaa myös työntek7jöiden viihtyvyyteen.

  • krista
   31.7.2017 at 22:30

   Samoin! Chatti on kyllä mahtava!

 • Outi
  28.7.2017 at 08:06

  Kuten joku edellä mainitsikin, myös minulle ”tavallisen hyvä” asiakaspalvelu on oletusarvo. Se ei jää mieleen erityisesti, toisin kuin vähänkin huono tai erityisen hyvä palvelu. Chatti-palvelut on minunkin suosikkeja, niissä odotusaikakaan ei haittaa kun näkee jonotusnumeron livenä, ja voi tehdä muuta odotellassa, eikä tarvitse roikkua puhelimessa. Chatissa on myös mielestäni helppo ja mukava asioida, sillä kysymyksiä saa rauhassa miettiä, eikä tietekoneella vastaillessa tule samanlaista kiireen tuntua kuin puhelimessa. Postaus oli mielenkiintoinen ja ymmärrän nyt hyvin miksi tähänkin asti olen saanut niin hyvää palvelua Elisalta, siksi koska työntekijöilläkin on kivaa :)

  • krista
   31.7.2017 at 22:31

   Aaa joo tämäkin: chattipalveluissa joskus on sellainen aika-arvio, ja tosiaan siinä voi tehdä muita asioita – puhelimessakin välillä sitä laittaa kaiuttimen päälle, mutta silti jotenkin se jonotus tuntuu ”sitovammalta” kuin se, että jonottaa chattiin!

   Hei mahtavaa, että oot saanut hyvää palvelua tuolta, jee!

 • Elina
  28.7.2017 at 12:12

  Minullekin ystävällinen ja asiantunteva asiakaspalvelu ja -neuvonta on tavallaan itsestäänselvyys ja osin sen takia mieleen jääkin usein vain ne negatiiviset kokemukset. Noita chattipalveluita olen kyllä käyttänyt ja kiitellyt useammankin firman kohdalla. Niissä saa vikkelästi neuvoja pulmiin ja yhteys tuntuu kuitenkin yksilölliseltä, kun keskustelee itse asiakaspalvelijan kanssa eikä vain pengo nettisivuja oikean asian löytämisen toivossa. Toimivat ja tarpeeksi selkeät nettisivut ovatkin toinen tärkeä osa asiakaspalvelua. Hyvät nettisivut eivät myöskään niin sanotusti kierrä ympyrää, vaan valikot ja otsikot vievät sivulla eteenpäin eivätkä palaa takaisin samoihin kohtiin.
  Hienoa, että Elisalla on näin panostettu asiakaspalvelijoiden työskentelyyn, mikä varmasti näkyy paljon myös asiakkaille asti.

 • SS
  28.7.2017 at 14:55

  Yksi parhaista asiakaspalvelukokemuksista on käynti kunnallisella hammaslääkärillä tarkastuksessa. Hammaslääkäri oli uusi minulle, muutettuani toiselle paikkakunnalle. Minua arvelutti viisaudenhampaiden tilanne ja lääkäri pyysi minua ottamaan yhteyttä kotipaikkakuntani oikojaani, josko hänellä olisi enemmän tietoa hoitohistoriastani.

  Ennen kuin ehdin itse ottaa oikojaan yhteyttä oli hammaslääkäri jo selvittänyt tilanteen puolestani ja ilmoitti tästä vielä puhelimitse samana päivänä. Tuli todella hyvä fiilis palvelusta, jota hammaslääkärin ei olisi tarvinnut itse tehdä! Toivottavasti pääsen jatkossakin samalle hammaslääkärille :)

 • RRRoo
  28.7.2017 at 16:39

  Oho! Siis mulla oli kaikista näistä operaattoreista (Elisa, DNA, Sonera vai mitä näitä nyt on..) jotenkin todella negatiivinen mielikuva mutta tämä postaus kyllä muutti sitä! Tosi mahtavaa jos työntekijöiden hyvinvointiin oikeesti panostetaan. Mulle asiakaspalvelussa on tärkeintä sujuvuus ja ystävällisyys. Mua jopa vähän ahdistaa et nykyään ihmisille ei riitä just se sujuvuus ja ystävällisyys vaan aina pitäis saada WOW-kokemus. En kauheesti tykkää siitä suunnasta, mutta kaikki uudet kanavay kuten chattipalvelu on tosi jees.

 • Pihla
  29.7.2017 at 11:50

  Asiakaspalvelussa arvostan sitä että asiakkaan ongelma pyritään ratkomaan loppuun asti, eikä niin että annetaan uusi puhelinnumero johon soittaa. Kerran kävi niin että heti puhelun alussa vastattiin että oikeastaan sinun olisi pitänyt soittaa toiseen numeroon, ja kun ei voinut yhdistää puhelua, hoitukin tilanne sillä että asiakaspalvelija käveli viereiseen huoneeseen ja kysyi kollegaltaan niin että sain vastauksen saman puhelun aikana.

 • Maitoviiksi
  29.7.2017 at 14:29

  Olipa mielenkiintoinen juttu. Itse pyrin välttämään kaikkea yhteydenpitoa netti- ja puhelinasioissa sekä sysään ne mieheni hoidettavaksi, koska perinteisesti operaattorit ovat olleet ”ei-niin-miellyttäviä” hommia. Kuulostaa kyllä, että Elisa on hienosti huomioinut työntekijöiden viihtyvyyttä ja sitä kautta nostaa heidän aktiivisuuttaan työssä.

 • Alina
  29.7.2017 at 19:12

  Sujuva, ystävällinen ja vaikeat tilanteet rauhallisesti ja hienosti loppuun saakka selvittävä asiakaspalvelu on parasta. Vielä kun asiakaspalvelu toimii paremmin kuin asiakas odottaa, niin bueno!

  Varustelekasta viimeksi sain todella hyvää asiakaspalvelua, kun hienosti toimittivat myymälään unohtuneet pojan silmälasit perille. Jäi fiilis, että heidän kanssa haluan toistekin asioida.

 • Sannamarianna
  29.7.2017 at 23:57

  Annan helposti palautetta, kuitenkin ennemmin hyvää kuin huonoa. Esimerkkejä hyvistä palvelukokemuksista joista olen kiitellyt jälkeen päin netin kautta:

  – ekan kerran Tampereen Sokosta sain kiitellä ihanasta palvelusta pikkujoulusesongissa 2007; menin pari tuntia ennen tilaisuuden alkua hankkimaan vaatteita ja housut kävivät lyhennyksessä ompelijalla siinä välissä. Kymmenen vuoden aikana sama ihana palvelu on toistunut monta kertaa. Eli ystävällinen myyjä keskittyy tarpeisiini ja löytää minulle sopivat vaatteet saman tien. Osaa ehdottaa uutta mitä en itse valitsisi, mutta kokeiltuani en voi kuin myöntyä. Myyjät ovat kärsivällisiä, kekseliäitä ja mukavia.

  – Sokos Hotel Salon respa kesällä 2015. Aivan ihana vanhempi mieshenkilö vastassa, kuin olis kotiin tullu. Mulle sattui matkalla jotain ikävää, mutta hän toivotti tervetulleeksi niin lämpimästi, että murheet unohtui.

  – Elisan aspa tänä kesänä. En saanut Elisa Kirjan koodia toimimaan. Asia ratkaistiin heti. Vastasi palautekyselyyn ja annoin täydet pisteet.

  Haluan:
  – ystävällistä ja henkilökohtaista palvelua
  – että minua kuunnellaan ja tarpeeni tunnistetaan
  – ratkaisun nopeasti jos epäkohta jossakin asiassa.

 • Sanha
  30.7.2017 at 00:44

  Olen ollut Elisan asiakas jo Radiolinjan ajoilta asti. Mielikuva yrityksestä on ollut hyvä. Nyt puhelin on ollut työnantajalta, mutta Elisa sekin. Mielikuvani kuitenkin sai osumaa, kun minulle myytiin Elisa-viihde. Ko. Palvelu ei koskaan pelittänyt meillä ja maksoin käytännössä kaksi vuotta pelkästä netistä viihde-paketin hintaa, sillä se viihde-palvelu ei tosiaan meillä toiminut. Yritin muutaman kerran asiaa palvelussa selvittää, mutta luovutin, kun vaihtoehtona olisi ollut huonejärjestyksen vaihto tai monen metrin pituinen nettipiuha. No eipä siinä mitään, mutta se mikä mut yllätti oli se, että kun kahden vuoden jälkeen irtisanoin viihde-palvelun ja yritin kysellä pelkän netin hintoja, niin mitenkään ei tultu vastaan minkäänlaisen tarjouksen kanssa pelkästä netistä. Ainoastaan myydään sitä hemmetin viihdettä, jota en tarvitse/käytä. No soitin puhelun silloiselle Soneralle ja loppu on historiaa. Sama, kun otin lapselle liittymää (vaihdoin toisesta yhtiöstä, jonkun tarjouksen perässä), niin tarkemmin ehtoja luettuani ja Elisalle soitettuani kävi ilmi, että tarjousajan loputtua pelkkä liittymän kuukausimaksu on 9,90 ja sen päälle tulee vielä kaikki puhelut. En ymmärrä miten kuukausimaksu voi olla noin paljon. Ei todellakaan jää tarjousajan jälkeen meidän liittymäksi ja voi olla, että vaihtuu jo aiemminkin.
  Totta, että asiakaspalvelu on ollut ihan ok, mutta se on minullekin itsestäänselvyys. Ne pienet teot ja Ässät hihassa on se, joka toimii minuun.

 • Riika A
  31.7.2017 at 10:10

  Chatti on kyllä hyvä. Erityisen kätevä se oli kun yritin kolme vuotta sitten säätää pesukoneen toimitusta Espanjan kämpälleni. Kieli oli siihen aikaan nykyistäkin enemmän hakusessa, ja epäilin (ihan oikein) etten saisi langan päähän englantia puhuvaa asiakaspalvelijaa. Joten chatti oli pelastus, kun ei tarvinnut yrittää ymmärtää liian nopeaa puhetta ja pystyi sujuvasti käyttämään google translatoria tarvittaessa apuna.

 • 1 2