Eka kerta hiekkalaatikolla

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Reima

Eräänä aurinkoisena toukokuun päivänä melkein kaksi vuotta sitten naapuritaloyhtiössä silloin asunut naperoystävä kutsui minut ja Silvan (silloin siis 1 vee) leikkimään heidän hiekkalaatikolleen. Eka kertaa hiekkikselle – joo! 

Siellä se tuttu napero jo pirteänä leikkikin. Oli aurinkolasit, vedenpitävät vaatteet, tekniset hanskat, kumisaappaat ja vaikkajamitä. Oho. Minä istutin Silvan hiekkikselle äitiyspakkauksen toppahaalarissa ja villasukissa. Hiekkalaatikolle – villasukissa. En ollut hoksannut, että kengätkin lapsi jossain vaiheessa tarvitsee.

Toista se on nyt kaksi vuotta myöhemmin. Tadaa:

No, myönnetään nyt heti alkuun: ei näyttäisi tältä, jos Reimalta ei oltaisi ehdotettu blogiyhteistyötä ja tytöille vapaavalintaista välikausiarsenaalia testiin. Harvoin teen spontaanin ”wohoo!”-tuuletuksen meilejä lukiessani. Nyt tein. Ajankohta tälle sattui paremmin kuin sopivasti, koska kummallakaan tytöistä ei ollut sopivankokoista välikausivaatetusta entuudestaan.

Niinpä Seeluska pääsi testaamaan ensimmäistä kertaa hiekkalaatikkoleikkejä pik-ka-sen erilaisella varustetasolla kuin isosiskoparka aikoinaan. Alkuhämmennyksen…

Whaaaaat!?!

…jälkeen tyyppi oli täysriemuissaan. ”Mitä tää on! Tää on kivaa! Miks mä en oo aiemmin päässyt tänne möyryämään?”

Vastaus: koska
a. ulkona on satanut moskaa ja äitisi on tehty sokerista
b. ollaan oltu kipeitä tyypillisesti just silloin, kun ois ollut aurinkopäiviä
c. sulla ei ole ollut muuta kuin fleece-haalari eikä yksiäkään kenkiä

No, nyt oli niin kivaa, että päätettiin ottaa tavaksi.

Jos ei tulla taas kipeiksi.

Noista varusteista. Valitsin molemmille veden- ja tuulenpitävät Reimatec-haalarit – molemmissa vesipilariarvo 10 000 mm (eli vedenpitävä) ja teipatut saumat. Seeluskan haalari mallia Macroscopic ja Silvalla Tenava.

Koska en ihan kamalasti (lue: ollenkaan) ymmärrä noista teknisistä ominaisuuksista, pyysin Reiman tyypiltä suosituksia. No hei – kun saa kerran vapaasti valita, niin kai sitä haluaa löytää parhaat.

Erityissuosituksen sain näille kengille:

Malli on Reimatec Wetter, ja noiden pitäisi nyt sitten olla täysin vedenpitävät, taas siis ihan saumoja myöten. Ei hitsi mitä avaruustekniikkaa tää on; mä haluan samanlaiset. Ehkä pärjäisi siis tän kevään kokonaan ilman seuraavan koon kumisaappaita….? Lisäksi nuo soljahtivat tirpalle tosi helposti käyttöön; tirpan motoriikalle kun on välillä uusien kenkien (varsinkin jos ovat vähän reilua kokoa) käyttöönotto vähän hankalaa, tuppaa muksahtelemaan… (niisk) Ilmeisesti nämä kuitenkin olivat aika joustavat, koska mitään kaatumisia ei tullut ja liukumäen portaatkin kiipeili ihan ketterästi heti eka kerralla, kun oli uudet kengät jaloissa.

Seelalle mä halusin jalkaan tuollaiset töppöset. Aikoinaan Silvalla meillä oli Iksulta lainassa Stonzit, mutta niitä ei ehditty käyttää kuin ehkä kerran (hiekalle en raaskinut niitä käyttää, kun oli lainatavaraa) enkä edes tiennyt, että Reimalla on vastaavat ennen kuin näin tuollaiset Anturat meidän ystävän 1-vuotiaalla. Oranssit! Kateus. No, Seeluskalle otin kuitenkin punaiset, kun ajattelin, että ollaan nyt sitten hienosti matcy-matcy noiden asusteiden värien kanssa… Kaikkea sitä.

Noita töppösiä muuten ajateltiin pitää myös päikkärinukkumisessa vaunuissa – Seela kun on vihdoinkin alkanut nyt nukkua ulkosalla päikkärinsä. Nukkuu siellä isosiskonsa vieressä tuplavaunussa esimerkiksi juurikin nyt.

Pipoissa halusin molemmille sellaiset mallit, jotka menevät korville. Heh Silva sai tuollaisen sopivan ”rastahattumallin”, johon mahtuu se Pikku Myy -nutturakin sisälle:
(Seelan malli on nimeltään Thimble)

Hanskoihin pyysin myös ammattiapua; kuulemma paras välikausimalli on tuo Reimatec Askare.

Kuuluuko noita muuten pitää haalarin päällä vai alla? Siitä tietää aina, että kumpi meillä on ollut lasta pukemassa; Joel pukee hanskat hihojen päälle ja mä hihojen alle.

Seelalle meinasin myös ottaa samat Askare-hanskat, mutta Reimalta suositeltiin mieluummin 1-vuotiaalle vetskarillisia Poimii-hanskoja. Koska peukalot. Tuon Poimii-mallin kangas kuulemma kestää kevyttä sadetta, mutta vetskarit eivät ole vedenpitävät; Silvan Askareet puolestaan siis ovat saumoja myöten vedenpitävät.

Heh no näissä kuvissa Seelalla on koko hanskat pyörineet väärin päin, peukaloista ei tietoakaan… Mun peukalonpyydystämiskärsivällisyys on nollatasoa, silmät ihastuksesta pyöreinä tuijotan aina naperoita, jotka käyttävät sormikkaita. Omg. Juu ei mulle.

Tässäpä meidän uusi varusteyhdistelmä – hihi olipa oikeastaan aika kiva tehdä kerrankin tällainen ihan kunnollinen ”vaate-esittelybloggaus”. Kun kerrankin oli jotain, mitä esitellä :)

Mutta joo siis näin ensikäytön jälkeen (no, Silva on käyttänyt omiaan jo useampia kertoja) oon kyllä ihan tosi-tosi tyytyväinen. Veikkaan, että nämä asut pääsevät aiempaa kovemmalle koetukselle; johtuneeko siitä, että tuossa oli väljä liikkua vai mistä… mutta siis Silvakin jotenkin paljon reippaammin möyri maassa kuin mitä aiemmin on tehnyt.

Tai sitten me vaan oltiin kaikki ihan keväthuumassa.

Lisää tällaisia aurinkoisia päiviä (eikä enää räntäsadetta), kiitos!

Ai niin, alekoodi!

Reimalta nimittäin luvattiin -10 % alennus (ja ilmainen toimitus) lukijoille – voimassa tästä hetkestä eteenpäin 10 päivää eli mun kalenterin mukaan 24.4.2015 asti. Alekoodilla: PUUTALOBABY2015  , ja siis tietysti   Reiman nettikaupasta täältä.

 

 

edit: tässä kuva haalarien vuorista (liittyy kommentteihin alla, mutta en saanut kuvaa sinne lisättyä)
:)

 

 

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 16:40

  Vähänkö nyt olen vihreä kateudesta tästä blogiyhteistyöstä, niin kateellinen. Voih.

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 16:43

   Hihi – voin sanoa itsekin, että tää oli todella mieleinen juttu :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 16:44

  Meillä on myös pojalla noi wetterit ja koska tarvitsin itekin vedenkestävät kengät, ostin ne myös. Olin lukenut niistä paljon hyvää, mutta voi mikä pettymys ne olikaan! Heti ensimmäisellä kerralla laitoin ne pieneen tihkusateeseen jalkaan ja ei kyllä kestänyt vettä. Ulkosauman kohdalta oli sukka märkä, vaikka en todellakaan missään vesilätäköissä hyppinyt. Tavalliset tennaritkin pitää paremmin vettä. Kyllä harmitti…

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 16:47

   Oho, onpa yllättävää! Tirpalla on ollut nuo nyt vaan kuivalla säällä jalassa, mutta vedenpitävyyttä nuo tosiaan lupailevat. Täytyypä kokeilla ihan huvikseen sateella, että kastuuko sukka…

  • töttörö (Ei varmistettu)
   15.4.2015 at 18:06

   Kokeilitko vaihtaa kaupassa uusiin, ja oliko niissä sama vuoto-ongelma? Saattoihan olla että sun kohdalle osui ns. maanantaikappale, kun tää maailmahan ei ole täydellinen. Varmasti saisi rahatkin takaisin jos on vedenpitävyyttä luvattu, mutta ei pidäkään paikkaansa.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    15.4.2015 at 22:06

    Meillä oli tytöllä yks vuosi ihan susi Reiman toppapuku ja hoitivat reklamaation tosi hyvin. Jäi luotto heidän toimintaan ja Reimaa on ostettu sen jälkeenkin.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 10:02

    Joo mä mietin myös, että voisko mun pari olla viallinen, mutta en oo saanut aikaseksi valittaa ja vaihtaa. Asun ulkomailla niin jotenkin tuntuu vaivalloiselta :). Pitäisi ehkä testata myös pojan kengät. Niitä ei muistaakseni ole vielä sateella käytetty. Ehkäpä tän keskustelun kannustamana saisin tehtyä jotain asialle. Tosin muillakin on näköjään vähän samoja kokemuksia…

  • Kristaliina
   17.4.2015 at 09:03

   Hei Reimalta kerrottiin, että Wettereiden pitäisi olla vedenpitävät (jos ei siis varresta mene sisään) eli jos ei ole, kannattaa olla yhteydessä Reiman asiakaspalveluun! Eli: asiakaspalvelu@reima.com

   Laita ihmeessä meiliä sinne menemään, niin varmasti hoitavat reklamaation!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 17:03

  Kerro nyt untuvikolle, että millainen on välikausihaalari??? Onko siinä vuorta ja kuinka paksu? Mä varmaan istuttaisin tän meidän 7kk kaverin siinä äp:n vanuhaalarissa hiekkikselle, kun en osaa hankkia mitään muuta :D ja meillä on semmonen kuumakalle, etten tajua, miten voin ostaa jonkun vuorillisen puvun nyt enää tähän aikaan vuodesta? Mutta mikä on vaihtoehto? Olen niiiin pihalla näistä :(

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   15.4.2015 at 17:27

   Välikausipuku on kuin aikuisen tuulipuku :)

   Rukkaset voi pukea kummin vain. Päällä suojaavat hihoja likaantumasta, alla taas pysyvät paremmin paikallaan.

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 18:01

   Joo mä kans olin silloin alkuun, että mikä hemmetin välikausi…. Se tarkoittaa siis kevät/syysasua :) Eli silloin, kun toppapuku on liian kuuma, mutta ei pärjää kesävaatteissa vielä – ja vaikka jos hiekka on vähän kosteaa, silloin on olennaista vedenpitävyys. Ja esim. meillä, kun ei olla ihan ”säällä kuin säällä” -ulkoilijoita (eikä päiväkodissa), hyvä vedenpitävä välikausipuku voi jopa kokonaan korvata kurahaalarit; sellaisia siis ei edes tällä hetkellä omisteta.

   Näissä molemmissa on siis vedenpitävä kuori ja sitten tällainen tosi ohut verkkomainen vuori, näkyy tässä:

    

   JA noihin valkoisiin neppareihin vois kiinnittää lisävuoreksi Reiman välikerraston! Meillä sellaisia ei ole, vaan tällä säällä on pari kerrosta villaa välissä – ja oikein hyvin pysyivät molemmat testipäivänä lämpiminä! Esim. Seelalla oli alla ihan äippäpakkauksen haalari ja ohut Tutan villahaalari + sisävaatteet.

   Tällaisissa on siis siihen äippäpakkauksen vaunuhaalariin verrattuna se iso etu, että ovat vedenpitäviä ja hylkivät jonkun verran likaa myös. Sellaista vaunuhaalaria voi siis hyvin pitää silloin, kun ei ole tarkoitus käydä maassa möyrimässä :)

   • Kristaliina
    15.4.2015 at 18:01

    Jaahas – kuva ei tartu… Lisään tuonne bloggauksen loppuun, tsekkaa sieltä! :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    15.4.2015 at 20:41

    Okei, kiitos molemmille. Oon ihmetellyt, kun mulle ei ole kaupassa sattunut silmiin muita kuin noita vuorillisia ja olen luullut, että ne on vk-haalareita, vaikka mielessäni olen kuvitellut just jotain tollasta ”tuulipuku”-tyyppistä. Lähden kauppaan uudestaan silmät paremmin auki :)

   • Annis (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 13:24

    Kyllä päiväkodeissa ja perhepäivähoidoissa ulkoillaan lähes säällä kuin säällä ainakin jonkin verran oman kokemukseni mukaan. Ja jos sataa/on juuri satanut, säästää ehkä maailman eniten hermoja hommata halpis-kurikset sen kalliin välikausihaalarin (tai Helsingin talvessa talvihaalarinkin) suojaksi. Ne voi sit esim. huuhdella letkulla tai upottaa ämpäriin hiekkoineen ja ovat taas hetkessä käyttökunnossa. Eikä tarvitse olla jatkuvasti pesemässä haalaria ja siten turhaan kuluttamassa sen vedenpitävyysominaisuutta (kuten teknisille vaatteille tiheissä pesuissa käy).
    :)

    • Kristaliina
     16.4.2015 at 13:40

     Joo, tätä yritin tuolleen kahdella sanalla sanoakin :) Eli kun ei olla hoidossa, niin sen takia tuollaista tarvetta meillä ei ole ollutkaan ja kuriksia ei olla tarvittu :)

     Ja joo, hoito-ohjeissakin muuten sanotaan, että tiheää pesua kannattaa välttää, ettei nuo tekniset ominaisuudet kärsi! Eli tyyliin pyyhkimällä puhtaaksi :) Meillä on itse asiassa toistaiseksi ollut jopa niin siistit nuo meidän leikkijät (tai siis tuo vanhempi leikkijä), että pesukonepesun on tarvinnut vain ”kauden päätteeksi” yhden kerran.

     • Kristaliina
      16.4.2015 at 13:43

      …eli ”Ja esim. meillä, kun ei olla ihan ”säällä kuin säällä” -ulkoilijoita (eikä päiväkodissa)” on tarkoitus sanoa, että ”Ja esim. meillä, kun ei olla ihan ”säällä kuin säällä” -ulkoilijoita (eikä Silva ole vielä päiväkodissa)” – sori väärinymmärrysmahdollisuus! :)

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      16.4.2015 at 20:20

      No, kyllä noi pesuakin kestää. Meillä on kaupunkilaiskoti (ei kodinhoitotiloja :)) Helsingissä ja viime talvi oli mitä oli, lapsi päiväkodissa ja mutaa ja loskaa riitti. Vaikka kurikset oli käytössä lähes aina, niin voin taata että aika hirveältä alkaa toppahaalari haista jos sitä vaan vähän huuhtoo (kun kurassa kunnolla myöritään, niin sitä on haalarissakin aika kivasti, kun kyllä mutaa saa kuristen sisään saa menemään). Meillä taidettiin parhaimmillaan pestä toppahaalari joka toinen päivä (ja trust me, ei ole suosikkihommani, mutta mieluummin kuivattelen meidän 3m^2 kylppärissä puhdasta haalaria kuin likaista). Nyt välikausihaalari, jos sitä kuivilla keleillä marinoidaan hiekkalaatikolla viikko, niin uskon että pk:n hoitajat on iloisia siitä että viikonlopun aikana haalari on pesty :) Eli oikeasti nää pesemiset riippuu niin käytöstä, kyllä mä muistan viime talvena että meillä pestiin toppahaalari yhteensä 2 kertaa…tänä talvena vissiin ainakin 20 kertaa ellei enemmänkin…

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     16.4.2015 at 14:48

     Ja kurikset on helppo riisua kun lapsen hakee kotiin. Ei tarvitse sitä rapaa mukaan autoon tai julkisiin kantaa. Päiväkodeissa aika poikkeuksetta puetaan kurikset vaikka miten olisi tekninen haalari.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   15.4.2015 at 19:51

   Tähän aikaan vuodesta kun menet mihin tahansa lasten vaatteita myyvään liikkeeseen, siellä myydään vain välikausivaatteita. (Automarketkin käy oikein hyvin.) Niitä tarvitaan kevään +5 asteessa ensi talven pakkasiin asti. Paitsi helteillä. Mutta monesti kyllä juhannuskokollakin ja marjametsässä. Ja huom! Ne välikausivaatteet on ostettava NYT. Syksyllä ei enää myydä! Silloin myydään vain toppavaatteita.

   • Kristaliina
    15.4.2015 at 20:02

    Hyvällä tsägällä (kokojen puolesta siis; jos ei tule mitään megakasvupydähdystä) sellainen voi tosiaan mennä pitkään; meillä oli Silvan edellinen välikausipuku lainassa phocahispidalta (kiitos!) ja sitä käytettiin tyyliin maaliskuusta marraskuuhun! No ei tietty kesällä siinä välissä :) Mutta siis aina vaan eri määrä välikerroksia alla. Hyvät puvut myös kestää monta käyttäjää.

 • Piipo79
  15.4.2015 at 17:08

  No nyt on hyvä aloittaa noilla välineillä ulkoilukausi. Meillä on vedenkestävät vaatteet jatkuvassa käytössä, koska tuo neiti rämäpää on käytettävä joka päivä ulkona, oli sää mikä hyvänsä:-) ps. sormikkaatkin tyttö on oppinut laittamaan ihan itse (tai siis toisen niistä), toiseen tarvitsee vielä apua. Joka päivä kun ne ruuvaa pariin kolmeen otteeseen käteen niin alkaa oppimaan itse eli ei kun harjoittelemaan. POPin sormikkaat on muutes parhaita. Tarpeeksi tiukkoja. Niiden hanskat onkin sitten huonoja ja reima vetää niissä ohi satanolla.

 • Nellis (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 17:36

  Kiitos tästä postauksesta!! Olen miettinyt millaiset töppöset ja hanskat tolle meidän 7kk ikäiselle tenavalle hankin, kun ulkona möyryäminen alkaa tulla ajankohtaiseksi. Toisaalta vähän jäin miettiin noita töppösiä, että jos tässä parin viikonkin päästä alkaa aurinko porottaan ihan tosissaan, niin taitaa olla aika kuumat, jos on mallia toppa. Mitä mieltä olet niistä, onko kuinka paksut?

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 19:42

   Joo, kyllä niissä on ihan toppaa – jos teillä on äippäpakkauksen töppöset, niin paksuudeltaan vertaisin ehkä suunnilleen niihin. Paitsi että näissä tuollainen kumipohja ja ovat varreltaan huomattavasti korkeammat, eli menevät möyryämiseen.

   Ihan just tälle tämänhetkiselle säälle nämä ovat just hyvät, mutta tosiaan ei ihan kesäkeleille. Mä aattelin, että kyllä tässä huhti-toukokuuta on vielä jäljellä. Hyvällä tsägällä mahtuvat vielä ens syksynäkin sitten vaunussanukkumiskenkinä (oikeilla kengillä on ikävämpi nukkua ja sotkevat myös vaunupussia; siksi meillä on tapana vaihtaa aina jonkunlaiset pehmeät töppöset/superpaksut villasukat vaunupäikkäreille mennessä).

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   15.4.2015 at 21:24

   Meillä on ollut lapsilla ihan kengät konttausiästä alkaen. Pianhan ne jo seisookin. Toki ei mitään superkalliita kannata ostaa konttaajalle, kun kärjet kuluu kuitenkin. Me on kyllä puistoiltu paljon jo ennen kävelytaitoa. Vauvakeinut, hiekkalaatikko ja liukumäki on olleet pop. Ja lisäksi siellä puistossa näkee toisia lapsia – ja aikuisia.

   • Nellis (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 18:57

    Mutta löytyykö näin pieniin jalkoihin kenkiä? Ja mistä ihmeestä? :D Yritin just mittailla ja about 10 cm on nyt jalan pituus, vähän oli vaikea mittailla, kun kiprsiteli varpaitaan.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     16.4.2015 at 21:25

     10cm jalkaan tarvii sisämitaltaan 11,5cm-12cm kengät, niitä kyllä löytyy mun mielestä (meillä ekat kengät vajaa 1-vuotiaalle oli kokoa 21).

     • Nellis (Ei varmistettu)
      18.4.2015 at 20:19

      Ok, kiitos! Täytyykin yrittää katsella! :)

   • Kristaliina
    17.4.2015 at 09:10

    Hehe mä yritin laittaa Seelalle siellä Espanjassa kenkiä (ostettiin sieltä sellaiset parin euron läpykät) – juu ei ollut Seelan makuun se homma :) Pukeminen oli ihan hullun hommaa, kun se protestoi vastaan ja veti varpaita kippuraan ja ja ja… Meillä kun on just nämä kesällä kävelemään oppivat tyypit, niin Silvalla (ja varmaan Seelallakin) on ensikenkinä ihan sellaiset nahkapohjaiset sisäkerhotossut. Mutta oon joo nähnyt ihan konttaajillakin kenkiä, varmaan se on ihan makuasia, että mikä tuntuu hyvältä :)

 • Suspaus (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 17:40

  Hei loistavaa! Alen sai valmiiksi alennetuistakin eli pojalle lähti juuri melkoisen halpa kevytuntsikka tilaukseen :)

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 18:11

   Oho ja siellä on näköjään jo entuudestaankin -50 prossalla talvitakit sun muut… Apua mä ehkä haluan ton yhden keltaisen, ihana!

   • Salallaa (Ei varmistettu)
    15.4.2015 at 22:33

    Mä oon jo kahtena keväänä ostanut Reiman verkkokaupan alesta seuraavan talvenvarusteet. Hyvin osiui kohdilleen ainakin tälle talvelle, ensti talveksi takki ja housut odottaa jemmassa. Tuon alennuskoodin voisin hyödyntää viime tilauksessa unohtamiini hanskoihin.

    • Kristaliina
     17.4.2015 at 09:13

     Hehehehe mulle on varmaan blogin alkuajoista asti vinkattu tätä – ja mä oon sitkeästi protestoinut vastaan, että ei ei ei en ajattele ens talven vaatteita vielä huhtikuussa. Hmm mutta miten musta tuntuu, että mulla on just takinkääntö tän suhten tulossa :D

     En ole jotenkin tajunnutkaan, että miten halpoja noi tosiaan tähän aikaan vuodesta on; JA meidän kaks käyttäjää käyttäis ne JA sit myös kirppiksellä eteenpäin. Periaatteessa uuden vaatteen sais siis reilustikin ihan kirppishinnalla per käyttäjä, jos tuollaista matikkaa harrastaa…

 • Ulkoilija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 17:45

  Niin hienosti sopii yhteen tuo (pinkki?) punainen ja vihreä. Kuinka usein te käytte lasten kanssa ulkona?

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 18:26

   Mä kans jotenkin ihastuin tohon yhdistelmään! Heh jopa niin, että tuli molemmille lapsille samat :)

   Meidän ulkoilut on tosi kausi/sääsidonnaista, nyt kevään tullen varmaan taas tosi-tosi paljon enemmän – mutta tammikuussa kirjoitin näin (http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/sisailma-asenne) :) Mutta vaikka siellä Espanjassa oltiin ulkona koko ajan, samoin kesäisin. Oikeastaan aina, kun aurinko paistaa, tekee mieli lähteä ulos; on se sitten talvella tai kesällä :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 17:45

  Noita wettereitähän on kokoon 39 asti muistaakseni (tai ainakin 37), joten tällä äidillä on semmoiset. Ihan ok:t ne on, mutta eivät kyllä 100% vedenpitävät (tässä tosin ääriolosuhteet eli fillarointi 6km täydessä kaatosateessa ja autoilijoiden roiskeet vielä päälle … sukat oli märkinä ja flunssa seurana). Mutta kevyempään kosteuteen ihan ok.

  Sit toinen että noi askare-rukkaset on ihan parhaat. Meidän lapsella on rukkaset (2 paria) olleet käytössä 2 syksyä ja 2 kevättä (siis jee, sama koko mahtunut näin kauan), pesukertoja kymmeniä, välillä rumpukuivausta ja usein patterikuivausta (sitä ei varmasti sallita) ja edelleen ovat rispaantumattomat ja pitävät vettä. Siis ihan parhaat rukkaset (vertailukappaleina meillä on ollut Jonathanin rukkasia monia, jotka ovat ok, mutta kestävät max. yhden kauden).

  Meillä rukkaset laitetaan päälle…koska silloin haalarin hihat menee vähemmän sotkuun (kivempi pestä rukkaset kuin haalari).

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   15.4.2015 at 20:36

   Ah ja sama vierailija jatkaa vielä, että unohdin kokonaan, että meillä noi Askare-rukkaset on tietty ollut talvenkin käytössä, alle vaan mummon kutomat tumput ja kyllä pysyy kädet kuivina ja lämpiminä. Sit jos on kunnolla pakkasta (Helsingissä niin harvoin) laitetaan topparukkaset (ja niiden alle tumput).

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 21:11

   Kiva kuulla noista Askare-hanskoista! Meillä oli aiemmin sellaiset Reiman yksikerroksiset, mutta niissä ei tosiaan ollut minkäänlaista vuorta, pelkästään se kuori. Ja sit talvihanskat. Eli tällaiset hyvät välikausihanskat on puuttunut tähän asti; mä olinkin jotenkin ihmetellyt, että miten ne yhdet on niin ohuet… Ne on varmaan olleet jotain kesäkäyttöhanskoja… :)

  • Cpop
   15.4.2015 at 21:45

   Meillä on ollu noita jonathanin rukkasia ja ne on ennen meidän naperoa ollu käytössä ainakin 2 lapsella (kuinka kauan, who knows) ja vieläki pitäny! Kai niissä laatueroja sitten on, kun  muiltakin oon kuullut sellasta ristitietoa. Itsellä on näistä vaatteista pelkästään positiivista sanottavaa (tähän asti).

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 09:49

    Meidän ihan parhaat rukkaset on Rasavillit! Viisi vuotta käytössä. Pitävät kädet lämpinä pakkasella ja pysyvät sisältä kuivina lätäkköleikeissäkin. Ollaan käytetty syksystä kevääseen läpi talven. Kaikkein kovimmilla (yli -15) ollaan laitettu lapaset sisälle. On kuivattu patterilla, eikö ole menneet mikskään. Malliltaan ovat sellaiset, että peukalokin pysyy ihan hyvin ja jos ei pysy niin lapioon saa tartuttua silti. Ihan ihme rukkaset :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 18:51

  Ihanat asukokonaisuudet. Ja kiitos alekoodista. Olen hieman katsellut tytölle isompaa takkia Reimalta ja nythän se kannattaa tilata.

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 21:08

   Kiva, jos tuosta on hyötyä! :)

 • biologi (Ei varmistettu)
  15.4.2015 at 19:33

  Mikään vedenpitävä kalvokenkä ei ole kumisaappaan veroinen eli jos on kaatosateessa päivän, niin varmasti kastuu jos ei muualta niin varresta. Ero on myös kuivamisajassa. Uppokastettu kalvokenkä on märkä seuraavat kaksi viikkoa… Mutta tihkusateessa lyhyen aikaa yms. kaupunkikenkänä yleensä toimii. Suolla ei.

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 19:37

   Tää varmaan ihan just näin! Meillä tuo kumpparinkäyttö on ollut etupäässä just silleen ”sateen jälkeen märällä hiekkiksellä” -tyyppistä, kun suoranaisessa rapakossa hyppimistäkään toi napero ei ole oikein keksinyt :) Tai tyyliin kostealla nurtsilla…

   • kdfjgdl (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 21:30

    Ei nuo kalvokengät sentään paria viikkoa kuivu, mutta jos kokonaan kastuvat niin eivät kyllä yön aikana ehdi kuivua. Mutta myös kumisaappaat kastuvat. Jos niillä lätäköissä pomppii tai talvella loskakelissä niin eivät pidä vettä täysin. Ja sellaiset joissa on karva sisällä (meillä nokian) eivät myöskään ehdi kuivua yön aikana.

    Mutta ihanat asut tytöillä. Itsekin toivoisin itseltäni uskallastua astua tyttö-poika haalareiden rajojen yli. Olin vähän vastahakoinen kun kakkosluokkalainen tyttöni halusi ostaa ’poikien takin’ mietin että pitääkö sitä kuitenkaan. On kuitenkin suosikki takki ja koulussakin sitä on tytöt ihailleet. En toki aina osta pinkkiä, mutta tosi helposti sitä itsekin pysyy tyttö-poikarajojen sisällä. Ja itse asiassa minun on helpompi antaa tyttöjen olla poikamaisempia kuin pojan olla tyttömäinen. Mutta opettelen koko ajan ;).

 • kao kao
  15.4.2015 at 20:15

  Mullakin on sit välikausitakki! Jee. Ite sanon sitä kyllä kevättakiksi. Tuulitakki kai se oikeasti on, mut söpö sellainen ;)

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 21:03

   Niin hei ja aikuisilla kuoritakki – sehän on just samaa teknisesti kuin nää välikausivaatteet :)

   • kao kao
    17.4.2015 at 17:33

    Ai sitä toi tyyppi horisi syksyllä takkikaupassa.. Ihmetteli kyl ihan yhtä paljon kun sanoin et en mä sua täs kaupassa aio kuoria :) (se on niin ansainnut mut..)

 • Riika V.
  15.4.2015 at 20:25

  Mä oon niiiin kateellinen kyllä tosta hiekkalaatikkovarustuksesta! Just metsästän Aleksanterille hiekkiskuteita ja vitsi ne on kalliita. Voiskohan sen pukee Sofian vanhaan, pinkkiin haalariin?? ;)

  • Kristaliina
   15.4.2015 at 21:06

   Pokkana puet vaan! :) Hitsi kun näitä materiaaleja ei voi oikein värjätäkään…

   • Riika V.
    15.4.2015 at 21:36

    Joo, ei niin! Jos kirjotan siihen haalariin selkään ja rintaan, että ” OIKEESTI POIKA” ja tosiaan pokkana hiekkalaatikolle? ;)