Ei stressiä… (eipä!)

Sanoiko täällä juuri viimeksi joku puutalobabybloggaaja, että ”meille ominaiseen ei-nyt-stressata-tästä-liikaa” -tyyliimme…? Mihinköhän hemmettiin SE bloggaaja stressittömyystyyleinen nyt on hävinnyt? Ja voisko se tulla tänne v*u SIIVOAMAAN?

Nimiäiset ovat siis ylihuomenna, ja tänään täällä Toukolassa on havaittavissa pientä (ha!) stressihermon kiristymistä. Kuultu on jopa sellaisia kirosanauutuuksia (kun JOKU oli kiilannut sellaisen maalitelavarsisysteemin silityslaudan väliin ja ängennyt koko systeemin kakluunin taakse ja JOKU sai sen niskaansa), että niitä ei kyllä siellä pyhäkoulussa ole opittu. Ehkä riparilla?

Ääääh ja tän piti olla se stressitön juhla. Missä on mun rentous? Missä mun mantrat? Om! Om! Om p*rkele!

(anteeksi)

2

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2012 at 16:36

  Me sanottiin kaikille ristiäisiin tuleville, että jos siisteystaso tms. ei kelpaa, voi kääntyä eteisessä. Muutetiin 2 viikkosen vauvan kanssa (ei haloo, ei järkeä ollut) ja laitettiin tavaroita yömyöhään paikoilleen, kun mies saapui töistä :) Siivosin perussiivouksen ja ruuat leipomosta :D Kun ristiäiset oli (vauva 7vko), meni kaikki meidän tyylillä rennosti eikä kellään ollut mitään napisemista ;)

  Tsemppiä lopurutistukseen ja ihanaa juhlaa, ei ne villakoirat välitä vaikka ne juhlavieraiksi jäiskin!! <3

  Ps. laitathan mekosta valmiina kuvan, ihan kadehdin kun joku jaksaa tarmokkaasti väsätä vielä mekonkin..

 • Titia (Ei varmistettu)
  2.8.2012 at 16:39

  Tämä on jokaisen uuden äidin todellisuus niiden Ensimmäisten Juhlien kohdalla, ellei sitten vietä juhlia vieraassa paikassa pitopalvelun kestitsemänä (heille se iskee sitten todellisuutena ensimmäisten syntymäpäivien kohdalla). Nyt vain sisulla eteenpäin! En turhaan sano, että älä stressaa, juhlat tulee, siivosit tai et, koska se ei auta mitään. Sanon ennemmin, että stressaa nyt läpi yön, niin voit se viimeisen, juhlia edeltävän yön nukkua rauhassa.

  Onnellisia juhlia teille joka tapauksessa :)

  P.s. Tämä stressi tulee tästä lähtien toistumaan syntymäpäivien kohdalla, vaikka kuinka vielä kaksi pv aiemminkin kuvittelisit kaiken olevan valmiina. Älä pelkää, sen kanssa oppii elämään. Tai no, ainakin sen kiroilusta ja karjumisesta johtuvan huonon omantunnon kanssa ;)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2012 at 16:51

  tässä on vähän niinkuin samantyylinen tilanne päällä, pojan ekat synttärit on sunnuntaina ja sillä on äiti-älä-tee-mitään-muuta-kuin-leiki-mun-kanssa -vaihe. tekeminen keskeytyy juurikin 3 min välein kitinään kun oon kolme metriä liian kaukana ja poika nukkuu yhdet 30 min päiväunet koko päivänä, joten tekemiset on pitäny ajoittaa koko viikolle. :D jos huomenna sais imuroitua ja käytyä kaupassa, niin olisin onnellinen. nimiäisten kanssa meillä oli helpompaa, kun äiti otti töistä vapaata ja tuli viikoksi sitä ennen auttelemaan, nyt ei ole ketään muita kuin allekirjoittanut. mutta kyllä tää tästä, tosiaan jos ei siivo ja melkeintäysinvalmiit tarjottavat kelpaa, ei tarvi juhliakaan :) tsemppiä, kyllä se siitä!! ei kaiken tarvi aina olla niin täydellistä :) (vielä kun sen itekin muistais)

 • Peanut
  2.8.2012 at 16:59

  Sä olet kyllä mun sankari ylipäätään sen takia, että järjestät nimiäiset teillä kotona ja teet vielä nimiäismekonkin itse. Mä ulkoistin meidän ristiäiset vanhempieni luokse, kuuden tunnin ajomatkakin tuntui houkuttelevammalta kuin juhlien järjestäminen meillä kotona…

  Joku viisas vanhempi nainen totesi mulle kerran, että joulusiivouksesta selviää sillä, että kastaa villasukan mäntysuopaan ja heittää sen sängyn alle. Koti tuoksuu hetkessä puhtaalle. ;) Voisko tuota samaa vinkkiä soveltaa nimiäisten kohdalla, jos aika loppuu totaalisesti kesken?

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2012 at 20:42

  Kolmen lapsen äitinä antaisin seuraavan vinkin: kaikki ylimääräinen roina ja tavara kannattaa juhlien ajaksi siirtää johonkin huoneeseen, jonne vieraat eivät mene (meillä esim sauna toimii loistavasti varastona). Meillä ainakin kertyy epämääräisiä paperi- ja tavarakasoja pöytien päälle. Ne kaikki kerätään pahvilaatikkoon ja laatikko sinne saunaan. Kukaan ei ehdi ennen juhlia niitä setvimään paikoilleen. Samoin esim. puhtaita pyykkejä on turha alkaa laskostamaan kaappiin ennen juhlia. Aikaa menee kaikkeen muuhun. Nekin kasaan pyykkikoriin ja pyykkikori sinne saunaan. Sitten lopulta perussiivous, ei mitään jynssäämistä ja sohvien alta imuroimista.

 • Kahdet nimiäiset järjestänyt (Ei varmistettu)
  3.8.2012 at 11:21

  Peset vessanpytyn, pyyhit vessan peilin ja imuroit keskilattiat. Tavarat kasaan edellä mainituilla tavoilla tai jos ei ehdi, anna olla. Ei ne vieraat katsele kuin vauvaa! Raivaa kuitenkin joitain istuimia, jos vieraita tulee enempi. Kukkakimppu juhlapöydälle eli vaikka pari oksaa puskasta omasta pihasta, yksinkertainen on kaunista (unohda liina ja varsinkin sen silitys). Tuuletus ennen vieraiden tuloa ja taustamusiikki (omaa mieltä rauhoittava) soimaan.

  Koska vauva voi puklata hapanmaidot mihin vain kesken tilaisuuden, siivouksesta ja juhla-asujen juhlavuudesta ei kannata stresssata ylenmäärin. :)

  Vieraille kahvia ja jotain tarjottavaa (kaupasta, konditoriasta, pizzataksista tai nyyttärit). Seitsemäätoista sorttia ei tarvitse olla, pullapitko ja keksikin riittää.

  Kukaan, jolla on ollut omia pieniä lapsia, ei oleta, että tuon ikäisen vauvan kanssa pystyisi superjuhlajärjestelyitä tekemään. Ja muiden mielipiteistä ei tarvitse välittää, tajuavat sitten, kun ovat samassa tilanteessa.

  Ihania juhlia teille!

 • Miitu (Ei varmistettu)
  4.8.2012 at 13:57

  Anteeksi, mutta pistää nauramaan tää kirjoitus :D Kuulostaa niin juhlien valmistelulta pienen lapsen kanssa. Oli alkuperänen ajatus juhlien luonteesta ja asteesta sitten mikä ikinä. Toivottavasti tämä varsinainen juhlapäivä sujuu jo leppoisammissa tunnelmissa. Muistorikkaita nimiäisiä!