Voiko curly girlia toteuttaa soveltaen?

En yhtään ihmettele, jos joku Curly Girliin syvemmin perehtynyt vastaisi suorilta tuohon otsikon kysymykseen, että EI MISSÄÄN NIMESSÄ.

Mutta mä itse olen tällainen nopeiden ratkaisujen nainen. Oikotien tallaaja! Aidan matalimpien kohtien kulkija!

Jos siis etsit oikeita ohjeita Curly Girl -hommiin, niin älä lue tätä, haha. Äläkä ainakaan ota mallia!

Ei kannata myöskään lukea tätä kokemuksina Curly Girl -metodin käytöstä, koska en ole (ainakaan vielä) kokeillut sitä ihan oikeanlaisena. Poimin siis vain rusinat kiharapullasta.

Mun eilen illalla pestyt hiukset nukkumaanmenoaikaan; ploppauksen jälkeen ja cast siinä kuivumassa, haha.

MITÄ HEMMETTIÄ, kysyy nyt joku. Mikä Curly Girl, mistä toi horisee?

No lyhyesti. Parin viikon takaisessa patukkapostauksessa minulle vinkattiin Curly Girlista, ja minähän heti lähdin netin syövereihin tutustumaan. Ja tosi kiinnostavaltahan se vaikutti!

Netistä löytyy paljon juttuja ja YouTubesta videoita, ja lisäksi Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmässä on jo melkein 54 000 jäsentä. Aikamoinen ilmiö!

Jos omin sanoin (ja vain vähän aiheeseen perehtyneenä) selitän, niin Curly Girlin idea on hoitaa luonnonkiharaa hiusta niin, että saa sen voimaan hyvin. Metodiin kuuluu ihan ”stepit”, että miten se homma hoidetaan. Pesussa (joka itse asiassa tehdään usein pelkällä hoitoaineella) ja hoidossa vältetään mm. sulfaatteja ja silikoneja – ja lisäksi on valtavasti kikkoja ja tekniikoita.

Ja ihan omia, uusia termejä!

Ploppaus, cast, ananas ja silleen!

Kuvat upeista kiharapehkoista aiheuttivat ainakin minussa heti sellaisen vau, mulle kans -fiiliksen.

Hiukset aamulla ananaksen avaamisen ja castin rikkomisen jälkeen.

Miksi sitten EN ole alkanut toteuttaa Curly Girlia ihan oikein?

Uskon (ja kuvista näen!), että Curly Girlissa on valtavasti hyviä pointteja – ja että metodi on tosi hyvä saamaan luonnokiharat kukoistukseen! Aika pian asiasta lukiessani kuitenkin totesin, että okei musta ei nyt ihan ole tähän.

Ja tällaisesta kolmesta päällimmäisestä syystä:

1. Kuulostaa työläältä

Niin tietysti moni muukin juttu, ja kyse on varmasti myös uudenlaisen rutiinin omaksumisesta! Jos Curly Girlista innostuu, se into voittaa varmasti sen työläyden – ja sitten taas kun syntyy uusi rutiini, se ei ehkä niin työlästä olekaan.

Mutta itselläni tuli sellainen ”eääääh, ei just nyt jaksa mennä niin syvälle tähän, ehkä myöhemmin” -olo. Eli se oli mun syy numero yksi.

2. En halua ostaa uusia aineita

Curly Girlissa tehdään ensin final wash tietynlaisella pesuaineella (poistetaan silikonit), ja sen jälkeen hiuksia pestään vain tietynlaisilla hoitoaineilla (cowash), joissa ei ole esimerkiksi silikoneja tai sulfaatteja – tai jotkut pesevät myös shampoolla. Samoin jätettävät hoitoaineet ja naamiot pitää olla ”CG-hyväksyttyjä”, joten ainesosaluetteloiden tavaamista on tosi paljon luvassa :) Siihen on kuitenkin onneksi apuvälineitä netissä ja samoin tuolla Facebook-ryhmässä.

Ja se mun oma ongelma: mua ei nyt jotenkin yhtään nappaa jättää vanhoja purkkeja käyttämättä tai alkaa miettiä, että mihin ne lykkään. Käytän siis loppuun sen, minkä olen hankkinut.

Ajattelin kuitenkin, että sitä mukaa kuin vanhat aineet loppuvat, voisin ihan hyvin ostaa seuraavaksi sellaisia ”CG-hyväksyttyjä” aineita. Shampoon ostin jo, onneksi löytyi ihan XZ-merkiltä. Ja tuo meidän vakkari eli Niiskuneidin selvityssuihke on käsittääkseni myös hyväksytty!

3. Shampoon hylkääminen kutittaa jo ajatuksena

Musta ei ainakaan juuri nyt tunnu siltä, että haluaisin kokeilla elämää ilman shampoota, pelkällä hoitoaineella pesten siis. Mutta kyllä monet tuollaista CG-hyväksyttyä shampootakin käyttävät, eli siinä on onneksi vähän joustoa.

Aamulähtötukka, laitoin vähän öljyä samalla kun sormin puristelin castin pehmeäksi.

Mutta sitten vastaavasti tuossa metodissa on sellaisia juttuja, joita olen jo soveltaen kokeillut. Ja kappas, mun ”kiharoiden kannalta helpolle” hiuslaadulle näyttäisi syntyvän ihan hyvää kikkaraa jo sillä. Lisäksi ilokseni huomasin, että monia CG-juttuja olen toteuttanut ihan vahingossa jo aiemminkin!

Näitä Curly Girlin yksittäisiä juttuja teen tai sovellan:

1. En harjaa hiuksiani (muuta kuin selvittely pestessä)

Aiemminkaan en ikinä harjannut tai kammannut hiuksiani kuivana, ainoastaan pesun jälkeen selvitin (hiukset märkänä) hiukset Tangle Teezerillä ja Niiskuneidin selvityssuihkeella.

Nyt en ole käyttänyt edes sitä harjaa, vaan olen haronut hiukset sormin läpi märkänä.

2. Pesun jälkeen märkänä pää alaspäin ja puristellen vaahtoa/geeliä tukkaan

Eli suihkin (pää alaspäin) märkiin hiuksiin ensin jätettävän hoitosuihkeen, ja sitten rutkasti muotovaahtoa. Käytin vanhaa (ei varmasti CG-hyväksyttyä!) vaahtoa, mutta tosiaan kun ne loppuvat, voisin ostaa oikeanlaisiakin. Perehtyneimmät keittelevät muuten geelitarkoituksiin ihan omat keitoksensa :)

Tässä kohdassa mulla vähän ahdistaa puhtaisiin hiuksiin geelin/vaahdon laittaminen. Mutta oon nyt silti kokeillut tehdä niin parin pesun verran. Mun hiukset vetäytyvät (ehkä vähän yllättävänkin) selvään kiharaan jo ihan sillä.

3. Ploppaus

Tätä kokeilin eilen eka kertaa! Eli pyyhkeen sijaan kuivataankin hiukset vanhaan t-paitaan niin, että siitä tehdään sellainen ihan erityinen turbaani (ei se sellainen perinteinen pyyheturbaani). Teen ehdottamasti jatkossakin! Hitsi kun en tajunnut ottaa kuvaa!

4. Luonnollinen kuivuminen

Eli ei kuivaajaa tai muuta lämpökäsittelyä, vaan kuivuminen itsestään (tai miedolla lämmöllä diffuuserilla, mutta sellaisia en omista). Mä olen aiemminkin vältellyt hiusten kuvaamista kuivaajalla enkä myöskään muotoile niitä lämmöllä, joten tämä kohta oli mulle ihan perusjuttu.

5. Castin muodostuminen

Tällä tavalla hiukset kuivuvat siis sellaisella kovalle kikkuralle, ja se on käsittääkseni just se cast. Siihen ei kai saisi koskea kuivuessa; mulle se on tosi vaikeaa, koska kuivuminen kestää mun tukassa niii-iiiin kauan. Räpelsin siis sitä eilenkin koko ajan, haha.

Kun se cast on kokonaan kuiva, se puristellaan pehmeäksi käsin (tai tietyillä tekniikoilla esimerkiksi t-paidalla) ja jos haluaa, niin pienellä tipalla öljyä; niin tein just tänä aamuna.

6. Ananas

Piti googlata tosi paljon ennen kuin tajusin, että miten ne hiukset laitetaan ”ananakselle”. Eli se on nyt käsittääkseni lähinnä korkea ponnari, joka voi jäädä silleen ”poimulle” vielä pitkissä hiuksissa.

Eli kuivumisen ajaksi (?) tai yöksi tukan voi nostaa sinne. Itse oon käyttänyt tätä nyt paljon, esimerkiksi viime yönä oli tukka sillä tavalla kiinni.

…ja tuulessa pyöräilyn jälkeen ei ehkä enää niin hehkeänä :D :D :D

Mun omat hiukset kihartuu nyt näillä ihan sinnepäisillä jutuillakin, mutta painotan vielä, että mitään oikeaoppista Curly Girlia tämä ei ole. Varmasti pitkäkestoisemmat vaikutukset ja siistimmät kiharat (itsehän tykkään kyllä just sotkukiharasta) saa luonnonkiharuuten taipuviin hiuksiin sillä ihan oikealla opilla; lisäksi oikeaan oppiin kuuluu paljon hiusten hoitamista esimerkiksi naamioilla. Siihen on varmasti syytä kiinnittää huomiota!

Senkin voisin muistuttaa (muilta näkemästäni), että Curly Girlin alku voi olla monelle takkuinen – kirjaimellisesti. Mutta vähitellen se sitten on monen palkinnut! Itse nyt vältyin siltä alkuinfernolta; johtuu ehkä siitä, että tosiaan en tee ihan oikeaoppisesti kaikkea.

Omalta kohdaltani olen myös sen verran ”kampaajauskollinen” (mun kampaaja on tässä yli 10 vuoden aikana tehnyt ihmeitä mun hiuksille, jotka oli ennen tosi huonossa kunnossa!), että mihinkään kovin radikaaleihin juttuihin en ajatellut lähteä mukaan ennen kuin juttelen hänen kanssaan. Mutta lisää perehtyen (ja jos kampaaja ”antaa siunauksensa”) voisin esimerkiksi kesällä kokeilla tätä ihan kokonaisuudessaankin. Näen tässä paljon potentiaalia kyllä!

Eli jos epäilet, että hiuksissasi on piilossa luonnokiharaa, ja intoa riittää kokeiluun, niin kyllähän tuo tosi kiinnostavalta metodilta vaikuttaa. Curly Girlin FB-ryhmä on siis tosi hyvä lähde, ja lisäksi ihan googlaamalla löytyy paljon, jopa läkähdyttävän paljon juttuja, vinkkejä, niksejä ja videoita.

Curly Girl -hurahtaneita linjoilla?

 

PS. Curly Girl on myös ehtymätön (?) uusi läppäpankki. Huvittelimme eilen Joelin kanssa Game of Thronesia katsoessa arvoimalla hahmojen hiuksia: kuka on Curly Girl (ainakin Tyrion on), kenellä puolestaan on cast vielä rikkomatta (ainakin parilla wildlingilla).

12

You Might Also Like

 • Hanna
  7.5.2019 at 15:28

  Heh, uusi jäsen bongattu. Kyllä sie vielä täydellisesti hurahdat, ja sitten kiehuu pellavageelit puutalon hellalla…
  Mutta asiaan, tai ainakin itseeni. Tutustuin metodiin viime syksynä, ja aloitin joulun tienoilla. Mulla on autoimmuunisairaus, joka vähemmän viehättävänä sivuoireena aiheuttaa pahetessaan voimakasta hiustenlähtöä. En ole vaivautunut ploppauksiin ja muotoiluihin, sillä peitän kaljunläikikkään pääni yleensä huivilla kun lähden ulos. Mutta pelkästään tuotteiden vaihto ja pesurutiinit ovat parantaneet älyttömästä päänahan kuntoa ja nopeuttaneet uuden karvan kasvua, päänahka on peitossa ensi kertaa liki kahteen vuoteen 😍 Jatkan, ja suosittelen. Ja ehkö jossain vaiheessa tulevaisuutta löydön pienen korkkiruuvib jostain….

  • krista
   7.5.2019 at 21:32

   Saisikohan tuollainen pellavageelin keittäminen mut jopa KEITTIÖhommiin, se ois kyllä poikkeuksellista! :D

   Voi ihana kuulla, että sulla on noin hyvä kokemus. Ja tosiaan hoitaminenhan on se tärkeä juttu ihan varmasti, oli lopputuloksena kiharaa tai ei. Hyvät tuotteet ja hyvä hiustyypille sopiva kosteutus on varmaan hyväksi joka ikiselle päälle <3 Peukut pystyssä, että saat ihanan pienen korkkiruuvin jossain vaiheessa <3

 • Karoliinan
  7.5.2019 at 15:45

  Kaikkee sitä! :D hauskaa kun tulee uusia villityksiä, mutta ymmärrän että et oo lähteny tohon mukaan noin tarkasti. Oon kuullu tosta metodista paljon ja tuntuu että kaikki nyt postaa siitä instaan. :D Mä oon ite vahingossa tehny tätä tietämättäni, omilla metodeilla tietysti. Vaihdoin tammikuussa perus LV palasaippuasta tällasiin Carita Cosmetiikan luonnollisiin shampooseen ja suolasaippuaan. Mun piti alunperin luovuttaa koko hiustenhoito kun näihin takkuihin ei auttanu mikään minkä kelpuutan. En halua käyttää mömmöjä ja aikaa vieviä hoitoja. Päätin sitten, että hiukset on joko rastat tai siili. Haha, hyvin radikaalia.. :D sitten vahingossa jouduin myydyksi noille tuotteille messuilla ja ajattelin kokeilla (kun esittelijä painosti). Samaan aikaan ostin ommeltujen vaatteiden kirppikseltä fbssä tuollaisen pehmeän pyyheturbaanin. Eli pesen hiukseni tuollaisilla öljyillä ja suolalla ja kuivatan pahimmat vedet pois turbaaniin ja sitten vaan sormilla haron hiukset paikoilleen. Ja huh, mun hiukset on niin pehmeät, terveet ja taipuilee luonnollisen kauniisti! En malta odottaa että miltä nää näyttää kun kasvaa! :)

  • krista
   8.5.2019 at 13:16

   Kuulostaa tosi hyvältä! Tän kaiken yhteisoppi voisi olla vaikka se, että jos hiukset on huonossa kunnossa, kannattaa miettiä, että mikä just niille omille hiuksille voisi olla hyväksi. Koska usein se voi olla vaan siitä, että on vääränlaisia tuotteita ja hoitotapoja!

   Mulla itsellä oli siis aikoinaan pitkät ja kroonisesti huonokuntoiset hiukset, mun joka ikinen hius oli haarahius! Muistan jo joskus yläasteella/lukiossa, kun huvittelin kaivamalla hiuspehkosta jopa 12-haaraisia hiuksia, uhhuh. Vuonna 2005 menin ensimmäistä kertaa tälle mun nykyiselle kampaajalle, ja siitä se käänne lähti: nykyään on pitkät ja hyväkuntoiset – nyt siihen on jo tottunut, mutta jos mulle joku silloin olisi sanonut, että mulla EI olisi haaroittuvia ja katkeilevia hiuksia, olisin vastannut, että joo joo mun hiuslaatu vaan on tällainen peikkotukka. Mutta eipä olekaan, sitä vaan pitää hoitaa oikein! …ja just siksi en tosiaan ilman tuon oman kampaajagurun hyväksyntää halua tehdä hiuksille mitään, en edes uskalla Espanjassa ollessa tehdä muuta kuin juurten värjäystä niin, että on oman kampaajan lappu mukana, että mitä aineita ja miten :D

   • Anu
    8.5.2019 at 22:21

    Saanko udella kuka on tämä kampaajagurusi? :)
    Minulla tosi huonokuntoiset hiukset, menisin mielelläni oman pehkoni kanssa tuolle sinun luottokampaajallesi. Jospa hän keksisi konstit muös minun hiusteni hyvinvointiin :)

    • krista
     9.5.2019 at 09:10

     Joo, voin laittaa sulle viestillä nimen, tsekkaa meili! :)

     • Anu
      9.5.2019 at 17:46

      Kiitos paljon Krista :)

 • Torey
  7.5.2019 at 16:15

  Mä kiharan omistajana kanssa heti tutkin et mikä tää juttu on, ja sit totesin kaikki vaiheet tutkittuani, et antaa olla. :D Mutta! Ajattelin kanssa ottaa tollasen laiskan naisen version tästä, kunhan hiukset on taas pitkät. Ja jotain sellasta oon ennenkin käyttänyt. Jo teininä suihkun jälkeen vaan märkänä harjaus ja sit esim vahalla rutistelu ja siinä se! Kihara oli. Ei ny korkkiruuvi, mutta kiva kuitenkin. Itseasiassa uusimmassa postauksessa just näkee mun kiharani jo teini-ajoilta. :D

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/05/07/ollappa-taas-17/

  • krista
   9.5.2019 at 09:13

   Hihi joo laiskan naisen versiot kunniaan! :) Tuo metodi vaikuttaa just sellaiselta, johon on kiva ”hurahtaa” eli ihana tietysti seurailla ihmisten intoa ja kikkoja, ja huumoriakin on paljon tuolla ryhmässä! Ja sekin on kiva, että ei sellaista ”pakko tehdä näin tai epäonnistut” -fiilistä tuolla levitetä, vaan soveltaminen on sallittua ja usein muistutetaan, että tämähän on hei vaan hiustenhoitoa :)

   Mutta itsellänikin saa toimia just näin laiskan naisen versiona – paitsi sit jos akuutti hurahdusinto iskee :) IHANAT kiharat sulla ollut, tuollaiset vaan takaisin! <3

 • Heikkis
  7.5.2019 at 21:23

  Äsken olin facessa katsomassa TAAS jotain videota metodista ja mietin itsekseni, et kenellä oikeesti on aikaa noin vaivalloiseen prosessiin? Toki lopputulos on mahtava! Sitten samalla sekunnilla tuli mieleen sinä ja sun hiukset ja ootkohan kokeillut. Ehdin miettiä vielä ,että sä tekisit tän varmaan ihan omalla tavalla ja sitten NAPS mätkähti tämä otsikko silmien eteen. :) Itse olen myös vanhoilla aineilla ja soveltaen kokeillut, mutta mun huikset ei ihan niin helposti kiharru, joten pitäisi vissiin tehä ihan kunnolla jos kiharaa haluan. Täytyy vielä kypsytellä ajatusta. :)

  • krista
   9.5.2019 at 09:16

   Hahaa, mä oon niii-iin ennalta-arvattava :D TAI hei pikemminkin niin, että sä virtuaalitunnet mut jo hyvin! <3
   -
   Työläältä tuo kyllä vaikuttaa, mutta sitten toisaalta ilahduttaa se, että ne jotka tuota tekevät, tekevät selvästi silleen "ilolla". Eli ehkä se ei sit käytännössä tuntuisikaan niin työläältä, jos siitä on superinnostunut. Innollahan tekee ihmeitä :D

 • Nro 26
  7.5.2019 at 21:51

  Mä oonkin vähän ootellut, että milloin sä löydät tän :D Mä olen noin vuoden käyttänyt itse sovellettua CG-metodia (tosi laiska versio). Mulla on siis pikemminkin taipuisat, laineikkaat hiukset, kuin varsinaisesti kiharat. Seuraavassa kappaleessa puuduttava selostus, jätä ihmeessä lukematta jos ei kiinnosta :D

  Pesen sulfaatittomalla & silikonittomalla Centifolian shampoolla (saa esim. Sokokselta), eli pitäisi olla CG-hyväksytty non poo. Puristelen hiuksia pestessä (ja myös vähän niiden kuivuessa). Suihkussa myös puristelen käsistä kosteusvoiteen (jota pesulla käytän ihon ”pesuun”) jämät ohimennen hiuksiin. Hoitoaineita en käytä, mutta välillä huuhtelen kyllä pesun jälkeen omenasiiderietikalla, noin ehkä joka kolmas kerta (pari ruokalusikallista omenasiideriä 3dl:n vettä). Se ei edistä kiharaa, mutta sillä tulee hieno kiilto! Heti pesun jälkeen levitän vähän, siis todella vähän, kookosöljyä käsiin ja puristelen sen hiuksiin. Jos laittaa yhtään liikaa, menee helposti klähmäseksi, jos jätän laittamatta, tulee selvästi vähemmän laineita. Sitten annan kuivua itsekseen hartioile levitetyn t-paidan päällä. En koskaan käytä hiustenkuivaajaa, enkä juuri koskaan edes puristele yhtään pyyhkeeseen. Niin ja värjään aina sillon tällön hennalla hiukset, jos se käy hoitomaskista.

  Näillä keinoin on tulleet pehmeät laineet hienosti esiin. Vaikka mulla on pikemminkin taipuisat laineet kuin kiharat hiukset, niin nyt välillä tahtovat etenkin märkänä/kosteina kiertyä peräti korkkiruuville :D Geelicastin olen jättänyt väliin, koska se kuulostaa niin työläältä, ja tämä laineikkuus on musta just sopivaa, kuin olis kihartimella silleen vähän laittanut. Myös ton yöksi t-paitaan käärimisen olen kokenut ainakin ajatuksena työlääksi. Mulla on niin rasvanen päänahka, että en oikein usko että hoitoainepesu toimisi mulla, tosin en kyllä ole kokeillutkaan.

  Niin ja nykyään mä tosiaan harjaan tangle teazerilla läpi ennen pesua, jotenkin helpompi pestä ja käsitellä koko tukka sitten märkänä, ja asettuukin helpommin puristeltavaksi märkänä kun on ennen pesua kuivana harjannut. Vähänkään kiharammalle päälle kuivana harjaaminen ei varmaankaan ole toimiva juttu, mutta näille just hyvä. Välillä saatan myös kammata pesun jälkeen läpi märkänä sellasella todella harvalla selvityskammalla.

  • krista
   9.5.2019 at 09:19

   Aaaaa en tiennytkään, että sä teet tätä! Tai siis sovellettuna, mutta kuitenkin! Mä hei muistankin, että sulla oli sellaisia hienoja laineita silloin, kun sulla oli pitkät hiukset teininä.

   Mä luulen, että mäkin alan jossain vaiheessa taas käyttämään Tangle Teezeriä. Nyt on mennyt kolme pesua pelkästään sormilla haroen, mutta nyt viimeksi alkoi jo jännittää, että mitä jos menee niin kovaan takkuun niin kuin synnytystakku aikoinaan… Mutta yllättävän takuttomana on pysynyt, siis sitä mun vakkaria Niiskuneidin selvityssuihketta oon laittanut ja viime pesuun löysin vanhan syvähoitopurkin ja käytin sitä. Mutta vähän alkaa jo tuntua siltä (lähinnä henkisesti), että ihan tangleteezerittä en uskalla olla :D

   • Nro 26
    10.5.2019 at 12:01

    Joo, no me ehkä nähdään vähän liian harvoin :D Yritän tänä kesänä tulla käymään..

    Toisaalta en ole yhtään varma siitä, onko tätä lainetta nyt oikeasti enemmän, vai luulenko vaan. Mutta kyllä mä oikeasti luulen! :D Harmi vaan kun uimahallireissulla hiukset (ilmeisesti) kuivuu aina niin tehokkaasti, että suoristuvat vähän. En tiedä mistä se johtuu, en sielläkään käytä kuivaajaa ja yritän aina pitää kookosöljyväkin mukana. Eikä ne siis vesijuostessa uikentele siellä kloorivedessäkään. Olisko se sauna sitten? Yritän kyllä kastella hyvin ennen saunaa.

    Niin ja hei mähän otin permanentin joskus 16-17-vuotiaana, niin että saatat muistella sitäkin. Se ei kyllä ollut kauheen kiharaa eikä erityisen pysyvää lajia (amiksella taisi joku opiskelija tehdä), mutta kyllä siitä tais jotain vielä olla jäljellä vielä niihin rastoihinkin asti.

    En muuten ollut ikinä tajunnut, että sun hiukset olis olleet jotenkin huonokuntoiset! Ei ainakaan mitenkään silmiinpistävän ”hamppuiset” tai ohuet olleet kyllä mun muistikuvien mukaan koskaan. Ja laitoitkin ne usein hienosti.

    Mut hyvä tietää (vastaisuuden varalle) että Niiskuneiti on cg-hyväksyttävää :D

 • Anna A
  8.5.2019 at 09:48

  Mun on pitänyt kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi.
  Huvittavaa huomata aivan samoin, että jotain teen jo. Mm tuo ananas on mulle ihan vakio aina suihkun jälkeen. Saa tukan pois silmiltä ja aina nukkuessa on tolleen löysällä nutturaponskulla. Eli pää alaspäin ja tukka ponnariin ja sitte puoliväliin vedetään vika lenkki.
  En oo enää vuosiin värjännyt tukkaa, ja aina saa kuivua itsekseen.
  Mutta mutta, mun päänahka hilseilee paljon kuivuuttaan. Siihen on tähän mennessä auttanut tasan yks apteekin shampoo. En oikeen uskalla lähteä tähän shampootta pesemiseen..
  Ja kun tämä villi kihara menee järkkytakkuun jos ei sitä harjaa, niin joka aamu harjaan ne upeat kiharat auki (ja saan afrotyyppisen pehkon :D jota yritän kesyttää huonolla menenstyksellä..)
  Että pitäisköhän antaa tälle mahdollisuus… sittenkin…

  • krista
   9.5.2019 at 09:25

   Joo mua kans ilahdutti, että tosiaan monta juttua teen jo! Esimerkiksi se, että tuo mun suihke on ”jo valmiiksi” ollut hyväksytty jo vuosikausia Ehkä siinä on jotenkin parempi lähtökohta tälle, eli että ehkä kihartuu siksi helpommin eikä mene siihen hurjaan takkuun niin kuin jollain on käynyt…? Eikä vahvoja käsittelyaineitakaan ole hiuksissa. Mutta tämä vaan arvailua, en siis tiedä :D

   Enkä siis tiedä tästäkään, mutta voisko se hilseily olla just toisaalta sitä kuivuutta, että tavalliset pesuaineet on liian kuluttavia…? Että tavallaan voisi ollakin tuosta just sulle hyötyä! Mutta sitten taas siinä on se riski, että sit jos ei toimikaan, niin mitä jos on vielä pahempi päänahka… Mutta siis IHANALTA kuulostaa sun villi kihara! Ootko kokeillut sitä Niiskuneidin suihketta, mitä mä nyt jatkuvasti täällä hehkutan? Mä siis (ennen tätä) selvitin hiukset aina pesun jälkeen Niiskuneidillä ja Tangle Teezerillä, ja yöksi kiinni (nutturalle tai nyt tuolle ananakselle), niin ei tarvinnut aamulla harjata!

   • Anna A
    14.5.2019 at 08:52

    Tänä aamuna houkutteli ottaa kuva näistä kiharoista. Mullahan jo ihan ilman mitään metodeja tämä tukka vetää ihan korkkiruuviksi. Toki se on sitten kuivaakin kuivempi, eli on tää keskustelu saanut mut kaivamaan hoitoaineen takaisin käyttöön ja sen kyllä huomaa…
    Ja kun olen jättänyt harjaamisen, niin pörröisyys on vähentynyt…

    Aivan samaa kuin sinä pohdin suihkussa puteleita katsoessani. Jotenkin tänä ilmasto/kulutustietoisuuden aikana ja perusluonteesta johtuen (ei tänään mulla ei ole reikiä päälläni olevassa paidassa… ehkä) en kyllä halua heittää noita puteleita käyttämättä pois. Olivat sitten miten hyväksyttyjä vain… Ja sitten tuosta metodista, että kuka sen loppupullon siitä final wash-pesuaineesta käyttää? äh

    The ultimate vaikein asia mikä tässä metodissa on on se, että jos tukkaa ei harjata eikä sitä saa hangata niin ilmeisesti pitää olla tukka auki. Tai siis kaikki liihottaa se kiharapää vapaana… kun eihän sitä harjaamatta saa letille ja jos harjaa ni sitten se on pörröinen letitetty pehko. Ja mä en kykene olemaan hiukset auki, mulla on aina tukka kiinni.. Mä en siedä että se tulee naamalle, tai eteen tai tielle tai jää kinni johki tai lasten väliin ja äääää

    Mutta josko tästä jäis nyt hyvänä asiana käteen se, että hankin jonkin kosteuttavan naamion/hoitoaineen ja muistan läträtä sitä tähän tukkaan, vähennän sillä shampoolla pesukertoja (nyt joka päivä) viikossa ja mä oon kyllä ihan tosissani pohtinut sen pellavansiemenliman keittämistä ja käyttöä. Kun sen voisin kuvitella märkään tukkaan lisääväni ja jättäväni, mutta en muotovaahtoa tai mitään muuta…
    Eli josko se auttaisi pörröisyyteen, kun nuo kiharat mulla on jo ihan tällä hälläväliä-hoidolla ;)

    Sori mikä avautuminen :D joo toi niiskuneitisuihke (alias suihsuih) on meillä ollut käytössä alusta asti. Kummitytölleni sitä jo käytettiin ja sieltä tuo nimikin periytyy.
    Sekä tangle teezer… toki mun mielestä vielä sitäkin parempi on vitsillä prismasta ostamani ”ekoharja” joka liukuu pehmeästi takkujen läpi. Eli ihan ibero eko hiusharja (tuolla kun hakee netistä) jonka varsi maatuu kompostissa. Oi, tuo harja on myös vegaaninen (wau)
    No jokatapauksessa mä nykyään vannon tuon nimeen!

 • Karkki
  10.5.2019 at 21:49

  Olen sellainen semi cg. Pesen sulfaatittomalla shampoolla ihan normaalisti pää ylöspäin. Hoitoaineen tai maskin laitan praying hands pää alaspäin ja harjaan läpi. Puristelen enimmät vedet pois ja painelen t-paitaan. Sitten laitan jätettävän hoitoaineen ja muotovaahdon. Ploppaan 5-10min. Annan ilmakuivua tai kuivaan diffuusorilla. Nukun hiukset auki, koska ananaksella/tuubihuivilla tms. muulla hiukset näyttää karsealta aamulla. Kun nukun hiukset auki niin aamulla tarvitsee suihkuttaa laimennettua Muumi selvityssuihketta ja vähän puristella ja olen valmis. Ei kaikkea tarvitse vetää tuntikausien hifistelyksi, itselläni näyttää olevan suuri merkitys oikeilla tuotteilla. Lisäksi huomasin ettei kookos sovi hiuksilleni ja sitä on todella monessa tuotteessa. Suosittelen ihan kaikille kokeilemaan, tulee ainakin elinvoimaisen näköiset kiiltävät hiukset. Jossain vaiheessa :D