Vielä yksi ilon aihe: ehdolla!

Kirjoitin eilen tiistain ilon aiheista ja tajusin myöhemmin, että olin ihan unohtanut yhden!

Nimittäin tämän: Puutalobaby on ehdolla Inspiration Blog Awards -gaalassa ”Vuoden viihdyttävin blogi” -sarjassa. Jeeeeee!

Ehdokasbanneri_800x200px

Blogigaaloja. Joo joo. Onhan niitä ja silleen.

Ja mä kerron tän nyt tässä ihan rehellisesti: en ole oikeastaan yhtään kiinnostunut sellaisista perus-pintaliitotilaisuuksista, jossa kohotetaan skumppalasia ja hehkutetaan toinen toisillemme, että me ollaan niiii-iiin siisteimpiä ihmisiä maailmassa. Eijeijei. Saan sellaisiinkin tilaisuuksiin kutsuja kyllä (ehkä ne kohta lopettaa niiden lähettämisen), mutta en mene. Tunnen oloni… …vieraantuneeksi. Sitä paitsi tämän blogin elämä kertoo arkirealismista, ei skumppalasinkilistelystä. Ei ole mun skene.

Mutta! Nämä blogigaalat ovat jotenkin itselleni ihan eri juttu. Se oikeasti tuntuu jossain. Sillä on merkitys. Joka ikinen kerta ehdokkuus tällaisessa tuntuu yhtä mahanpohjaakipristävän hyvältä. Ihan tosi hyvältä siis. Hei! Joku noteeraa! Joo joo en mä tietenkään mitään sen kummempaa noteeraamista kaipaa, mutta silti. Silleen, että tällainen ihan mun äitiyslomaharrastuksesta lähtenyt blogi on sellainen, että se nostetaan edes keskustelussa jossain esiin, kun mietitään tän maan suosituimpia blogeja.

poseeraus

Lähdössä blogigaalaan  edit: Tulossa tuhannen tuiterissa kotiin gaalasta viime vuonna.

Onhan se ihan hemmetin huikeaa. Gaalat ovat vähän niin kuin blogimaailman Oscarit tai Emmat. Joo joo, on! Ei se ole yhtään typerää. Se on niin! Ehdokkuus on tunnustus. Ajatelkaapa: että teet jotain työtä ja teet sitä niin hyvin (jonkun mielestä), että pääset ehdolle vuoden parhaaksi just sen duunin tekijäksi. Tuntuuhan se ihan älyttömän hyvältä. Joo kyllä kyllä: mä oon siitä ihan h*vetin (anteeksi) ylpeä ja iloinen!

Ja yksi juttu myös, mistä oon myös ihan h*vetin (anteeksi) ylpeä ja iloinen: kun neljä vuotta sitten aloitin bloggaamisen, perheblogit olivat jotenkin (ainakin mun mielestä) vielä vähän sellaista ”alempaa kastia”. Hormonihuuruisten mammojen horinaa – ihan jotain muuta kuin ne ”oikeat blogit” muodista ja meikeistä. Ensimmäisessä blogigaalassani (täällä) kolme vuotta sitten olin (tietääkseni) ainoa perheaiheisen blogin pitäjä ehdolla. Tai edes paikalla koko tilaisuudessa.

Sain muotiväeltä vähän kummallisia katseita, kun newcomer-voitto tuli sen jälkeen, kun Maria Veitola oli puhunut lapsivesien lässähtämisestä kylpyhuoneen lattiaan.

Muutamaa vuotta myöhemmin tää on jo ihan perus:

mammabloggaajat mustavalko

Edustushenkilöitä viime vuonna.

Nykyisin tilanne on siis jo ihan toisenlainen; esimerkiksi juuri nyt Puutalobaby on ehdolla vuoden viihdyttävimmäksi blogiksi eikä edes missään omassa erillisessä mammablogikategoriassa! Mä uskon, että se on pitkälti teidän lukjioiden ansiota. Nämä perheblogien lukijamäärät ovat tavallaan viesti, että hei just tällaisia blogeja me halutaan lukea. Että sitä blogin ”hyvyyttä” ei määritellä jostain mainostoimistosta käsin; että mikä on tyylikkäintä ja trendikkäintä ja myyvintä. Että tämä perhe-elämähurlumhei on ihan yhtä paljon laifstailia kuin ne tuntikausia asetellut valkoiset liljat tai vimpan päälle treenatut vatsalihakset. Joku lukee näitä. Ja tykkääkin. Vau.

Tällaista kuulkaas on meidän lapsiperhelaifstailia elävien elämä! Kakkavaippaa ja ruokakauppaa – and we love it! Take it or leave it! Ööö tai jotain. Ehkä suomeksi sama.

Hahaa! Tulipa avautuminen!

tunnelmakuva

Gaalatunnelmia viime vuonna.

…että JEEEEEE – ehdolla vuoden viihdyttävimmäksi blogiksi!

Yleisö äänestää voittajan, joten saa todellakin äänestää! Äänestäkää! Äänestäkää! 17.4. menessä! Täällä! (ja sieltä kohta vuoden viihdyttävin blogi)

Jännittävää! Ihanaa!

…ja kiitos kaikille, jotka olette täällä blogissa mukana! Lukemassa, keskustelemassa ja ehkä silloin tällöin sydäntä klikkaamassa. Toivottavasti olette sitten hengessä mukana myös jännittämässä! :)

 

PS. Tsekatkaa muuten myös kohta ”Vuoden blogiteko” – siellä on Emmi Nuorgam ja case Anttila. Sitä äänestän itse vuoden blogiteko -sarjassa!

37

You Might Also Like

 • Karoliinan
  6.4.2016 at 18:24

  Ei toimi kännykäl äänestys :(!!

  • Kiisu
   6.4.2016 at 18:52

   Toimi mulla ainakin Samsung Note 3:lla :o Klikkasin kategoriaa, selasin alas oikean blogin kuvan kohdalle ja alhaalta painoin ”äänestä”-nappulaa. Mikä puhelin sulla on?

  • krista
   6.4.2016 at 20:09

   Oi ei! Mikä selain ja mikä kännykkä sulla on? Että tiedän kertoa tarkemmin – laitan siis tietty palautetta sinne menemään!

 • Kiisu
  6.4.2016 at 18:51

  Äänestetty!! Aivan ehdottomasti lemppariblogini, vaikka olen 27v lapseton/naimaton Ruotsissa-asuva nainen. :D Oon lukenut sun blogia viikottain vähän yli 3 vuotta, kommentoinut tosin vain pari kertaa vuosien aikana, vaikka säännöllisesti luenkin. Oon tällänen ”lurker” :D Joku sun tyylissä vain iskee, vaikka elämäntilanteemme ovatkin aivan erilaiset. :)

  • krista
   6.4.2016 at 20:10

   Jee, kiitos ”lurkerille” äänestä! <3 Ja mukanaolosta! Ja kommentista! Ja kivasta palautteesta! :)

 • miima
  6.4.2016 at 20:27

  Sait just ääneni!

  • krista
   6.4.2016 at 20:40

   Kiitos! :)

 • coxia94
  6.4.2016 at 21:55

  Ääni tuli täältäkin :)

  • krista
   6.4.2016 at 21:56

   Jee, kiitos! :)

 • Anomuumioriginaali
  7.4.2016 at 10:26

  Kävin katsomassa ehdokassivua, jolla näkyivät kaikkien kategorioiden ehdokkaat, ja panin merkille yhden jutun. Sinä ja Saku Timonen olitte melkein ainoita, joiden esittelykuva ei yrittänyt vietellä katsojaa (kolmas taisi olla se joku pelivideoblogisti ja ehkä Kasper). Mikähän siinä on, että niin moni blogisti haluaa näyttää Jessica Rabbitilta? Ironista on, että peittoat ne kaikki tietenkin noiden pupunkorvien ansiosta joutumatta edes yrittämään yhtään :D

  • Anomuumioriginaali
   7.4.2016 at 10:28

   Oho, paitsi ettei sillä näytäkään niitä pupunkorvia olevan. No mutta anyway, metatekstuaalinen viittaus. :D