Anonyymit nillittäjät

Ne ovat niitä, tiedättehän…

Että jos bloggaus koskee vaikka lasten hyvintoimivia päiväunirytmejä, ja kuvassa sattuu näkymään jossain taustalla kahden millin kokoisena kuihtunut kukka ruukussaan. Niin ne bongaavat sen hemmetin kukan kello 21.40 (kyllä – tämä tapahtuu useimmiten klo 21-22 välillä) ja naputtelevat näppäimistö sauhuten blogiin Vierailija-nimimerkin jättämän kommentin:

”En voi tajuta. Miksi niitä kukkia pitää hankkia, jos niitä ei voi kerran hoitaa? Jokainen tavallaan, mutta itse en voisi elää noin.”

Ah.

Anonyymit nillittäjät.

Kuva pöllitty Toimituksen blogista. Sori.

Muutaman viikon takaisessa LilyTalks-illassa seitsemän bloggaajaa piti kukin kolmen minuutin puheenvuoron. Myös minua oli pyydetty puhumaan. Ja aiheeksi oli siis annettu tuo ”anonyymit nillittäjät ja kuinka vastata heille”.

Kaikki puheenvuorot videoitiin, ja tällä viikolla ne julkaistaan vuorotellen Toimituksen blogissa. Minun puheenvuoroni julkistettiin ensimmäisenä, eilen.

Ja sen voi kuunnella siis täällä.

Tosi omituista kyllä nähdä ja kuulla itseään videolta. Mutta joo – tolta mä sit varmaan kuulostan. Äääk.

Toi kukkahomma on muuten sit täysin keksitty esimerkki. Ei krediittejä nillittäjille.

 

You Might Also Like

 • TaruA
  5.5.2015 at 08:59

  No hei vau, todella hyvä oot puhumaankin etkä vaan kirjoittamaan :)

 • Metsärusakko (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 09:27

  Hih, olitki ”livenä” erilainen ku olin kuvitellu! Jotenki ehkä asiallisempi. Hyvin puhuit. Välillä blogissa susta saa sellasen ”häsläävän” kuvan, vaikka kirjotatkin tärkeistä asioista ja todella hyvin. No joo, halusin vaan kommentoida. Tämä ei ollut kritiikkiä vaan oma huomioni ja kaikella rakkaudella. Tykkään sun blogista just siks ku et ota kaikkee aina niin haudanvakavasti ja välillä häsläät :D

  • HeidiÄs (Ei varmistettu)
   5.5.2015 at 13:19

   Mulle tuli heti ihan sama mieleen :D ja siis todellakin täysin positiivisessa mielessä, jäin suu auki tuijottamaan että oho, onpas selkeä ja asiallinen ;) tästä innostuneena toivoisin myös videopostauksia välillä!!

  • Kristaliina
   5.5.2015 at 14:24

   Hehehee, häsläävä ja asiallinen samassa paketissa – sellainen mä taidan olla :)

   Enkä ajattelisikaan asiallisuutta kritiikkinä; jos olisit käyttänyt sanaa ”tylsä”, niin sitten ehkä :D

   • huldamaria (Ei varmistettu)
    5.5.2015 at 17:06

    Edelliset kommentoijat hyvin tiivistikin ajatukseni! Aivan ihana olet kyllä kertakaikkisesti! Sujuvaa ja hyvää puhetta, miten huippu oletkaan!

 • Murkinamasu (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 09:31

  Olet todella luonteva kameran edessä. Näköjään yhtä hyvä puhumaan kuin kirjoittamaankin! :)

  Ps. Nyt odotellaan, kuka alkaa nillittämään, että sun puheenvuoro kesti yli kolme minuuttia! ;)

  • Kristaliina
   5.5.2015 at 10:09

   Kiitti! :)

   Hehe siitä vois joo mulle vähän nillittäkin :) Alkuperäinen idea oli tosiaan se 3 minuuttia (jopa ihan ajanotolla ja aikamerkeillä) ja olin ihan suunnitellut puheenvuoroni just tasan siihen. Sit ajanottoa ei kuitenkaan ollutkaan ja muutkin puhuivat paaaa-ljon pidempään, en siis ollut ekana puhumisjärjestyksessä. Ja mä ajattelin, että en hemmetti vie ala turbopuhumaan minäään – siihen kolmeen minuuttiin kun ois pitänyt puhua tuo sama, mutta tykinkuulavauhdilla :) Ajattelin, että videon kannalta ehkä kivempi, jos puheesta saa jotain selvääkin :) Mut joo mäkin heti ekana katsoin videon pituudesta, että kuinkakohan pitkä tuli :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    5.5.2015 at 11:18

    Hyvä vaan kun oli pidempi, tärkeää asiaa! Jaksoi kyllä katsoa sun luontevaa esiintymistä :)

    • Kristaliina
     5.5.2015 at 14:25

     Kiva, kiitos! :)

 • Torey
  5.5.2015 at 10:05

  http://www.lily.fi/blogit/mina-ja-mun-paa-naa/bloggaus

   

  Bloggauksessa aiheeseen sopiva kuva. ;)

 • Paprika (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 10:53

  Hei jee! Täytyy sanoa, että oon aika samoilla linjoilla ollut tässä! :) Vaikka en varmasti saakaan ihan niin inhottavia kommentteja, kuin sie saat, niin on miulekin muutama anonyymi-nillittäjä iskenyt. Ja olen ajatellut asian juurikin noin. Vastaan ystävällisesti, niin ei ole mitään mistä jatkaa! Kiva video oli ja hyvä ohje miun mielestä monelle bloggaajalle. Tai kun huomaan, että usein bloggaajatkin provosoituu (ja ihmekös se), niin kaikkien olisi hyvä kokeilla tuota siun taktiikkaa. Jee just hyvä näin!

 • Kiku (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 10:59

  Hei sähän oot tosi ihana myös livenä! :) Hieno puhe!

 • T-100
  5.5.2015 at 11:28

  Sullahan on kiva ääni ja rento, itsevarma tyyli esiintyä. Asiaa! :)

 • Nellis (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 12:26

  Samaa olin tulossa sanomaan, kuin aiempikin kommentoija. Olit erilainen livenä, kuin odotin. Ajattelin itsekin, että olisit ollut vähän enemmän häslä ja olitkin paljon asiallisempi kuin ajattelin. Enkä siis tosiaankaan millään pahalla sano. Sulla oli hyviä pointteja ja tuo nillittämiseen vastaaminen positiivisuudella on ohje, joka toimii ihan yleisestikin missä vain. Esimerkkinä itse olen tehnyt opiskeluaikoina paljon asiakaspalvelutehtäviä ja kaikista parhain vastaus nillittävälle asiakkaalle on ylipositiivinen asenne: ”Ja 4,35 euroa takaisin, näin olkaa hyvä ja oikein mukavaa päivänjatkoa teille. Heihei ja tervetuloa uudelleen!” ja sellaisella kunnon pepsodent-hymyllä höystettynä.

  Mutta oot niin oikeessa! Se ON vaikeeta! :D

  P.S. Vaikutat olevan huipputyyppi niin kirjoittaessa kuin puhuessa! :)

 • LauraM (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 13:03

  Luin tuolta videoon tulleita kommentteja, ja siellä oli todella hyvä pointti. Moni aattelee, että jos tavalla tai toisella on ”julkisuudessa”, niin sitä pitäisi sietää kaikki kakka joka niskaan tulee, valittamatta. Musta se ei mee niin, ei bloggaajien kohdalla, ei artistien, ei näyttelijöiden. Tää ehkä menee asian ohi, mutta kuuntelen artistia, joka jakaa aivan järjettömän paljon mielipiteitä. Hän kerran otti kantaa siihen, kun joku järjen jättiläinen eli ei oli kommentoinut todella mauttomasti ja jopa sairaasti kyseiselle artistille. Ottaen asian siksi esiin, että netissäkin pitää muistaa käytöstavat.
  Tässä keskustelussa päädyin vääntämään sen tyypin kanssa, kenen kommentin tää artisti jakoi. Se oli, joskin nimellä, tällainen anonyymi nillittäjä. Kommentoi mitä tahansa, miten vain, ystävällisesti tai ei ystävällisesti, se käänsi asian niin, että olet tyhmä. Tiesin, että oisi pitänyt olla hiljaa vaan, mutta mä en vaan osaa pitää suutani kiinni, jos joku sanoo, että kun kuuntelet tota artistia, on suurin piirtein vajaaälyinen. Se on niin.. Niin lokeroivaa ja näin, jos nyt kauniisti sanoo asian, etten mä jaksa. Kyseinen artisti kun vielä on mulle niin tärkeä, en haluaisi miettiä, että okei jos tolle kerron kuuntelevani tota artistia, leimaako se mut. Mä en ole mikään kirkuva pikkutyttö sen artistin suhteen. Nään sen artistin taakse, nään sen ihmisen. Se ihminen on mielettömän huomaavainen, todella ystävällinen ja ajattelevainen ihminen, joka saa mut tulemaan kuorestani ulos kun hänen kanssa pääsee kasvokkain. Siksi mä siitä pidän, siksi kuuntelen musaa, siksi kierrän keikoilla. En mä halua, että joku olettaa vain artistin nimen perusteella, että millainen olen.
  Anteeksi, taisi mennä vähän ohi aiheen.. :D No jos ees vähän oisi liittynyt aiheeseen.

 • Maijjuhei (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 17:31

  Onko sulla tuommonen ääni! Tuommonen niin… niin… aikuinen :D En tiiä miksi, mutta kuvittelin jotenki erilaiseksi, jotenki ei minusta istu kasvoihin :D mutta ei saa ottaa pahalla! Ja tosi hienoa ja luontevaa esiintymistä!

  • Kristaliina
   5.5.2015 at 20:31

   Hehehehe no mähän oon aika aikuinen, 38 tuli just mittariin :)

   Mutta tää on kyllä jännä, miten tällainen mielikuva on niin yleinen – ihan sama on tullut silloin, kun joku on kuullut mut vaikka radiohaastattelussa… Jännä :) Mut joo, tolta mä kuulostan :D

 • Ninnuu (Ei varmistettu)
  5.5.2015 at 17:55

  Hei, oot aivan ihana!!!

 • kao kao
  5.5.2015 at 20:22

  Mun oli pakko hakea työkaverilta kuulokkeet ja kuunnella sun juttu röyhkeästi kesken työpäivää, kun huomasin sen toimituksen palstalla. (okei käytin siihen kahvitauon). Teki mieli jo kokeilla tota metodia eilen yhteen sun imetysjutun kommenttiin, mut sit taas muistin et vihaiset äidit ei oo mun juttu.. :)

  Mut siis hyvä sä!

  • Kristaliina
   5.5.2015 at 20:36

   ”Vihaiset äidit ei oo mun juttu” :D :D :D Ihana!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 09:02

  Voi ei, herkuttelen ajatuksella, kuinka tähänkin postaukseen tulisi joku Anonyymi Nillittäjä, johon saisi tekniikkaa heti testata. :) Joskus kommentteja selatessa tulee kyllä ihmeellinen olo, siis kun ne voi oikeesti olla sisällöltään ”mun mielestä tuo tapetti on aika ruma”. Siis öö, kiitos mielipiteestä.

  Tuo peruskaava on mun mielestä myös herkku. Tuntuu, että sitä viljellään erityisesti toisten äitien arvostelussa. ”Itsehän en omalle lapselleni […], mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.” Meidän perheessä siitä on tullut kestoläppä: ”Itsehän en omalle lapselleni olisi jättänyt vaippaa vaihtamatta vaikka vaimo pyysi, mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.” ”Itsehän en näin sunnuntaina viitsisi lähteä salille, mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.” ”Itsehän menisin mieluummin nyt nukkumaan korvatulpat päässä, mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.”

  Mutta vakavasti ottaen tuntuu, että netissä jotenkin hämärtyy, miten normaali kanssakäyminen toimii. En usko, että samanlaisia kommentteja tulisi niin paljon työpaikan kahvipöydässä. En tiedä, miten se toisen ihmisen kunnioittaminen voi olla niin vaikeaa sitten netissä, vaikka aamubussissa onnistuukin pitämään suunsa kiinni huonosta päivästä huolimatta. Itsehän en onnistu, mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 17:01

   Hehehehehe kantsii muuten tsekata tuo Toimituksen videobloggaus uudestaan – siellä tästä löytyy nyt pari uutta malliesimerkkiä :)

   Mahtava tuo teidän lehtävä lausahdus – täytyypä ottaa käyttöön :D

   Tuohon viimeiseen kappaleeseen liittyen, ja osittain tuonne Toimituksen palstan nillitykseenkin. Jotkut tuntuvat jotenkin oudosti ajattelevan, että anonyymi kommentointimahdollisuus = nyt on lupa heittää kaikki säännöt romukoppaan ja huutaa mitä tahansa. Jännä. Itsehän en ymmärrä, mutta jokainen valitsee tietysti itse omat käytöstapansa :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 20:44

  Hei, ihanat paidat sulla päällä tässä kuvassa! Näin ohimennen kommentoin ohi aiheen. Ei haittaa vaikka välillä asukuva bloggaisitkin :)

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 20:48

   Oi, kiitos! Hei no voisin vaikka joskus rohkaistuakin tekemään asukuvia :) …vaikka oikeastaan mulla on joko aina samat luottovaatteet tai sitten kotivaaterytkyt :)

   Nää menee siihen luottovaatteet-kategoriaan: alla hihaton paita Indiskalta ja päällä Desigualin tuollainen lörppänäpaita :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 21:32

    Jei, toiveeseen vastattu instan puolella ;)

    • Kristaliina
     9.5.2015 at 15:12

     Hihii, mun ajatuksena oli kuvata tyyliin viikon asut postausta varten – mutta nyt oon pitänyt tätä samaa paitaa jo neljättä päivää…. Hmm, mun suunnitelmassa on aukko :D

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 21:36

    Vieläköhän indiskastasta löytyis kesäksi tommosta toppia! Täydelliseltä mallilta näyttää, hyvä piilottaja olisi omille maha makkaroilleni ja jos vielä matskukin ois hyvä ja ei rypistyvä kangas, niin peukku!

    • Kristaliina
     9.5.2015 at 15:16

     Jos löytyy, niin todellakin suosittelen – tää on täydellinen! Ihanan pehmeää matskua ja muoto on perfect, peittää tosiaan mahaa (mullakin on sitä) ihanasti ja tuossa paidassa on vaan jotenkin hyvä olla. Mä ostin tän viime kesänä aleaikaan (oli kuitenkin normaalihintainen) Kampin Indiskasta, sovituskoppikuva täällä: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/terveisia-sovituskopista

 • Sandepandel (Ei varmistettu)
  15.5.2015 at 20:56

  Mitä, mitä?! En valitettavasti enää kerkeä kiireiden takia juuri lukemaan blogeja, mutta vielä vuosi pari sitten luin Puutalobabyn jokaikisen postauksen ja hyvin usein vielä kaikki kommentitkin. Muistan kuinka silloin ajattelin, että todella ihanaa, että lähes kaikki kommentit olivat hyväntuulisia, kannustavia ja positiivisia! Niitä oli lähes yhtä mukavaa lukea kuin blogiakin. Ja nyt luen, että Krista saa useinkin ikäviä kommentteja – ei käy päinsä! Mistä nämä nillittäjät ovat nyt löytäneet tiensä tänne…menkää pois, hus, hus! Tämä blogi on positiivisuuden, elämänmyönteisyyden ja ihanalla tavalla hurtin huumorin tyyssija! Täällä ei nillittäjiä kaivata! Nih! :)

  • Kristaliina
   15.5.2015 at 20:59

   Ihana kommenti!!! <3

   Joo, jokin aika sitten aina porukka hehkutti, kuinka on mahtavaa lukea joka ikinen kommentti, kun sielläkin on niin hauskaa läppää (hihihihih ja monesti jopa parempaa kuin bloggaajan alkuperäinen juttu!) ja hyvä meiniki. Ja nyt saan usein sellaista viestiä, että porukka ei lue kommenttikenttää enää ollenkaan, kun siellä pahoittaa vaan mielensä.

   Nyt hyvä fiilis takaisin! Mulla oli ennen linja, että en periaatteessa poista mitään, mutta nyt taidan tajuta itsekin, että siitä linjasta jos pitää tiukasti kiinni, niin blogi ja sen lukijat kärsivät. Jesh! Fiilis takaisin! Hyvä me!