Al-Qaida aamupuurossa

vihaan mikropuuroja:

Ka-BOOOOM!

En tajua, ne räjähtää AINA. Kaikilla mahdollisilla tehoilla, kaikilla mahdollisilla lautasilla. Ja vaikka hämmentäisi neuroottisesti kymmenen sekunnin välein: ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. jee nyt se alkaa vähän saostua. hämmentäminen. Ka-BOOOOOOM!

Tänään syötiin sitten aamupalaksi Skyrin mustikkarahkaa.

Ja ei, tuo lusikka ei ollut mikrossa mukana.

6

You Might Also Like

 • Mammara
  17.9.2013 at 09:51

  Hahahaha! Mieheni on yhtä näppärä mikropuurokokki sun kaa! :D 

   

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 09:59

  Mun vinkki olisi luopua mikropuurosta – ja muovilautasista mikrossa, koska niistä säteilytettäessä irtoaa vaikka mitä muovinpehmentimiä (estrogeenijohdannaisia). Naissukupuolelle näistä ei välttämättä ole haittaa, mutta varsinkin poikalasten kohdalla välttäisin. Jos mikroa välttämättä haluaa käyttää, niin vähennä tehoa ja pidennä aikaa tai kasvata purkin kokoa.
  Itse olen tehnyt jo vuosia puuron termoksessa: hiutaleet termariin ja vedenkeittimestä kuuma vesi perään. Puolessa tunnissa puuro on hautunut valmiiksi. Ja toisaalta jos haluaa ruokaa heti herättyään, aamun ensimmäinen lähtijä voi heittää vedet termariin ja puuro on lämmintä vielä tunteja myöhemminkin. Lapsuudessani tätä tehtiin jopa niin, että terästermokseen laitettiin hiutaleet ja vesi jo illalla. Haudutettu puuro voittaa muutenkin mikropuuron sekä maussa että koostumuksessa 6-0. Kannattaa kokeilla.

  • teija r (Ei varmistettu)
   20.9.2013 at 08:21

   Komppaan tätä kommenttia! Muovi ei ole pitemmän päälle terveellistä kuumennettuna, eikä tarvitse edes kuumentaa tulikuumaksi (irtoaa BBA:ta ja/tai ftalaatteja, ja ties mitä sellasta mitä ei ole tutkittu).

   Monet kyllä välttelee niitä muovisia tuttipulloja joista nousi kohu muutama vuosi sitten mutta on kätevästi unohtanut missä muissa yhteyksissä kuuma ruoka on tekemisissä muovin kanssa.

   Ite teen puuron myös niin että kulhoon puurohiutaleiden päälle lähes kiehuvaa vettä ja toinen kulho päälle, hautuu valmiiksi aikasta nopeesti (toki jos vedenkeitinkin on muovia en tiedä onko paljon parempi vaihtoehto..).

 • Miitu (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:02

  En tiedä, mikä taika matalahkossa posliinilautasessa on, mut siihen siirtymisen jälkeen ei oo räjähdysyksikköä enää näkyny. Sitä ennen aina toisen minuutin aikana, ellei 5-0 min välein avannu luukkua ja antanu keitoksen laskeentua.

 • pipsu (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:02

  Vierailija, termospuurovinkki oli loistava! Kiitos :)

 • Santrami
  17.9.2013 at 10:07

  Mä tiedän ratkaisun tuohon ongelmaan! Sun pitää tehdä mikropuuro isommassa/syvemmässä lautasessa, silloin ei kiehu eikä räjähdä yli! Teen itse mukulalle aina puuron syvimmässä keittolautasessa, mitä kaapista löytyy, niin voi huoletta jättää mikroon eikä tarvi katella vieressä. Mies tekee, mun neuvosta huolimatta, jälkiruoka kulhoon ja aina on puurot pitkin mikroa!:) Puuron määrän puolesta tuo jälkkärikulho on täysin sopiva, mut puuro tarttee kiehumavaran.(Onkohan toi edes oikea sana?!) :D

 • Jonnaa
  17.9.2013 at 10:10

  Ainoa tämän talouden lautanen joka ei räjäytä puuroa mikrossa on iittalan teema syvä lautanen…kaikki muut saa räjähdyksen aikaan..voisiko näihin puuropussejen kylkeen kirjottaa isolla että puuro pitää tehdä matalassa mutta suht isossa posliini lautasessa,muuten pikapuuron syönti vaihtuu pitkään mikron siivoukseen ja päivä aikataulu heittää härän pyllyn jo tässä vaiheessa.

  • Jonnaa
   17.9.2013 at 10:17

   Tässä taloudessa aamulla usein poika ilmottaa 20min ennen lähtöä että kamala nälkä äiti,tee puuroa mulle pika pikaa…joo äiti tekee.tästä syystä meillä pestiin mikroaa monta kertaa viikossa ennen kun löysin yhteensopivan lautasen mikro puuron kanssa

  • iitukka
   17.9.2013 at 13:40

   Iittalan syvä teemalautanen todettu täälläkin testailujen jälkeen parhaaksi!

   • amina (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 17:04

    Ja täällä!

    • Ellipsips
     17.9.2013 at 19:07

     Täällä myös! :)

   • Kristaliina
    18.9.2013 at 11:40

    Hitsi meillä ei ole Teemaa (muuta kuin muumimukeissa), enkä ihan puuronkeittosyistä viitsisi alkaa astioita uusimaan – meidän Pentikeissä ainakin POKS :D

    …tai ehkä pitäisikin hankkia joku erillinen puurolautanen, hmm.

 • sanetsi (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:10

  Täälläkin matala posliinilautanen käytössä aamun mikropuuroja varten.Ja ei muuten poksahtele;)

 • Iksu
  17.9.2013 at 10:18

  Mäkin teen puuron isommassa lautasessa ja laitan siitä sitten sopivan annoksen lapselle. Joskus syön loput ite, joskus säästän seuraavaan kertaan (tulee ihan hyvää ku lämmittää ja laittaa maitoa sekaan).

  Ja vielä idioottivarmistus: ethän käytä mikrokupua? Se nimittäin saa puuron ku puuron kiehumaan yli.

  • Kristaliina
   17.9.2013 at 10:24

   Käytän!!! Mitä? Eikö sitä sais käyttää…?

   Joel mulle aina naputtaa siitä kuvun käytöstä – itse oon ollut sen kanssa aika laiska, ja mikro on ollut sitten sen näköinen :D Nyt oon mukamas sen kanssa kunnostautunut ja muistan sitä käyttää. Voisko se aiheuttaa sen räjähdyksen?

   Apua mutta jos ilman kupua laittaa ja se räjähtää silti… Ympäri mikroa, auts. Sit Joel kyllä suuttuu :D

   • Mammara
    17.9.2013 at 10:44

    Mä teen ihan tavallisista kauraryyneistä puuron. 1dl ryynejä, 2,5dl vettä. Sitten kolme minuuttia aikaa, ja vähintään 30sek. välein sekoitus. Lopussa saa olla tarkkana. Ja kuvun alla teen. Mut oon tehny ilmankin, esim. töissä aina aamupuurot itelleni. Niin ja Iittalan Teema puurokulhossa, tai mis vaan puurokulhossa. Mulla ei räjähdä, miehellä räjähtää. Ehkä se on jotain henkilökohtaista? Puuro vihaa sua ja mun miestä? :D

    • Kristaliina
     17.9.2013 at 10:50

     Joo, mä veikkaisin tätä viimeistä. Se on henkilökohtaista. Onneksi vihasuhde mun ja puuron välillä on molemminpuolista :D

   • Iksu
    17.9.2013 at 10:53

    Ei ei ei missään nimessä mikrokupua!! :D Jos on jotain rasvaista, ne räjähtelee helposti pitkin seiniä, mutta puuron kanssa on kyse kuohumisesta yli. Kokeile seuraavan kerran ilman kupua! Ja jos hirvittää, niin pienennä vaikka tehoa vähäsen.:) Tietty jos on tarpeeksi iso kulho, ei sillä ole merkitystä. Ei hajuakaan mihin se perustuu, mutta totta tää on. :D

    • Iksu
     17.9.2013 at 10:54

     Niin joo, eikä tartte sekoittaa välillä ;)

   • Santrami
    17.9.2013 at 11:48

    Ei kupua, eeeeeiiiii!! Kiehuu ihan varmasti yli! Rainbown luomukaurahiutalepaketin kyljessä olevassa mikropuuro-ohjeessa on ihan maininta, että kypsennä ilman mikrokupua. :) 

 • Melina G
  17.9.2013 at 10:29

  Semmoinen minuuutin kaurapuuro tulee kyllä liedelläkin aika nopeasti. :-)

 • lmm (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:30

  Mulla on käynyt noin niiiiin monta kertaa. Kunnes vaihdoin astiaksi sellaisen ison vatkauskulhon, joka just mahtuu mikroon. Sekoitan kerran välissä, ei muuten tule yli. :D

 • Blue Peony (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:34

  Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita niihin neste jo edeltävänä iltana. Sitten vain aamulla hellalle ja annat lämmetä sekoittaen, kunnes pulpahtaa pari kertaa. Aikaa menee pari minuuttia ja tulee paremman ja täyteläisemmän makuista kuin mikrossa ikinä :-).

 • Raleigh (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:41

  12 vuoden mikropuuro kokemuksella: Laakea ja mahdollisimman iso posliinilautanen, ei kupua (että voit tarkkailla kiehumista), tehot täysille, kun alkaa kuplia luukku auki ja sekoitus, uudelleen pyörimään, kun kiehuu toisen kerran, luukku auki ja sekoitus, 10min jäähdytys ja nam nam. Vieressä vahtiminen on valitettavasti kaiken aa ja oo, mutta ei kestä kauan kun on tehot täysillä. Jos keität puuron maitoon kestää kauemmin, mutta kiehuu herkemmin yli. Ja puuro räjähdyksen saa helpoimmin siivottua kun jättää sen kuivumaan mikroon ja siivoo vaikka vasti seuraavana aamuna.

  • Kristaliina
   18.9.2013 at 11:41

   Siivous käy myös silloin vähän helpommin, jos jättää sen kuivumaan mikroon ja antaa miehen siivota illalla :D

 • Noge (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:43

  Hih, mä teen aina mikropuuroa tai sitte vaihtoehtosesti sitä annospuuroa, jossa vesi otetaan vedenkeittimestä ja lautasella vaan hämmennetään sitten puuro valmiiksi. Mutten mäkään ole enää saanut puuroa ympäri mikroa, kun välillä vilkuilen vähän mitä mikrossa tapahtuu (ja tietysti ilman sitä kupua :D) ja tosiaan kannattaa luopua muovilautasista :)

 • Noge (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:43

  Hih, mä teen aina mikropuuroa tai sitte vaihtoehtosesti sitä annospuuroa, jossa vesi otetaan vedenkeittimestä ja lautasella vaan hämmennetään sitten puuro valmiiksi. Mutten mäkään ole enää saanut puuroa ympäri mikroa, kun välillä vilkuilen vähän mitä mikrossa tapahtuu (ja tietysti ilman sitä kupua :D) ja tosiaan kannattaa luopua muovilautasista :)

 • Noge (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:44

  Oho, iski tuplana :D

 • Sonjariina (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:52

  Täälläkin toimii Iittalan Teeman syvä lautanen, ei muuten tule yli vaikka puuroa tekee ison annoksen ja antaa posottaa 3min täydellä teholla SEKOITTAMATTA! :) suosittelen lämpimästi. Ja tosiaan ilman sitä kupua.

  • Ellipsips
   17.9.2013 at 19:10

   Niin just, ei tarvii sekoittaa. Mä laitan aikaa yleensä 2,5 min, mutta se rippuu tietysti paljon mikrosta. Sehän kypsyy ja jämäköityy vähän vielä sitten uunista tultuaankin.

 • Anni_K (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 10:54

  No itse kun en mikroa edes omista (säteilyvaara, hahaa), teen aamupuuron näin (seuraa huiman vaikea ohje): keitä vesi vedenkeittimessä, kaada lautaselle pikapuurohiutaleiden päälle, sekoita, odota minuutti, syö. Hifistelijä voi laitta lautasen päälle jonkun kannen hetkeksi niin ”hautuu” paremmin. Ei muuten ole räjähtänyt kertaakaan!

  • Kristaliina
   18.9.2013 at 11:42

   Paljosta vetoa, niin Al-Gaida heittäis mulle pommin tähänkin :D

 • Dalmi
  17.9.2013 at 11:04

  Meillä tulee puurot samaan tyyliin kuin yllä Anni_K:lla. Vedenkeittimestä vaan vesi hiutaleiden päälle ja puuro on valmista kun on jäähtynyt (ja itse ehtinyt kiskomaan ekan kupin kahvia). Eikä tarvitse olla muuten edes pika-hiutaleita. :)

  • Kristaliina
   18.9.2013 at 11:43

   Tätä mä en tosiaan tajunnut, että noin voi tehdä muillakin kuin pikahiutaleita. Toi on jatkossa mun tapa, ehdottomasti!

 • johanna ja jesse (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 11:15

  Meilläkin käytetään pikahiutaleita. Hiutaleet lautaselle, kuuma vesi päälle ja valmista. Kyllästyin ainaiseen mikron siivoamiseen :D En tiedä mistä johtuu, mutta poika ei suostu syömään kaurapuuroa. Siis sitä mitä hellalla tehdään. Vaikka olen laittanut sekaan jotain hedelmäsosetta.
  Ja noita pikapuuroja on paaaljon eri makuja (myös luomua) ja sitten on tullut ne ”annostele itse” paketit. Joten suosittelen kokeilemaan noita puuroja. Paljon helpompaa. Mikro pysyy siistinä :)

 • Kaisu22 (Ei varmistettu)
  17.9.2013 at 11:23

  Mikropuurosta saa täydellistä, mutta pakkausten ohjeet pitää unohtaa. Ensinnäkin puuro kannattaa tehdä puoliksi tai kokonaan maitoon. Hiutaleita laitetaan aavistuksen vähemmän kuin ohjeessa ja nestettä ohjeen mukaan. Itse laitan Elovenaan noin desin vettä ja puolitoista maitoa ja vajaan desin hiutaleita. Puuro laitetaan mikroon noin kahdeksi minuutiksi täydelle tehollle (ei saa kunnolla kiehua!), sitten sekoitus. Taas pariksi minuutiksi, mutta puoliteholle ja sitten sekoitus. Lopuksi minuutti pari haudutusteholla. Teen puuron syvässä Koko-astiaston kulhossa ja kaadan sen lopuksi toiselle lautaselle jäähtymään. Hyvää tulee :) Kupua meillä ei ole.

 • 1 2