Aikuisten lomalla

Nyt paljastan jotain älytöntä. Jotain ihan huikentelevaista, jopa aika härskiä. Vähintäänkin törkeää!

Meidän perheen lapset ovat siis palanneet hoitoon ja arkeen kohta kaksi viikkoa sitten. Meidän perheen aikuiset eivät.

Haha. No, jos vaikka vielä reilun viikon verran.

Kuviohan oli siis ihan täysin nurinkurinen. Joel sai tähän kesään kahden kuukauden (palkattoman) loman ja minä totesin heinäkuun loppupuolella, että het-ki-nen: mikäs se olikaan se yrittäjän vapaus! Mikä mua estää jatkamasta lomaa vielä elokuussakin? Perhana, meitsihän käyttää tän tilaisuuden hyväkseen ja jatkaa pokkana vielä tätä (puoli)lomaa!

Mutta koko perheen laajennetun lomakirmailun tielle harmillisesti (heh) osui sitten Silvan ”töiden” alkaminen, eskari. Pikkusisko olisi tietysti voinut jäädä vielä lomailemaan – tätä harkittiin – mutta sitten todettiin, että lasten on kuitenkin nyt helpompi (heidän itsensä kannalta siis) aloittaa uudessa päivähoidossa yhtä aikaa.

Ja niin hassua kuin tämä nyt sitten onkin, niin meillä on aikuiset härskisti lomalla, vaikka lapset eivät. Tämä on niin pähkähullua, pimeää ja perinpohjin outoa (ei yhtään tyypillinen valinta meille), että huono omatunto pilkkii jatkuvasti!

Mutta koska universumin täytyy olla tasapainossa, emme me tietenkään Srömsössä asu.

Heinäkuun lopussa, kun tajuttiin tämä ”aikuisten loma” -mahdollisuus, hekumoimme ihanan kolmen viikon lemmenloman ajatuksella. Pitkiä päiväunia, käsi kädessä kiireetöntä kävelyä, oh mitä yllättäen ilmestynyttä parisuhdelaatuaikaa!

Nooh. Sieltä Srömsöstä sitten takaisin puutaloon: siitä kolmesta viikosta on nyt puolet takana ja ohjelmaan on kuulunut päiväkotiin tutustumista, flunssaisia lapsia ja aikuisia, työtapaamisia ja yleistunkkaista oloa, pilkkivää äreyttä ja väsymystä. Mun loma on muutenkin ”loma” heittomerkeissä – lähinnä henkinen loma – eli duuniprojektit vähitellen käynnistyvät jo, ja joka päivä olen kykkinyt koneella ihan liikaa enkä osannut irrottautua tehnyt jotain pientä.

Otettiin tällainen pusukuva.

Mutta kaksistaan lounaalla ollaan käyty jo useamman kerran, ja eilen käytiin reteästi kaksistaan myös Lidlissä ja Tokmannilla – hei kuumaa lemmenlomaa!

Tänään puolestaan käytiin piiiiitkä fillarointilenkki. Tai no siis piiiiitkä (näköjään kartan mukaan 15 km) ainakin mun peppulihasten mielestä; pyöräilylihakset kun ovat olleet käyttämättöminä vuosikausia.

Tätä pyöräilyretkeä oltiinkin suunniteltu vasta viimeiset kuusi vuotta. Että hei tuossa vieressä virtaa Vantaa; oispa aika hienoa, jos sen vierustaa kulkisi joku kiva hiekkatie. Vihdoinkin käytiin katselemassa. Ja kulkihan siellä, molemmin puolin. Ihanaa! Kerran oli kevyen liikenteen kulku katkaistu rakennustyön takia, ja siksi mystisesti löysimme itsemme Mäkkäristä.

Hah.

Hyvä päivä, näitä vielä lisää! Lomailufiilis päälle vielä muutamaksi tunniksi päivässä!
…ja sen omatunnon kolkutuksen yritän pitää poissa.

51

You Might Also Like

 • Mirka
  22.8.2018 at 20:07

  Minä aloitin kesäloman ihan tahallani viikkoa ennen kuin lasten (2x4v) kesäloma päiväkodista alkoi. Enkä tehnyt mitään! Makasin vain viikon (5 päivää) 😁

  Toki vein lapset päiväkotiin vasta aamupalan jälkeen koska en halunnut herätä niin aikaisin 😀 Saatoin myös hakea heidät aiemmin koska onhan ne päivät pitkiä lapsille ja onhan se kiva viettää aikaa iltapäivällä yhdessä ja ja ja …

  • krista
   22.8.2018 at 20:41

   Niii-iiiin ymmärrän! Kaksoset siis? Mutta joo tämä klassinen, että hyvinvoiva vanhempi (levännyt) on myös lasten etu, eli erittäin hyvän kuuloinen loman aloitus teillä!

   Me myös haetaan välillä ihan heti sen esiopetuksen jälkeen yhdeltä. Mutta sitten taas tämä alku on tärkeää kaverisuhteille ja lapset rakastaa olla tuolla (siellä on kuulemma niin kivaa!), niin usein on sitten ollut ihan siihen kolmeen asti, jolloin me tavallisestikin haetaan jo kotiin.

   • Mirka
    23.8.2018 at 12:37

    Joo kaksoset, pääosin ihanat semmoiset ;)

    Siis totta, minäkin sain välillä kunnon raivot osakseni kun KEHTASIN hakea ennen iltapäivä neljää lapset kotiin. Itsekäs äiti kun ei anna lasten leikkiä päiväkodissa. Kenen napanuora tässä katkeaa kun lapset kyllä pärjää mutta äiti ei ;)

 • murina
  23.8.2018 at 06:11

  Meillä taas lapset lomaili puolet enemmän kuin aikuiset, tosin mummolassa 😂 pyörittiin töiden jälkeen miehen kanssa tyhjässä talossa, että öö mitäs nyt sit? Ja mietittiin tarviiko oikeasti tehä ruokaa, jos lapset ei oo kotona? (Useimpina päivinä ei tehty)

  • krista
   23.8.2018 at 12:02

   Tätä tekee monet meidän ystävissäkin, ja tää järjestely kuulostaa kyllä niin ihanalta kaikille! <3 Joo tuntuisi varmaan hassulta syödä iltaruoka ilman lapsia kotona - ei ainakaan ruokapöydän ääressä sellaista! :D Noutopitsa ja leffa ois paljon "luontevampaa" :D

 • Mansikka
  23.8.2018 at 08:31

  Voi apua! Kuka nyt tuommoista kehtaa tehdä – tai ainakaan julkisesti myöntää! No ei sentään, kuulostaa IHANALTA! Nauttisin <3 Niin ihanaa kuin lasten kanssa onkin olla, kyllä pelkkä aikuisten kesken olo vain tekee niiiin hyvää :) Ottakaahan siitä mahdollisuudesta siis ilo irti! <3

  • krista
   23.8.2018 at 12:06

   No sanos muuta, tällaisesta härskiydestä pitäisi ainakin vaan osata olla suu supussa :D (ja meinasinkin, että en uskalla kertoa :D :D :D)

   Ja arvaa, mitä MYÖS ei sais kertoa – me vietiin aamulla lapset tänään hoitoon ilman aamukahvia ja MENTIIN ITSE TAKAISIN NUKKUMAAN :D Herättiin vasta vähän ennen puolta päivää. Tuntuu niin kuin isompaakin syntiä ois tässä tekemässä :D

   • Mansikka
    23.8.2018 at 14:55

    Ounou, tuo oli jo paha! :D

 • Lilah
  24.8.2018 at 15:54

  Meillä myös pienet palasi hoitoon elokuussa vaikka koululaisten ja äidin loma vielä jatkui. Saatiin tehdä ”isojen juttuja” ja isojen kanssa äitikin sai omaa aikaa edes vähän. Olen myös suunnitellut pitäväni pitkin syksyä yksittäisiä vapaapäiviä niin että lapset ovat normaalisti hoidossa. 12 vuotta olen mennyt aina lasten ehdoilla, nyt tuntuu että on pakko alkaa ajatella välillä itseä ensin jotta jaksaa. Parisuhteesta en sano mitään vaikka sellainenkin yhä on.

  • krista
   24.8.2018 at 20:13

   Kuulostaa tosi hyvältä <3 Tämä on niin klisee, mutta helposti sitä OIKEASTI lähtee elämään vaan lasten ehdoilla (ja se on tietysti hyvä ja monelle luonteva tapa silloin, kun lapset ovat vielä pieniä) ja sitten sen oman levon/loman unohtaa. Mutta sitä tarvitaan! Ja sitä parisuhdeaikaakin. Saisitko puolison houkuttelemaan ottamaan jonkun lomapäivän yhtä aikaa sun kanssa? Ja sit päättäisitte, että ette tee mitään hyödyllistä (siivoaminen tms.) vaan vaikka päiväunet ja leffa keskellä päivä,,,?