Melkein hyvä idea

Vanhoja (lue: tosi vanhoja) paperipinoja perkatessani käteeni sattui osumaan tällainen:

aakkostarrat

Hei jee! Vau, mikä idea – näitä voi liimailla dubloihin ja saa tavallisista dubloista aakkospalikoita!

Miten mahtava idea!!!!

”Hei katsokas, kullata, mitä äiti tekee! Tulkaa katsoon, tulkaa katsoon!”, minä intoilin ja kaivoin esiin dublo-palikoita.

Paitsi että:

tarrat palikkaan

Eee äää ööö mitenkäs nää nyt noihin palikoihin liimataankaan…?

Se olisi ollut hyvä idea, jos nuo tarrat olisi tarkoitettu tuohon käyttöön.

Höh ja pöh.

Koska hätä keinot keksi (ja lapset oli jo ehditty innostetaa mukaan ”äidin hyvää ideaan”) nappasin sakset ja leikkelin palikkatarroista pelkät kirjaimet irti. Käy tämä tietysti näinkin.

dublo aakkoset
Mutta siis aakkostarrat, jotka olisi tarkoitettu tavallisiin Dubloihin liimattavaksi – kelatkaa, miten hyvä idea! Vai oonko se vain minä…?

Aakkospalikoita hei! Vain tarraamalla! Ei uusien palikoiden ostamista, vaan vanhat palikat tarrojen avulla kirjainpalikoiksi.

Jos sellaisia ei ole olemassa, niin pitäisi olla.

 

PS. Ei muuten mitään käsitystä, mistä nuo tarrat ovat meille alun perin tulleet. En yhtään ihmettelisi, vaikka olisivat olleet tyyliin siinä synnytyslaitokselta tulleessa vaippamainoskamakassissa, joka kannettiin kotiin Silvan olleessa vauva.

25

You Might Also Like

 • Tiia
  21.6.2016 at 15:51

  Nuo on muistaakseni tullut jonkun liberopostin mukana :D muistan ajatelleeni ihan samaa ”et Jes nämä voi liimata legoihin” kunnes tajusin saman että eihän nämä menekkään 😂

  • krista
   21.6.2016 at 16:39

   Ois ollut kyllä niin hyvä! Mut ei… Hassua, mihinköhän tarkoitukseen noi edes oikein on tehty ja annettu…?

 • Susa
  21.6.2016 at 15:52

  Siinä vaoppamainoskassissa ne just oli. Satun tietämään, kun me saatiin tänään paketti terkkarilta, joka tuli katsomaan kuuden päivän ikäistä pikkusiskoa. Kolmevee isosisko liimaili tarrat paperiin :D

  • krista
   21.6.2016 at 16:41

   Vau! Joo itselle tää arvaus tuli siitä, kun samassa pinossa oli muitakin mainoslehtisiä, joita siinä kassissa oli ollut… Mutta hassua tosiaan; mihinköhän tarkoitukseen nää on niin kuin vastasyntyneelle ajateltu, aika monta vuotta kuluu ennen kuin vastasyntynyt alkaa liimailla :D Mutta isosisaruksen lahjana toimivat kyllä mainiosti! :)

   • TeeWee
    28.6.2016 at 08:47

    Joo siis isisiskon lahjana näö oli mahtavat! Kotiutumisem jälkeen tongin sitä laukkua kotona ja tuore isoskisko kattoo vieressä että mitä siellä on MULLE… ööö ei kun täöllä on vauvalle… eikun tässä, tässä on sulle! :)

    • krista
     28.6.2016 at 09:50

     No hei ihan mahtavaa! Täytyyhän sitä isosisaruksellekin, se on tärkeää! Enpä tullut ajatelleeksikaan, etenkään ekan kanssa. Hmm muistettiinkohan me Seelalle edes ottaa noita kasseja, ei minkäänlaista mielikuva…

 • pähkinäpau
  21.6.2016 at 16:12

  Eikö niihin duploihin voi vain liimata tavallisia aakkostarroja? Vai mitä mä en nyt käsitä tässä…?

  • krista
   21.6.2016 at 16:37

   Voi :) Mutta mun alkukuvitelmana oli, että Dublolla oltais ihan tarkoituksella tehty (ja annettu) tarrat tällaiseen tarkoitukseen, että palikoista saa helpolla uuden ulottuvuuden kirjainpalikoina :) Sit yllätyin, kun ne ei olleetkaan yhteensopivia.

 • Lilah
  21.6.2016 at 19:30

  Liberokassissa on aina ollut myös sisarukselle sopivaa tyyliin kirja (prinsessa ruusunen ja bernard ja bianca ainakin). Nuo kirjaimet on meilläkin pari vuotta pyörineet nurkissa jo.

 • Piipo79
  21.6.2016 at 21:27

  Mä just en haluais dubloihin mitään tarroja koska sit ne häiritsee kaiken muun hienon kokoamista :-) Meillä on vieläkin puupalikat joilla tytsy harjoittelee kirjoittamista!

 • SMaaria
  21.6.2016 at 21:56

  Tussilla vaan kirjaimet palikan kylkeen :-P

 • Äiti
  22.6.2016 at 07:47

  Kirjoitimme näillä ”LEGO” legolaatikon kylkeen, mutta loput tarrat meilläkin pyörineet jo kolme vuotta laatikon pohjalla. Niissä ei ollut kirjaimia niin että olisi saanut lasten nimiä tms. Kirjoitettua. Ehkä loput täytyy liimailla muuten vaan ympäri toista logolaatikkoa.

 • Kailin
  22.6.2016 at 12:42

  Tutun näköisiä tarralappuja, meilläkin usealla siivousyrityksellä tulleet vastaan. Ja meillä tuo homma tyssäsi alunperin siihen, että meillä ei ollut edes noin isoja duplo-palikoita. :) Ja ihana kuulla, että teilläkin pyörii vielä kahden vuoden takaiset paperipinot :D

 • Kahvittelija
  23.6.2016 at 19:44

  Meillä on käyty joskus tuo ihan sama ”no nyt on äitillä tarjota kivaa tekemistä” -innostus ja sitten ”oho, eihän näitä voikaan…” -lässähdys ja lopulta S länttäsi kaikki tarrat muoviseen duplolaatikkoon, oli sekin kivaa :D

 • Stiina
  25.6.2016 at 15:18

  Saako kielipoliisi valistaa, että se on DUPLO? 😁

  • krista
   25.6.2016 at 16:48

   Niinhän mä kirjoit…. hahaa! :D Ihme, kun tuntuikin niin oudolta, mutta en sit kuitenkaan alkanut tarkistusgooglaamaan :D

 • Jasmin
  1.7.2016 at 22:16

  Siis mä tajusin vasta nyt tätä lukiessa, että nää EI OLE tarkoitettu liimattavaksi duploihin. :DD Liimailtiin nämä esikoisen kanssa kerran yhteen puiseen lehtiensäilytyshässäkkään ja vähän siinä liimaillessa harmittelin, että ei tullut liimattua näitä sitten niihin duploihin, mihin oli tarkoitettu… NO EIPÄ HARMITA ENÄÄ! :D