3+1 lempparisheikkausbiisiä

Näin heti alkuun: unohtakaa näiden seuraavien biisien naiskuva (se on varmasti ihan karsea; tosin en ymmärrä sanoja) ja lapsillesopivuus (ei sovi).

Koska siis nyt puhutaan niistä biiseistä, joiden tahdissa on mun mielestä parasta sheikkaa pebaa.

Enkä tarkoita mitään tanssilattian kulmalla cuulina notkumista: kun meitsi sheikkaa, mä vispaan siis ihan perhanasti. Niin paljon kuin lähtee. Ja muuten hei multahan kuulkaas todellakin lähtee.

Näkisittepä. Onneksi ette näe.

Halusin jo joskus viime vuonna tehdä lempparilistan niistä biiseistä. Siis just niistä parhaista, joiden tahtiin mä täällä zumbatessa hullun lailla heilutan kaikkia kuviteltavissa (ja vähän näkymättömissäkin) olevia kehonosia. Mutta perhana kun en ole inessä sheikkausmusaskenessä (enkä oikein espanjan kielessäkään), niin… … joo tota, vähän on vaikea löytää netistä, että mikä se biisi oikein on.

Ehkäpä google auttaa?

”Se menee näin: Shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it. Shake it shake it shake it shake it shake it shake it shake it juma-yeeeaaaa, tan-tant-tara-taa”, kuvailin Joelille.

No jo on kumma, kun ei google löytänyt.

Mutta TADAA! Sit löytyi taikasana! Tai oikeastaan taikalaulaja.

Se on Daddy Yankee – ja joo, varmaan kyseinen henkilö pitäisi yleissivistyksellä tietääkin. Mutta kuten sanoin, mä olen ihan musatotaaliurpo.

Mutta tuon laulajan nimen löydettyäni tajusin, että itse asiassa kolme ihan hullua (parasta!) sheikkausbiisiä on just siltä!

Myös se ”shake it”, joka onkin ”shaky”.

Ja koska en vieläkään ole hahmottanut ainuttakaan muuta niistä sheikkausbiiseistä, niin sillä perusteella just nämä saavat olla mun TOP 3. Ainoat, jotka tiedän, eli parhaat. Haha. Näitä ei itse asiassa ole vielä tämän vuoden zumba-tunneilla sheikattu, mutta pidän peukkuja, että nekin hytkytykset vielä on tulossa!

Olkaapa hyvä!
(videot eivät välttämättä sovellu lapsille)

3. Dura

Nojoo siis miten niin ei sovellu lapsille – meidän lasten tanssitunnin joulujuhlaesitysbiisi on just tämä!

Paitsi että veikkaan, että lasten koreografia saattaa olla vähän eri kuin mitä äiskä tuolla K18-tunneilla vetää.

2. Hula Hoop.

Jos luulit, että hula-hulan pyörittämiseen tarvitaan vannetta, niin olit väärässä.

”Y Rómpele, rómpele, rompe, que rompe, que rómpele”. En tiedä, mitä tuo tarkottaa, mutta jokin saa mut päättelemään, että kyse ei ole mistään kovin hienovaraisesta.

…ja se ykkönen.

Mä rrrrrrrrrrrakastan tätä! Meidän Espanjan-zumban koreo on suunnilleen just tämä sama tästä videolta, oi kyllä kyllä, tehkääpä perässä! Ja lisänaurut videolla siitä, että tuossakin naiset vetää (kohta 0:22) mukamas omassa kotikeittiössään sitä. Hei ihan niin kuin mä!

Eli ei; en näytä ihan just tuolta. Yhtä täysillä vedän toki. Enkä myöskään ole bikineissä vaan kotikalsareissa.

…eli ylivoimainen ykkönen, tässä:

1. Shaky Shaky

Ja sitten on pakko lisätä tällaiselle listalle aina se plus ykkönen.

En tiedä yhtään, onko tämä tarina yhtään totta, mutta näin olen jostain lukenut/kuullut (luin netistä eli keksin).

Mutta tarina kertoo, että Nick Cave olisi ollut joskus pitkään tekemättä musiikkivideoita. Sitten hän oli tehnyt uuden biisin ja miettinyt siihen videota. ”Mitä niissä videoissa nykyisin on?”, hän olisi tän tarinan mukaan kysynyt. ”No, paljon naisia heiluttamassa peppua”, hänelle olisi vastannut.

”Okei, tehdään sitten mekin sellainen.”

Ja tällainen se on:
(erityisesti loppuosa)

Harmi, että ei löytynyt parempilaatuista versiota tähän. Mutta kun tuonne suunnilleen 3:46-kohtaan itsensä klikkaa, niin sisältö tulee todennäköisesti hyvin selväksi.

Shaky shaky shaky shaky.

 

 

PS. Mä oon ainakin viisi kertaa zumbanjälkeishöyryissäni (kahden promillen känniä vastaava tila, vaikka selvin päin olenkin) hihkunut Joelille, että ”kuvaa hei mua Insta Storyyn, kun mä sheikaan tätä!!!” Just tuota Shaky shakya, tietysti. Onneksi jokin varoituskello on kuitenkin aina omassa(kin) päässä kilahdellut ja oon päätynyt lopulta olemaan tekemättä sitä.

Siitä tulis vaan sanomista. Tiedän.

Mutta katsokaa noita videoita, nähkää mielessänne mun tavallisennaisen tavallisetmakkarat – ja voittekin sit kuvitella vaan ne loput :D

Shaky shaky! Parasta, mitä vaatteet päällä voi tehdä!

14

You Might Also Like

 • Varspuslintu // Viikarivartti
  14.11.2018 at 17:37

  Haha, ihana postaus! Tiedän niiin hyvin ton tilanteen, kun lähtee tanssitunnin jälkeen etsimään ”sitä biisiä”, eikä ole mitään käryä, mitä siinä lauletaan ja millä kielellä. :D

  • krista
   14.11.2018 at 17:50

   Joo, ”tyn-dyn-dy-dy-dyt-dyt” – löytyisikö googlella…? :D

   Huomenna on taas zumba-tunti, täytyy yrittää siinä sheikkauksen lomassa kuunnella jotain avainsanoja, josko löytyisi vielä jotain muitakin :) ”Loca” sanotaan aika monessakin biisissä :D

 • Anne-Mari
  14.11.2018 at 20:35

  Vinkkinä, että netistä ja spotifystä löytää aika monia zumba-soittolistoja ihan sillä hakusanalla zumba 😉

  • krista
   14.11.2018 at 22:44

   Joo niitä mä oon youtubesta yrittänyt kans katsella! Mutta täällä Espanjassa (tai ainakin tällä salilla, jossa mä käyn) on ihan omat zumbansa eli eivät sheikkaa niiden samojen tahtiin, vaan biisit on oikeastaan kokonaan erilaisia lattarirytmejä ja niiden eri versoita. Eli ei ole ihan sitä trademark-zumbaa, vaikka sillä nimellä sitä nimittävätkin :)

 • Amaalia
  14.11.2018 at 21:03

  Twerkkaustahan toi on! Eikä Zumbaa! Mut siis siistiä ja tee ihmeessä twerkkivideo :)

  • krista
   14.11.2018 at 22:46

   Haha, joo alkaa jo varmaan twerkkausta lähestyä – paitsi että vispataan sitten muitakin kropan osia kuin peppua :D

   Ois kyllä aika paha, nelikymppisen perheenäidin twerkkaus-sheikkausvideo :D Melkein tekee mieli tehdä :D :D :D (mutta yritän hillitä itseäni, toki se on mulle joskus hyvin vaikeaa :D )

 • Pire
  15.11.2018 at 07:50

  Eikä rrrrrrrakastan lattarirytmejä ja olen just nyt tosi kateellinen sulle ku saat siellä sheikata! :D siis ihan kamalat lyriikat ja video tuossa shaky shakyssa, mutta kyllähän tuolla äitipeppu lähtee sheikkaan! :’D

  • krista
   15.11.2018 at 09:37

   Joo tossa skaky shakyssä ei kyllä VOI olla vispaamatta :D Mähän siis rrrrrakastan mun tanssisheikkijumppazumbaa myös Suomessa, mutta sit täällä… …mä RRRRRRRRAKASTAN sitä!!! Kun täällä on tosiaan kaikki sitä tavalla tai toisella pyllyn pyöritystä, jäädyttelytkin on sitten salsaa. Ja mä vaan nyt oon tällainen parantumaton pyllynpyörittäjä, ei voi mitään :D Täällä on myös ihanaa, että kaikki sheikkaa tyylillään ja kropallaan ja kaikki on ihan yhtä ok <3

 • Siniss
  15.11.2018 at 11:42

  En tiedä miten toimii kesken Zumba-tunnin mutta kannattaa ladata puhelimeen sellainen sovellus kuin Shazam! Se tunnistaa kaikki biisit kun laittaa sen vain ”nauhoittamaan”. Matkustan paljon Turkissa ja tämän avulla on monet biisit löytänyt vaikka ei sanoista ymmärtäisi sanaakaan :D

  • krista
   15.11.2018 at 13:24

   Whaaaaaat, ihan mahtavaa! :D Ihan käsittämätöntä, että tuollainenkin on olemassa! Testaan heti tänään!!!! Kiiiiiiitos!