Kurkistus jääkaappiin (ja haaste)

Mun mielestä on aina jotenkin kiinnostavaa nähdä esimerkiksi blogeissa väläyksiä siitä, mitä ihmiset syövät arkisin. Ei siis välttämättä silloin, kun kynttilät on sytytetty ja pöytä on katettu viikonloppupäivällistä varten (ja otettu siitä kaunis kuva blogiin). Vaan silloin, kun maha jo murisee, jotain pitäisi saada pian, ja ihmiset toteuttavat omia ”no sitä mitä jääkaapista sattuu löytymään” -reseptejään.

Koska eri ihmisten jääkaapeista löytyy varmasti aika erilaisia juttuja.

Josta päästäänkin sitten tämän bloggauksen ideaan.

Meillä ruokakaupassa käydään usein näppituntumalla. Ilman sen kummempaa suunnitelmaa – tsekataan vain, mitä jääkaapista puuttuu, ja ostetaan kaupasta ne samat, tutut omat vakiainekset. Tai tilataan Alepan kauppakassista, jos ei itse jakseta/ehditä kauppaan asti. Siellä se meidän vakkarilista on jopa tallennettuna – jos ruoan ajattelukin laiskottaa, voi tilata vain samat kuin aina.

Mutta mitkäköhän ovat muilla ihmisillä ne vakiainekset? Tämän ajatuksen innostamana avasin jääkaappini ihan tavallisena keskiviikkoiltana ja otin kuvan aidosta tilanteesta:

Hmm, mitäs täältä löytyykään…?

Ylös on näköjään päätynyt Joelin lihoja (näitä ei siis ole mitenkään kuvaa varten järjestelty): jauhelihaa, tuollainen pulled pork -paketti, ja taitaa olla kinkkua noissa mustissa rasioissa. Ja kananmunia.

Juustot ja vastaavat on näköjään ladottu tuohon yhteen kohtaan: on paljon fetaa (taustalla sitä häämöttää vielä lisää) – meillä tykätään eniten Dodonin tai Arlan vuohenjuusto-lampaanjuustofetasta. Mulle on pari pakettia tofua ja Ingmannin tuorejuustoa. Ja tuossa muoviboksissa taitaa olla edellisen päivän ruoanjämät.

Sitten on paljon jugurttia ja maitorahkaa: tämän perheen raskaanaolija on just tällä hetkellä fiksautunut tuohon banaanijugurttiin sekä bulgarianjugurttiin. Lapsi syö Skyrin maitorahkaa ja Joel tuota maustamatonta maitorahkaa. Jugurttien vieressä on avattu fetapaketti – siihen päälle post it -lapulla on laitettu päivä, jolloin paketti on avattu.

Syön siis raskaanaollessa (massiiviset määrät) fetaa, mutta yritän olla vähän tarkempi esim. sen suhteen, ettei paketti vaan ole liian pitkään auki.

Jugurttien kanssa samalla hyllyllä tomaattia ja kurkkua… Ja kappas, blogitrendiruokaa: lehtikaalia! Joel halusi tähdentää, että siitä tulee jossain vaiheessa kaalikääryleitä – niitä uunichipsejä ei siis olla meillä (ainakaan toistaiseksi) vielä maisteltu.

Alimmalla hyllyllä sitten kaikenlaita… Taustalla häämöttää pussillinen uunijuureksia ja croissant-purkki. Satsumat eivät ole mahtuneet hedelmälaatikkoihin (tykkään syödä ne kylminä).

Hedelmälaatikot ovatkin aika pullollaan:

Aika paljon appelsiineja. Päärynöitä, luumuja, kiivejä – oisko tuolla alla muuten porkkanoita…?

Eikä siinä vielä kaikki, onhan meillä vielä tuo hedelmäkori:

Mitäköhän nuo oranssit hedelmät edes on…? Ei mitään käsitystä. Tuo yksi taitaa olla mango. Sitten banaania, avokadoja ja pussillinen omppulastuja. Samassa korissa on isin leivät (minihiilarit) ja lapsen leivät (tuo Maalahden Limppu). Äidin kauraleivät olivat just loppu, niisk.

Aika paljon hedelmää meillä taidetaan syödä.

*******

Mutta hei takaisin viel jääkaapille, siellä ovi näyttää tältä:

Paljon avattuja purkkeja, mm. kapriksia, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja – ja lapsen seuraava hepatiittirokote. Alarivissä maitoa, ketsuppia, kivennäisvettä (sitä menee nyt raskaana paljon) ja chilikastiketta (sitä menee aina paljon).

*******

Ja sitten vielä yksi – jääkaapin päähyllyjen jälkeen meillä se tärkein: kuivaruokakaappi. Tänne kurkkaamalla tavallisesti keksitään, että mitä sinä päivänä syödään:

Ööö tota paljon kaikkea, katsokaa itse. Oho, papuja ei näköjään ole kuin yksi paketti – pitääkin ostaa ens kauppareissulla lisää! Tuon saman vihreän GoGreen-merkin Chili sin Carne on meidän vakkari. Ja sitten on vakkareina myös nauhamaisia nuudeleita, riisiä, kastikepohjia… kaikenlaista.

Tuonne ylähyllylle on sullottuna harvemmin käytettäviä juttuja. Tuo iso pömpeli on muuten hunajaa. Joel osti jossain vaiheessa monta isoa laatikkoa hunajaa kaverinsa hunajatilalta – niitä taitaa olla vielä useampi sanko kellarissa. Riittää ainakin kymmeneksi vuodeksi.

*******

…ja mitä näistä aineksista sitten saa? No vaikkapa tällaista:

Perus. Joelin intialaistyyppinen herkkukasvistuorejuustopapusysteemi.

Tai vaikkapa Joelin eilisen kokkausinspiraatiokokeilu: pannulla paistettuja pitsoja itsetehdystä taikinasta (taikinassa mm. bulgarianjugurttia):

Kristan versio.

Joelin pulled pork -versio.

…ja oli muuten hyvää!

*******

Heh oonkohan mä tän kummallisen jääkaappitirkistelykiinnostukseni kanssa ihan yksin – mitä teidän jääkaapista löytyy? Ei siis hienosti täytettynä kauppareissun jälkeen, vaan juuri nyt.

Haastan bloggaajat kurkistamaan jääkaappiinsa ja kuvaaman näkymän! Ja blogittomat voivat postata kuvan omastaan tähän keskustelukentään. (rekisteröityneet Lily-käyttäjät sen ainakin pystyvät tekemään)

…ja miltäs meidän jääkaappi teidän silmään näytti?
Tuliko nälkä vai ihmettelettekö, että miten ihmeessä noi voi pysyä hengissä…? :)

 

 

1

You Might Also Like

  • HelloAochi
    14.11.2013 at 11:05

    Hihi, meillä ei ole noin paljon ruokaa kun korkeintaan enenn joulua tai muuten vaan isoja bileitä :D

     

    Kuvaan illalla.

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 11:07

      Kivaa! Laita linkki sit tänne, niin muutkin löytävät tontille!

    • FFFifi
      14.11.2013 at 11:11

      Sama :D Meillä ei ole oikeastaan koskaan juuri mitään muuta kuin ne, mitkä just nyt syödään. Olen joskus yrittänyt ostaa varastoon, mutta se johtaa siihen, että joudumme heittämään hirveästi syömätöntä ruokaa pois :/ 

    • paulahelena
      14.11.2013 at 13:00

      joo ei oo kyllä noin paljoo tavaraa kaapit nähny meillä ikinä! :D pitää ehkä tehä tää jossain vaiheessa!

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:52

      Hih, ja mä kun taas ajattelin, että näyttääpä melko tyhjältä, kun hyllyjäkin näkyy :D

      Me yritetään käydä mahdollisimma iso ostosreissu kerran viikossa, että ei tarvitsisi ravata kaupassa jatkuvasti – me molemmat inhotaan kaupassakäyntiä jo ihan siihen kuluvan ajan takia… Mutta vaikka kuinka ostaisi viikonloppuna ison kuorman, tavallisesti sitä pitää kerran täydentää viikolla.

      Tuossa tekstissä olisi muuten voinut ollakin vielä tällainen lisä:
      Jääkaapin sisältö (keskiviikkoillan kuvaushetkellä) koostui edellisena perjantaina käydyn isomman ostosreissun jäljellä olevista ruoista, sekä edellisenä päivänä tulleesta kauppakassi-toimituksesta. Eli aika hyvässä ”täyttöasteessa” tuo tuonhetkinen tilanne oli, vaikka jotain peruskamaa (kauraleipä, pavut) olikin jo päässyt loppumaan…

    • Tiitta (Ei varmistettu)
      11.10.2014 at 10:05

      Hei, mistä toi pulloteline ? Olen metsästänyt omaan jääkaappiin tuollaista telinettä!

  • pinklady
    14.11.2013 at 11:11

    Mie niin toteutan tän! Tosin ehkä vasta viikonloppuna. Kuvan toki vois ottaa jo tänään. Hauska idea ja kyllä minuakin kiinnostaa :D

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:52

      Kiva! Laita säkin sitten linkkiä tänne tulemaan! :)

  • Silkkitassu
    14.11.2013 at 11:15

    Ovat muuten persimoneja noi oranssit hedelmäkorissa. Just itse ostin viime viikolla yhden maistiaisiksi. :) Tykkäsin.

    • Mums
      14.11.2013 at 14:36

      persimoni = sharon-hedelmä = kaki. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne on ihan parhaita!

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:54

      Ooo, kiitos tiedosta! Persimoni ei jotenkin kuulosta kovin hyvältä :D En ole tainnutkaan koskaan maistaa – ehkä… Joel osti noita ilmeisesti jotenkin kypsymään tuohon, täytyypä illalla kysellä, että josko alkais olla jo maistelukunnossa… :)

      • HelloAochi
        14.11.2013 at 15:11

        Maistuisiko sitten kaki?

      • maaritanneli
        14.11.2013 at 20:35

        Noi persimonit on meidän Selman herkkua. Ovat ihan älyttömiä c-vitamiinipommeja. Voittaa vissiin hillat ja tyrnit mennen tullen.

        • Myntti (Ei varmistettu)
          14.11.2013 at 22:21

          Persimonit ovat kyllä hyviä ja makeita, mutta kyllä hilla ja tyrni menevät c-vitamiinipitoisuuksissa heittämällä ohi. Finelin sivuilta löytyy tietoa c-vitamiinimääristä (per 100g): persimoni 8 mg, hilla 100 mg ja tyrni 165 mg.

  • annam_
    14.11.2013 at 11:37

    Mielenkiintoinen postaus. Meidän jääkaappi on tällä hetkellä sen verran tyhjä, ettei siellä olisi paljon kuvattavaa :D

    Tässä linkissä mielenkiintoista tietoa tuosta ihanasta oranssista hedelmästä, joka on kivunnut suosikkeihini viime vuosina :)

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:55

      Oijoi, kiitos linkistä! Nyt tekee jo mieli päästä maistelemaan!

  • Elmer (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 11:41

    Hauska idea ja vaikken itse bloggaakaan harkitsin jopa omani kuvaamista tänne. No, se näyttää hämmentävän paljon samalta kuin teidän! Sillä erotuksella, että se ei ole ihannoin organisoitu vaan täyteen tungettu, noh, vaikka mitä. Lihaa, jogurttia, juustoja, kasviksia, juomia (mehut, maidot, limut ja muuta holillinenkin). Ovessa on vielä hieman suurempi määrä kaikkea mahdollisia tahnoja harissasta sitruunaruohoon, pestosta oliivitahnaan. Nam! Kuivakaapin perusta on nuudelit, riisit ja jauhot ja lisäksi on yksi kokonainen kaappi erilaisille mausteille, joita on roudattu ympäri maailmaa ja reissujen puutteessa haalittu lisää etnisistä kaupoista. Ovat muuten kaikki aina järkyttävän isoissa purkeissa, siksi kokonainen kaappi :). Tuotokset ovat samansuuntaisia kuin teillä ja nyt alkoi tehdä mieli pulled pork pizzaa!

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:58

      Joo, kuulostaa hyvin paljon samanlaiselta! Jos en olisi raskaana, tuolla muuten olisi todennäköisesti myös kaksi kuivaa omeasiideriä :)

      Mutta se on kyllä eri tavalla meillä ja teillä, että me ollaan (myös omaksi yllätykseksemme) mausteissa tosi ”köyhiä” – siis niin, että me ei omisteta juurikaan perusjauhemausteita… Pitäisi varmasti kunnostautua tässä! Reissuilta tuodutkin meinaavat jäädä käyttämättä, kun jotenkin vaan ei ole ollut tapana…

      Mutta ruoka sen sijaan on tosi mausteista – maku tulee usein jostain maustetahnoista/kastikkeista tai sitten ihan tuoreesta chilistä/inkivääristä/valkosipulista jne. Chilijauhetta Joel taitaa kans jonkin verran käyttää…

  • Jonnaa
    14.11.2013 at 11:52

    Ne hedelmät on persimoneja.meillä rakastetaan niitä jopa lapset,ihanan makeita

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:59

      Vautsi, mun pitää päästä kans pian maistamaan!

  • Adaa (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 12:09

    Hittolainen, tuli NÄLKÄ! :)

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 14:59

      Hih, sori!

  • Iksu
    14.11.2013 at 12:17

    Mä kuvasin jääkaapin sisältöä ”Sanokaa te, minä kuvaan” -haasteeseen. Se kelvannee tähänkin :)

    Aika kattavat ruokavarastot teillä. Meillä on lisäks vielä pakastin ihan pullollaan kaikkea, erityisesti leipää. Eiks hedelmät palellu jääkaapissa? Mulla on herkästi vihlovat hampaat, joten en voi syödä ees jääkaappikylmää porkkanaa, mandariineistä puhumattakaan… :(

    Herrrkullisen näköinen tuo Joelin pizza!

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:03

      Kelpaa hyvin! :) Täyttä ja siistiä on teilläkin!

      Meillä on kans pakastin täynnä, mutta se on vain tuollainen jenkkikaapin alaosa, että ei sinne kovin paljon tietty mahdukaan… Reissaria meillä on kans siellä enemmänkin, ettei vaan tule akuutti leivänpula :)

      Mulla on outo (?) tapa säilyttää hedelmät jääkaapissa – kun asuin yksin, säilytin kylmässä banaanitkin :) Mun mielestä ne on niin ihanan raikkaita kylminä! Joelin vaikutuksesta meille on kuitenkin tullut nyt käyttöön tuo hedelmäkori, jossa osaa hedelmistä säilytetään. Joel haluaisi koko ajan laittaa appelsiinit pöydälle, mutta minä vaadin jääkaappisäilytystä :D

      • aie (Ei varmistettu)
        14.11.2013 at 17:28

        Kohtalotoveri! Mun omenien PITÄÄ tulla jääkaapista, ei maistu hyvältä muuten. Banaanit on kans jääkaapissa koska ajattelin et ne säilyis siellä paremmin. (Mutta muistinpa tässä kirjoittaessa että Henkka Hyppönen sanoi Hyvissä ja huonoissa uutisissa että banaanit paleltuu siellä, nehän kasvaa tosi lämpimässä! Pitääpä napata pois…)
        Suklaata taas säilytän pakkasessa, se on niiiiin paljon parempaa, en tykkää sellasesta sormiin sulavasta tahmasta! :D Mutta onpa hauska etten oo ainoa! Sitrushedelmät tosin on ollu aina vaan pöydällä, pitää koittaa mitä niille tapahtuu jääkaapissa.

      • Iksu
        14.11.2013 at 17:29

        Eijei, mä tulisin hulluksi jos joku meillä säilyttäisi banaaneja jääkaapissa! :D Se haju tarttuu kaikkeen ruokaan, erityisesti maitoon, yöh (terveisin superhaistaja…) Mut jokainen omalla tavallaan. Siinä mä oon samanlainen sun kanssa, että keittiönkaapit, jääkaappi mukaanlukien, on aina järjestyksessä, vaikka muu huusholli on…noh…semmonen meidänlainen :)

        • aie (Ei varmistettu)
          14.11.2013 at 17:34

          Mitä ihmettä, oon kans superhaistaja mut en oo kyllä banaanien kanssa huomannu mitään! Eihän se miltään haise kun on kuoret päällä? Meillä kyllä ne on jääkaapin alaosassa, jossa on lähinnä muita hedelmiä ja juureksia, maidot on ehkä sitten hajun ulottumattomissa.

          • Iksu
            14.11.2013 at 17:51

            Kyllähän ne haisee! Tai tuoksuu? Varmaan sillä kypsyysasteellakin on vaikutusta, ainakin jos ne on vähän tummempia niin se haju tarttuu tosi voimakkaasti. Mulla on selkeästi traumoja,hahaha! Onneks mun miehelle ei oo mitään valiä missä hedelmiä (tai muutakaan keittiöön liittyvää) säilytetään :)

      • Muovikuu
        14.11.2013 at 21:51

        Eikä oo outo!:D minä säilytän AINA kaikki jääkaapissa. Tomaatit, satsumat, banaanit ja VESIMELONI! on parasta kylmänä.. tosin nyt hankin sellasen ”mummo”korikillutin (tiijätkö? Sellanen (usein musta) kori juttu jossa on kolme korii päälleikkäin killumassa:D)
        -oon laittanu sinne hedelmiö, kun on niin kivan näkösiä, mut ”ylijäämä” hedelmät jää jääkaappiin, ja sit syyäkkin sieltä suoraan :) mitäs turhia täyttelemään .
        Niin ja halkean kateudesta teifän hunaja ämpäreille!!!!! Minä haluan myös. Aina on hunaja lopussa , ja sellaset hyvät luomihunajat maksaa..
        Nyt tekee mieli satsumia..

  • karvis (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 12:22

    Hei apua miten hyvältä nuo pitsat näyttää! Millainen taikina niissä on ja miten ne on ihan konkreettisesti tehty? Pakko saada! ;)

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:03

      Se pohja toi mulle mieleen intialaisen chapati-leivän; luultavasti siitä jugurtista johtuen… Mäpäs pyydän illalla Joelilta ohjeen!

  • R-vierailija (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 12:23

    Mun eka ajatus oli, että onpas teillä siisti jääkaappi! :D Jotenkin odotin ehkä sekavampaa, enkä noin järjestelmällistä. :P Meillä on suunnilleen yhtä täysi jääkaappi kuin teilläkin (siis myös silloin, kun ”ei oo mitään syötävää”), mutta ei todellakaan noin siisti! Kaikki on tungettu jääkaappiin miten sattuu mahtumaan, eli hyvin sekavasti ja ei sieltä meinaa ikinä löytääkään mitään. Ja sitten on aina kaikkia epämääräisiä kastike-, hillo-, maustepurkkeja yms. roinaa, jota käytetään harvoin, mutta jotka kuitenkin vievät ison tilan tuolta. Pitäisi ehkä hieman organisoida tuota meidän jääkaappia. Plus että siellä on ihan oikeasti sotkuistakin, eli harvoin muistan esim. pyyhkiä jääkaapin hyllylevyjä, jolloin siellä on kaiken maailman leivänmuruja yms. Voi kauheeta, en kehtaisi kyllä kuvata sitä mihinkään! :D

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:08

      Hih tästä päällimmäisestä sekavuudesta riippumatta mulla on joitain siisteysfiksaatioita – erityisesti just keittiössä. Jääkaappi on ehkä toinen, ja astiakaapit myös: kaikkien ennakko-oletusten vastaisesti meillä on kettiön kaappien sisältö hyvinkin tarkassa järjestyksessä ja kaikille on paikkansa. Olen kai piilojärjestelijä :D

      No, sotkuisempaa meidän jääkaapissa kyllä tavallisesti on; samoin päiväysvanhoja tuotteita saattaa joskus piileskellä takaosassa. Mutta sen meidän ”operaatio huone kerrallaan” -projektin ansiosta jääkaappikin tuli ihan pari viikkoa sitten siivottua! :)

      Kuivakaapille pitäis ehkä kans tehdä tuollainen omanlaisensa operaatio…

  • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 12:43

    Mä kanssa vähän vastaavan tein joku tovi sitten kun kiersi joku jääkaappihaaste jossa paljastettiin jääkaapin sisältö. Kliketi klik vaan siis http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi/2013/10/arvostele-mun-jaakaappi.html

    Sanoppa Joelille että lehtikaalista saa ihan järjettömän hyvää pestoa! Pitääpä taas tehdä, iski ihan himo.

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:11

      Ohops, ai tuollainen haaste on kiertänyt aikaisemminkin tänä syksynä – en ole huomannutkaan… Nooh, vastaava siis tässä :)

      Ai ja miten mä aina ihailenkaan noita sun sandaaleja. Ihanat!

      Täytyypä vinkata pestosta :)

      • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
        14.11.2013 at 15:16

        Kiitos :) sen lisäksi että ne on ihan supernätit niin ne on tosi mukavat jalassa. Mulla ei ole varmaan ikinä ollut niin mukavia sandaaleja. Ja noi kukat on neppareilla eli niitä voi vaihdella. Harmi vaan että popot on Ateenasta asti, ei voi niin vaan kipaista uutta paria kun nuo on läpipuhki.

        • HelloAochi
          14.11.2013 at 21:55

          Heh, mä voin tuoda, sanot vaan mistä pitää hakea.

          • Kristaliina
            14.11.2013 at 22:10

            Mulle kans!!!! :)

  • M-M
    14.11.2013 at 12:46

    Täytyypä vasiten illalla napata kuva ja yrittää joutaa bloggaamaan.

  • Blue Peony (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 12:54

    Minä olen tylsän järjestelmällinen tyyppi. Tykkään laittaa ruokaa, ja suunnittelen menyyt ja leipomiset aina viikoksi eteenpäin. Kauppaan menen listan kanssa ja lista on siinä järjestyksessä, jossa tavarat kaupassa ovat… Meillä tämä toimii, ei ikinä tarvitse miettiä, mitä syödään, eikä ruokaa mene roskikseen käytännössä koskaan.

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:15

      Ihanan järjestelmällistä eikä mun mielestä yhtään tylsää! Etenkin tuo järjestyksessä oleva kauppalista olisi jossain tilanteissa tarpeen :)

      Me ollaan enemmän sellaisia fiilissyöjiä: ”mitä just nyt tänään tekee mieli”. Esimerkiksi eilen Joelin etäpäivällä Joel kyseli puolilta päivin, että mitäs syödään lounaaksi. Mä vastasin, että apua en mä vielä ollenkaan tiedä, kun ei ole nälkä – katsotaan tunnin päästä, että mitä silloin tekee mieli :)

      Mä suren kovasti joka ikistä jugurttia, joka on mennyt vanhaksi… Se on jotenkin ihan kamalaa hukkausta ja kerskakulutusta. Välillä meidän jääkaapin päiväys/vanhenemistilanne onkin ollut tosi surullisessa tilassa, mutta nyt ollaan taas pystytty skarppaamaan. Optimi olisi, jos kaappi olisi niin hyvässä järjestyksessä, että sinne ei pääsisi mitään ”unohtumaan”.

      • ribis (Ei varmistettu)
        15.11.2013 at 12:25

        Hauska postaus! Mekin pyritään käymään isommat ostokset kerran viikossa, mutta täydennystä on usein haettava keskellä viikkoakin, mm. maitoa ja tuoretavaraa (meidän perheen maidonkulutus on n.1 litra/aikuinen/päivä, mulla laktoositonta ja miehellä tavallista. Mitenköhän paljon maitoa kuluu sitten, kun lapsikin alkaa sitä juomaan, apua!)

        Noista parasta ennen päivistä, itse en esim. hapanmaitotuotteissa (jogurtti, viili, rahka) tuijota sitä päivää niin kirjaimellisesti, enkä muutenkaan. Hapanmaitotuotteet säilyy hyvin jopa pari viikkoa parasta ennen päiväyksen jälkeenkin, ainakin avaamattomat paketit. Tavallinenkin maito säilyy hyvin pari kolme päivää parasta ennen päivän jälkeenkin, jos vain kylmäketju on pysynyt katkeamattomana. Lihatuotteiden viimeinen käyttöpäivä on ehdoton, mutta tuo maitotuotteiden parasta ennen on enemmänkin suuntaa antava. Jopa meijerit takaavat, että maitotuotteet kyllä säilyvät muutamia päiviä yli tuon parasta ennen päiväyksen.

  • Elmurt (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 13:03

    Meillä on aina GoGreenin papuja, kikherneitä ja linssejä kuivattuna (niis vähän isommissa lootissa) ja tapaan liotella ja keitellä aina sen koko lootallisen kerralla. Sit pakastan ne valmiiks keitellyt sopivissa satseissa sekä sellain laji yksikseen ja myös kivoissa sekoituksissa.

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:17

      Oi, sä olet paljon järjestelmällisempi papujenkäyttäjä kuin me :) Meillä on aina noita valmiiksi käyttövalmiita papuja, jotka vaan kipataan ruokaan :)

  • LauraEm.
    14.11.2013 at 13:18

    Mä oon täällä silmät ja suu lautasenkokosena, en oo varmaan koskaan nähny noin järjestelmällistä ja siistiä jääkaappia :D lisäks ainakin mun silmään ihailtavan kattava ja monipuolinen, mä aina haaveilen että mulla ois just tollanen perussisältöinen jää- ja kuivakaappi :) tosi asiassa yleensä on joko liikaa kaikkee tai ei oikein mitään…

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:20

      Oi, kiitos! Siisteydestä tosiaan saa kiittää sitä meidän ”huone kerrallaan” -operaatiota, mutta toivon kovasti, että pysyisi tässä kunnossa jatkossakin :)

      Joo, me ollan just otettu optimiksi, että kaapeissa olisi aina ne perustavarat tarjolla. Niin sitten ruokakin on helppo tehdä ”mitä just nyt tekee mieli” -perusteella, kun tietää että aineksia on olemassa… Tietystikään mihinkään erikoisempaan ruokaan tällä tekniikalla ei pysty – jotain sellaista varten pitää käydä erikseen kaupassa. Mutta tyyliin burritolätyt, salsat sun muut löytyy kyllä usein valmiina; just sellaiset pitkään säilyvät ruoat :)

  • jru (Ei varmistettu)
    14.11.2013 at 13:39

    Ihana postaus, mäkin tykkään tämmösistä kurkistus toisen tavalliseen arkeen -kuvista :) Ja onpas ihanan täysi jääkaappi. Tuntuu että oma on aina melkein puoliksi tyhjä vaikka olisi kaupassakin käynyt. Ehkä ihan hyvä vain että ei tule hamstrattua liikaa, niin poiskaan ei tule heitettyä mitään. Kuvakin olisi hyvin köyhä, joten kerroin vain millainen sisältö on: 2 litraa maitoa, maustamatonta jugurttia, soijakastiketta, sinappia, margariinia, juustoa, kinkkua, kurkkua, tomaattia, suolakurkkuja, paprika, salaattikastiketta, kissanruokapurkki…. Siinäpä se.

    • Kristaliina
      14.11.2013 at 15:39

      No hei onhan tuossa jo perussatsi – ja ainakin on paljon muutakin kuin pelkkä valo niin kuin mulla Punavuoresssa joskus meinasi olla :D