Uusi lempparijuhla: loppiainen!

Ai että meidän perheessä meni eilen nukkumaan onnelliseniloiset lapset ja vanhemmat!

Ihan hassua: loppaisesta on tullut selkeästi minulle ihan lempparijuhla. LOPPIAISESTA! Siis mitä ihmettä? Ennen loppiainen on ollut mulle vain sitä, että joulukuusi viedään pihalle – mitään sen kummempia loppiaisperinteitä en ole osannut ennen näitä Espanjan-talvia edes nimetä.

Vai mitä Suomessa tehdään loppiaisena…? Onko kenelläkään teistä mitään omia loppiaisperinteitä?

Meidän loppiaisen vietto aloitettiin siis eilen kuninkaiden pullalla herkuttelulla; siitä eilen blogissa. Sitten lasten päiväunien jälkeen pukeuduttiin lämpimästi ja lähdettiin ulos: ensin leikkipuistoon ja sitten siitä hyvissä ajoin kadun laitaan kulkuetta odottamaan.

Meillä on aika hyvät ”vakkaripaikat” (voiko kahta kertaa kutsua vakkariksi?) sellaisesta kohdasta kulkueen reitin loppupäästä, missä väkijoukko ei vello enää ihan mahdottomana vaan päästään suoraan kadun laitaan kulkueiden eteen, suoralla näkyvyydellä. Keskustaan ei kyllä lähdettäisi, uhhuh. Siellä väkimassa on jotain ihan mahdotonta.

Mutta täällä toisessa päässä on oikein mukavaa.

Odottaminen oli tietysti iso osa tätäkin elämystä; ja kun mentiin hyvissä ajoin parhaita paikkoja etsimään, sitä odottamista sitten lasten kanssa taas oli. Mutta hienosti jaksoivat. Niin lapset kuin aikuisetkin. Pieni klassinen ”pissahätä!”-kriisinpoikanen (”justhan sä kävit veskissä! ei sulla VOI olla pissahätä!”) ehdittiin selvittää ennen kulkueen tuloa.

Ja se itse kulkue. Sitä on jotenkin vaikea edes kuvailla – Insta Storystä löytyy sekavaa kuvavirtaa (tallennan sen myös kohokohtiin), hups kamerakin oli jossain vaiheessa näköjään väärin päin.

Itämaan tietäjät Melchor, Gaspar ja Baltasar tulevat tietysti omilla vaunuillaan. Mutta lisäksi tulevat myös mm. Nemo, Harry Potter, Ryhmä Hau, Liisa Ihmemaassa ja niin edelleen. Musiikkia, tanssia, huutoa – ja huikeaa biletystä. Ja mieletön määrä taivaalta satavaa karkkia, OMG.

Ja mikä mieletön elämys se varmasti on niille lapsille, jotka pääsevät noihin vaunuihin mukaan! Ai että!

Kulkuehuuman jälkeen kello taisi olla jo puoli kymmenen, kun suuntasimme kotiin karkkisaalista ihmettelemään. Tätä syödään kesään asti!

Paitsi hei yksi asia vielä… Ovatkohan ne itämaan tietäjät meille asti lahjoja tuoneet…?

No olivathan ne!

Eli kaiken huuman jälkeen avattiin vielä kotosalla pari pientä pakettia: sukulaisen lähettämät Oppi&Ilo -askartelukirjat ja joululta säästelemäni yksisarvispehmolelut. Jouluna siis lapset saivat kaksi pakettia ja loppiaisena toiset kaksi – juuri sopivasti!

Omalta osaltani kyse on aivan varmasti uutuudenviehätyksestä – mutta ai että loppiainen on kyllä mulle kiilannut oikeastaan ihan vuotuisten juhlien kärkeen. Ihana ihana juhla!

Mutta sitä kyllä jo mietittiin, että miten tätä voisi viettää Suomessa sitten, kun siellä joulunaikaa vietämme. Pullan voi toki leipoa itse (tai saako sitä Suomessa jossain?) ja lahjatkin voi toki antaa. Mutta tuollainen hervoton kulkue ehkä vähän hankalampi itse järjestää :)

25

You Might Also Like

 • HannaSilinda
  6.1.2019 at 13:14

  Mekin oltiin lomalaisina eilen katsomassa, tosin ihan alkupäässä keskustassa. En tiedä sattuiko vaan hyvät paikat mutta ei ollut lainkaan tungosta eikä jouduttu kauaa odottamaankaan. Paikallisten auttavaisuus oli liikuttavaa, meillä on nyt n. 3 kiloa karkkia (kyllä, punnittiin!), koska vaikka lapsikin oli jo alkuvaiheessa sitä mieltä että nyt riittää, vierustoverit kauhoivat vaan lisää meidänkin säkkiin. Onneksi niissä sentään hienot Fuge-testit, viedään tuliaisiksi osa! :D
  Oli kyllä hienoa, kiitos että joskus ekalla kerralla kirjoitit tästä, olisi muuten saattanut mennä ohi!

  • krista
   7.1.2019 at 11:30

   Hei mahtavaa, kiva kun menitte katsomaan! Meillä kans viime vuonna kävi niin, että me otetttiin vain taskuun, mutta viereiset espanjalaiset tulivat kauhomaan meille lisää vaan :D Nyt oli ihan iso kassikin sitten mukana :D

   Ootte ehkä osuneet hyvään paikkaan TAI sitten ruuhkakaaostungoksen ahdistavuus voi olla myös osittain katsojan silmässä/kokemuksessa. Joitain kertomuksia kuulin, että itkien oli jouduttu lähtemään ruuhkasta pois – voi toki olla, että ovat olleet jossain tosi pahassa sumpussa tai sitten voi olla vaan ”ruuhkansieto” alhaisempana tietysti joillain ihmisillä, jotka ei välttämättä osanneet asennoitua espanjalaiseen tapaan loppiaisbilettää :) Mutta pääasia tietysti, että hienot kokemukset tuli!!!

   Nuohan onkin muuten hyviä Fuge-tuliaisia, kun niissä on ne tekstit :)

 • mari
  7.1.2019 at 10:40

  loppainen, loppiainen, loppainen :D <3

  • krista
   7.1.2019 at 11:24

   Muutaman jo korjasin vauhdissa, mutta vielä taisi jäädä :D Aika suloinen sana sinänsä – ja seuraavaksi juhlitaankin sitten laskaista ja pääsäistä :D