Täällä edelleen

Mä oon tavallaan vältellyt tällaisen postauksen tekemistä, mutta hehe tässä sitä ollaan, teksti lähtee virtaamaan näppikseltä näköjään. Aiheen välttely johtuu kai siitä, että joskus vuonna 2012 linjasin, että ”mä muuten en sitten aio alkaa blogata siitä, miten bloggaan”. Eli että pyrin välttämään sitä, että tavallisen perhe-elämän kuvaaminen muuttuisikin bloggaajan bloggauselämän kuvaamiseksi. (nykyään toki puhuttaisiin vaikuttajasta)

…ja jonka vuonna 2012 päätän, sen pidän? Hah oikea jääräpää.

Mutta nyt tosiaan sitten kirjoitan bloggaamisesta kuitenkin – jos nyt sit tän kerran, oon mä poikkeuksia tehnyt ennenkin. Vähän kaikkeen. Ja hei mulla on siihen syy.

Otin tämän kuvan just äsken: vauva ensimmäisillä päiväunilla, minä meikittä ja tukka äitinutturalla kahvikupin ja näppäimistön äärellä. Just tämä on ollut tätä blogia jo vuonna 2012 ja nyt.

Jopa minulta jämähtäneeltä ei ole jäänyt huomaamatta, että suuri osa vanhanajan bloggaajasamiksistani on siirtynyt viime vuosien aikana oikeastaan kokonaan Instaan. Meitä säännöllistä blogia pitäviä on enää tosi vähän.

Mutta täällä mä olen edelleen blogissa! Toki Instassakin, mutta edelleen pidän ihan ehdottomasti tätä blogia mun pääkanavana.

Miksi näin? (paitsi että olen se jääräpää)

No. Mä oon ollut aina ennen kaikkea kirjoittaja. Insta on ihan kiva, ja siellä mullakin päivittäisestä somestani suurin osa ajasta kuluu. Mutta mä tykkään kirjoittaa, eikä Instan muoto anna siihen samanlaisia mahdollisuuksia kuin tällainen suht perinteinen tekstikenttä. Ja vastaavasti oon ymmmärtänyt, että moni teistä tykkää lukea.

Joten täällä sitä ollaan, mä ja sä. Me muinaisjäänteet.

Mutta ei me muuten olla ainoita, mä ja sä. On ollut nimittäin jännä huomata, että vaikka blogit ovat hiipuneet, mun kävijämäärä täällä blogissa ei ole tipahtanut yhtään. Oikeastaan päinvastoin. Okei okei päivittäisiä jokapäivälukijoita on selvästi vähemmän (koska juttujakaan ei tule kuin pari kertaa viikossa), mutta kuukausittain täällä käy ihan saman verran porukkaa kuin ns. blogien kulta-aikoina. Kerron tämän – en kehuakseni – siksi, että mun mielestä se on jotenkin ihan älyttömän mieltälämmittävää.

Meitä muitakin samiksia siis on! Meitä edelleen blogiajalla eläviä!

Postauksia tänne tulee toki harvemmin kuin muutamia vuosia sitten. Ja siihen on ehkä vähän jännä syy. Tai no ehkä ihan yleinenkin syy. Ennen Puutalobabyssä oli ennen kaikkea sellaisia pikkunaurunhörähdysjuttuja, esimerkiksi tällaisia tai vaikka tällaisia. Nykyään nämä tällaiset jotenkin väkisinkin lipuvat Insta Storyyn – ja tämä toisaalta harmittaa mua ihan älytömästi. Ne on tavallaan aika kertakäyttöisiä siellä! Ja tavoittavat vähemmän porukkaakin; haha mun laatuhuumori! Mutta niin se vaan jotenkin menee, vaikka yritän pyristellä joskus vastaan.

”Älä nyt laita sitä Storyyn, tee postaus!”, Joelkin joskus muistuttelee jonkun meidän naurunhepulin lomassa:
”Äh, se meni jo.”

Niin, se Story on toki nopea.

Ja ei sitä samaa läppää sitten oikein viitsi täällä blogissa toistaa; se väljähtyi jo.

Niinpä täällä blogissa on enimmäkseen tällaisia pitkiä juttuja. Ja koska ne ovat pitkiä, niiden kirjoittamiseen menee enemmän aikaa. Ja koska niiden kirjoittamiseen menee enemmän aikaa, niitä ilmestyy väkisinkin vähän harvemmin kuin ennen.

Plus että osa ajasta menee siihen, että käytän sitä hitsin Instaa.

Mutta sellaista bloggaajakollegoiltani tunnistamaani eksistentiaalista kriisiä ”to blog or not to blog” -henkeen mä en ole koskaan kokenut. Mä oon täällä blogissa ja pysyn! Tämä on se mun kanava. Sitä paitsi en halua antaa kaikkea laatuläppääni (ahhaha) jollekin ulkopuoliselle INSTAN alustalle, vaan haluan olla täällä omalla tontillani. Ikiomalla!

Alkuun väitin, että tälle postaukselle on syy. Ja on sille!

Olen nimittäin ajatellut teidän näkökulmaa – teidän, jotka täällä mun kanssa vielä blogijääräilette. Ja haluaisin kuulla! Esimerkiksi tällaisia:

Miltä tälllainen teidän mielestä tuntuu, että blogipostauksia tulee nykyisin pari viikossa? Mun rytmi – paljastettakoon – on nykyisin sellainen, että maanantaina tai tiistaina, ja sitten toisen kerran torstaina aamupäivällä varaan vauvan päiväuniajan blogipostauksen kirjoittamiselle. Onko tää ihan säälittävän hidasta vai ilahdutteko vaan, kun uusi juttu ilmestyy? Mistä hei muuten tiedätte, että uusi juttu on ilmestynyt: tuutteko vaan toiveikkaina katselemaan vai seuraatteko mun ilmoituksia esimerkiksi Instassa tai Facebookissa?

Entä tämä, kun jutut ovat nykyään tällaisia pidempiä eikä niitä nopeita puutalobabymaisia puujalkavitsejä? Kaipaatteko enemmän niitä lyhyitä läppiä? (mä itse kaipaan) Toivoisitteko, että mä pihtailen niitä Instasta ja laitan tänne blogin puolelle? Toisaalta tiedän, että pelkästään Instaa käyttäviä ärsyttää, jos siellä vihjataan läpästä eikä kerrotta sitä vaan pitää klikata jonnekin hiton blogiin nyt mä kyllä lopetan seuraamisen. On paljon sellaisia, jotka ei halua ”antaa klikkauksia”, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. (mun näkökulmasta ei yhtään mitään, koska kukaan ei maksa mulle klikkausten määrästä – voi kun maksaisikin)

Ja ehkä vielä tällaista: kertokaa ihmeessä, mikä saa teidät olemaan edelleen mun kanssa vielä täällä blogin puolella(kin)? Tykkättekö teksteistä niin kuin minä, vai ootteko vaan tällaisia jääriä heh niin kuin minä?

Vaikka mä en ole siis täältä blogista mihinkään häviämässä, tuollaisia teidän ajatuksia olisi vaan niiii-iiiin ihana kuulla. Ikään kuin sellaista sisäistä varmuutta siitä, miksi sä ja mä täällä oikein ollaan. Ja joskus sitä ehkä kaipaa sellaisen pienen henkisen vilkutuksenkin: että ”hei hei, täällä mä olen”.

Mä olen siis täällä! Säkin selvästi olet, kun tätä luet! Joten *vilkutus*, täällä ollaan!

 

118

You Might Also Like

 • Jp
  11.5.2023 at 11:48

  Moi! Mä en oo ikinä kommentoinut mihinkään blogiin (vaikka luen niitä aktiivisesti), mutta nyt haluan jättää sulle kommentin :) Mä luen sun blogia pitkien postausten takia, tykkään niistä. En käytä itse enää ollenkaan instaa, koska se vie niin paljon aikaa ja aiheuttaa ahdistustakin, joten ilahdun aina suunnattomasti, kun näen että sulta on tullut uusi postaus. Seuraan muitakin blogeja, mutta valitettavasti niitä on enää vähän seurattavaksi. Minusta sun postaustahti on nykyajan bloggaamiseksi ilahduttavan tiheä! Moni päivittää blogia nykyään harvemmin.

  Olen ollut lukijasi alusta lähtien ja aion lukea blogiasi jatkossakin, millä tahdilla se sitten päivittyykään :)

  • krista
   11.5.2023 at 16:37

   No hei ihanaa, kun nyt laitoit kommentin – kiitos <3 Tosi ihana kuulla! Ja joo siis tuo Insta tosiaan on aikasyöppö ja sitli jotenkin helposti jättää tyhjän olon. Blogit ehkä on jotenkin enemmän "omassa hallinnassa" se tunne, ei ikään kuin ole algoritmikuvavirran päässä vaan itse aktiivinen. Jotekin silleen :D
   -
   Kiva kuulla, että oot mukana ja oot jatkossakin, kiitos kommentista! <3

 • Terr
  11.5.2023 at 11:50

  Rytmi on kiva, henkilökohtaisesti tykkään näistä pidemmistä postauksista vaikka sit oliskin harvemmin. Aiemmin seurailin bloglovinin kautta, mutta koska tää on enää yksi harvoja päivittyviä blogeja, tsekkaan storyista tai fb-päivitykses kun uusi postaus on tullut :)

  • krista
   11.5.2023 at 16:40

   Jesh kiva kuulla, että rytmi tuntuu hyvältä! Itseä joskus kuumottelee, kun esimerkiksi katsoo postauksia per kuukausi, että tuleeko niitä nykyään NOIN vähän :D Vaikka tuntuu, että aikaa silti menee blogisomen parissa :D Mutta kiva, että se seuraajan mielestä tuntuu silti silleen ehkä… elävältä? Silleen, että ei tule fiilistä, että tämäkin blogi on täällä kuihtumassa pois :D Koska ei ole! :D

 • Stea
  11.5.2023 at 12:06

  Minä tykkään lukea ja ihana, että vielä jaksat kirjoittaa pitkiä tekstejä. En jaksa kuunnella Instan puhuvia päitä. Sielläkin tykkään kuvista ja kuvateksteistä. Jatka siis samaan malliin.

  • krista
   11.5.2023 at 16:41

   Jee kiva kuulla! Mulle itsellenikin tosiaan tää tekstimuoto on kaikkein mieleisin – oon muutenkin vitsaillut, että mä oon parhaimmillani kirjallisena :D (kun en jaksa lähteä live-tapahtumiin jne) Ja kiitos, kun oot vielä mukana <3

 • Oliver
  11.5.2023 at 12:08

  Blogia luen pitkien juttujen takia. Instassa mulla on tili, että pääsen katselemaan sinun ja parin muun kuvia, mutta en siellä virallisesti seuraa ketään, vaan menen selaimen muistista suoraan sinun (ja niiden parin muun) instasivulle ja katson onko tullut jotain uutta. Varmaan aika vanhanaikaista tehdä niin? :) Uudet blogijutut huomaan yleensä facebook-päivityksen kautta. Insta storeja en ole koskaan katsonut, enkä tiedä (enkä kai edes halua tietää) miten se tapahtuisi :)

  • krista
   11.5.2023 at 16:45

   Ai että näitä on kiva lukea – ja hei kiitos sinullekin, että oot näin pitkään ollut täällä mukana! Mutta siis selvästi ainakin tän otannan perusteella se mun näppituntuma on ollut oikea – eli että meitä ”ei niin Insta-hurahtaneita mutta mieluummin blogi-ihmisiä” edelleen ON. Jee!

   • Oliver
    11.5.2023 at 17:00

    Jo vuodesta 2013 :D Kiitos itsellesi!

    • krista
     11.5.2023 at 17:03

     Meidän sometuntemisella on siis kymmenvuotisjulhavuosi! :D

 • A
  11.5.2023 at 12:26

  Blogeista luen pitkät ja lyhyet jutut, ihan sama. Tykkään lukea, lukisin kiinnostavia tekstejä ilman kuvia, kuvat on mulle vaan lisuke, ei pääasia. Aina parempi kuin Insta, jonne rekisteröidyin erittäin vastentahtoisesti kun ei muuten pääse näkeen mitään. Oikeasti ihmettelen miksi vaikuttajat laittavat elantonsa Metan (jne) kaltaisen yrityksen alustalle, missä kaikki oma työ voi kadota milloin vaan. Tuli eilenkin tämä mieleen, kun yritin laittaa Facebookissa myyntiin lapsen reppua (merkkituote, Disney-kuosi) myyntiin ja se hylättiin sopimattomana (oletin että failasin kun sanoin kuvauksessa _rinta_remmi, mutta sanojen muokkaaminen ei auttanut ja ”appeal” tuli hylsynä takaisin, joten jääpähän sitten myymättä, joka tapauksessa mun elanto ei oo tällaisestä mielivallasta kiinni, mutta monen vaikuttajan on ja siksi ihmettelen).

  Niin ja oikeasti oon jäärä ja tykkään pitää omasta anonymiteetista kiinni (vs. data jota Meta ja vastaavat keräävät — ei siksi että tykkäisin trollailla ikävästi). En seuraa ketään (ts. olen vaikuttajalle huono, niitä pahamaineisia tyyppejä jotka seuraa storeja vaikkeivat tilaa), tykkäilen hyvin harvoin ja kommentoin vain jos on pakottava tarve osallistua keskusteluun :D (tosin, tiettyjen blogien kanssa saatan tehdä niin, että kirjoitan pitkän kommentin mutta en lähetä (saanpahan sanomisen pois omasta ”systeemistä”; nämä on sellaisia blogeja joissa kommenttien jättäminen tuntuu turhalta koska blogin pitäjä ei koskaan osallistu keskusteluun).

  • krista
   11.5.2023 at 16:52

   No siis just tuo! Kaikkeen oikeastaan, mutta ennen kaikkea tuohon, että ihmiset VAPAAEHTOISESTI menee ja tuottaa kaiken sisältönsä jonkun toisen alustaan! Mä (jääränä) oon murissut koko ajatukselle, mähän lähdin aikoinaan portaalistakin, koska halusin OMALLE tontille, niin miksi nyt sijoittaisin kaiken sisältöni ilmaiseksi toisen alustalle! Okei okei okei siellä on paljon porukkaa, mutta… silti. Ja vielä suht kömpelöön alustaan, jossa on valmis fiksattu muoto vs. oma sivusto, jossa saa joka palkin pitää siellä, missä haluaa.

   Ja SITTEN vielä – heh kun tässä avautumaan aalan, niin just se algoritmi. Mulla on ollut ihan sellainen pitäkäätunkkinne-anarkia sitä vastaan, että mun pitäisi alkaa jotain alogritmia kumarrella ja opetella ja noudattaa jotain mystisiä kaikille hyhmäisiä sääntöjä, että miten siellä saa näkyvyyttä ja miten ei. EN ALA. Mä ajattelen, että ne, joita kiinnostaa, seuraa mua ns. ihan itse. Ihan niin kuin blogiinkin naputtelee osoitteen ja tulee lukemaan. Eli mä ajattelen sitä ihan kivana ajatuksena, että ihmiset tulee mua seuraamaan ITSE eikä jonkun algoritmin (jolle oon tehnyt jotain temppuja) tuputtamana, vaikka oikeasti ei edes kiinnosta. Jotain sellaista. Haha siksi mulla ei varmaan Instassa olekaan paljon seuraajia (no okei on varmaan muutkin syyt), kun mä en lähde algoritmikumarteluun yhtään vaan teen sisällöt just sillä tavalla kuin teen :D Joo. Jäärä.

   Hihi jotenkin tuli hymy huulille tuosta, että kirjoitat joillekin pitkän kommentin, mutta et lähetä. Jotenkin… symppis! Mutta siis ymmärrän täysin, ulos systeemistä! :D

 • Maija
  11.5.2023 at 12:40

  Luen jokaisen sun blogikirjoituksen ja olen lukenut alusta saakka. <3 Nykyään päädyn lukemaan postaukset aina instastoorien kautta eli on superkiva, kun kerrot siellä aina uudesta postauksesta.

  Sun blogitekstit on tosi hyviä ja näkee, että oot lahjakas kirjoittaja. <3

  Myös sun insta on musta toimiva ja kiinnostava ja musta tää kombo blogin ja instan suhteen miten nyt oot toiminu on tosi hyvä!

  • krista
   11.5.2023 at 17:05

   Ai hitsi miten ihania viestejä, KIITOS! <3 Tosi kiva, jos tuo Storyn vinkkaus toimii! Mulla on tavallisesti tapana sinne aina laittaa, mutta Instan kuvapuolelle ei ihan joka kerta, vähän fiilispohjalta (esimerkiksi tätä en nyt laittanut sinne, mutta Storyyn laitoin).
   -
   Ihan superhyvä kuulla, että vaikuttaisi toimivan! Tää on muotoutunut vähän luonnostaan näin, joten kiva, että on luontevan ja toimivan kuulosta myös sieltä näkökulmasta. Ja KIITOS kun oot niin pitkään ollut täällä mukana <3

 • Sari
  11.5.2023 at 12:46

  Itse luen sun blogia vaikka olen kaukana perheblogien kohderyhmästä. Musta tää on jotenkin niin sellainen pirteä hyvämielen blogi että siksi tulee luettua :) Ja teidän viimeisin tulokas on niin aurinkoinen (kuvissa siis ainakin, toim.huom ;D) että väkisinkin nousee hymy suupieliin :) Instassa en ole enkä mene. Haluan lukea postauksia, omassa tahdissa. Samasta syystä en myöskään kuuntele kirjoja, oikein kunnon dinosaurus siis. Postaukset bongaan ja luen blogit.fi:n kautta. Tahdilla ei väliä, siten miten kirjoittaja vaan itse jaksaa/ehtii on hyvä.

  • krista
   11.5.2023 at 17:08

   Hihi no siis hänhän ON aurinkoinen, myös livenä <3
   -
   Kiva tosiaan kuulla, että mun näppituntuma ei ollut ihan väärä. Mä tosiaan ajattelin, että on myös sellaisia, joita Insta ei nappaa. Just tuo oma tahti on muuten myös Instan ja blogin ero - ja haa mäkin luen kirjani mieluiten paperikirjana. "Hätätapauksessa" kuuntelen, mutta kyllä se paperikirja on vaan eri juttu. Niin kuin blogi on eri juttu kuin Insta. Että joo mitä me dinosaurukset! :) Mutta joo ihan hyviä dinosauruksia ollaan, ei kuolla sukupuuttoon <3

 • Iina / MouMou
  11.5.2023 at 12:47

  Facebookissa tai Instassa tulee yleensä vastaan tieto uudesta blogipostauksesta (ikävä vanhaa kunnon Blogilistaa). Tykkään lukea näitä pidempiä juttuja, yleensä keittelen kahvikupillisen seuraksi. Joten KIITOS, ja ihanaa, että säkin vielä bloggaat. <3

  t. toinen muinaisjäänne :D

  • krista
   11.5.2023 at 17:13

   Joo siis Blogilistasta tuli mieleen, että hitsi kun ei ole enää sellaista kunnon ”seuraamisportaalia”, josta tulisi klikkailtua useampiin blogiin – eri tonteille pitää silleen menemällä mennä. Toisaalta se, että joku tulee sitten ”ihan menemällä” tänne mun tai sun tontille, niin sehän on myös tosi hyvä viesti <3 Että tosiaan kiinnostaa niin paljon, että itsenäisesti menee eikä vaan tosiaan ajaudu jonkun algoritmin ohjaamana.
   -
   Sä oot tosiaan yksi meitä harvoja, hyvä me! <3

 • petra
  11.5.2023 at 13:05

  Todellakin täällä ollaan! Blogit.fi on helppo paikka huomata aina sun uudet postaukset 😊 IG on toki toinen, mutta mä en oikein jaksa sitä. Joskus on sellaisia ”mä en jaksa enkä halua tehdä mitään” hetkiä ja sitten tuhlaan aikani selaamalla instaa, enkä edes niitä joita siellä seuraan ja sit ihmettelen ku on niin vetämätön ja aikaansaamaton olo. Instassa en jaksa edes lukea pitkiä tekstejä kuvasta, kun taas pidemmät blogipostaukset on ihania! Haluan tehdä myös omaan blogiin enemmän lyhyttä ja hetkessä syntyvää sisältöä, vastapainona niille postauksia joita saatan värkätä kuukausia 🙈

  http://www sangynalla.fi

  • krista
   11.5.2023 at 19:11

   Ai niin tällainenkin sivusto on! Mä kävin kurkkaamassa, ja tutulta näytti, olin tuon vaan kokonaan unohtanut!

   Haha itse asiassa aika hyvä kuvaus, Insta on mullekin vähän sellainen ”en jaksa enkä halua tehdä mitään” -media, vähän sellainen tyhjä selailu. Turruttava efekti. Toisaalta sellaisellekin on tilausta; ja toisaalta jotkut muut varmaan Instaa käyttää aktiivisemminkin.

   Ja jee, kiva että oot vielä täällä ja kiva, että säkin pidät blogia vielä!

   • petra
    11.5.2023 at 22:40

    joo just tuo turruttava! Blogit.fi löytyy yllättävän monta aktiivista blogia :D Mutta blogjungle on näköjään kuopattu, pitää poistaa omasta blogista se banneri ’:D

 • Noora
  11.5.2023 at 13:05

  *Vilkutus* Täällä ollaan vaikka en jostain syystä koskaan saakaan kommentoitua. Luen mielelläni mitä ikinä postaatkaan, koska sun kirjoitustyyli on niin mukava. Kiva seurailla teidän elämää ja sun oivalluksia tekstin (ja kuvien) muodossa, vaikka itse elänkin hyvin toisenlaisessa elämäntilanteessa, joten jatka vaan samaan malliin. Blogissa asiat on hyvällä tavalla pysähtyneempää, joten toiveekkasti aina kurkin tänne. Välillä instagramin kautta sitten ohjaannun lukemaan. Kiitos, kun jaksat vielä kirjoittaa! Muut vakkariblogini ovat jo lopettaneet aikoja sitten.

  • krista
   11.5.2023 at 20:19

   *vilkutus vilkutus vilkutus” Ihanaa, näitä on niiii-iiiin ihana lukea! Ja tää on jotenkin tosi palkitsevaa, että joku lukee, vaikka on eri elämäntilanteessa. Että silti jokin saa lukemaan, vau!

   Toi on muuten totta, että blogi on jotenkin ”pysähtyneempi”, en tiedä, mistä se fiilis johtuu… Mutta kyllähän blogipostaukseen tosiaan itsekin pysähtyy pidemmäksi aikaa etenkin, jos siinä on pidemmälti tekstiä. Ei koko ajan vaihdu kuvat eteenpäin.

   Kiitos itsellesi, että laitoit kommentin ja oot lukemassa!

 • P
  11.5.2023 at 13:09

  Ihanaa kun olet täällä vielä 😍

  • krista
   12.5.2023 at 08:53

   Kiitos, kun sinäkin olet! <3

 • Tiina
  11.5.2023 at 14:04

  Moikka, seuraan sun blogia ja oon seurannut pitkään vaikka oma lapsi on jo nuori aikuinen. Seuraan muutamaa blogia, joista juuri kahdessa, sun ja sen toisen, tekstit ilmestyy noin kaksi kertaa viikossa. Se on musta kiva. Miksi seuraan, koska pidän elämänmakuisesta, aidosta, konstailemattomasta elämänmenon kuvauksesta tilkallisella pohdintaa, hämmastelyä ja oivalluksia.

  • krista
   12.5.2023 at 09:01

   Ihana kuulla, kiitos! Ja kiva, että tää pari kertaa viikossa on kuitenkin sopiva tahti. Itsestä on tosiaan tuntunut, että kääk onko tää ihan säälittävän harvoin :D

   • Tiina
    12.5.2023 at 13:46

    Piti vielä kysyä Krista, mitä sä tekisit jos et bloggais? Minne sä sitten kirjoittaisit, kun on niin paljon lukijoitakin?

    • krista
     12.5.2023 at 14:08

     Hyvä kysymys! Mä aloitin aikoinaan blogin, kun jäin töistä (joka oli kirjoittamista) sairaus-äitiyslomalle – ja just siksi, että en osannut olla kirjoittamatta! Ehkä viikon kestin ilman :D Että varmaan mä kirjoittaisin sitten jonnekin ulkopuoliselle työnantajalle jotain, ja seuraajat vaan häviäisivät jonnekin. Niisk :)

 • Leena
  11.5.2023 at 14:05

  On eri-ihanaa, että edelleen bloggaat!!

  • krista
   12.5.2023 at 09:04

   Kiitos, ja eri-ihanaa myös, että olet mukana! <3

 • Jp ja Kirppu
  11.5.2023 at 14:53

  Blogien lukeminen kuului itsellä siihen ihan pikkulapsiaikaan, imetysaikoihin, lapset päiväunilla, vertaistukea jne.

  Samalla kun palasin töihin, tuli insta ja kaikki se plörö. Hiljalleen ne blogit, joita seurasi aktiivisesti, muuttuivat instaan ja lopulta tipahti seurattavista.

  Siuta olen seurannut alusta asti. Syyt:Kirppu ja Silva on alle 8 vkoa ikäero, ja hauska seurata miten muualla menee. Elätte eri tavalla ja eri ideologialla elämää kuin itse tällä hetkellä, ja se on ihanaa kun on erilaista❤️ Teidän parisuhde (miltä se vaikuttaa) auttaa uskomaan rakkauteen/yhtäköyttävetämiseen, kun itse koki erilaista arkea. Kaikkinensa niin salliva fiilis täällä, ja teidän ”me tehdään asiat näin, mites te teette” tyyli. Sitä on vaan kiva seurata

  • krista
   12.5.2023 at 09:15

   Mä oon tän tainnut sanoa ennenkin, mutta mäkin tosiaan muistan sut ihan sieltä alkuajoilta asti – ja on ihan huikeaa, että tosiaan monen kanssa ollaan kuljettu virtuaalisesti yhtä matkaa (vaikka eri teitä ja erilaisia) jo tän… öööh niin siis yli 11 vuotta, sen voi tosiaan laskea esikoisen iästä :D

   Joo mulla kans blogien alkuaika oli just sitä ensimmäisen äitiysloman ydinsisältöä – hih sen vauvan kanssa hengailun lisäksi. Päiväuniaikojen tekeminen jne. Alkuun siihen Insta tuli rinnalle silleen hiljakseen, ja jotenkin yllättikin ehkä, miten Insta oli monta vuotta sellainen ”hiljainen sivusome”, ja vasta sitten yhtäkkiä räjähti sellaisena ”vaikuttajaympäristönä”.

   Ihana kuulla perusteluita, miksi oot pysynyt täällä, kiitos <3 Ja kiitos, että oot! <3

 • Henna-Riikka
  11.5.2023 at 15:20

  Aight, täältä pesee vastausta!

  Mielestäni on kiva, että postauksia tulee pari kertaa viikossa. Ei haittaisi lainkaan vaikka näitä tulisi jatkuvalla syötöllä, nykyään tosiaan on niin vähän luettavaa, että joskus koneen avattuani huomaan ettei tässä olekaan mitään selattavaa :D Mutta siis ilahdun aina, kun juttu ilmestyy!

  Minulle koneen ääreen istuminen on sellaista omaa laatuaikaa kahvikuppi kourassa. Joten mieluummin luen blogia koneella kuin Instaa puhelimella. Instagram on sellainen, mitä tulee lähinnä selattua vauvaa nukuttaessa :D Ja voin lukea kyllä samat läpät ensin sieltä ja myöhemmin blogista! :D Storyt kuitenkin voi missata, mutta blogissa postaus odottaa lukijaansa aikataulutta. Joskus bongaan Instasta, että uusi postaus on tullut, mutta yleensä tulee tarkistettua vasta koneelle tullessa.

  Ehkä myös olen jäärä, mutta kun on tottunut blogeja seuraamaan, niin on välillä orpo olo, kun joskus selattavana onkin vain uutisia, tori ja Feissarimokat :D On hurjaa ajatella, että olen alkanut lukemaan tätä blogia 19-vuotiaana (!?!). Silloin tykästyin tapaasi kirjoittaa, hölmöihin vitseihin ja lapsiperhehavaintoihin. Jokin vain hurmasi. Nyt olen kolmekymppinen syyskuisen äiti ja kaiken ihastumisen päälle nyt voin jo samaistuakin kirjoittamiisi juttuihin :D Joten IHANA, että olet vielä täällä! Kolmanneksen elämästäni olen täällä mukana pyörinyt, vaikkakin ennen en juuri ole ollut rohkea kommentoija. Ehkä parannan tapani ja pyrin rustailemaan useamminkin kommentteja! :)

  • krista
   12.5.2023 at 09:24

   Ooo, mahtavaa! Ihana kuulla tällaisia, ai että näitä kommentteja lukemalla saa itselleen hyvän mielen, kiitos <3 Ja hitsi tuollaisista ikäasioista taas tajuaa sen ajan kulumisen (siis KOLMANNES elämästä, vou!) - ja ihan huikeaa, että olit jo silloin mukana, vaikka et ollut vielä pitkään aikaan lapsiperheellinen <3
   -
   Tätä on muuten tosi kiva ajatella: että tää blogi on ehkä sellainen, jonka äärelle istahdetaan kahvikupin kanssa. Useampi on näin sanonut - vaikka nämä on yksittäisiä juttuja, niin mulle se on jotenkin mielikuvatasolla jotenkin tosi kivaa: että voi kuvitella lukijan ikään kuin siellä toisessa päässä <3
   -
   Kiva, kun laitoit kommentin! Laita ihmeessä jatkossakin; sekin on tän ihanuus, että tää kommenttikenttä on edelleen aktiivinen ja täällä on mun mielestä kiva yleisfiilis! Joten kirjoita vaan useamminkin, kommentit aina ilahduttaa ja niitä lukee muutkin kuin minä, eli tosi moni lukee myös kaikki kommentit :) (näin oon kans kuullut :) )

 • Henna-Riikka
  11.5.2023 at 15:22

  Sen vielä voisin lisätä, että Instassa muistan katsoneeni storyjä ylipäätään ensimmäistä kertaa silloin, kun olitte koronan iskiessa Espanjassa. Sitä ennen ei tullut avattua kenenkään storyjä. Nykyään naputtelen niitä läpi, mutta tosiaan useimmiten ilman ääniä vauvan nukkuessa kainalossa :D

  • krista
   12.5.2023 at 09:29

   Haa mahtavaa! Ne olikin kyllä jänniä aikoja :D

   Mä kans käytän Storyja ilman ääniä, siksi nykyään oon alkanut tekstittää ne (vaikka se hidasta onkin), kun itsekin kuuntelen ilman ääniä :)

 • Ellliiisa
  11.5.2023 at 15:25

  Täällä ollaan edelleen! Tykkään lukea tekstejä, instastooritki ihan kivoja, mut kuten sanoitkin, niin ei insta toimi minkään pitemmän asian sanomiseen. Blogien ääreen on mukava istahtaa rauhassa, lukea kuulumisia kunnolla. Mutta myös lyhyemmät tekstit kelpaa tänne blogiin!
  Tuun tänne yleensä instan kautta, tai jos on erityisen hektistä, niin ohitan stoorit ja hakeudun paremmalla ajalla selaimen kautta suoraan tänne blogiin ja lueskelen useamman postauksen samalla kertaa.

  Kiitos kun edelleen jaksat kirjoittaa blogia!

  • krista
   15.5.2023 at 17:54

   Joo toi on niin totta! Storyn pitkät puhumispätkät on tylsiä ja porukka joka tapauksessa klikkaa ne eteenpäin eikä kuuntele (heh itsekin teen niin), ja kuvan teksti puolestaan on kans sellainen, että… no, siinä teoriassa voi kirjoittaa pidempään, mutta silti se itselleni tuntuu henkisesti jotenkin enemmän kuvatekstiltä kuin itsenäiseltä tekstijutulta. Kun taas tosiaan blogissa ollaan enemmän ajan kanssa! Mutta kiva kuulla, että se Instan blogiin ohjaus kans toimii, sitä mä oon toivonutkin, että sieltä pääsee sitten blogiin ajan kanssa sellaiset, joilla kiinnostaa <3
   -
   Kiitos myös itsellesi! <3

 • Lilliina
  11.5.2023 at 16:42

  Ihan alusta asti blogia seurannut lukija täälläkin! *vilkutus* Jokapäivä käyn kurkkamassa onko tänne tullut uusi teksti. Mulle insta on lähinnä kissavideoita ja sisustuskuvia. Videoita en jaksa juuri koskaan katsoa tai ainakaan niiden pituus ei saa ylittää 30 sekuntia 😄 Kuvia ja videoita paremmin mulle sopiikin erilaiset tekstit, olipa ne lyhyitä tai pitkiä. Ihanaa että olet vielä bloggaaja!

  • krista
   15.5.2023 at 17:56

   Ai, miten ihana kuulla! <3
   -
   Hih kissavideot ja sisustuskuvat - toisaalta kuulostaa ihan kivalta sen algoritmin antama sisältö! Mulla oli yhteen aikaan vauvoja ja villapaitoja :D Mutta joo, teksti-ihminen oon minäkin :)
   -
   Kiitos kivasta kommentista ja ANTEEKSI, että vastaaminen on kestänyt näin pitkään! Tuli viikonloppu väliin :)

 • Sumonen
  11.5.2023 at 16:50

  Ihana, kun vielä ja aina vaan blogitat 😊. Tykkään sinusta ja sinun jutuista. Käyn kurkkimassa säännöllisesti onko tullut uusia juttuja. Kaikki jutut, pitkät ja lyhyet, toimii. Miun lemppariblogi jo vuodesta…(????), en etes muista (vauvallani on kakkaa silmässä postauksesta lähtien).
  Kaikkeen ”uuteen” suhtaudun jääräpäisesti vastustaen ja kuulun monella tapaa muinaisjäännekategoriaan. Instaakin pitkään vastustin, koska hirveä aikasyöppö, joten siis aivan turha. Nyt jo (hahhah) sentään olen instassa, mut en suinkaan postaa sinne ite yhtään mitään ja olisin onnellinen jos voisin vain seurata niitä keitä haluan, eikä siellä näkyis ikinä mitään muuta. Instassa siis saattaa mennä moni juttu ohi, mut täällä ei mikään.

  • krista
   15.5.2023 at 17:58

   Kiitos itsellesi, mä kans muistan sut sieltä toooooosi-tosi kaukaa <3 Niin kuin oon varmasti ennenkin sanonut :) Mutta ihanaa, että oot ollut mukana sieltä vauvallaonkakkaasilmässä-hetkistä asti! <3
   -
   Haha joo samisjäärä. Mullahan kesti ihan älyttömän pitkään ennen kuin suostuin ottamaan Whatsappin edes käyttöön. Mä olin sitä mieltä, että jos ei tekstari, soitto, messenger ja sähköposti (ja kirje) riitä vaan pitää VAIN Whatsappissa sanoa, niin sit ei voi olla niin tärkeä asia :D Mutta joo, nyt käytän sitäkin :D

 • Taija
  11.5.2023 at 17:14

  Moi, mä luen sun blogia, koska sä kirjoitat niin älyttömän hyvin ja sun jutut on mielenkiintoisia. Rauhallisempi postaustahti ei haittaa, se on ymmärrettävää. Tulen lukemaan, kun olet vinkannut stoorien puolella, ja joskus käyn muutenkin kurkkaamassa, että onkohan tullut uusi teksti. Kiitos kun jaksat kirjoittaa, olet todellakin enää yksi harvoista.

  • krista
   15.5.2023 at 18:00

   Oooo, kiitos tästäkin viestistä, ai että näitä on ollut ihana lukea <3 <3 <3 Kiva, että Story johdattaa tänne! Mä oon ajatellut, että ne tulee sieltä lukemaan, joita kiinnostaa - ja sit niiden, jotka haluaa vaan olla Instassa, ei ole mikään pakko tulla :D Että ikään kuin vinkkaan siellä sen mahdollisuuden :) Kiva, jos toimii!

  1 2