Suuri pyykkitelinehaaste (hih!)

Heh tämän täytyy olla älyttömin haaste, joka täältä puutalosta koskaan on lähtenyt liikkeelle. Niin älytön, että täytyyhän se toteuttaa. Ja hei – yleisön pyynnöstä ja silleen. Tämä on siis… 

suuri pyykkitelinehaaste!

Eilen bloggasin tästä arjen sisustusklassikosta. Tsihihi ja esim. Vilunkissa sanoi näin:
”Varsinkin lapsiperheessä tuon pyykinkuivaustelineen kokoontaitettavuus on vain harhaa: yhtä hyvin sen voisi valaa betonista tuohon nurkkaan missä se nököttää.”

No niinpä! Meillä tuo klassikko taitellaan kasaan vain silloin, kun meille on tulossa sellaisia vieraita, joiden oletetaan käyvän myös yläkerrassa. Silloin myös pedataan sänky. Eli hyvin-hyvin-hyvin harvoin.

Eilisen bloggauksen kommentoijat halusivat nähdä lisää bloggaajien/lukijoiden kuvia arkisesta elämästä, jossa pyykkiteline ylpeänä pönöttää keskellä kotia. Meidän tämänaamuinen näky makuuhuoneessa on tällainen:

Puutalon pyykkistudio… eiku makuuhuone.

Toiseksi eilisessä keskustelussa hilpeyttä herättivät kertomukset klassisista perhepotreteista, joiden statistina tämä desing-klassikko (kantamuksineen) komeilee. Tyyliin näin: 
”Just otin tunnelmallisia lapsi leipoo -kuvia. Sitten paljastui, että kaikissa niissä lapsen päästä kasvaa tuon klassikon pikkusisarus, se pikkupyykin roikotin, jossa oli iloisesti kuivamassa kaikki äitin eriväriset kestositeet.”

Kuvia! Kuvia! 

Meillä tuo teline ja pursuileva pyykkikorit ovat oikeastaan jokaisen yläkerrasta otetun kuvan taustalla näin:

Lauantaiaamun muumituokio.

Lisäksi lukijat olivat kiinnostuneita kuulemaan myös muiden viha/rakkaussuhteesta tuohon arjen kapineeseen – sekä tietysti vinkkejä, jos joku on keksinyt jonkin Nobelin perherauhanpalkinnon arvoisen tavan kuivata pyykkejä jossain muualla kuin keskellä olohuonetta. :)

*******

Siispä tästä pyykkitelineblogihaaste (hih) eteenpäin!

Matkalla äidiksi -blogin MM ehti jo eilen kirjoittaa samasta aiheesta näin. Linkkaa sinäkin kirjoitettuasi blogisi tänne, niin löydetään kaikki lukemaan :) Ja blogittomat voivat postata pyykkitelinekuviaan ja -kertomuksiaan tähän kommenttiketjuun!

Tsihihi vähänks tämä koko homma naurattaa: pyykkitelineblogihaaste. Jossain joku blogitrenditutkija (onko sellaisia?) saattais olla ihmeissään. Only in puutalobabylandia & sen lukijat <3

:D

 
Like

You Might Also Like

 • Tilia
  13.3.2014 at 19:04

  Laitetaanpas tällainen ikivanha kestovaippapyykkitelinekuva vastauksena tähän haasteeseen. Samassa kuvassa myös taaperokärryn iloista väärinkäyttöä kauhistelijoille. :)

  • Kristaliina
   13.3.2014 at 20:48

   Mahtava kuva! :D

 • Ansku1 (Ei varmistettu)
  13.3.2014 at 20:44

  Meillä on niinkin luksusta kuin että yläkerran vessa on valtavan iso ja sinne mahtuu kaks telinettä, toinen siivillä, toinen ilman. Lakanat kuivaan talvisin ovien päällä ja yläkerran kaiteella, kesäsin pihalla. Sukat ripustan sellaseen nipsuripustimeen pareittain. Kaikki ripustettavat,kauluspaidat ym, kuivaankin hengarilla, pidän vessassa aina muutamaa tyhjää hengaria odottamassa valmiina. Kuivat vaan nostelen kaappiin ja tuon uudet hengarit tilalle. Pyykkikone on alakerrassa, mikä on vähän hankala kun pyykkiä joutuu kantamaan edestakaisin, mutta koen sen pienmmäksi pahaksi kuin alkuperäinen järjestely jossa pyykkiteline oli alakerrassa ja joka päivä sai juosta kerrosten väliä etsimässä tiettyä vaatetta että onko se nyt kuivumassa vai kaapissa vai vielä pesemättä, nyt kaikki puhtaat ja on ylhäällä ja likaset alhaalla (paitsi tytön huone jonka lattia on vaatekerrosten peittämä sopivia soviteltaessa. Tyttö on 4v ja prinsessavaihe pahimmillaan)

 • possu
  13.3.2014 at 21:08

  Ja jos jollakulla roikkuu lasten (ja aikuistenkin…) renkaat katosta, niihin voi pujottaa mopin irroitettavan varren ja kas: lisää pyykinkuivaustilaa, vaikka niille henkarissa kuivuville vaatteille tai lakanoille. Pahimmillaan meidän koti näytti turkkilaiselta mattotorilta, kun ärhäkkä vatsatauti iski koko perheeseen. Lapset eivät aina ehtineet sängystä tai sohvalta kylppäriin tai ympäri huushollia leviteltyihin ämpäreihin…yhdessä vaiheessa kaapista löytyi yksi ainoa puhdas pyyhe, loput olivat kivasti näytillä ovien ja huonekalujen päällä kuivumassa. Iso kiitos telineelle, joka teet työsi valittamatta ja uskollisesti! Ja tottakai pääset myös kaikkiin kuviinkin…

 • vierailija (Ei varmistettu)
  13.3.2014 at 21:47

  ei todellakaan oo keskellä huonetta vaan kaunihisti mahtuu meidän vessa/sauna tilaan. Siinä se on saunan oven suulla ja hyvin pystyy käymään suihkussaki ilman et pyykit kastuu ja siiretään vain väliaikesesti pois siitä jos saunaan on tarve. Eikä tarci edes vieraita varten piilottaa kylpäärist mihkään sielhän sen paikka kert on.

 • Ansku BCN (Ei varmistettu)
  13.3.2014 at 22:11

  Ihanaa, että pyykkitelineistä, noista arjen kaunistajista, keskustellaan :D.
  Meillä on sellainen ihmetys kuin pikkuparveke keittiön yhteydessä, hyvin tyypillinen juttu täällä. Siellä säilytän siivouskamat ja imurin, ja siellä on myös pyykinpesukone, silityslauta sekä parvekkeen ulkopuolelle viritelty narusysteemi, jossa pyykit kuivataan. Parveke on sellaisessa talojen välisessä kuilussa. Kaikilla naapureilla on samanlaiset parvekkeet sinne, ja sieltä sitten huudellaan toisillemme tervehdyksiä. Se on siis periaatteessa ulkotilaa, mutta eipä sinne paljon päivä paista. Jos joku tekee paellaa niin haju kyllä jää pyörimään, mutta ihme kyllä pyykit ovat yleensä ihan raikkaan tuoksuisia. Katonrajassa on jonkinlainen katos, eli vesi ei sada kuiluun koskaan ja niinpä se pyykkikonekin voi olla siellä. Kuulostipa sekavalta…
  Anyhow, kävin äsken ottamassa ihan kuvankin, mutta naapuri tuli heti kurkkimaan ikkunasta, että mikä salama siellä räpsyy. Niinpä taidan jättää kuvien ottamisen väliin… Mutta se vielä piti sanoa, että silloin kun meidän lapset olivat pienempiä, meillä pestiin ihan valtavasti punasävyistä pyykkiä ja se perinteinen teline tönötti päivästä toiseen olohuoneessa. Pyykkitelineestä, joka notkuu pieniä punaisia vaatteita on muistona monta kuvaa :)

 • EWE
  14.3.2014 at 15:55

  Mukana minäkin.

  Kiva, että tällaisia hullun hauskoja haasteita heitetään ilmoille, jotta ei kävisi aika pitkäksi :)

 • TheVillis (Ei varmistettu)
  14.3.2014 at 20:39

  Voi ihme miten hyvät naurut sait taas aikaan! Tuota se elämä oli jossain vaiheessa (kun lapset oli pieniä), eikä sillä telineellä ole vieläkään vakipaikkaa! Mahamakkarat saivat sen verran kyytiä tästä jutusta, että ihan huolestuin kuinka sinun mahasi pysyi kasassa:). Tsemppiä sinne yläkertaan!

 • 1 2