Puutalo feat. Matkaan (Mimi ja Kuku)

(sanat mukailtu: Matkaan, Mimi ja Kuku)

Matkaan, kahden viikon päästä lähden matkaan,
pakkaan rekkaan kamat pakkaan.
Kaikki duplopalikat,
aarteeni mun kalleimmat.

Vaikka elämä on tätä sotkua pelkkää,
en sen lannistaa anna tätä tyttöö herkkää.
Lennän merten taakse ja löydän
Fuengirolan, ikioman.

Lennän mä vaan,
pian yllä Euroopan.
Ei yhtään huimaa,
on pilvet hattaraa kun
lennän mä vaan,
ja äidiltä saan puuhakirjoja,
ja tarroja,
katsotaan piirrettyjä.

Matkaan, kahden viikon päästä lähden matkaan,
pakkaan työkoneen viimeiseksi pakkaan.
Kaikki usb-piuhat,
aarteeni mun kalleimmat.

Norwegianin kapteeni konetta ohjaa,
ei näy tavaran määrän pohjaa.
Lennän merten taakse ja löydän
muuttokuorman.

Lennän mä vaan,
pian yllä Euroopan.
Ei yhtään huimaa,
on pilvet hattaraa kun
lennän mä vaan,
ja lentoemännältä saan punaviinin,
ja cokiksen,
ne kaatuu rinnuksille.

Huh, jeah, ja vielä viimeinen puristus tälle viikonlopulle!

Vielä yksi tietokone matkalaukkuun, ja fillareidenkin pakkaussysteemi pitäisi kehittää. Mutta ollaan me aika sankareita. Huomenna lähtee ensimmäinen erä tavaraa rekkaterminaaliin ja vähitellen köröttelemään kohti Fuengirolaa.

Vielä 12 päivää lähtöön.

 

PS. Aiempia puujalkasanoituksia:
Titi-nalle: Kimpsut ja kampsut: www.puutalobaby.fi/nalleristeily-taalta-tullaan/
Nopsajalka: Villiks: www.puutalobaby.fi/puutalo-feat-meno-menee-villiks/
Atomirotta: Aurinkoon: www.puutalobaby.fi/atomirotta-aurinkoon/
Joulumaa: www.puutalobaby.fi/joulumaa-uudet-sanat/

6

You Might Also Like

 • Onneli Winter/ onnelin elämää
  21.10.2018 at 20:05

  Hih, ihana pakkauslaulu <3 On tuossa kova homma laittaa elämä paketteihin ja matkaan, voimia hommaan!

  • krista
   21.10.2018 at 20:51

   Kiitos! <3 Elämä pakettiin, sitähän tää tosiaan vähän on ;)

 • Saranda
  21.10.2018 at 20:40

  Iso homma tuossa pakkaamisessa ja muutossa, mutta palkitsee sitten, kun pääsette asettumaan kohteeseen.

  Oliko teille alusta lähtien selvää, että haluatte siirtää tavarat maasta toiseen? Olisiko mahdollista tehdä toisella tavalla: pakata mukaan vain sen verran kuin isoihin matkalaukkuihin ja rinkkoihin mahtuu, ja ostaa tai vuokrata loput tavarat paikan päältä? Kuinka paljon rekkakuljetus maksaa?

  Asia kiinnostaa, koska itsekin haaveilen talvikaudesta auringon alla mutta suuren muuttokuorman siirtäminen ei houkuttele. Olemme olleet kuukauden etelässä pienten lasten kanssa, ja silloin pärjäsimme matkalaukuilla.

  Mietin, mikä muuttuisi jos muuttaisikin kuukauden sijaan puoleksi vuodeksi. Mitä tarvitsisi enemmän? Vai tarvitsisiko oikeastaan mitään sen enempää kuin kuukauden oleskelun aikana?

  Mukavaa reissua teille!!

  • krista
   21.10.2018 at 21:03

   Tuo rekkakuljetus on itse asiassa mun mielestä hyvinkin kohtuullisen hintaista! Piti ihan kaivaa viime vuoden postaus (https://www.puutalobaby.fi/kamat-matkalla/) ja sieltä tarkistin, että 270 euroa maksoi viimeksi meidän kuorma (noin kuutio). Ja osa tavaroista meillä jäi viime talvena Fugeen varastoon eli sielläkin jotain odottelee :) Joitain huonekalujakin, esimerkiksi työpöydät. Ja kaikkeahan ei siis missään tapauksessa täältä kuljeteta Fugeen, vaan meidän tavarat pakataan meidän talossa lattiasta kattoon vaatehuoneeseen. Isot huonekalut jää tietysti vuokralaisten käyttöön.

   Meille rekkakuljetus on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto, koska mehän tehdään sieltä päin töitä. Eli sinne lähtee täysi työkoneistus kahdelta ihmiseltä, sisältäen digitaalisen kuvankäsittelyn erikoisvälineet (piirtosysteemit). Ensin selvittelin sieltä työhuonevuokria, mutta ei olisi ollut tällaista välineistöä saatavilla, ja kuukausivuokra olisi ollut tavalliselle konepaikallekin kuukaudessa isompi kuin kujetus. Mekin ollaan kyllä oltu 3 viikkoa Thaimaassa pelkillä käsimatkatavaroilla lasten kanssa, ja eka kerralla Espanjassakin, kun olitiin vain kuukausi, mentiin ihan lentotavaroilla. Eikä siis yhtään mitään ongelmaa, vaikka mukana oli vauvakin; me ollaan siis reissumielessä ehdottomasti pienten matkatavaroiden koulukuntaa :)

   Mutta tämä, että elää siellä arkea, muuttaa ainakin meidän osalta (työtarpeiden takia lähinnä) kuvion isolla kädellä. Toinen puoli on myös se, että me halutaan asettua ihan 100 % kodiksi, kun ollaan siellä puolet vuodesta ja täällä puolet – eli pidetään tärkeänä, että lapsilla on tärkeimmät kirjat ja lelut sun muut mukana. Eli että on lapsillekin sellainen pysyvyys. Mä koen, että ”matkalaukusta eläminen” on kivaa ja ok reissuhengessä, mutta me ollaan Espanjan-kodeissamme ihan kotina <3
   -
   Ja kun rekalla sitten tosiaan muutenkin lähtee kamaa ajelemaan, ollan koettu helpommaksi laittaa myös muuta tavaraa (vaatteita, kosmetiikkaa, leluja) sitä kautta eikä ängetä matkalaukkuun. Helpottaa sitten lentoja, kun on vaan kohtuullisesti matkatavaraa :)
   -
   Ja KIITOS <3 Iso puserrus tänä viikonloppuna tehty! Sit vaan pitäisi pusertaa taas viikko töitä, viikonloppu talon tyhjennystä ja lastenjuhlaa, ja sitten olisikin jo kohta lähtö. Kääk :)