Joel ei osaa keittää nuudeleita

Tästä blogista on todennäköisesesti välittynyt mielikuva, että Joel on suvereeni ruoanlaittaja.

Jos pikanuudelien kannalta katsotaan, mielikuva on täysin väärä.

Väärät nuudelit.

Joskus ihmisen elämässä voi tulla hetki, kun haluaa syödä pikanuudeleita à la vuodet 2003-2011. Just tasan niitä, ei yhtään melkein.

Tietysti tämä ihminen voisi tehdä ne nuudelinsa ihan kuule ite. Tai sitten voi ohjeistaa perheen kotikokkia huolellisesti ja tarkasti. Tällainen hifistelyannos kun vaatii tietysti tiukkaa reseptiikkaa!

Kas näin:

1. Laita niihin nuudeleihin tasan sen verran vettä kuin siinä ohjeessa sanotaan. Ei yhtään yli. TASAN. Niinku siis mittaa se vesi. Joo, oon tosissani. Siis oikeesti: sellaisella mitalla, tiiätkö. Mittaa nyt vaan.

2. Sit kiehuta se vesi loppuun. Älä kaada pois. Kiehuta vaan se niin pitkään, että se ei ole enää sellaista keittoa vaan sellaista ihan muhennosta.

3. Sit kun se on kiehunut, lisää siihen fetaa ja kaprista… Ai ei ole kaprista? Ai aattelit tilalle oliivia? Ei eijeijei EI! Sä et nyt ymmärrä! Nyt et lähde sooloilemaan, kuulitko? Ei mitään oliivia. Jos ei ole kaprista, niin sitten ei kaprista. Ja sit vielä niitä just tiettyjä vihreitä pepperoneja. Ai ei ole? No sit näitä saa laittaa niitä toisia, ne on kyllä vääriä, mutta saa silti laittaa.

4. Niin ja siis ei kulhoon, ei! Laakea lautanen. Sellainen lasinen pieni, ai me kierrätettiin ne jo pois, okei no tuo käy.

5. Haarukka? Eijeijeijei. Lusikka.

6. Phuuuuuh valmis. Kiitos. Ottipa koville. Huh. Reseptinantajalla meinasi tulla jo hiki. Tää on kato tarkkaa tää gourmet. Kiitos, just näin.

(Lähes) oikeat nuudelit.

Kunnes…

Noooooooooooouh!

”Mä unohdin sanoa, että se nuudelimöntti pitäisi murskata ihan pieneksi, noooooooouh!”

”Mä mursin se neljään osaan kyllä.”

”Ei mitään neljään osaan! Pieneksi!!!”

”Teenkö uudet?”

”Haha no et. Kyllä mä ehkä kestän. Mutta ens kerralla hei.”

 

PS. Haluan huomauttaa, että sentään sanoin, että mä unohdin kertoa sen nuudelinmurskaamisen. En syyttänyt kotikokkiparkaa. Hän on oikein kehityskelpoinen, kunhan muistaa, että tässä ruokalajissa ei sooloilla.

35

You Might Also Like

 • Janika
  24.1.2023 at 19:17

  Mut hei mitä nuudeleita?? Ja niitä maustepussejako ei tuu? Haluun kokeilla:))

  • krista
   24.1.2023 at 19:23

   Ihan perus-Mamas! Ja joo, siis hei joo kaikki maustepussit – heh unohtui mun ”reseptistä” :D

   Silloin aikoinaan söin kananmakuisia, kun silloin ei ollut olemassa (ainakaan mun kaupoissa) kasvisversioita ja jonkun villin huhun mukaan kananmakuisissakaan ei ollut kanaa. Mutta nykyään vegetable favour.

   • Veera
    24.1.2023 at 20:45

    Joo kyllä se on tarkkaa näissä nuudeli hommissa 😄. Niin ja ne kanan makuiset mama nuudelit on tosiaan vegaanisia kuten useat muutkin mama makunuudelit😊.

    • krista
     25.1.2023 at 14:40

     Jesh kiitos vahvistuksesta, näin mäkin olin ymmärtänyt!

 • jadis
  25.1.2023 at 10:58

  ei hei.. vaan näin: öljy, currymaustetahna, sipulit pannulle. lisää mahd tomaatti tms kasvikset / tonnikala / mitänytsit tykkää. sitten keskelle nuudelit kuivana, lisää neste. kiehuessaan nuudelit imee makua muista aineksista. valmista kun al dente (nestettä siis hillitysti että kiehuu kasaan). nams.

  • krista
   25.1.2023 at 14:42

   Haha sä oot just tuollainen niin kuin Joel – just tuollaista sooloilua! Joel vois just mennä tekemään jotain tuollaista :D Mutta eijeijeijei, nuudelien kanssa ei sooloilla :D