Pieni sääennustevinkki

Mähän olen selkeästi tällainen säätilan mukaan kulkeva ihminen. Auringonpaisteella on aina vähän erilainen fiilis sisäisestikin kuin sateella – tosin sadepäiväkin voi olla ihana (kuten eilen pilvinen mutta lämmin parin ripsauksen päivä), mutta se on kuitenkin aina… …erilainen. Monena tän kesän (harvana) sadepäivänä olen huomannut olevani myös jotenkin väsyneempi kuin auringossa.

Ehkäpä tästä johtuen olen jotenkin koukuttani itseni sään seurantaan. Ja tajusin eilen kommenteissa (sunnuntain postauksen), että en olekaan tainnut julkisesti vinkata mun lemppari-säänseurantasivustosta!

Tätä ehkä harvempi tuntee, mutta säänseuraajille vinkiksi, tsekatkaa: www.wunderground.com

Sivu (ja sen kännykkä-appi) eivät ole ehkä maailman kauneimmin rakennettuja tai käyttöselkeimpiä. Mutta ai hitsi että on tarkat ja hyvät säätiedot, etenkin ulkomailla! Muistan ekan kerran saaneeni wau-efektin tästä Budapestistissä – ja vuosi on ollut ehkäpä 2006 – kun tajusin, että täältähän näkee ihan tunnin tarkkuudella, että kannattaako ottaa sateenvarjo illalliselle mukaan vai ehditäänkö takaisin nukkumaan juuri ennen pisaroita.

Ja Espanjassa tämä oli ihan paras. Eli tuosta näki, että kannattiko ottaa pyykit sisään ennen kauppareissua vai vasta kauppareissun jälkeen.

Nyt oikestaan tänä kesänä olen vasta ensi kertaa käyttänyt tuota Suomessa – ja toimiihan se täälläkin! Sellainen pieni niksi vain täällä käyttöön, että näköjään sijainnin tunnistin ei ole maailman tarkin. Meidät sijoitetaan yleisimmin Eiraan tai Taka-Töölöön. Mutta siinä sijainnin vieressä on kohta ”change”, jossa voi valita läheisistä sijainnista sen järkevimmän. Ja niinpä ainakin tässä pääkaupunkiseudulla tuo sivusto näyttää muutaman kilometrin tarkkuudella just sen paikan sään.

Pienemmillä paikkakunnilla harmi kyllä säänennusteasemiakin on vähemmän. Mutta testatkaa ja kertokaa, että toimiko!

Ja pienenä säähifistelijän lisävinkkinä vielä, että tuohan tosiaan päivittyy ihan koko ajan. Eli tavallaan jos illalla katsoo sään, niin aamuun mennessä ennustekin on voinut muuttua. Eli… joo… tuota pitää seurata jatkuvasti, niin saa sen tarkan tiedon. Tai siis saa seurata. Mä klikkaan tuota varmaan lähemmäs kymmenen kertaa päivässä, sekä koneelta että kännykältä. Että koukussa ollaan.

Tai sit voi tietysti vain katsoa ikkunasta ulos, näkee sen sään sillä tavallakin. Haha.

PS. ”Perinteisempänä” suomalaisena sääennustesivuna mulla toimii kännykän Supersää-appi. Se näyttää Forecan ja Ilmatieteen laitoksen ennusteet rinnakkain. Se on ehkä vähän ”sinnepäinen” välillä, mutta sadetutka siellä on ihan ok. Toki olisi huippua löytää sijaintiin perustuva tarkempi sadetutka, onkohan sellaisia…?

11

You Might Also Like

 • Nina
  11.7.2018 at 17:13

  Tämä on mielestäni hyvä sadetutka pääkaupunkiseudulle.

  https://testbed.fmi.fi/

  • krista
   11.7.2018 at 17:18

   Uuuu kiitos, tutustun! Nyt mökillä kännykän päässä, mutta tsekkaan kun oon koneella! Kiitos!

  • hhh
   11.7.2018 at 21:13

   testbediä olin mäkin tulossa vinkkaamaan! Käytettiin tätä kun olin kesätöissä golfkentällä, golffareille kelpasi vaan paras. Kerran koitin pyörittää näytöllä toista tutkaa, ja heti meni pieleen ja tuli sanomista 😀

   • krista
    12.7.2018 at 22:57

    Golffareiden suosittelema! :)

 • saaana
  11.7.2018 at 17:33

  Mulla oli viime kesänä Rainman, nyt olin jo unohtanut sen olemassaolon! Siinä näkyy koko Suomen kartta, ja sit ne pilvet liikkuu. Voi zoomata haluamaansa kohtaan.

  • krista
   12.7.2018 at 23:00

   Oiskos tää kännykkä-appi, kuulostaa siltä…? Etsiskelen ja testaan, kiitos!

 • Lilah
  11.7.2018 at 22:23

  Wunderground on meillä ollut vuosia käytössä matkoja suunniteltaessa kun on katsottu kohteen täsmäsää matka-ajankohtana vuosia taaksepäin. Tyyliin kannattaako tiettyyn kohteeseen Aasiassa mennä sadekaudella tai onko syyslomalla vielä lämmin jossain tietyllä kolkalla Eurooppaa. Kotimaan päivän sää ei niin kiinnostakaan, varusteita on mukana suunnilleen riittävästi ja jos pyykit pihassa kastuu niin kuivuvat aikanaan uudelleen.

  • krista
   12.7.2018 at 23:04

   Joo me ollaan tehty ihan just samaa! Se historia on tosi näppärä, sieltä just on selailtu edellisten vuosien lämpötiloja ja sademääriä eri kohteissa :)

 • A
  11.7.2018 at 23:09

  Yllävinkattu testbed.fmi.fi on paras sateen”ennustin” pk-seudulla. Siis sehän ei mitään ennusta, vaan näyttää sateet tutkassa pienellä viiveellä, mutta sen seurannalla oppii hyvin ennustamaan tyypilliset sadesäät (testbediä meillä käytetään kun aamulla mietitään että mennäänkö pk:lle nyt kun sataa vai ootetaanko vartti). Olen tuon avulla useamman kerran ollut kastumatta kun oon katsonut että milloin on sopiva väli fillaroida kotiin töistä :)

  • krista
   12.7.2018 at 23:05

   No vau! Kuulostaa tosi hyvältä, tsekkailen!

 • kaisa
  12.7.2018 at 10:31

  Mä käytän Dark Sky – sovellusta joka kans näyttää tunnin tarkkuudella. Sen saa myös lähettään notifikaatioita (sori, en tiedä mikä sana tää ois suomeksi) jos vaikka 20 minsan päästä alkaa sataan.

  • krista
   12.7.2018 at 23:12

   Mahtavaa, kiitos! Tuli kolme tosi potentiaalisen kuuloista, testaan kaikkia, KIITOS! :)

 • Hanne
  15.7.2018 at 23:38

  Meidän perhe on käyttäny Aix Weather widgettiä jo monta vuotta asuessamme Enkuissa, Suomessa ja Latviassa. Aina t.o.d.e.l.l.a tarkka, ja niin kätevä kun on siinä nenän alla widgettinä puhelimessa koko ajan, ei tartte appeja selata. Siinä näkyy niinku diagrammi-maisesti koko 24h lämpötila ja sateet. Aix Weather on kuulemma Norjalainen keksintö.

  Kiva blogi sulla muuten! Tänne eksyin ystävän suosittelemana.

 • Tilia
  16.7.2018 at 08:06

  Kannattaa tsekata myös Norjan sääpalvelu yr.no, sen tuntiennusteen saa kylän tai kaupunginosan tarkkuudella Suomessakin. Lisäksi hauska arvailla norjaksi, kveeniksi tai saameksi säätietoja. (No, on siellä englantikin kielivalikoimassa.)