Kun Jodel saa nousemaan sängystä

Eilen illalla yhdentoista aikoihin:
”Joel, nukutsä? Nukutsä? NUKUTSÄ?!?!?!?”

(klassikko)

”Mmmmmh”, vastasi Joel aina valmiina juttelemaan vaimolleen.
”Nyt me noustaan ylös, nähdään keittiössä”, minä supatan hiljaa, etteivät samassa huoneessa nukkuvat lapset herää.
”EIKÄ NOUSTA. Mä olin just nukahtanut.”
”Hyssssh! Nähdään keittiössä!”
”EIKÄ NÄHDÄ.”
”Oikeesti, eiku nyt noustaan! Mä luin Jodelia, mä kerron kohta, tuu nyt!!!”

Menemme keittiöön. Joel katsoo minua sellaisella ihan selvällä ”ai sä luit Jodelia ja nyt sä pakotit mut nousemaan” -ilmeellä.

Mutta mulla oli tärkeitä uutisia!

Jodelissa nimittäin sanottiin, että nyt voi HUS:issa aikaistaa toista koronarokotusta!

Kuva ei liity.

”Ei hitto! Jos tää on joku trolli ja me menetetään meidän aiemmat varaukset, niin vähänkö mä huudan”, supatin klikkaillessani kuumeisesti meilistäni esiin varausnumeroa.

Joku oli kokeillut itse ja huomannut, että rokoteajan saa nyt siirrettyä aikaisintaan kahdeksan viikon päähän (ennen 12 viikkoa). Sen jälkeen muutama muukin kertoi jo onnistuneesti siirtäneensä. Hesarissa, HUS:in sivuilla jne. tästä ei ollut vielä mitään tietoa.

Voiko oikeasti…? Uskaltaako kokeilla…? Sen perusteella, että joku sanoo Jodelissa, omg…

Klik klik klik! Ja KYLLÄ! Niin siirtyi mun rokote syyskuulta elokuulle, sain reilua kahta viikkoa aiemman ajan.

Joelin vuoro. Klik klik klik. TOSSA, KATO!

Joel sai ajan kakkosrokotteelle ensi viikon alkuun. Vau! Me ollaan niin toivottu, että saataisiin kakkosrokotteet ennen koulujen alkua. Joel nyt saa, mä en ihan. Mutta elokuulla sentään minäkin eikä vasta syyskuussa. JESH!

Siinä (uudestaan) nukkumaanmennessä ehkä vähän kuumotti, että ollaankohan me nyt jotain lainsuojattomia, jotka on vaan päässeet hyödyntämään jotain teknistä häiriötä tai jotain. Mutta seuraavana aamuna yhdeksän jälkeen asiasta kertoi sitten Hesarikin, täällä.

Mutta hei kymmenen tuntia aikaisemmin Jodelissa kuin Hesarissa!

21

You Might Also Like

 • A
  20.7.2021 at 14:11

  Meillä mies bongasi aamulla netti-Hesarista uutisen….sitten kipinkapin vaihtamaan aikaa. Oma aika aikaistui viikolla ensi viikolle, mutta pöh, tutut joilla oli aika Jätkäsaareen sai ajan jo tälle päivälle tai huomiselle (oma aika Messukeskukseen ja ekat vapaat oli ensi viikolle). Ilahduttaa silti aikaistuu, kun tilanne vaan huononee, iloa siitä että rokotesuoja on iskussa kun koulut alkaa (ja itselläkin ehkä paluu töihin edessä).

  • krista
   21.7.2021 at 12:01

   Meillä kans jotkut tutut sai jo seuraaville päiville!

   Me ollaan kans toivottu jus tuota, että rokotesuoja olisi kunnossa koulujen alkaessa. Mä en nyt sitä saa, mutta sentään Joelille se tulee! Mä kans vielä yritän, jos tulisi myöhemmin peruutusaikoja vielä vähän aikaisemmalle, varmaan kuitenkin peruutuksia aina tulee.

   • A
    21.7.2021 at 13:30

    Pikavinkki, mies katsoi eilen yöllä puolen yön jälkeen ja silloin ois ollut tarjolla Messukeskukseenkin aikoja tämän viikon to ja pe, eli selvästi tilanne elää ja kannattaa tsekkailla miltä tilanne näyttää.

    • krista
     21.7.2021 at 18:33

     Hei joo täytyypä kokeilla joskus yöaikaan, josko silloin vaikka peruutuksia vapautuu!

 • laulau
  20.7.2021 at 15:47

  Mutta miksi ottaa tietoisesti huonompi suoja lyhentämällä väliä?

  • krista
   21.7.2021 at 12:05

   A tuossa jo vastaileekin. Oon ymmärtänyt, että 8-12 viikkojen ero ei ole kovin suuri ja sit vaan täytyy laittaa henkilökohtaiseen puntariin, että mahdollinen tehon minipienentyminen vs. se riski, että sen saa ”odottaessa”. Nyt tartuntatilanteen huonontuessa ja koulujen alkaessa meidän perheen arvio oli, että aikaistaminen on parempi ratkaisu. Jos olisi parempi tartuntatilanne ja loma jatkuisi (eli kontakteja voisi vältellä paremmin), voisi paremmin odotella siihen 12 viikon kohdalle asti. Mutta varmasti sellaista henkilökohtaista/perhekohtaista harkintaa kannattaa tehdä.

 • A
  20.7.2021 at 16:11

  Kannattaa lukea tutkimuksia rokotevälistä, eikä pelkkiä otsikoita. Pidempi väli tarkoittaa paljon pidempää kuin 12 vk, joten tehon mielessä on about se ja sama onko rokotteiden väli 8 tai 12 vk. Paljon paremman tehon saa odottamalla vaikka 40 vk, se ken haluaa deltan kanssa kokeilla onneaan (itse otan mieluummin 2. rokotteeen heti ja joskus tulevaisuudessa tehosteen, kun sen aika tulee).

  • krista
   21.7.2021 at 12:07

   Joo kyllä! Lisäksi luin, että eroa on tutkittu ainakin jossain 3,5vkoa – 12 vkoa välillä ja tällöin teho selvästi parempi. Mutta että tuolla 8-12 -välillä ero ei yksilön rokotesuojan kannalta kovin merkittävä (vaikka edelleen teho kasvaakin). Me kans oman perheen kohdalta arvioitiin, että kakkosrokote parasta saada mahdollisimman pian, sillä koulujen alku tosiaan lähenee ja tartuntatilanne näyttää tosi pahalta noususuhdanteelta.

 • P
  21.7.2021 at 17:57

  Tosi kiva kun esim. me koronanäytteenottajat saimme rokotukset ensimmäisten joukossa mikä tietysti oli hyvä asia. Huono puoli tässä on se että ekan ja tokan rokotuksen välissä oli silloin vain 4 vk (tän jälkeen rokotusväliä pidennettiin) ja tokasta rokotuksesta alkaa olla kohta se puoli vuotta. Aika turvaton olo alkaa olla deltavariantin uhatessa.

  • krista
   21.7.2021 at 18:32

   Kiitos sulle muuten hyvästä työstäsi! <3
   -
   Onko teillä ollut puhetta, että koska aletaan suunnitella kolmatta rokotetta? Ainakaan siitä en ole julkisuudessa huomannut vielä keskustelua. Olisi kyllä tosi tärkeää, että te pysyisitte suojassa!

   • P
    21.7.2021 at 21:12

    Kiitos kiitoksista! 😍 Meitä ei ole ainakaan vielä infottu mahdollisesta kolmannesta rokotteesta. Mitä julkisuudesta on asiasta ollut puhetta niin mun mielestä on ollut kyse sairautensa takia riskiryhmiin kuuluvien rokottamisesta kolmanteen kertaan. Jäämme siis odottamaan miten asia etenee.