Kenkäevoluutio

Aste 1: Ei lapsia (iso maha, ensimmäinen raskaus käynnissä):
”Hei vau nää mä ostan ens talven kengiksi! Sit on lapsen kanssa mukava kärrytellä. Nää on varmaan tosi lämpimät – oi ja tuollainen tukeva kiilakorkokin.”

Ei ei eijeijei.

Taiteilin näillä parit kerrat ison mahani kanssa vielä raskauden aikana (”ei äidiksi tulemisen tarvitse vaikuttaa tyyliin”), sen jälkeen käyttökertoja… annas kun lasken… nolla.

Aste 2: yksi yksivuotias (rauhallinen) lapsi:
”Oi, onhan tällaisia matalakantaisiakin olemassa tosi ihania. Hei mulla ei olekaan tyyliin lukion jälkeen ollut tällaisia maiharityyppisiä kenkiä! Ja oranssit!”

Aste 2, jatko-osa:
”Ja käytännölliset talvikengät! Sellaiset tietysti tarvitaan! Niin ettei varpaat palele!”

Ei ei eijeijei. Nauhoja, nauhoja, nauhoja.

Ei ehdi.

Aste 3, kaksi pientä lasta:
”Hei mut leopardikuvioiset kumisaappaat sopivat asuun kuin asuun. Kesät talvet.”

Aste 3, jatko-osa:
”Nää on kyllä vaan niin parhaat.”

Pari vuotta sitten alekorishopatut kaksi numeroa liian isot Crocs-kumisaapas-toppakengät ne vain jatkavat voittokulkuaan (hankintatunnelmia täällä; mukana myös soiva potta). Onneksi tuli ostettua liian isot (koska alekorissa ei oikeaa kokoa ollut), niin mahtuu tarvittaessa villasukkakin sisään.

Hmm mulla on kuitenkin hämärä muistikuva, että jollain tietyllä kelillä nää ois olleet liukkaat. No, se selviää kai sitten, jos tälle talvelle tulee joskus vielä lunta maahan.

Mutta pointtina (sori jos jäi hämäräksi) siis yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kahden pienen lapsen vanhemman kengiltä: jalkaanvedettävyys. Täytyy tapahtua nanosekunnissa. 

Katsellaan niitä kenkien ulkonäköasioita sit taas parin vuoden kuluttua.

*******

Aaaaa tekisi mieli kertoa vielä se mun yks korkkarityttötarina. Mutta oon kertonut sen jo, niinpä tyydyn linkkaamaan vanhaan. Tämän bloggauksen puolivälissä ex-korkkaritytön tarina eräästä talvisesta päivästä Koffin puistossa.

 

You Might Also Like

 • CougarWoman
  9.12.2014 at 14:06

  Niin mistä se korkkarityttötarina löytyy, menikö mulla nyt jotain ohi :D 

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 14:09

   Hups väärä linkki! Korjasin :)

   • CougarWoman
    9.12.2014 at 14:17

    Mä muuten yhtäkkiä muistin joskus kantaneeni jotain korkkarityttöä reppuselässä kostean illan jälkeen Helsingissä, koska se ei enää pystynyt ottamaan askeltakaan kengillään. :D

    • Kristaliina
     9.12.2014 at 14:33

     Haha! :D

     Entä tää: joskus parikymppisenä mulla oli sellaiset stripparikumikorkkariplatformit. Uuu. Niillä oli täysin mahdotonta kävellä. Menin jonkun hevibändin keikalle Tavastialle (taksilla luonnollisesti, koska ei voinut kävellä), mutta jouduin jäämään siihen alabaarin jakkaralle istumaan, kun en enää voinut ottaa askeltakaan. En siis päässyt ikinä siihen viereiseen saliin asti, koska kengät. Katselin sen keikan tv-monitorilta. Tosi silleen khuulina luonnollisesti. En myöskään uskaltanut juoda mitään, koska en ois päässyt vessaan :D

     Oli varmaan tosi hyvä keikka.

 • phocahispida
  9.12.2014 at 14:38

  Hei mä justiinsa totesin, että kohta on vissiin pakko ostaa sellaiset kunnon läskipohjagoottikorkkarit uudestaan, koska nykyiset kreisikengätkään ei ilmeisesti riitä. Mulla ei ole vielä keski-iän kriisiä, mutta jostain syystä teini-ikä on taas täällä. Apuaaaaa.

 • mungoliini (Ei varmistettu)
  9.12.2014 at 16:03

  kjeh, goretennarit karvavuorella toimii. kolmatta talvea jo, ainaki.

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:08

   Katu-uskottavaa!

 • Raissi
  9.12.2014 at 16:20

  Mulla on Crocsin keltaiset peruskumpparit (äidiltä pöllitty) ja huomaan talsivani ne jalassa aina kun ulkoillaan. Ihan parhaat ja sen verran isot, että villasukka mahtuu. Tänään törmäsin vanhaan kollegaan kun oltiin tytön kanssa ulkoilemassa. Yhtäkkiä tajusin miltä näytän… Jalassa kirkkaan keltaiset Crocsit ja Jykän vanhat purjemalliset kulahtaneet ulkoiluhousut sekä päässä liian iso tupsupipo… Voi elämä! Työkaverilla oli korkkarit, siisti hame, meikkiä ja hiukset kauniisti laitettuna. Oltiinko vähän eri maailmoista?!

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:08

   Joo tuollaisissa tilanteissa niii-iiiin huomaa olevansa… …kotiäiti :) Mulla on kans ollut pari tilannetta, joissa joku vanha tuttu ei ole meinannut tunnistaa – ”ai heeeeei mitä sulle kuuluu?” ”no kaksi lasta oon tässä ehtinyt pyöräyttää” ”Aaaaaaa AIJAAsellaisella falsettiäänellä, josta voi selvästi lukea, että ”joo no arvasin kyllä ihan sun ulkomuodosta” :D :D :D

   • Raissi
    9.12.2014 at 21:55

    Minäki rupesin tänään jotaki vielä sönkkäämään vaatteistani, kun tajusin miten kulahtaneelta näytin… Nolotti vaan entistä enemmän. Oisin voinu olla vaan hiljaa. Huoh!

  • KooB (Ei varmistettu)
   10.12.2014 at 10:57

   Hih, mä kotiäitiaikani lopuilla ostin vihdoinkin uudet farkut, sellaset jotka istuu ja joita kehtaa käyttää töissä. Hiekkalaatikolla ollessa muut äidit kommentoi että ootsä laihtunu :D – noh, en pitäny enää sellasia 2 numeroa liian isoja vaatteita jotka jäi siitä raskaus/imetysajasta…

 • Sinisuu (Ei varmistettu)
  9.12.2014 at 16:27

  Mä olen jo kuoma-asteella. Olisko se sitten level 10? :”D

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 17:18

   Hihi joo, Joel pääsi tälle asteelle kans jo viime talvena! Uuu oiskohan niitä erivärisiä aikuisille niin kuin lapsillekin…? :)

   • Salalla (Ei varmistettu)
    9.12.2014 at 20:56

    On, mulla on viininpunaiset :)

    • Kristaliina
     9.12.2014 at 20:58

     Uuuuu! Tää niin on mun seuraava aste. Vielä kun löytyis oranssit… :)

 • -jenni-
  9.12.2014 at 17:16

  Mä niin allekirjoitan ton nanosekunneissa ja siks vedän puolet ajasta ulkona aamutossuissa :o

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:03

   Hehe! Mullakin on Reinot, mutta en ole niitä raaskinut ulkona käyttää. Kesällä varvastossut tai balleriinat oli must!

 • annakarin
  9.12.2014 at 18:05

  Mä vaan oon rakastunut noihin oransseihin  maihareihin! Aivan ihanat! Jos mä oisin sä, niin kulkisin ne jalassa vaikka hemmetti kengännauhat auki. MISTÄ NE ON?! 

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:00

   Hih kiitos – mäkin oon kyllä ikirakastunut noihin, käytän aina silloin, kun olen ilman lapsia liikkeellä. Aina.

   Noi on Ten Points -merkkiset, ostin reilu vuos sitten Sokoksella. Ystävä oli ostanut samanlaiset mutta punaiset… öööh… Biancosta? Muistaakseni :)

 • dai (Ei varmistettu)
  9.12.2014 at 19:19

  Ostin just pilkkisaappaat, kun varpaat palelee tuolla puiston laidalla…

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:03

   Oisko se sit aste nro 12…? :D

 • Torey
  9.12.2014 at 19:24

  Just ostin Crocsilta itelle vuoden verran haaveilemani kumitoppa-popot. Kätsy blackfriday. ;)

  Oon ollu tyytyväinen. Mustalla jäällä vaan liukkaat. 

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:05

   Tääkin oli just joku tietty jäätilanne, jolloin huomasin, että noi on liukkaat. Ilmeisesti kumipohja ei pidä jollain jäällä. Perus-lumella oli hyvät, ehdin testata nyt, kun oli parin päivän ajan lunta.

   Mä oon kans vähän ihaillen katsellut niitä Crocsin uudempia malleja. Apua kirjoitinko mä just ton lauseen :D :D :D

   • Mar-Jatta (Ei varmistettu)
    9.12.2014 at 23:36

    Se tietty jäätilannehan hoituu semmosilla liukuestepiikeillä. Pääset mummoleveleille.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.12.2014 at 20:08

  Mun ei tartte kuin ostaa naisten osastolta koko 36 niin siinäkin jo 1,5 nroa liikaa – aina mahtuu villasukat :) mutta voin kertoa, että vaikka enää ei tartte nanosekunnissa saada kenkiä jalkaan, matalat on pop :)

  • Kristaliina
   9.12.2014 at 21:02

   Oi sulla on vielä pienempi jalka kuin mulla! Mulla on periaatteessa 35, mutta kolmekuutosia pystyn hyvin käyttämään saappaissa ja muissa sellaisissa, jotka pysyy jalassa muotonsa ansiosta. Mutta avonaisemmat korkkarit kolmekuutosena harmillisesti lonksuu, pitää olla piukka malli että käy :)

   Lasten osastolta löytyy hyvin, nuo leopardikumisaappaatkin on lasten osastolta kolmiviitoset :)

 • Susma (Ei varmistettu)
  9.12.2014 at 22:22

  Tiiätkö, täällä 1-vuotiaan äiti ja samat kenkäasteet jo läpikäyty :) Ja kesällä myös alesta nuo samaiset Crocsit keltaisena talveksi tilasin, ja ne on aivan huiput! Mutta, luulin että nämä sujahtaa jalkaan ilman vetäisemistä.. Otin siis sopivan kokoiset ja joudun käyttämään molempia käsiä kenkien jalkaan vetäisyyn = taapero hermostuu kun lasken sen lattialle. Voi mitkä kriteerit kengillä, en olisi muutama vuosi sitten uskonut :D

 • Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu)
  10.12.2014 at 00:35

  Hahah, repeilen itekseni täällä :D Mulle on käynyt sama kenkäevoluutio, ei tosin lasten myötä vaan ihan vanhuuttani oon tullut niin mukavuudenhaluiseksi ja huonoselkäiseksi että tekis mieli ostaa Kuomat, olis helpompaa :D

 • Hege (Ei varmistettu)
  10.12.2014 at 11:43

  Moi, tää ei nyt liity tähän mitenkään, mutta koska nyt en löydä ko. postausta niin pakko kysyä. Muitanko oikein, että ostitte Silvalle kitaran jossain vaiheessa? Voitko vinkata, että mistä ja milla hinnalla? Onko ollut hyvä? Pitäisi pojalle saada joululahjaksi, joten iiiso kiitos jos jaksat vastata! :)

  • Kristaliina
   10.12.2014 at 14:57

   Joo! Tai itse asiassa se oli ukulele, mutta kitaraksi sitä meillä usein kutsutaan :) Meidän ukulele bongattiin Kampin Musamaailman ikkunasta – oltiin ajateltu sellaisen hankkimista, ja hinta houkutti extemporeostoksille; muistaakseni tarjouksessa jopa 29e. Nyt näytti netissä olevan 36e. (täällä)

   Niitä oli useita värejä, tirppa halusi (oho) valkoisen, Insta-kuvassa: http://instagram.com/p/re8wcxFENX/?modal=true

   • Hege (Ei varmistettu)
    11.12.2014 at 11:04

    Oot ihana kun jaksat aina vastata, kiitos! :)

  • Ainokkkki (Ei varmistettu)
   11.12.2014 at 00:03

   Hei ! Verkkokauppa.comista saa :) Maksaa jtn 25 euroa ? Ja nimen omaan just ukuleleja on.

 • Mimosa.
  10.12.2014 at 13:18

  Noi crocsit on ihan parhautta! Ostin moiset joskus työkengiksi ja voi vitsi oon  käyttänyt niitä joka talvi sen jälkeen. Ovat vielä tosi kestävät. Omani on meinaa öö kolme/neljä vuotta vanhat. Noi on niin kätsyt lasten kanssa.

 • Miitu (Ei varmistettu)
  10.12.2014 at 14:17

  Vedettävät? Oikeampi termi lienee jalkaan työnnettävät – vetämisessähän tarvii käsiäki :P

  • Kristaliina
   10.12.2014 at 14:52

   No hei joo totta!!! …mutta tuon sanan käyttö itse asiassa tulee paljastaneeksi pienen miinuksen näistä – nää tosiaan pitää vetää. Ei mene ihan työntämällä niin kuin nuo kumisaappaat.

   Se ois uuten huippua, jos löytyisi työnnettävät talvikengät, vielä nopeampaa! Onko kenelläkään vinkkejä – onko talvikenkiä, jotka sais jalkaan kokonaan ilman käsiä?

   • Ansku1 (Ei varmistettu)
    10.12.2014 at 16:32

    Mulla on jotku ihan halpa-hallista ostetut lyhyellä varrella, karvavuori sisällä, niissä on jopa nauhat mut oon jättäny pari ylintä rengasta nauhoittamatta ja solminu nauhat sen lipan sisäpuolelle niin et se lippa pysyy ylhäällä, niin saa loksautettua jalkaan ilman käsiä :D on lämpimät!