Kaupassa käynti vs. ruokakaupan kotiintoimitus

Säästölinja – sähköauto ja pieni matka tulossa.

Joten eiköhän hei nipistetä menoja myös ruoan kotiintoimituksesta. Mehän ollaan oltu ruokakauppojen kotiintoimituksen sataprosenttisia käyttäjiä since koronavuosien alku, ja sitä ennenkin itse asiassa vuosikausia tilattiin ruokakauppatoimitus kotiin vähintään pari kertaa kuussa. Tällaista virtuaalista ruokakauppakäyntiä ollaan harrastettu siitä asti, kun keskimmäinen lapsi oli aivan pieni, eli jostain vuodesta 2014 asti. Että aika pitkäaikaisia nettiruokakauppojen käyttäjiä ollaan oltu.

Mutta onhan se kotiintoimituskulu siinä tietysti aina – joten säästölinja ja tötteröö nytpä mennään kolmen hengen voimin (yksi heistä taapero) Prismaan! Jippijaijee seikkailulle ja säästämään!

Jännä, miten ihan tavallisen kauppareissun näkee jotenkin eri silmin, kun sitä ei ole tehnyt noin kolmeen vuoteen. Tässä kootut havainnot kaupassa käyminen vs. ruokakaupan kotiintoimitus.

1. Heräteostokset. Apua, miten täällä voi olla ostamatta! Mmmm kato croissantteja, hei oisko kivat tuollaiset popsocketit tyttöjen kännyköihin, uuuuu täältä voisin ostaa langat pariin neulontaprojektiin! Itse lähdin taaperon kanssa yläkertaan lapselle jumppamattoa ostamaan ja piti ihan oikeasti ponnistella, että en olisi tullut sieltä alas täyden kantamuksen kanssa.

Tulin muuten alakertaan tyhjin käsin, kun muistin, että mehän ostetaan kierrätettynä kaikki tällainen. Sekin ajatus oli onnistunut tipahtamaan ulos päästä siinä megamarketin liukutasossa.

Samoin ruokapuolella koko ajan piti ponnistella, että ei ostaisi mitään heräteostoksia vaan pysyisi niissä säästölinjan ruokatarvikkeissa, mitä meillä on tavallisestikin tapana ostaa.

2. Hintojen vertailu. Ruokapuolella sillä aikaa Joel oli ähissyt etsiessään joidenkin tuotteiden kilohintaa hintavertailua varten. Nettiruokakaupassa saa tuotteet helposti rinnakkain, live-kaupassa vertailu tuntui hankalammalta. Joel päätyi ostamaan kalliimpia tomaatteja ihan siksi, että ne edullisemmat olisivat olleet hyllyn toisella puolella ja sen huomatessaan oli jo ottanut toisia.

3. Taaperohiki. Alkuun oli oikein kivaa: taapero tutki yläkerran tuotteita ja juoksenteli iloisesti pitkin käytäviä. Mutta jonkin ajan kuluttua iski rimpula ja muistin, että millaista on käydä pienen lapsen kanssa hiki päässä kaupassa.

4. Mitä pitikään ostaa? Kotimatkalla juteltiin, että tämä on ihan varmasti tottumiskysymys. Joskus aikoinaan ruokakauppakäynnin saattoi tehdä automaatiolla vaan kävellen käytäviä ja ottamalla sieltä tutut tuotteet. Mutta nyt oli kehittynyt kolmessa vuodessa ihan erilainen rutiini ja tuntui ihan mahdottomalta muistaa, että mitä pitikään ostaa.

Nettiruokakaupassa voi kesken tilauksen käydä tarkistamassa, että onkohan meillä ketsuppi vähissä. Ja tilauksen jälkeen lisäillä jälkikäteen ”ai niin, rintsikansuojukset” tai ”hei mulla on deodorantti lopussa”. Live-ruokakaupassa olisi pitänyt muistaa heti siinä kerralla kaikki ostettava. No, ei tietenkään muistettu ja se tarkoitti sitten tietysti täydennysostoreissua erikseen.

Ei, ei ollut kauppalappua.

5. Kassalinja-angsti. Kun siinä taaperohiessä on sitten saanut kaiken (minkä nyt muistaa) kasaan, niin aaaaaa täällä on vielä se viimeinen suoritus jäljellä. En muistanutkaan, miten kassalinja pyörii, tavarat ruttautuvat toisessa päässä, ääääh taapero rimpuilee ja pitäisi pakata, seuraava asiakas jonottaa niskaan ja kuvitellusti pyörittelee silmiään (oikeasti ei pyörittele) ja aaaaaa pakkaanko mä vai maksan ja taapero edelleen rimpuilee ja haluaa tarttua kaikkeen noooooooouh mun kasvikset menee kasaan rutistuessaan tuolla!

…ja kun pääsee kotiin, alkaa tietysti sataa. Kauppakassien roudaaminen autolta sisään (meillä on parkkipaikka kauempana kotia) vie ainakin kolme kierrosta. Sateessa.

Niin öö tota että mikäköhän se toimituskustannus siis olikaan…? Tän kaiken ois tosiaan saanut ihan eteiseen kannettunakin.

Jaiks, näistä ensimmäisistä kohdista heti tietysti huomaa, että me oltiin selvästi team kotiintoimitus. Live-kauppareissu tuntui työläältä ja hikiseltä. Mutta pinnistelen ne plus-puoletkin! Ensin tietysti se, miksi siellä live-kaupassa oltiin, eli:

6. Säästö toimituskustannuksissa. Tosin pitää todella ponnistella, että se säästö ei valu hukkaan sitten heräteostoksina.

7. Tuotteiden valitseminen itse. Vaikka 98 % ruokatoimitusten keräilyistä menee nappiin, niin tuleehan sieltä joskus ylläreitäkin. Tyyliin perunan kokoinen kukkakaali tai korvaavana tuotteena jotain ihan älyvapaata. 140-kokoisten uikkarien tilalle tuli kerran kaksi 104-kokoista, (aiemmat uikkarit olivat unohtuneet Sotkamoon) eli ei menty uimaan sinä iltana.

8. Sähköauton latausmahdollisus. Se tulee toivottavasti pian tarpeeseen.

9. Pullonpalautus. Haha tätä ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta kun ei käy live-ruokakaupassa, jää pullonpalatuksetkin venymään! Viime vuosina oon itse asiassa antanut meidän palatuspullot isoissa säkeissä sellaisille, joilla on rahasta tiukkaa ja jotka esimerkiksi Facebook-ryhmissä palautuspulloja kyselevät.

Tosin nykyisin noita palautuspulloja tuleekin vähemmän, koska (myös säästölinjan vuoksi) nipistettiin pois meidän pullopaheet eli light-cokiset ja mun alkoholittomat siiderit.

10. Sukupolvikokemus eli taapero pääsee ajelemaan ostoskärryllä. Oishan se nyt ankea lapsuus, jos ei olisi koskaan istunut ostoskärryn istuinosassa, haha. Joskus megamarketeissa on myös sellaisia etukortilla toimivia karuselleja; nyt ei harmi kyllä ollut.

11. Mitä täällä onkaan myynnissä eli esimerkiksi uutuuksien bongailu käy livenä helpommin.

12. Ja voihan jotkut siitä kaupassa käymisestä ihan tykätäkin, ohjelmanumerona. Voiko? Olen kyllä ihan luotettavista lähteistä kuullut, että voi. *köh köh hullut*

Okei meidän live-ostosreissu oli pullollaan (täysin humoristista) ähinää ja nettitilauksen ylistämistä (”oi miten helposti tää ois vaan netissä tehty!”), mutta samalla me siinä kuitenkin vastaähistiin, että kyllä me tätä varmaan sitten jatkossa tehdään, vähän enemmän ainakin. Koska ne toimituskustannukset ja säästölinja.

Mutta olen kyllä vilpittömästi kahden vaiheilla, että onko se oikeaa säästämistä vai valuuko ne kuljetukseen menevät eurot sitten tosiaan niihin juttuihin, joita ei ostaisi nettiselaimella shoppaillessa.

Seuraava ruokakauppakäynti tehtiin kuitenkin virtuaalisesti. Pitää vähän hengähtää, hehe.

42

You Might Also Like

  • Emmi
    26.9.2023 at 11:49

    Plussana myös -30% tarratuotteet (säästöä valita se, kuin se oma perinteinen), sekä meillä kotiinkuljetus on 7.90 tilasin mihin aikaan vaan ja sillä hinnalla menee vaikka bussilla kauppaan, niin ei pysty.

    Mutta en itsekään tykkää käydä vieraissa kaupoissa. Jos pitäisi vaikka cittarissa tehdä ruokaostokset, niin menisi tunti enemmän, kuin lähiprismassa. Eli matkalla/vieraassa kaupungissa etätilaus+++

    • krista
      26.9.2023 at 15:33

      Hei totta, nuo tarratuotteet on ehdoton plussa live-kaupassakäyntiin!

  • Jaana
    26.9.2023 at 11:55

    Tuttu aihe! Meillä on myös vuosia tehty ruokaostokset verkossa, kylläkin noudettu itse. Tällä hetkellä se, että toinen ihminen noutaa ja pakkaa mun ostokset valmiiksi ja kantaa ne meidän auton peräkonttiin, maksaa meidän lähimmässä Cittarissa 2,90e. Joten tästä ei luovuta! Mutta onneksi paikkakäyntejä tulee lähikauppaan, jotta lapsetkin kauppaan pääsevät. Jos halutaan viikonloppuna herkutella, jätän herkut usein tilaamatta ja käydäänkin porukalla valitsemassa ne itse. Tai jos on jotain muuta ostettavaa,jonka haluaa valita omin silmin hyllystä. Nämä on semmoisia kivan helppoja kauppareissuja, vähän kuin kirsikat kakun päältä.

    • krista
      26.9.2023 at 15:34

      Hei tuo noutohinta on jo kyllä sellainen, että se menee jo tuollaiseen väärien tomaattien valitsemiseen helpolla! Me ei olla tätä harrastettu kuin muutamia kertoja, mutta nyt just pohdittiin, että toi vois toimia meillekin. Joku sanoi, että välillä ne on jopa ilmaisia, vau!

      Toi onkin aika hauska tuo ”kirsikat kakun päältä” -kaupassakäyminen.

  • A
    26.9.2023 at 12:16

    Hih, meillä pysytään 90% ruuan nettitilauksissa (2 viikon välein about ja aina kun tullaan reissusta kotiin silleen että jääkaappi on tyhjänä). Mut, kun 90% ruuasta tulee kotiinkuljetettuna, on se 10% silkkaa säästöntavoittelua (kotiintoimitus Prismasta, joten tarjoukset lähi-k-supermarketista tai k-marketista tai Lidlistä) tai sitten sitä että saa itse valita (raahaan kotiin kilokaupalla suomalaisia omenoita tällä hetkellä esim), Mut meillä ei ole autoa ja kerralla tulee noin 10 laatikkoa ruokaa (tosin näistä 4 kpl on vissy-siksareita), joten raahaamisen helpotus on huomattava (on kyllä tuotu fillareiden kaikki ennen koronaa, mutta mielellään maksetaan se, että joku kerää ja tuo kotiin, vissy on luksusta jonka kotiinkuljetus mahdollistaa).

    Se risoo kyllä, että pitää maksaa nykyään 75cnt per pahvilaatikko, joten kun työmatka fillarilla menee meidän kotiinkuljetus-Prisman ohi, käyn sieltä hakemassa esim. wc-paperin (ei paina paljon, kulkee tarakalla, silkkaa säästöä). Tällainen tarjoushaukkailu (rusinoiden poimiminen pullasta) on kyllä helppoa, kun kodin vierestä/työmatkan varrelta löytyy useampi k-market, 2 k-supermarket, lidl ja alepoita sekä prisma (oikeastaan ainut mitä puuttuu on citymarket).

    Viimeisin kauppareissu oli just siihen kotiinkuljetus-Prismaan. Piti ostaa maitoa ja oivariinia, heräteostoksina mukaan tarttui muikkuja ja klementiinejä (ja pääsin tsekkaamaan mitä lajiketta kotimaiset omput on, että tiedän esittää toiveita seuraavaan tilaukseen). Yläkerrasta meinasi tarttua kyllä kaikkea muuta, mutta vältin ansat (ehkä siksi, ettei tuota Novitan Hyggeä ollut oikeassa värissä :D). Se on mälsää, kun s-kaupan tapauksessa tarjoukset ei näy hyvin nettikaupassa (k-kaupalla näkyy paremmin) ja esim. noista ompuista ei löydy lajiketietoja.

    Mut se on kyllä aikasta raskas (urheilu)laji tuo taaperon kanssa isossa marketissa viikon ruuat, taputukset kaikille, jotka siihen pystyy :D

    • krista
      26.9.2023 at 15:40

      Kääk mä en ole tiennytkään tuota pahvilaatikkohintaa! Joel hoitaa tilauksen eikä ole kertonut… Äh tuo jotenkin tuntuu erityisen kirpaisevalta kuljetuskustannusten päälle! Onko se molemmilla isoilla ketjuilla?

      Mmmm, vissyä… Mä vaan nyt ajatttelen tuota vissyä :D Me ollaan ehkä liian tiukaksi puristettu meidän säästölinja :D Ai kun sais lasin vissyä! :D

      Meillä tulee sellaiset noin 6 laatikkoa tavallisesti noista, ja nyt ehkä about tän syksyn ajan Joel on välillä käynyt taaperon kanssa (taapero viihtyy hyvin kantorinkassa pienen ostosreissun) täydennysostamassa jotain, tyyliin leipäpaketin tai maidon. Pahimmat koronavuodet ei käyty edes täydennysostoja, vaan se oli täysin optimoitu noihin kuljetuksiin.

      • A
        26.9.2023 at 17:52

        0,75cnt/kpl on HOK Elannon laatikot (ja tää ärsyttää, kun aiemmin oli 60cnt/tilaus), mutta esim. Ruoholahden CM:n laatikkohinta oli viimeksi 95cnt (kääk!). Ruoholahdessa oli koko kesän (ja ehkä vieläkin) kuljetus 0 euroa, eli paaaljon halvempaa kuin Prisma (mutta meidän tarpeisiin CM:n hinnat on paljon kalliimmat). Meidän Triplan Prisman kotiinkuljetus on ollut 8,40-12,90 välillä tyypillisesti (eilen tein tilauksen lauantaille ja oli 9,50-9,90 kotiinkuljetus). Meillä tilaus ajankohdat suunnitellaan jonkin verran etukäteen (tulee about parin viikon välein, sitä voi tiivistää tai venyttää tarpeen mukaan, sitten katsotaan että milloin on töiden ja muiden suhteen sopiva aika päivystää kotona.

        • krista
          27.9.2023 at 14:32

          Me tilattiin alkuun sekä CM että S, mutta mä aloin sitten haikailemaan bonuksia, minkä jälkeen tilataan (kai?) etupäässä Ässästä. Ja bonuksia onkin tullut ihan kivasti! Mutta voisinpa kyllä tämän innoittamaana vähän verrata kuljetuskustannuksia ja ostoskorikustannuksia, että kumpi ois fiksumpaa.

          Meillä kans Joel sanoi, että joskus on ollut jopa 12,90e kuljetus ja se tuntuu kyllä tosi suolaiselta etenkin laatikoiden hinta päällä. Mistä hitsistä ne keksi alkaa niistä laatikosita veloittamaan, höh!

  • Elina
    26.9.2023 at 12:25

    Tästä puuttuu se varmaan eniten käytetty vaihtoehto, että tilaa ruuat netistä, mutta noutaa kaupan noutopisteeltä. Kustannussyistä tämä meillä ollut jo pitkään, ja on erityisesti S-ketjun itsepalvelunoudossa helppoa. Mutta muuten paljon samoja havaintoja ja kyllä kaupassa käynnin skippaaminen tuo helpotuksen arkeen. Sen jälkeen kaupassakäynti on oikeasti tuntunut hukkaan heitetyltä ajalta. En ole ikinä (jaksanut) käydä lasten kanssa ruokakaupassa. Kyllä niille vähän pienempikin kauppa konkretisoi kaupassa käyntiä, tuotteen valintaa ja ihan tavaran määrää, joten sitä teen joskus. Ei enää suoraan liity tekstiisi, mutta huomaa, että lapset luulevat tavaran tulevan helpommin ja jopa ilmaiseksi, kun sen vaan netistä tilaa ja joku tuo sen. Tätä olen omassa elämässä välillä miettinyt ja selittänyt lapsille vaihtelevalla tuloksella :)

    • krista
      26.9.2023 at 15:41

      Totta, tää voisi olla kustannusteknisesti ehkä se fiksuin: ei tule heräteostoksia, mutta ei ole niin isoa toimituskustannusta!

  • Tiina
    26.9.2023 at 13:04

    Meillä tulee viikottain Kotiin myös, kotiovella kannettuna taitaa maksaa 3.90 +laatikot, jos siis ehtii/muistaa nappaamaan suht pitkän toimitus ikkunan joka meillä onnistuu. Kesällä oli jopa ilmaiset toimitukset 😁

    • krista
      26.9.2023 at 15:42

      Toi on sellainen kustannus, jonka jo ilolla maksaisi! Mun mielestä Joel sanoi, että meillä on jopa 12.90e välillä se kuljetus… Täytyypä katsoa sitä, että voisko siellä valita jotain edullisempaa toimitusta. Missä päin tuo teidän 3,90e on?

      • Tiina
        28.9.2023 at 21:17

        Meillä tulee eastonin cittarista vaikka itse ei ihan siellä suunnalla edes asuta. Lähempääkin saisi nykyään 😊

  • 9veen ja 5veen äiti
    26.9.2023 at 13:28

    Koronan myötä keräily+nouto-tilaus on tullut niin rutiiniksi, että kun joskus satunnaisesti pitäisi tehdä ostoslista kaupassa käyntiä varten puolisolle, niin eipä synny hetkessä. Paikallisen Prisman 9,90e noutokeräilystä (kotiinkuljetus olisi 16,90e) on kyllä silti sen verran suolainen hinta, että parin viikon ostokset on tilattava kerralla. Täydennyksiä sitten Lidlistä tarjousten mukaan, plus tietyt vakiot joita ei Prismasta saa. Ei ole ikävä koko perheen kauppareissuja, joissa hikoilivat niin vanhemmat kuin lapsetkin. Tosin keväällä -20, eristysten ja sulkujen paukahdettua päälle, silloin 2v. kuopus ei tilanteesta juuri muuta ymmärtänyt, kuin sen, että ihmetteli miksei pääse enää ostoskärryihin istumaan.

    • krista
      27.9.2023 at 14:36

      Tää on tainnut käydä monella – ja kun pääsi tän kotiintilaamiseen makuun, ei ole paluuta niihin hikisiin kauppareissuihin :D Mutta siis AUTS 16,90e. Hitsi nämä kuljetuskustannukset kyllä vaikeuttaa palvelun käyttöä, toivottavasti jossain vaiheessa lähtisi alaspäinkin hiipumaan tuo kustannus…

  • Miimii
    26.9.2023 at 14:03

    Täällä vahvana nouto ostokset. Ja alkoi korona-aikana. Kauppa valitaan vähän sen mukaan mistä halutulle päivälle pienimmät noutokustannukset (vaihtelee 0-7.90e). Jos kauppaan pakko mennä tekemään isot ostokset niin suosin paikkaa missä saa skannata ruoat kerätessä. Mä vihaan kaupassa käyntiä ja kassavaihe ahdistaa. Joten noudolla tai skannauksella mennään ja täydennyksiä pikkukaupasta livenä.

    • krista
      27.9.2023 at 14:39

      Me hei itse asiassa ehdittiin tän postauksen kauppakäynnin jälkeen käydä toisenkin kerran samassa paikassa live-kaupassa JA me kokeiltiin sitä skanneria. Sehän oli oikein toimiva juttu! Joel pakkasi kamat suoraan kasseihin (mä lähdin kolmen tytön kanssa taas yläkertaan, haha) ja se tosiaan vähensi sen kassahihnalla tuotteiden ruttautumisen. Myös kylmäkamat sai suoraan kylmäkassiin. Näppärä lisä live-kaupassakäyntiin.

      Vinkit tervetulleita, mistä kanttaa bongailla noita pieniä noutokustannuksia!

  • Anna
    26.9.2023 at 14:14

    Minä saatan nauttia livekaupassakäymisestä jos olen nukkunut ja syönyt hyvin, olen yksin liikenteessä, ei ole ruuhkaa (eli suunnilleen minä ja neljä muuta xD), ei ole aikataulua tai kiirettä, saan ihan rauhassa valita tuotteita eikä haittaa tehdä paria heräteostosta (esim. perunapiirakoita jos paistopisteellä on niitä) ja kauppa on pieni ja ennestään tuttu.
    Jos yksikin näistä mättää niin mieluummin olen menemättä kauppaan, jos ei ole pakko.
    .
    Yksi hyöty livekaupassakäynnistä on, että samalla tulee haettua paketit automaatista jos on tilannu jotain.

    • krista
      27.9.2023 at 14:42

      Hihi tuollaisella yhdistelmällä EHKÄ teoriassa mäkin voisin tykätä – tosin mun todellisuudessa tuollaista kaupassakäyntitähtien kohdalla oloa ei ole tapahtunut kovin monta kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana :D Mutta siis itse asiassa ennen lapsia mun mielestä oli kiva ”leikkiä perhettä” tekemällä ostosretki Prismaan, se tuntui silloin jotenkin eksoottiselta! Ja tuo ”leikkiä perhettä” oli mun termi silloin; haha eipä tullut ottaneeksi huomioon, että oikeasti perheessä olisi ne taaperot säntäilemässä mukana :D

  • Myy
    26.9.2023 at 16:10

    Ollaan nyt alettu käyttämään prismassa sitä skanneria kun ostetaan enemmän kerralla ja tarvii kyllä sanoa että helpottaa ihan valtavasti kauppareissua kun säästyy se jonotus, hihnalle latominen ja pakkaaminen. Eikä rutistu tomaatit yms. 😄

    • krista
      27.9.2023 at 14:42

      Joo me kans ehdittiin nyt kerran tätä kokeilla ja oli ihan tosi hyvä helpotus!

  • PikkuKirppunen
    26.9.2023 at 16:23

    Vinkkivitosena kassaäherrykseen, että ainakin meillä päin Prismassa on skannauskapula, jolla tuotteet saa skannattua itse ja pakattua saman tien kauppakasseihinsa. (Toki ne sitten pitää muistaa skannata, ettei tarvi paniikissa juuri ennen itsepalvelun maksukohtaa alkaa tarkistaa, että onhan kaikki skannattu – mutta tähän onneksi tottuu ja homma automatisoituu nopeasti.) Toimii ihan vain käyttämällä etukorttia sisääntulossa olevassa kapulaseinän laitteessa ja nappaamalla vilkuttava kapulan matkaan. Sitten skannataan tuotteiden viivakoodit, pakataan kasseihin ja kuljetaan itsepalvelukassalle skannaamaan viimeinen koodi ja edelleen maksamaan. Myyjää tarvii vain, jos tulee satunnaistarkastus, on alkoholia tms. ikärajavalvottua tuotetta tai on miinuslapputuote (jätä hollille, että pystyt näyttämään ja muistat asian vielä kassallakin).
    Kuulostan kävelevältä mainoskyltiltä, mutta voin vannoa, ettei mulla oo mitään erityiskytköstä S-ryhmän kanssa. Tää vaan on niiiiin paljon kauppakäyntejä helpottava tekijä, kun just ei ryttäänny ostokset ja tuu tuskanhiki pakatessa. :D

    • Karina
      27.9.2023 at 11:56

      Heh, mä käytin sitä skanneria pari viikkoa sitten ekaa kertaa ja enhän mä tajunnut tuotteita pakata suoraan kassiin vaan sit kassalla pitikin vielä se homma tehdä erikseen :D No nyt osaan!

      • krista
        27.9.2023 at 14:45

        Joo, se on kyllä etu, että saa pakata suoraan kassiin – meillä oli jopa kylmälaukku mukana kylmätuotteille!

    • krista
      27.9.2023 at 14:44

      Joo kyllä! Tää postaus tuli silleen vähän viiveellä, että tän jälkeen ehdittiin käydä toisenkin kerran kaupassa ja silloin otettiin just se sellainen skanneri – olipa kyllä tosi näppärä! Tai no hah Joel sen tosiaan hoisi ja mä olin kolmen lapsen kanssa yläkerrassa valitsemassa lapsen kaverille synttärilahjaa :D Mutta näytti näppärältä ja myös Joel vakuutti, että oli tosi hyvä.

    • coxia94
      27.9.2023 at 16:36

      Tällein liikuntarajoitteisena toi skannaus helpottaa ihan super paljon kun jää se kassalla tavaroiden hihnalle nostelu kokonaan pois. Ja ei tarvii kurkotella että ylettyis pakkaamaan.

  • Inka
    26.9.2023 at 17:03

    Meki on paljo vertailtu tota et mikä on järkevin; käy joko ite kaupassa, tilaa kotiinkuljetuksen tai tekee noutotilauksen. Meille on fiksuinta käydä ite kaupassa koska ihan kyllä tykkään siitä jos saan rauhassa yksin käydä ja oon tarkka valitseen tuotteita. :D

    Kotiinkuljetusta on välillä otettu jos tullaan vaikka reissusta ja tiedetään että kaikki kaapit on tyhjänä. Kuljetus kuitenki maksaa meillä sen 12,90€ niin heräteostosten kanssa käy vähä päin vastoin ku teillä; ”mitäs kivaa mä nyt vielä tähän tilaukseen laittasin ku kuljetuksen osuus on kuitenki noin paljo niin nyt kannattaa tilata hirveellä summalla!” Ja sit tulee tilattua myös sellasta ei-niin-tarpeellista, esim. herkkuja.

    Noutotilaukset ei oo meidän suosiossa koska tilaus on vauvan kanssa vaikee hakee. Tavarat ei mahu kerralla yhteen kärryyn ku pahvilaatikot vie tilaa ja tietysti se vauvaki vie joko tilaa kärrystä tai pitäs kantaa mukana. Keräilymaksu on 4,90€ ja niinä kertoina ku oon noutotilauksen tehny, oisin maksanu ihan mielellään 8€ (hintaero kotiinkuljetus – pelkkä keräily) lisää siitä ilosta ettei ostoksia olis tarvinnu ite lähtee hakeen. Meiltä siis Prismalle matkaa ~15km eikä välttämättä muuta käyntiä. Nyt lähiprismaanki on tulossa verkkokauppa niin saa nähä minkä hintanen on kotiinkuljetus et tuleeko jatkossa tilattua!

  • A
    26.9.2023 at 17:56

    Ai niin, ainut mitä ei saa kotiinkuljetettuna on hävikkihevit ja -leivät :D Mä käyn etäpäivinä monesti saattamassa lasta osan koulumatkaa ja piipahdan lähi-Lidlissa/S-marketissa/K-supermarketissa tsekkaamassa hävikkituotteet (Lidlin hävikkihevikassin bongaus on aina jee, K-supermarketista saa banaaneja ja leipää hävikkinä ja S-marketista joskus heviä tai leipää). Näissä on sellainen ”saalistaja-keräilijän” ilo, kunnei tiedä mitä mukaan tulee :)

  • Veema
    26.9.2023 at 21:57

    Kiinnostava postaus ja hauska lukea, miten muut toimii.
    Meillä on välillä melkein toisinpäin: kotiinkuljetukseen tulee ostettua kaikenlaista ekstraa, koska ”nyt saa helpommalla”. Itse kaupassa käydessä taas pitää kantaa/pyörällä tuoda kotiin, koska meillä ei ole autoa, joten siinä tulee oltua tarkempana.
    Mutta ollaan nyt tykätty siitä, että kotiinkuljetuksella noin pari kertaa kuussa kaikki painavat ja kuivatuotteet (soija- ja kauramaidot, kaurajugurttia suuret määrät, jauhot, pavut, linssit, makarooni, öljyt yms, siis ei toki välttämättä aina samassa tilauksessa) ja sitten muuten itse kaupasta haettuna tuoreita vihanneksia ja hedelmiä yms. Kivaa vaihtelua näin 🤗

  • Mima
    27.9.2023 at 21:41

    Peukutus skannerille täältäkin👍 Mutta se tunne, kun vihannesosastolla huomaat oman miehen lappavan tavaraa ihan tuntemattomien ihmisten kärryyn ja skannailevan niitä pokkana sinne 😂

  • Nadja
    28.9.2023 at 20:32

    Ihana Sanelma <3

    Koska meillä ei ole autoa (enkä itse omaa ajokorttia tosiaankaan), kaikki 1,5-2kk painavat ostokset ostetaan verkkokaupasta (lähiprismasta), eli neljän hengen (2 aikuista + 2 lasta) kauramaidot (60-65kpl, etukäteen soitetaan sinne ja tilataan), öljyt ja Vichyt. Muuta haemme livenä, samasta lähiprismasta :) Kotiinkuljetus on 9,9e,meidän tapauksessa erittäin hyvä diili! Eteinen ja aikuisten makkari sitten näyttää miltä näyttää…. :D

  • Jenni M
    30.9.2023 at 12:28

    Prisman noutopalveluille peukut täältä! Niin helppoa ja halpaa! Ja kun tehdään miehen kans vuorotellen omat ostoskorit, niin tulee tuotteisiinkin vähän vaihtelua. Muutenhan on helppo vain lisätä edellisen käynnin tuotteet seuraavaan ostoskoriin. Jumbossa usein noudot 0€, ja tuovat laatikot auton peräkontille asti. :)

  • Tilia_cordata
    1.10.2023 at 11:47

    Olen vissiin outo, kun olen tykännyt käydä lasten kanssa kaupassa varsinkin siitä iästä, kun osaavat itse työntää niitä pikkukärryjään. On jo kotona jaettu ostoslista aikuisen ja lapsen listaan (piirretty, jos lapsi ei osaa lukea), ja lapsi on innolla etsinyt niitä omia tuotteitaan kaupasta. Kun lapsella on tekemistä, käynti ei mene kiukutteluksi. Samalla on saatu hyviä keskusteluita siitä, mitä meille ostetaan ja miksi. Miksi ei joka kerta osteta leluja tai karkkia, ja tietty synttäreille on taas sitten saanut vaikka valita mieleisensä keksit ja herkut. On katsottu yhdessä niitä kilohintoja ja verrattu pakkauskokoja, pohdittu mikä on järkevintä ostaa, ja opeteltu meille tärkeitä luomu- ja ympäristömerkkejä. Käyty keskustelut, miksi ostamme tietyt tuotteet luomuna, vaikka tavallinen on halvempaa. Meidän lapset ovat myös olleet innokkaita auttamaan tuotteita kassahihnalle ja pakanneet niitä. Siinäkin on hyvä opetushetkiä, mitkä tuotteet laitetaan kassiin alle ja mitkä päällimmäisiksi.

    Ja mitä tulee tuohon pahvilaatikon hintaan, niin onhan se aivan älytöntä tuhlausta pakata kaikki ruokatarpeet kertaalleen käytettäviin pahvilaatikoihin. Samoilla kauppakasseilla on meillä menty jo varmaan 20 vuotta.