Parasta juuri nyt

Puutalobabylandian tämän viikon ykkösaktiviteetit (suosituin ensin):

1. Kävely

Viime viikon ylivoimainen (ja ainoa) aktiviteettisuosikki on pitänyt pintansa myös tällä viikolla. Kävelyaktiviteetin alalajeja ovat mm.

 • jurrivauvakävely (erityisesti väsyneenä)
 • kirja kädessä kävely
 • itkuhälytin kädessä kävely
 • mikä tahansa huidottava kepakkoesine kädessä kävely
 • ota koppi” -kävely
 • vauvapallo (äiti ja isi pelaavat vauvapalloa näin: istutaan pehmeän maton eri päissä, vauva syöksähtelee pallomaisesti sylistä toiseen ottaen pari oikeaa askelta ja kaatuen loppumatkan, vrt. ”ota koppi” -kävely)

2. Ole hyvä-kiitos -leikki

Funktionaalinen leikki – taustalla äidin ja isin salakavala ajatus siitä, että leikin avulla naperon kädestä saa tarvittaessa tavaran helposti pois. Ole hyvä-kiitos -leikki aloitettiin joskus muutama viikko sitten, ja nyt se on kirinyt top-listalla jo hienosti kakkoseksi.

Ole hyvä-kiitos -leikkiä leikitään erityisesti isin tai äidin kännykällä, mutta myös esim. paperipaloilla, joskus hyvällä tsägällä jopa leluilla. Leikissä siis siirretään esinettä naperon kädestä äidin/isin käteen edestakaisin hokien samalla ”ole hyvä-kiitos, ole hyvä-kiitos”. Leikkiä leikitään useimmiten kiihtyvällä tahdilla. 

Ole hyvä-kiitos -leikin avulla voi myös esimerkiksi tyhjentää koko ison lelulaatikon yksi kerrallaan äidin syliin.

3. ”Lukeminen”

Myös kuvakirjat ovat lyöneet läpi kuluneen kuukauden aikana – erityisesti kurkistelukirjat. Tällä hetkellä sivujen kääntelytahti on kiihtynyt sen verran kovaksi, että äidin on mahdotonta pysyä ”lukijan” perässä: ”katso kukk…”, ”siinä on koir…”, ”onpa hieno poss…”. Olennaisinta ”lukemisessa” siis sivujen kääntely – kiihtyvällä tahdilla luonnollisesti tässäkin leikissä.

 

 

Bubbling under:

Kyykistely: Pysähtyminen, jonkin tavaran lattialta (kyykistyen) poimiminen, ja matkan jatkaminen ko. esine kädessä. Mitä isompi ja vaikeampi tavara, sen kiinnostavampi leikki.

Isiä karkuun juokseminen: Tämä viikon uutuus, joka todennäköisesti ponnahtaa nopeasti listalla ylöspäin. ”Isi nappaa, isi nappaa”, ja napero kirmaa kikattaen karkuun.

Puhaltelu: Myös aivan uusi keksintö, sisältää runsaasti kikattelua. Äiti puhalsi kerran naperon otsatukkaa pois silmiltä, ja napero kopioi toimenpiteen välittömästi. Nyt napero puheltelee itse otsatöyhtöään ja nauraa rätkättää päälle, kun tukka lähtee liehumaan ja ilmavirta osuu omiin kasvoihin. Välillä puhalletaan (ja kikatetaan) koko perhe yhdessä.

 

Siinäpä viikon tärkeimmät. Kohta muskariin.

1
Like

You Might Also Like

 • Mammara
  26.4.2013 at 10:37

  Hihhiiii! Ihana kirjoitus! <3 En malta odottaa että täälläkin lähdetään liikkeelle. Toistaiseksi vielä ryömimishommia! :)

 • Kristaliina
  26.4.2013 at 10:42

  Ihana kesäinen profiilikuva sulla!

  Ryömimishommat on tärkeitä :) Siitä se kehitys sitten lähteekin yhtä äkkiä huisk niin nopeasti, että hyvä kun äiti perässä pysyy! (eikä pysykään aina varsinkaan noissa kävelyhommissa)

 • Pingale
  26.4.2013 at 10:46

  Tulipa ihan hymy kasvoille tällaista kirjoitusta lukiessa! Sulla on hauska ja elävä tapa kirjoittaa.

 • Kahvittelija
  26.4.2013 at 11:00

  Tutulta kuulostaa! Meillä on sama ”isi nappaa” -leikki, tosin konttausversiona vielä. Hauskinta on nyt nousta tuetta seisomaan ja tönöttää siinä hetki onnellinen virne naamalla. Kuvakirjoja käännellään meilläkin kiihkolla ja siinä ehtii ehkä just ja just huikata, että ”kissa!”…suurin nautinto on meidänkin vauvalla se sivujen tarmokas kääntely. Luukkukirjat ovat parhaita mutta meillä ne pyritään myös tuhoamaan järsimällä tai kiskomalla luukut irti. Just eilen mietin, että vauvalla on jo pari kopallista leluja mutta hauskimpia juttuja ovat kaikki taloustavarat yms. tarvikkeet :) 

  On muuten tosi ihanaa, että nyt kun vauva on melkein 11 kk, sen kanssa pystyy touhaamaan ihan eri lailla kaikenlaista! :)

 • Rosanna
  26.4.2013 at 11:09

  Hahaha! :D Ihana! Meidän poika ei kävele vielä muuten ilman tukea, mutta vauvapalloa meilläkin pelataan nykyään ihan tauotta. :D Ja siis luonnollisesti siitä tulee melkoinen harmitus jos joku pelaajista joutuu välillä poistumaan kesken pelin.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  26.4.2013 at 11:13

  En pääse ipadilla kirjautumaan Lilyyn jostain syystä…

  Mutta hyvin tutulta kuulostaa kaikki nuo leikit. Paitsi vauvapalloa meillä ei leikitä, mutta palloilla kyllä leikimme yhdessä. Puhaltaakaan Ilo ei osaa, mutta rakastaa kyllä sitä kun kasvoille puhalletaan. (Vinkki lentokoneeseen: lapsi seisoo penkillä istuvan vanhemman sylissä. Paikan henkilökohtainen tuuletin laitetaan puhaltamaan lapsen kasvoille. Katsotaan tukka hulmuten hymyilevää lasta.)

  Meillä rakastetaan myös lentämistä: Aikuinen ottaa lasta kiinni kainaloiden alta ja reidestä ja pyörii vinhasti. Lapsi lentää kuin teräsmies! Tätä aktiviteettia seuraa lyhyt jurrikävely.

  Juuri nyt: Lapsi huutonauraa katsellessaan kun isänsä vetää leukoja. :D Pitää selvästi kuntoilua naurettavana puuhana, äitiinsä tullut.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  26.4.2013 at 11:13

  Äskeinen nyymi oli Liisa.

 • Piipo79
  26.4.2013 at 18:55

  Meillä myös tuo kiitos-leikki myös tosi kova juttu. Samoin kyykistely eritoten ulkona kiviä ja hiekkaa (yök) poimien ja isin tai idin karkuun juoksu kirkuen. Samat leikit näköjään. Aika samanikäiset tyttelit, meillä tulee 1v huomenna!

 • Miitu (Ei varmistettu)
  26.4.2013 at 22:52

  Jurrikävely (yhdistyi meillä usein koppi-kävelyyn) XD Harvemmin tuota enää näkee, mutta kieltämättä kaikesta mielikuvakarmeudestaan huolimatta aika söpöä ja huvittavaa. Näitä leikkejä lisävariaatioineen teilläkin oletettavasti luvassa vielä piiitkään. Vuosi kohta takana ja jaksaa, jaksaa, jaksaa innostaa ja kiinnostaa edelleen.

 • Roosa
  27.4.2013 at 10:32

  Luulin ensin, että nuo kävelyt kuvaavat sinua. Vasta vauvapallon kohdalla hokasin.

 • Kristaliina
  27.4.2013 at 10:41

  Hahahaaaa, joo astetta voimakkaampi aivotärädys :D
  (tai känni :) )

 • Kristaliina
  27.4.2013 at 10:41

  Hui paitsi tuo jurrivauvakävely vaikuttais aika kyseenalaiselta, jos kävelijänä olisinkin minä :D

 • Dimmi (Ei varmistettu)
  27.4.2013 at 16:14

  Nauroin. Ääneen. Kiitos :D

 • Annukkaaa
  29.4.2013 at 08:39

  Teillä sentään päästään tuohon ”koir—”:aan asti. Meillä edetään mallilla ”Siinä sammakko lyö rumpua [läisk läisk – lyödään kirjaa], ja seuraavalla sivul… Niin, siinä on takakansi”. Ja sitten seuraava kirja.