Aikuinen satulassa – Frog-kokemuksia

Meidän Frog-pyöräperhe sai eilen uuden perheenjäsenen!

Isi-Frog ja lapsi-Frog.

Niin kuin Seelan pyöräilystä kirjoittaessani (täällä) mainitsin, Joeliin iski siis pyörähinku noiden lasten Frogien myötä – eikä minkä tahansa pyörän perään, vaan just tällaisen kevyen ja sukkelan kaupunkifillarin! Joel vähän mittaili ja pähkäili ja totesi sitten, että tuon nuorten Frog 78:n pitäisi mittojensa perusteella olla just oikean kokoinen. Ja se sitten tilattiin! *)

*) ja tämä ihan normaalisti omalla rahalla ostettu siis. Mutta aiemmista lasten Frogeista saatiin blogialennusta ja alekoodi myös blogiin.

Ja eilen iltapäivällä polki sitten superhikinen pyöräilijä (oli hurjan painostava sää!) Siilitieltä Arabianrantaan, ja pyöräilijän tyytyväinen virnistys oli leveä. Kuulemma edellisestä fillarointikerrasta oli kulunut useampi vuosi ja fillarointifiilis oli ollut mahtava!

No miltäs se Frog sitten tuntui aikuisen alla? Kuulemma pyörä oli oikeastikin mahtavan keveä ja sillä oli hyvä rullailla. Joel ei siis ole (etenkään lasten myötä) mikään fillarihurjastelija, vaan ajaa turvallisesti (tai niin se ainakin mulle lupaa) ja kertoo ajaneensa lähinnä körötellen. Mutta kuulemma lujaakin olisi halutessaan voinut päästellä helposti.

Uusi kypärä pitää muuten varmaan hankkia. Ostimme tuollaiset hauskat hattumalliset mopokypärät aikoinaan Vietnamista, ja ne kyllä näyttävät kivoilta. Mutta suojaavuudesta ei varmasti ole takeita. Eli turvallisempi kypärä ehdottomasti päähän!

(edit. kypärä juuri hankittu!)

Tämän pyörän (Frog 78 eli jalan sisämitta minimissään 78 cm) koko sen sijaan oli sitten kuitenkin Joelille vähän alakanttiin; sen kuulemma huomasi siitä, että kun istuimen nosti niin korkealle, että jalan saa ojennettua kokonaan polkiessa, ajoasento muuttui aika etukumaraksi. Ja sen takia ainakin nyt ensipoljennalla (6,5 km pidemmän fillarointitauon jälkeen) Joelin selässä alkoi jo vähän tuntua; tosin kuulemma siihen saattaa kyllä tottua eli saattoi osin johtua myös siitä, että pyöräili pitkästä aikaa.

Joelin näppituntumalla se kuitenkin tuossa sanoo, että tämä pyörä olisi just sopivan kokoinen n. 160-170 cm pitkälle.

No, sittenpä minä testasin! Laskin penkin ylhäältä alas, ja lähdin ajelemaan sillä tuossa lähihiekkateillä 156,5 sentin (huomaa se olennainen puolikas sentti) pituudellani – ja bingo, mulle tää on tosi hyvä!

Ja siis iloisena yllärinä tämä pieni juttu: fillarin penkki nousee ja laskee ihan sellaisella vivulla, ei tarvitse ruuvailla. Niks naks ylös alas. Niinpä tämä voi kuin voikin olla meidän perheen aikuisten yhteiskäyttöinen pyörä, jee!

Toki lähiaikoina ajateltiin huoltaa mun vanha pyöräkin. Se on kiltisti nököttänyt odottamassa tän… YLI KUUSI VUOTTA, kääk. Silloin mä testasin (täällä), että voiko 7 viikkoa episiotomian jälkeen pyöräillä. Ja vastaus oli ei. Mutta oiskohan se nyt sitten kuitenkin reilun kuuden vuoden jälkeen parantunut…?

Haha. Mutta joo, ihan odotan sitä, että päästään koko perheen yhteiselle fillarointiretkelle!

PS. Kaupallinen muistutus: Jos Frogin hankinta on vielä harkinnassa, niin se Mr. Biken Frog-alennus (-10 %) on voimassa vielä ma 13.8. asti. Se alekoodihan oli: PUUTALOBABY10

Alennus on voimassa sekä kivijalkakaupassa Siilitiellä että nettikaupassa täällä. Ja pyörän voi siis myös tilata netin kautta aleajan aikana, vaikka noutaakin sitten myöhemmin. Kuulemma just tällä hetkellä jotkut koot/värit on varastosta loppu, mutta tilaamalla saa! Esimerkiksi Joelin pyörä just tilattiin ja se tuli viikossa.

11

You Might Also Like

  • krista
    10.8.2018 at 15:56

    Sain juuri Mr. Biken liikkeestä vastauksen tuohon selän kipeytymiseen – sekin näyttää siis helposti olevan korjattavissa! Näin sieltä kommentoitiin:

    ”Isommat Frogit on vähän enemmän hybridin ajoasennolla, eli ajoasento on vähän enemmän makaava kuin ihan perus kaupunkipyörässä. Jos ei ole hetkeen ajanut pyörällä niin selän kipeytyminen aluksi on ihan normaalia. Mutta jos näyttää, että muutaman ajokerran jälkeen selkä edelleen kipeytyy on siihen muutama ratkaisu. Helpoin ja nopein tapa on hienosäätää satulan asentoa, eli se liikkuu eteen ja taaksepäin. Seuraava myöskin helppo tapa on ostaa eri mallinen ohjaustangon kannatin, mikä muuttaa ohjaustangon korkeutta/kulmaa/paikkaa. Tämäkin on suhteellisen halpa(alk. 20e) tapa vaihtaa asentoa. Lapsilla harvemmin on ongelmia selän kanssa kun ovat niin vetreitä. Liian pitkään ei kannata tuskailla ongelman kanssa, jo muutamien senttien muutokset tekee ihmeitä.”

  • A
    10.8.2018 at 17:59

    Suosittelen tuota satulan hienosäätöä, sillä voi aika hyvin vaikuttaa pyörän sopivuuteen (itse oon joutunut tekemään tuota polvieni takia jokaisen oman fillarin kanssa ja syvyyssuuntainen säätö vaikuttaa yllättävän paljon)…ja kyllä vaan, pyörän keveydellä on iso vaikutus pyöräilyn ihanuuteen (itse ajan mieluiten mun 10kg painavalla sinkulalla, lapsen kuljetukseen on 14kg painava vaihdepyörä + 1kg lisää juniori-istuimesta ja tuntuu kyllä kun ajaisi jähmeällä perheautolla…ja sit sellainen normi 20kg fillari tuntuu kuin ajaisi traktorilla ;)).

    • krista
      12.8.2018 at 19:14

      No hei ihan mahtava, että tuli ”puheeksi” (eli kirjoitetuksi), tuota kannattaa siis tosiaankin säätää Joelille. Se voi tosiaan olla sitten pienestä kiinni – ja eipä tullut mieleenkään, että tuollaista ohjaustangon korkeutta/kulmaakon voi lisäosalla säätää! Ihan huippua!

      Joo toi Joelin pyörä kans painaa 10 kg. Mä ajoin joskus (kauan aikaa sitten) vanhaa mummopyörää, se oli varmaan just sitä traktorimittaluokkaa :D Siinä ei myöskään ollut toimivia jarruja, auts :D

  • Anna
    11.8.2018 at 07:06

    Tarkistin oman jalkani sisämitan ja minulle näköjään teinipyöräkin olisi auttamattomasti liian iso. Iyksi lasten pyöräsitä on vähän siinä rajalla :D Taisi olla mitta 69 (seuraavaksi pienin minkä löysin olisi 62) ja kun mittasin jalkaani niin sain jonkun 68 ja vähän päälle. Sen siitä saa kun on persjalkainen hobitti (n. 150cm.) :D

    • Lilah
      11.8.2018 at 12:05

      Meillä on lapsilla (9 ja 11v) 69 ja 73 frogit. Jalan mitta jonkun sentin vielä vähemmän mutta hyvin ovat hallittavissa kun kuitenkin koululaiset jo viitisen vuotta osanneet pyöräillä. Itse olen 164cm ja koen tuon 73 frogin vähän pieneksi vaikka satulassa säätövaraa riittääkin.

      • Anna
        12.8.2018 at 12:30

        Kiva että 9V ajaa sillä pyörällä jonka kohdalla itse joudun miettimään että onkohan se liian iso :D
        Mutta kiitos vahvistuksesta että luultavasti tuo 69 olisi minulle se oikea valinta sitten :)

    • krista
      12.8.2018 at 19:19

      Frogin mitat on meidän kokemuksen (ja liikkeestä sanottiin tätä myös) hieman naftit eli ihan täysin kirjaimellisesti sitä minimimittaa ei kannata ottaa mun mielestä. Esimerkiksi Seelan jalka on vähän lyhyempi kuin Frog 48:n 48cm ja silti pystyy hyvin ajamaan, Silvan jalan mitta on NYT sen 48 ja on ajanut tuolla jo vuoden.

      Mä oon siis 156,5 ja mulle tuo Joelin fillari on vähän yläkanttiin, itselleni ehkä sitä 73-kokoa ainakin testaisin, todennäköisesi se ois mulle sopivin. Mun jalan sisämitta on… (mittaa)… 74 cm näköjään eli itse asiassa aika tarkasti just sit toi :D

      • Anna
        12.8.2018 at 20:02

        Tämä on kanssa hyvä tietää. Eli jos Frogin päädyn joskus hankkimaan niin tuo 69 olisi se minun valintani. Oranssi. koska keltaisia ei tainnut olla (sääli).

  • lady
    13.8.2018 at 09:34

    Itse en ole tuollaista Frog pyörää testannut, mutta maastopyörä tuli hankittua pari vuotta sitten.
    Tässä kesällä tuli lainattua äidiltä ihan tavallista naistenpyörää ja voi elämä mikä kivireki!
    Maastopyörällä pääsee niin helposti pienistä kuopistakin yli ja on todellakin kevyt polkea leveistä renkaista huolimatta.
    Ei enää ikinä tavispyöriä! :)