Vuoteni 2012 Lilyssä

Vuoden 2012 kuvapostauksen tehtyäni huomasin, että yksi osa kuluneen vuoden elämästäni jäi kuvakollaasissa kokonaan käsittelemättä: virtuaalielämä.

Vuosi 2012 jää nimittäin henkilökohtaisiin historiankirjoihini vuotena, jolloin minusta tuli bloggaaja, ja (wohoo) käytin aikaa täällä blogimaailmassa jopa enemmän kuin Facebookissa – jotain, mitä en olisi uskonut ihan heti tapahtuvan :)

*******

Täytyy varmaan heti alkuun myöntää yksi juttu: en seurannut aktiivisesti yhtään blogia ennen kuin aloin itse kirjoittaa. Paino sanalla aktiivisesti – toki olin joskus käynyt joitain blogeja vilkuilemassa, kun olin nähnyt esimerkiksi jonkun ystävän lähettämän Facebook-linkin johonkin osuvaan tai puhuttavaan tekstiin. Mutta yhteenkään blogiin en silloin ollut koukuttunut.

Tshihi itse asiassa en edes tiennyt, että on olemassa muitakin äitiysblogeja – luulin katsokaas keksineeni jotenkin tosi-tosi erityisen idean, heko heko :D

Lilystä minulle entuudestaan tuttuja olivat vain Isyyspakkaus (jota olin käynyt vilkaisemassa Facebook-mainoksen ansioista – mutta en edes tajunnut, että se on Lilyssä) sekä Jeminan No Sex in the City, Facebookin kautta nähtynä sekin.

Ehkä jotain oli kuitenkin jäänyt näistä minulle mieleen, koska ”mihinköhän sellaisen blogin oikein voisi perustaa” -pohdintojen jälkeen sana ”Lily” oli tarttunut kiinni jonnekin aivojen pohjukoihin niin, että googlen ystävällisellä avustuksella löysin tieni tämän ”blogiportaalin” etusivulle.

Siitä se sitten lähti. (blogin alkuhetkistä olen kertonut myös täällä)

*******

Bloggaamisen alkaessani en olisi mitenkään voinut aavistaa, kuinka paljon tulen tältä harrastukselta saamaan ja oppimaan! Blogivuoden 2012 aikana olen mm.

 • Tutustunut virtuaalisesti moniin kanssabloggaajiin! Ensimmäisiä uusia tuttavuuksia taisivat olla Mindekan Ma-material girl, Caelian Caelia’s, Hertan Lilou’s Crush. Pian alkoivat bloggaamaan Lilyssä myös mm. ihanat iity– (Puolivahingossa) phocahispida (jonka nimen jo ehkä alan oppia kirjoittamaan, Ilman sinua olen lyijyä) ja Nonariina (Kahvia ja unelmia). Kuukausien kuluessa lemppariblogieni määrä vain kasvoi ja kasvoi, ja lopulta poistin jopa seuraamieni palstojen listan näkyvistä, kun niitä alkoi olla jo ihan naurettavan suuri määrä: ”hups, huomaavat vielä, miten koukussa mä oon” :D

Mutta lisäksi olen myös:

 • Tutustunut uusiin ihmisiin, myös ei-bloggaajiin, oman blogini kommenteissa! Tämä on ollut jotenkin aivan uskomatonta, tuntuu että tuntisin teistä jo niin monet! Voin luetella vaikka unissani kymmenittäin ”vakkareiden” nimiä (osittain myös heidän lastensa nimiä ja ikiä), mm. Liisa, S-S, Miitu, MirvaK, Neenee, Emmi Nuorgam, Enni, iitu-… ooo, en voi millään luetella kaikkia – te tiedätte, keitä te olette :) Ja joskus, jos jostain ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään, alan jo ihan ihmetellä… Niin kuin silloin, kun Liisa perheineen oli lennähtänyt Japaniin… Hei muuten Sandels, Peanut ja Kallen äiti missä te ootte…?! Ikävä! :)

   

 • Ihan SUPERmahtavaa on myös ollut, kun joku ”vakkarikommentoija” on perustanut uuden palstan (tai vinkannut jo-olemassa-olevasta)! Esimerkiksi nimim. Tessa&Kain:sta tuli HelloAochi (Yksi, kaksi, meitä on vain kaksi), ja myös mm. M-M ja MM (hih ja vieläkin nolottaa, että alussa sekotin teidät) pitävät nyt omia palstojaan. On ollut ihan älyttömän kiva vastavuoroisesti päästä kurkistamaan niiden ihmisten arkeen, jotka ovat olleet aktiivisia mun palstan keskusteluissa!

Teiltä kaikilta ihanilta ihmisiltä olen saanut niin monet tsemppaukset aallonpohjiin, kanssakikatukset hauskoihin hetkiin ja vinkit ihan-muuten-vaan-elämään. Teidän ansiostanne olen oppinut mm., että:

 • bodyjen käyttöikää voi pidentää jatkopalalla
 • masutuubia voi käyttää myös imetysaikana – kun nostaa tavallisen paidan helman ylös, masutuubi peittää mukavasti mahan seudun
 • itkuhälyttimet voivat aiheutaa pakkasella palovaaran (hui)
 • ja paljon, paljon muuta

Kiitos!

*******

Mutta hei – ei tämä Lily-elämä ole kuitenkaan pelkkää kakkavaippaa ja soseensyöttöä! (ai eikö…?) Kuluneen vuoden aikana tämäkin äippälomalainen on ihan melkein huomaamattaan pysynyt (joissain) trendeissä mukana:

 • Tiesin jo elokuussa, mikä on peplum (googlasin, kun näin tämän postauksen)
 • Kerroin mukamas trenditietoisena Christina Aguileran tukkaa ihmettelevälle Kuplia-Emilialle, että kyseessä on trendikäs My Little Pony Hair. Ai mistä mä sen tiesin? No täältä.
 • Tilasin jostain britti-nettikaupasta sen yybertrendikkään oranssin muovihärpäkeharjan, koska Saara.
 • Ostin kaikkia ennakko-odotuksia vastoin valkoisen villamaton, koska kaikki-Lilyn-sisustusblogit. Yritin itse asiassa ehdottaa myös eteiseen valkoista lattiaa, mutta Joelin silmienpyöritykset kertoivat, että saisin vähentää sisustusblogien ja -lehtien lukemista.
 • Löysin unelmieni tapetin Au Naturel-palstalla kommentoineen petkalan ansioista. Ei ole muuten vieläkään seinässä.

*******

Jaiks, tämä postaus voisi kai jatkua loputtomiin. Olen siis oppinut paljon.

 

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille Puutalobabyn lukijoille, vakkareille, kanssabloggaajille ja Lilyn toimitukselle!

Onnellista Uutta Vuotta,

ja tavataan ensi vuonna 2013!

 
Like

You Might Also Like

 • iity-
  30.12.2012 at 15:32

  Hihi, mulla kävi ihan samalla lailla ton ”olen aivan varmasti ainoa raskausbloggaaja” -ajatusmallin kanssa :D
  Ja voi kiitos kauniista sanoista ja ajatuksista! Olet ihana <3

 • Sandels
  30.12.2012 at 15:51

  Sandels kuittaa olevansa elossa ja seuraavansa edelleen, oma jälkikasvu on vaan vauhdittanut tän äipän elämää niin etten ehdi kommentoimaan vaikka haluaisinkin. Nytkin kuljen edestakaisin eteisen käytävää kohta yksivuotiaan pitäen sormesta kiinni harjoitellessaan kävelyä. Kohta pitäisi olla jo menossa esikoisen jäkisharkoissa, mutta täällä siis roikutaan edelleen <3 Ihan koukussa, ja ihanaa olla kaivattu :)

 • Adiina
  30.12.2012 at 17:49

  Itse löysin mammablogit vasta raskauteni loppuvaiheessa viime keväänä ja ensimmäisenä aloin lukea Puutalobabya. Muistan edelleen otsikot, jotka viittasivat panotakkuun ja vauvan silmissä olleeseen kakkaan. :D

  Tämän palstan myötä löytyivät muut Lilyn blogit ja sitten alkoi poikia ajatus omasta palstasta. Tämä virtuaalimaailma vei ihan mukanaan. Ensimmäiset blogi-kommenttini koskaan olen jättänyt Lilyssä. 

  Kiitos sinulle ihanasta palstasta!

 • Silkkitassu
  30.12.2012 at 18:20

  sinun blogin kautta löysin Lilyn ja päätin kertoa omia vauvatoiveita bittiavaruuteen. Kiitos ihanasta blogista!

 • Kristaliina
  30.12.2012 at 18:38

  Ooo, onpa mukava kuulla, että sain teidät Adiina & Silkkitassu myös innoitettua bloggaamaan – sekä Helmiä ja vadelmia että Silkkitassun päiväunia seurataan nimittäin aktiivisesti täällä päässä!

  Jee, kivaa Sandels, että olet vielä täällä! Apua loppuukohan mullakin kokonaan bloggausaika, kun Silva alkaa lähestyä tuota yhden vuoden ikää… :) Nyt sitä aikaa on sopivasti päiväuniaikoina ja Joelin ”hoitovuorolla” – ja tämän yhden kanssa on kyllä tietysti niin eri asia kuin jos niitä muksuja olisi tässä vielä useampi elämää opettelemassa :) No, toivottavasti joskus (tulevaisuudessa, ei vielä) kuitenkin joskus on :)

  iity-: ite oot, kun muita sanot! :)

 • MirvaK
  30.12.2012 at 20:12

  Kiitos sinulle vuoden bloggauksista. Sinun, iity-:n ja TommiK:n innoittamana sain aloitettua omienkin tarinoiden kirjoittelun. Tätä en olisi KOSKAAN, IKINÄ uskonut. Tervetuloa joskus vierailulle tuonne toiseen mestaan. Hiljalleen opinneena sain omaani teidät ihanat seurattaviksi. Nyt näen suoraan kun olette jotain kivaa julkaisseet.

 • Kristaliina
  30.12.2012 at 21:08

  Oi kiitos kiitoksista, MirvaK – ja mä oonkin itse asiassa käynyt kyllä kurkkimassa tuolla sun ”tontilla” :)

 • Liisa
  30.12.2012 at 21:45

  Minä olen blogien lukijana niin innokas jo vuosien ajalta, että olen päätynyt jopa työskentelemään niiden parissa. Äitiysblogeja aloin lukea kun aloin haaveilla raskaudesta ja Puutalon kynnykselle päädyin sattumalta ollessani jo tuore äiti. Olisin varmaan jäänyt muutenkin vakiolukijaksi hyvän boogien takia, mutta oman pikkuiseni kanssa samalla rv:lla syntynyt keskosvauva tietysti liimasi minut tänne lopullisesti. Minulla ei ole juurikaan ”äitikavereita” joten täällä tunnen kuin kuuluisin kivaan kerhoon jossa saan vaihtaa ajatuksia. :D Lastemme samanikäisyydestä johtuen kirjoitat usein aiheista, jotka vaivaavat omaa päätäni täällä tahollani samaan aikaan.

  Joskus herkuttelen ajatuksella omasta palstasta, mutta… Siinä on monta muttaa. :) Tyydyn olemaan tällä haavaa vain fanaattinen lukija-kommentoija.

  Hyvää uutta vuotta Puutalon perheelle!

  P.S. Luin Japanissakin jokaisen uuden postauksen.

 • Miitu (Ei varmistettu)
  30.12.2012 at 22:17

  Ooh, nimeltämainittu. Jestas. Kiitos. Miksi turhaan perustaa oma blogi, kun voi jäädä näinkin mieleen ;) Ja tuskin koskaan perustankaan, kun ei tunnu sopivan yksiin oman työn kanssa. Käyn siis täällä tyhjentämässä kertomisen/kommentoinnin tarpeeni (varsinkin vauva-sellaiset), kun (etenkin lapsettomat) työkaverit alkaa saada tarpeekseen voi-tiedättekö-mitä-meidän-neiti-teki -jutuille.

  Kiitos tästä blogistasi! Kerrontasi on niin soljuvaa ja minuun osuvalla huumorilla höystettyä, että enköhän pysy matkassa jatkossakin.

 • annemi
  30.12.2012 at 22:25

  Upeaa uutta vuotta 2013 Krista ja perhe! <3 

 • Enni
  30.12.2012 at 22:31

  Kiitos kovasti itsellesi. Blogimaailma oli minulle ihan uusi ja tuntematon, kunnes sattumalta (en muista miksi/miten) eksyin Lilyyn ja sinun palstallesi. Kirjoitustesi ja kaikkien kommentoijien kautta olen oppinut hurjan määrän ihan käytännön juttuja elämästä ja äitiydestä mutta parasta on ollu se että jokainen postaus on saanut minussa itsessäni jotain liikkeelle. Kiitos! Ihanaa vuodenvaihdetta teidän perheelle sinne Puutaloon! Tehdään ensi vuodesta yhdessä ikimuistoinen ja ehkäpä minäkin voin sitä omaa blogia harkita, ehkä.

 • PSK
  30.12.2012 at 22:34

  Blogisi pelasti kökön kesän ja kesän jälkeen olinkin sitten jo koukussa. Jatka kirjoittamista, muuten mun päivärutiinit menee sekaisin!

 • phocahispida
  30.12.2012 at 23:39

  Onnellista uutta vuotta koko perheelle puutaloon ja muistakaa polttaa edes yksi tähtisadetikku!

 • MonaP (Ei varmistettu)
  31.12.2012 at 08:38

  Terve Krista!

  Ahkerasti olen blogiasi lukenut lähes alusta asti (tosin tämä taitaa olla eka kommentointi, hups!), vaikka omaa beibiä tai puutaloa ei vielä löydykään :) Aivan ihana blogi sulla! Oon myös suositellut sitä parille äiti-kamulle vertaistukiavuksi (kun itse en ole osannut neuvoa selkäkakoissa yms :D ).

  Iloista Uutta Vuotta teidän perheelle!

  t. Ex-työkamu (joka myös bloggailee http://hellajahoukutus.blogspot.fi/) :)

 • iitu -
  31.12.2012 at 09:29

  Oi oon ollu reissussa (ja siis vähän nettipimennossa) joulusta lähtien ja eilen pääsin linnottautumaan tähän kotisohvalle Puutalobabyn pariin :) Ihanaa että muistat miun väsyneet kommentit! :D

  Joku vinkkas miullekin tästä palstasta jo omana raskausaikana ja jäin koukkuun välittömästi ensimmäisten postausten jälkeen. Tää koko Lily on vaan ollu itelleni aika vieras juttu kun oon pyörinyt enemmän tuolla bloggerin puolella, mutta tän palstan kautta oon löytänyt monta muutakin hyvää blogia Lilystä:) Oikeastaan oon harkinnut myös oman blogin siirtämistä Lilyn puolelle, koska täällä vaan tuntuu olevan niin kivaaa! En oo kuitenkaan saanut aikaseksi kun oon jo niin kotiutunu vuosien varrella tonne toisaalle, mutta eihän sitä koskaan tiedä…

  Hauskaa muuten miten pitkään ja koukuttuneena seurasin Puutalobabya ennen kun tajusin (maalaisena) että Toukolahan on tässä ihan mein lähellä. Ja aika nopeesti sen jälkeen bongasinkin teidät livenä muskarista ja olin ihan että iiiiiiiiiiiiiiiiiiiik onks toi se Puutalobaby ja sen äiti. Pakkohan miun oli sitten tunnustaa fanitukseni kun tuntu niin häiriintyneeltä seisoskella vaan vieressä ja esittää etten muka tiedä teistä mitään. :)

  Kiitos vielä mahtavasta blogista, luen ihan joka ikisen postauksen (ja yleensä myös kaikki kommentit) vaikka en aina itse jaksakaan kommentoida. Nyt taidan uppoutua pojan aamupäikkäreiden ajaksi näiden linkkaamiesi blogien pariin…:)

 • Nonariina
  31.12.2012 at 10:01

  Tattis Krista!

  Meillä ei muuten ihan varmasti olisi meidän Tripp Trappissa Newborn seatia eli Silvan valtaistuina, jos ei puutalobabya olisi ; ). Kiitos  olemassaolosta ja ihanasta blogista!

 • MM
  31.12.2012 at 13:05

  Kiitti sulle ja teille! Ootte ihania!

 • Kristaliina
  31.12.2012 at 19:05

  Kiitos teille ihanista kommenteistanne MM, Nonariina, iitu-, MonaP, phicahispida, PSK, Enni, annemi, miitu, Liisa, MirvaK, Silkkitassu, Adiina, Sandels, iity-… 
  …ja Hyvää Uutta Vuotta! <3

  …ja MOI Mona, tosi kiva kun kirjoitit. Mä kuulinkin annemiltä jotenkin sivulauseessa, että Hella ja Houkutus on sun blogi – en sitä aiemmin tiennytkään, vaikka olin kyllä siellä käynyt joskus ihastelemassa :) Ihanaa Uutta Vuotta sinnekin ja pysytään kuulolla :)

  iitu-, ooo kiitti myös sun blogin vinkkaamisesta! Kivan näköinen! Joo, joo, JOO tuu tänne Lilyyn, kun täällä olevia on niin paljon helpompi seurata :) Jotkut taitaa kyllä elellä ”blogikaksoiselämääkin” sekä Lilyssä että bloggerin puolella :)
  Hei me ei muuten tullakaan sinne samaan muskariin nyt kevätkaudella, kun keskiviikko on meille huono päivä (kun Joelkin on silloin kotona)  – aateltiin sen sijaan kokeilla MLL:n muskaria perjantaisin siinä jossain Arabiassa… Jos ei törmätä täällä ”kulmilla” niin viestitelläänpä täällä virtuaalimaailman puolella ja mennään vaikka vaunulenkille tai jotain joskus, kun kerran näin näppärästi lähekkäin asutaan :) …siis sitten kun lunta ei ole enää kahdeksaa metriä :)

 • Hertta
  31.12.2012 at 20:04

  Hyvää uuttavuotta Krista! Ja on ollut ilo, valo ja hauskuus kun tulit just tänne Lilyyn että päästiin näin näppärästi osaksi teidän eloa ja oloa <3 Nähdään taas!

 • Emmi Nuorgam
  31.12.2012 at 21:30

  Oho, kiitos! Tai siis kiitos itsellesi ja kaikille miljuunille muillekin bloggaajille, joihin Lily ovelasti koukuttaa. Määhän en itseasiassa enää muista edes lukea muita blogeja, kun ei niistä tule tänne ilmoituksia. 

  Sekunin sadasosan tosin mietin, että onkohan se siistiä vai säälittävää tulla muistetuksi  blogin-X kommentoijana, mutta sitten päätin että se on ihan übercoolia. :D

  Ja itseasiassahan mäkin kyllä olen kirjoittanut blogia vuodesta 2008, mutta se löytyy wordpressistä: http://www.emminuorgam.wordpress.com. Oon kyllä miettinyt että äitiysloman kunniaksi siirtäisin sen nyt tänne Lilyyn, kun mullahan ei oo nyt kun aikaa.. Nähtäväksi jää.

 • 1 2