Vink vink seuraamiseen

Hmm, jonkin aikaa siinä menikin ihmetellessä, että miksi mun seuraamilla palstoilla on uudistuksen jälkeen ollut niin hiljaista – kunnes tajusin, että Ilmoitukset-sivulle ei tule enää tietoa seurattujen blogien uusista postauksista. Sen sijaan ne näkyvät tuolla Seuratut-välilehdellä. Muutos tuntuu omasta mielestäni hiukan hankalalta (buhuu), mutta kai sitä uutta tapaa oppii jossain vaiheessa käyttämään…

Mutta!

Omasta mielestäni kaikkein näppärin tapa seurata blogia (nyt tuon Ilmoitukset-sivun muuttumisen jälkeen) on kyllä Facebookissa. Linkkaan Puutalobabyn Facebook-sivulle aina tuoreimmat bloggaukset ja lisäksi päivitän sinne statuksia silloin, kun kokonaiseen bloggaukseen ei ole aikaa… Eli jos et jo ole siellä ja tuo Seuratut-välilehden käyttö tuntuu hankalalta, klikkaa ihmeessä itsesi tuonne Facebook-sivulle!

Muitakin tapoja tietty on – ne Bloglovin ja Blogilista ainakin. Hih, mutta pakko myöntää: mä oon ihan pihalla niistä. En ole itse Puutalobaby-blogia niihin edes perustanut (koska en ole tajunnut), vaan joku ystävällinen sielu on tehnyt sen minun puolestani. Nooh, siellä ne ovat kuitenkin, sitä kautta Puutalobabya voi myös seurata, ja hyvä niin – ja jos joku tietää, miten saan ne ”itselleni”, niin saa neuvoa! :)

 
Like

You Might Also Like

 • Kath
  20.5.2013 at 16:26

  Mä kans ihmettelin aluks samaa, mut mun seuratut-sivu ei oikein pelitä :( Kaikkien postaukset sinne ei tule, tämä sinunkaan juttu siellä ei näy, mut Lilyn etusivulla näkyy. Ärsyttävää ku saa oikein kaikella kaikkien blogit erikseen, et näkee onko sinne tullu uutta juttua :(

  • Kati Toivanen
   21.5.2013 at 18:23

   Kath, se, että kaikki seurattujen blogien jutut eivät tule feedeiin, on bugi, jota fiksataan. Ja koska teiltä käyttäjiltä on tullut niin paljon toiveita, että seuratuista tulisi ilmoitus, toimitus ottaa asian uuteen tarkasteluun.

    

 • Mindeka
  20.5.2013 at 16:38

  Sama juttu. Nyt myös Ma-material girl on Facebookissa :)

 • Kristaliina
  20.5.2013 at 16:42

  Mulla kans päivällä siinä luki vain ”lataa lisää” eikä yhtään bloggausta, mutta nyt näyttäisi näkyvän ainakin joitain postauksia. Nooh, ilmeisesti tämän pitäisi alkaa ikään kuin askel askeleelta toimia paremmin eli odotellaan, odotellaan :)

  Nyt kun tätä tässä tarkemmin miettii, niin tavallaan jos/kun kaikkien seurattujen palstojen postaukset tulisi sille sivulle silleen siistin kronologisesti, niin siitä voi olla mukavampikin seurailla kuin vain otsikkona Ilmoitukset-sivulla. Mutta joo odotellan, odotellaan :) Mulle alkaa optimismi voittaa, kun sain tätä omaa blogia vähän järjestykseen: latasin tuon yläbannerin uudestaan itse ja uudet kuvat tuohon sivuun. Kyllä tästä hyvä tulee :)

 • Melina G
  20.5.2013 at 18:06

  Vaatii hiukan totuttelua.

  Ensivaikutelma ei ollut positiivinen, mutta tosiaan, ehkä homma alkaa pelittää, kun siihen tottuu. Tämä kommentointisysteemikin on muuttunut.

  Mäkin nyt sitten liityin käyttäjäksi vähän niinkuin kokeeksi. Nyt onkin kaikenlaista editointihärpäkettä nähtävästi tarjolla. Ja pitäähän niitä testata ihan testaamisen ilostaKuten tästä kommentista huomaa. Ensi kerralla kuvat ja linkit mukaan? :-) 

  Mikäköhän tässä muuten on pointtina? Pitää omaa blogia toisen blogin kommenteissa??:-) :-)

  • Kristaliina
   20.5.2013 at 22:24

   Tervetuloa rekisteröityneenäkin! :) Tshih joo nyt vaan kaikki editointityökalut käyttöön – kuvia, linkkejä, joo kaikki kerralla! :D

   Mut oikeesti tosi mukavaa: näin bloggaajan kannalta on ainakion ihan superkiva, kun ”vakkareille” tulee ikään kuin henkilöllisyys profiilikuvan myötä. Hih ja vaikka se profiilikuva olisi tyyliin kuva kahvikupista – jännä että sekin jotenkin tuntuu persoonallisemmalta kuin Vierailija-nimimerkki :)

  • Heli P (Ei varmistettu)
   21.5.2013 at 09:54

   Siis välikysymys: Onko tuo rekisteröityminen/käyttäjäksi liittyminen sama kuin että rohkeasti napsauttaa tuota ”perusta blogi” -ympyrää? Olis kiva jos olis oma profiili, mutta en ole varma jaksanko (ihan vielä) itse alkaa bloggaamaan :)

   • Kristaliina
    21.5.2013 at 10:20

    Eee äää ööö – hitsi ennen täällä oli sellaiset info-tekstit, josta asia olisi selvinnyt, mutta niitä ei enää löydy… Ennen ainakin pystyi rekisteröitymään ilman blogin perustamista, en usko että se on muuttunut mihinkään! Kuvittelisin, että tosiaa tuosta ympyrästä mennään ja sitten vaan jätetään blogin perustamatta ja rekisteröidytään muuten. Mutta koska en ole ihan varma, niin kysäistäänpä Toimituksen palstalta… Toimitus, kuinkas on? :)

   • Kristaliina
    21.5.2013 at 10:24

    Kappas, löysin sattumalta vastauksen just tähän, kun olin kysymässä tätä samaa Lilyn Facebook-sivulla. Eli siellä joku muukin just kyseli tätä samaa ja toimituksen vastaus kuului näin :)

    ”Jos tarkoitat että voitko rekisteröityä ilman että sinun tarvitsee perustaa blogi, niin toki. Käyttäjätunnus sinun täytyy tietysti itsellesi luoda. Rekisteröidy sivun ylälaidan linkin kautta tai tästä: http://www.lily.fi/user/register. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat paljon lisäominaisuuksia käyttöösi. Tervetuloa!”

    • Melina G
     21.5.2013 at 19:20

     Kyllä – siitä kohdasta ”Luo blogi” liitytään. 

     Siinä pitää tosiaan  luoda oma blogi, jotta pääsee eteenpäin. Blogin nimen voi muuttaa myöhemmin ja blogin pystyy myös kokonaan poistamaan. 

    • Heli P (Ei varmistettu)
     21.5.2013 at 22:27

     Kiitos, täytyypäs kokeilla! Jos ei nyt heti niin kohta pian :)

   • Kati Toivanen
    21.5.2013 at 18:25

    Heli, voipi pelkästään rekisteröityä, blogin perustaminen ei ole pakollista. Ja justiinsa siitä pallosta napsautetaan!

 • Eerika
  20.5.2013 at 21:39

  Bloglovinista löytyy sellainen kun ”Ilmoita blogi omaksesi”, sinne vaan, klikklik! Sinne pitää toki rekisteröityä tehdäkseen sen ja sithän se neuvoo miten päin pitää keikkua jotta homma alkaa pelittämään. Blogilistaan en ole rekisteröitynyt, olisikohan siellä asian hoitaminen yhtä helppoa.. en menisi takuuseen :)

   

  • Kristaliina
   20.5.2013 at 22:17

   Kiitos, niinpä näytti löytyvän! Blogilistan puolella sellaista en bongannut, hmm…

 • phocahispida
  21.5.2013 at 01:40

  Hei Blogilistassa pitää laittaa maili muistaakseni ylläpidolle ja sitten linkki johonkin blogin sivupalkkiin/postauksen loppuun ja he tarkistaa ikään kuin sillä henkilöllisyyden.

  (Ja Ilman sinua olen lyijyäkin löytyy Facebookista. ;)

  • Kristaliina
   21.5.2013 at 21:03

   Tshih tuntuupa mukamas vaivalloiselta – vaikka ei varmaan sitä oikeasti olekaan :) Kiitos vinkistä, täytyy tehdä jossain vaiheessa! Eli se linkinkökkerö on pakko postata sit vaan omaan blogiin, mälsää… Voikohan sen poistaa sen jälkeen…?

 • M-M
  21.5.2013 at 09:00

  Minä olen kans ihmetellyt, kun ei näy kenenkään uusia postauksia :) Mutta nyt selvis tämäkin. Nyt jatketaan Millan kanssa sairastelua mummulassa. Kotona on remonttimies Millan huoneessa…

  • Kristaliina
   21.5.2013 at 21:04

   Voih, kovasti paranemisia sinne! Aika hurjalta näyttää ne Millan huoneen seinät kyllä…

 • MinEna
  21.5.2013 at 10:25

  aaaaah, kiitos! Tää helpotti jo kummasti (samaa harmitellut, enkä ole tajunnut tota ”seuratut” välilehteä :D)

  Bloglistalla tosiaan viestiä ylläpidolle, itse tein juuri saman Kasvukäyrien kanssa, palvelu on hidasta, mutta kaipa ne muokkaus oikeudet saa joskus itselle ;)

  Niin ja hei, mekin löydytään Facebookista (jos jotakuta sattuu kiinnostamaan :D) http://www.facebook.com/kasvukayrilla

   

  • Kristaliina
   21.5.2013 at 21:07

   Hih hyvä, että vinkki auttoi sielläkin päin :) Joo, täytyis varmaan itsekin ”lunastaa” ne Blogilistan oikeudet itselle – toisaalta, ihan hyvä on blogin kuvaus siellä sen jonkun muunkin tekemänä, eli meneehän se tietysti noinkin :)

   • MinEna
    21.5.2013 at 21:17

    Mun lisääjä on ilmeisesti ollut laiskempi ja siellä ei ole kuvausta ollenkaan ;) Ja ne avainsanatkin ois ihan kiva saada sinne. Oikeuksia odotellessa!

   • MinEna
    21.5.2013 at 21:20

    Niin ja sekin ois kiva, kun saisi ilmoituksen näistä kommetteihin vastauksista! Menee vähän hukkaan toi vastaa -ominaisuus kun ei tiedä toisen vastaavan (paitsi vahingossa) :D Mutta se taisi olla jo korjauksen alla..

    • Kristaliina
     21.5.2013 at 21:25

     Joo, sitä ominaisuutta mäkin odotan!

 • Papyli
  21.5.2013 at 13:55

  Siirsin kaikki Lilyssa seuraamani blogit blogloviniin jonka kautta seurailen normaalistikkin muita blogeja. Se kun tuntuu tällä hetkellä paljon helpommalta, kuin Lilyn uudet kuviot..

  • Kristaliina
   21.5.2013 at 21:08

   Eli sieltä tulee siis kerran päivässä viesti, jossa on uudet päivitykset – niinkö se toimii? Mulle noi tosiaan on ihan vieraita :) Lily-ilmoituksissa oli tietty se hyvä puoli, että tiedon sai heti :)

 • Ella F.
  21.5.2013 at 21:19

  Hehee, lisäsin juuri Bloglovinin ja Blogilistan URLit sivupalkkiini, mutta ne eivät toimi sieltä :) On tämä hassu. 

  Blogilistalta kun merkitset blogin omaksesi, saat sellaisen osoitteen, jonka voit liittää blogiisi.