Vielä pari sadepäivän suosikkia

Eiliseen lastenmusiikkibloggaukseen tuli paljon hyvältä kuulostavia vinkkejä – kiitos! Läheskään kaikkia täällä puutalossa ei olla ehditty vielä koekuunnella, mutta onpahan tekemistä seuraavillekin sadepäiville…
(paitsi että viikonloppuna luonnollisesti on taas kesähellekuumalämminihana, eikö niin?)

En kuitenkaan malta vielä lopettaa YouTube-linkittelyä! Lastenmusiikkivideoiden lisäksi kun meillä katsotaan netistä myös useita kivoja lastenohjelmia. Tässä meidän perheen suosikit, yhteistä näillä kaikilla on lyhyet, muutaman minuutin jaksot sekä noin yksivuotiaalle sopiva ”juoni”:

1. Uki

Työkaverilta saatu vinkki osoittautui ihan mahtavaksi! Värikästä ja sopivaa seurattavaa jo ihan pikkuiselle.

http://www.youtube.com/watch?v=luTCTWsk6hg

2. Bumba

Joelin löytö, itse olin alkuun aika skeptinen. Mutta Silva tykkää! Youtubesta löytyy tunnin mittaisia koosteita, joissa yksi ”jakso” kestää viitisen minuuttia. Jakso päättyy aina samalla tavalla matojen iltapusuun ja lasten vilkutukseen. Tätä katsotaan monesti esimerkiksi ennen iltapuuroa ja vilkutetaan Bumballe sitten hyvät yöt.

”Bum bum bum”, Silva osaa jo pyytää tietokonenäyttöä osoittaen.

http://www.youtube.com/watch?v=TXePQNl_Sic

3. Nintje

Tätä Silva katseli usein isin kanssa Joelin isäkuukauden aikana aamuisin – itse en ole tähän niin kovin syvällisesti tutustunut. Nintje on kuulemma Hello Kitty:jen jonkilainen esiäiti, hollantilaista alkuperää niin kuin Bumbakin. Ja kuulemma voitti jonkun oikeusjutunkin Kittyjä vastaan; tämä on siis sitten kai se oikea alkuperäinen :)

http://www.youtube.com/watch?v=20J8DUJMgA4

 

4. TuTiTu

Robotti rakentelee kaikenlaista junista kirahveihin. Israelilaista kivanvärikästä ja jotenkin mukavanerilaista lastenohjelmaa.

http://www.youtube.com/watch?v=klcqDuuHG6c

 

Tv:tä (merkityksessä ”se, mitä tulee tavallisesta televisiosta ohjelmavirtana”) meidän perheessä ei katsella ollenkaan – mutta telkkarilaitteesta katsotaan leffoja, dvd:tä ja tietokoneen kautta tulevaa ohjelmaa. En jotenkin pysty enää sellaiseen ”tiettyyn kellonaikaan tulee joku seuraamani ohjelma” -ajatteluun, ja toisaalta jos television aukaisee randomisti, päätyy helposti tähän. Meillä telkkaripiuha pysyi silloin tammikuussa kytkettynä parin viikon ajan, jonka jälkeen kiskaisin sen pois ja rullasin kaappiin. Jo riitti. Meidän elämä on netissä :)

Mitä teillä katsotaan?

 

 
Like

You Might Also Like

 • Assi (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 13:25

  Meillä saatetaan katsoa aika paljon lastenohjelmia. Tämä tosin loppuu ensi viikolla kun päiväkoti kutsuu. Mutta tässä meidän suosikit:

  1) Minuscule l. Ruohonjuuritasolla – Animaatio eläimistä. Leppäkerttu on meidän tytön suosikki. Tätä katsoo myös useat muut lapset meidän kaveripiirissä!
  2) Lilli – Tämän mies on löytänyt enkä oikein tätä tunne.
  3) Teletapit – Tyttö osaa myös laulaa tämän tunnaria ”ipsu, daadaa, pai… heihei…hali…”
  4) Hopla – Hopla on päähahmo, ja hän on pupu.
  5) Unelmatarha – Aivot nurkkaan! Huvittava, mietitään usein että missä olotilassa tekijät tätä ovat tehneet…
  6) Hello Kitty ja kantokylä – Tyttö rakastaa Kittyä!
  7) Pikku Kakkosen nimpparionnittelut – Tätä on tullut jo kauan :D
  8) Soiton kylä (?) – Pikku Kakkoselta tuli joskus perjantaisin tällainen musiikkiohjelma
  9) Anniina Balleriina – Tätäkin meidän kaveripiirin pikkutytöt katsovat innoissaan

  • Assi (Ei varmistettu)
   2.8.2013 at 13:27

   Niin… Ensin mietin että näitä tyttö katsoo, mutta ei meillä kyllä hirveästi muuta katsota kuin lastenohjelmia!

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 13:36

   Hei onkohan tuo Unelmatarha just se, mistä yks meidän naperotuttava puhui – eli että vähän teletappityylistä mutta parempaa :) Täytyypä tsekkailla!

   • karkkimaria
    2.8.2013 at 16:57

    Tää on meillä kanssa ihan viimestä huutoa. Maka Paka kirjakin on aina oltava viimeinen iltasatu, muuten uni ei tuu millään :)

    Paremmin löytyy englanniksi ”in the night garden” kannattaapi hakea vielä full episodes, niin löytyy enemmän. Eikä tässä kauheesti puhuta, niin ei kieli haittaa ja oppiipahan sen kaks sanaa englantiakin :)

     

    • Kristaliina
     2.8.2013 at 19:14

     Voi hitsi, sun ”kuvaruutu” ei jostain syystä toimi ainakaan mun koneella… Mutta ilmeisesti just tätä sarjaa tarkoitit? Täytyypä tosiaan tutustua tähän ja testauttaa tirpalla :)     • MirvaK
      2.8.2013 at 20:23

      Jee Unelmatarha. Igglepiggle ja kaverit. Todella kiva lukea noita nimiä kirjasta. :D

     • karkkimaria
      5.8.2013 at 14:36

      Just tämä! -Tarvii varmaan harjoitella tota ruudun lisäämistä vielä vähän… 

      Meilläkin nimenlausunnassa on kaikilla vähän omat tavat. Pikkuiselle Ikkipikki, teisi, ja kakaka on kyllä hyvin hallussa. :D

 • Heinuli (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 13:27

  Meillä ei katota mitään, en koe että tyttömme tarvii vielä mitään katsottavaa, on siis 1v 2 kk:n ikäinen. Me ei oikeestaan itsekään juurikaan katsota ohjelmia, eli on ihan luontevaa olla näyttämättä niitä lapsellekaan. Ja en usko että lapsemme jää mistään paitsi, ehtii varmaan myöhemminkin tutustua tuohon maailmaan :)

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 13:39

   Joo, ei todellakaan jää mistään paitsi :) Meilläkin menee siis ”perheen tyylillä”, eli että kun perhe ei katso ohjelmavirtaa, ei tule katsottua pikkukakkosiakaan sun muita – mutta kun perheenjäsenet  nyt ovat vähän tällaisia nettijumittajia, niin netistä näytetään sitten naperollekin :)

   Näiden nettipätkien katsominen on siis lähtenyt kyllä aika lailla itsekkäistä syistä: pääsee näppärästi vaikkapa vilkaisemaan pikaisesti uusimmat blogikommentit (muinakin kuin päikkäriaikoina), kun ottaa naperon syliin tähän jumppapallolle ja laittaa toiselle näytölle yhden jakson Ukia pyörimään :) Hyi hyi mua :D

   • Kristaliina
    2.8.2013 at 13:42

    Ai niin joo ja myönnettäköön, että alkuun mä olin aika kriittinen lastenohjelmia kohtaan – kuvittelin, että ne on jotain kamalaa kuraa kuitenkin. Mutta yllättävän kivoja niitä kyllä löytyy, oon ihan positiivisesti yllättynyt!

 • M-M
  2.8.2013 at 13:41

  Meillä tuo uki on ehdoton ykkönen. Sitten toisinaan katsotaan Maisaa. Joskus tv on auki juniori kanavalla ja Milla tykkää hurjasti niistä ohjelmien välissä näkyvistä pikku tipuista, ne on ne parhaimmat sillä kanavalla :D

  • Assi (Ei varmistettu)
   2.8.2013 at 14:28

   Tiput oli myös meidän tytön suosikkeja, kun juniori näkyi!

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 19:41

   Maisaa täytyykin joskus kokeilla :)

   Meillä noita tipuja ei olla nähty (kun ei ole ko. kanavaakaan), mutta hih silloin viime talvena, kun telkkari oli  kytkettynä hetken, niin mielenkiintoisinta siellä Silvan mielestä oli kyllä mainokset. Kivoja rallatuksia ja värikkäitä juttuja :)

 • Nannannaa
  2.8.2013 at 13:47

  Meillä katselee poika 2v4kk aika vähän telkkaria. Nyt on alkanut kiinnostaa kaikki autoformulatraktorijne.-hahmot, esim. Disneyn Autot on suosiossa (kirjastostakin piti saada niitä kirjoja mukaan). Muumit on ollut kestosuosikkina varmaan yli vuoden päivät, kuten myös jostain ihmeen syystä Angry Birds (ensin se kuuli sen musiikin jostain ja meni siitä sekaisin; itten joku keksi näyttää pojalle jotain animaatiopätkiä netistä ja se meni niistä entistä enemmän sekaisin :D Nykyään ”ihihiit” bongataan joka kaupan hyllyn nurkasta… ). Pääosin kuitenkin ohjelmien kattominen on sitä, että Pikku Kakkonen pistetään päälle, kun tulee (jos siis ollaan siihen aikaan hereillä/kotona) ja poika kattoo, jos kattoo. Riippuu vähän ohjelmasta ja tällä hetkellä kiinnostus on ollut aika vähäistä. Netistä katellaan/kuunnellaan enimmäkseen vaan musiikkivideoita.

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 19:42

   Apua toi on ehkä edessä meilläkin – Joelhan on ”ihihii”:llä töissä :D

   • Nannannaa
    2.8.2013 at 20:34

    Voi ei! Tosi vaarallista! :D Meidän poitsulle meinaa sekin olla liikaa, että isi korjaa junia… Mä aloin ton mun kommentin jälkeen oikein miettimään, että mitä kaikkea ”ihihii”-tuotetta meiltä löytyy ja lista on muuten jo aika pitkä: ainakin kaksi t-paitaa, yöpuku, sandaalit, pallo, rantapallo, sukkia, takki, kolme erikokoista pehmoa, pyyhe… Apua, pitäs vissiin rajottaa! :D

 • FFFifi
  2.8.2013 at 13:48

  Meillä katsotaan Youtubesta kissavideoita (haulla cute kittens, funny cat videos jne.) sekä nettikameralähetyksiä kissoista (esim. http://new.livestream.com/FosterKittenCam/TheLooneyFosters) ja kalasääksistä http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

  Lapset tykkää näistä kovasti.

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 19:17

   Oi, kiva ajatus! Silva on katsellut isin kanssa kaikenlaisia simpanssinpoikasia (tai jotain apinoita siis), mutta kissavideoita ei ollaakaan koskaan testattu. Veikkaanpa, että ne ois täysmenestys :)

   • Nannannaa
    2.8.2013 at 20:38

    Tästä muuten välähti mieleen, että nää oli meilläkin joskus hassut eläinvideot huudossa, plus sitten Simon’s Cat. Noille poitsu nauraa edelleen aivan vääränään.

    • Nannannaa
     2.8.2013 at 20:39

     Enpäs osannut linkittää, murr:

     • Kristaliina
      2.8.2013 at 20:45

      nauran näille ihan hulluna :) Nää on niin huippuja kyllä!

 • Hallitun hysterian Anu (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 13:59

  Mä voin suositella Timppaa eli Youtubesta kaivettuna Timmy Timea, Late Lampaan ja Wallace & Gromitin tekijöiden pienille lapsille suuntaamaa sarjaa. Se oli meillä lapsen ehdoton suosikki jo pienestä ja äänimaailma on erittäin vanhempiystävällinen kun eläinlapset kommunikoivat siinä lähinnä eläinäänillä.

  Kotimaisesta tuotannosta kannattaa tutustua Turilas ja Jäärä-sarjaan.

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 18:55

   Oo kuulostaa tosi lupaavalta tuo Timmy Time!

   Hih hauska nimi tuo Turilas ja Jäärä. Harmi, että pikahaulla Youtube ei sitä juurikaan näyttänyt…

 • Caelia
  2.8.2013 at 15:01

  Meillä suuri hitti on Late Lammas ja Postimies Pate, ja tietty ne Teletapit.

  Ja tämä biisi – voi että alkaa pienellä tanssijalka vipattamaan :)

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 18:50

   Hih, hauska! Kiitos, tämä menee meidän ”soittolistalle” :)

 • Ede@
  2.8.2013 at 17:17

  Tuttuja nuo nintje ja bumba meilläkin katsotaan niitä:)

  Sitten katsellaan suomen muumeja vastavuoroisesti.
  Ja suomen piirrettyjä jotta lapsille tulis vähän suomen
  kieltä samalla opittua kuunneltua:).

  Ede@

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 19:43

   Täällä ei olla päästy vielä niin juonellisiin, että muumit jaksaisivat kiinnostaa – yritin sellaisilla nukkeanimaatiomuumeilla (meillä on sellainen dvd), mutta ei… Ja se mörkö oli aika pelottava :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 17:44

  Meillä tyypit tykkää katsoa Baby Einstein youtubesta. Yksinkertaisen helppoa seurattavaa nappuloille.

  • Kristaliina
   2.8.2013 at 18:53

   Joo, se muuten meilläkin oli ihkaensimmäinen, mitä Silva on ikinä Youtubesta katsellut :) Täällä muistaakseni Miitu (sori jos muistan väärin!) sitä joskus suositteli!

 • MirvaK
  2.8.2013 at 20:25

  MEidän kohta 11kk tykkää ainoastaan Juniorin Junnusta ja Nupusta. Ohjelmat ihan plääh. Lastenohjelmat ovat taustalla usein, kun isommat katselevat.

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:21

   Höh sitä en onnistunut netistä löytämään. Täytyy varmaan joskus kysellä joltain tutulta, jolla on tuo junior-kanava… Vai se on siis joku maksukanava, vai oisko se jopa ihan normikanava?

   (näin paljon mä tiedän nykytelkkarista, hih)

   • MirvaK
    4.8.2013 at 14:38

    Junior = maksukanava Mtv3 paketista. ;) Tosin mä mitään maksukanavia lapsille tarvi, kun isommat innoissaan katselivat muurahaisten jalkapallo-ottelua tai toiselta nimeltään lumisadetta. :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 21:29

  Meidän suosikki oli Humps (Yle Areenasta löytyi, mutta loppui about samoihin aikoihin kuin muumit aamun pikkukakkosesta, se sotki pahasti aamun rutiinit). Tuo pieni pörröinen otus oli äidin ja isänkin mieleen (löytyy youtubesta alkuperäisäänin, mutta ne on tosi paljon huonommat kuin suomalaiset äänet). Mutta vinkkinä tosiaan sellainen, että Areenasta löytyy lastenohjelmaa myös.

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:20

   Miten mä en tullut ajatelleeksi Areenaa – totta kai! Mä oon vaan YouTubesta aina hakenut… Iso kiitos vinkistä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.8.2013 at 21:29

  Meidän suosikki oli Humps (Yle Areenasta löytyi, mutta loppui about samoihin aikoihin kuin muumit aamun pikkukakkosesta, se sotki pahasti aamun rutiinit). Tuo pieni pörröinen otus oli äidin ja isänkin mieleen (löytyy youtubesta alkuperäisäänin, mutta ne on tosi paljon huonommat kuin suomalaiset äänet). Mutta vinkkinä tosiaan sellainen, että Areenasta löytyy lastenohjelmaa myös.

 • Mammara
  2.8.2013 at 23:15

  Ootteko löytäneet tän megapitkän koosteen Ukista? Uki on myös meidän lemppari, ainoa mitä pikkujäbä jaksaa pienen hetken katsoa. Sattumalta tuli tämä joskus vastaan… Lopussa myös laulu! ;)

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 13:11

   Tämä linkki ei siis tosiaankaan halua toimia :)

   Kokeillaan näin.

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 13:13

   Tsihihi näin 28 linkkausyritystä myöhemmin todettakoon, että kyseinen linkki on luultavasti noiduttu :D

   …eli löytyy YouTubesta (jos löytyy) nimellä Uki- Egy új nap, egy új kaland (15 rész egyben) – ja nyt mä poistan täältä nää mun ja Mammaran kollektiiviset linkkilähetysyrityssekoilut :D

 • Nadis
  3.8.2013 at 02:04

  Mulla on mennyt sun aiempi postaus ihan ohi (joo-o, olis fiksua ehkä ensin lukea ja sitten kommentoida, mutta mitä turhia), mutta nää on ainakin ihan mahtavia vinkkejä! Mulla on pitkään lyönyt tyhjää, kun neiti jotain haluaisi koneella touhuta ja Hirveät Henrit tulee korvista ulos (minulla, ei lapsella).

  Kiitos siis!

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:03

   Kiva, jos näistä on hyötyä! Samoin meille löytyi monta uutta musiikki/lastenohjelmatuttavuutta – ihan kiva saada vaihtelua, vaikka siis tosiaa tirppa voisi hyvin kuunnella samaa levyä joka päivä (hih niin kuin kuunteleekin sitä Rajatonta) :)

 • Kummelikopplan
  3.8.2013 at 09:30

  Meillä katsotaan Pocoyo nimistä piirrettyä youtubesta aina kun leikkaan pojan kynsiä. Ihana energinen nappisilmäinen pikkupoika Pocoyo seikkailee ystäviensä kanssa aina oppien jotain uutta. Löytyy ainakin enkuksi ja espanjaksi. Ihastuin tähän, kun muistuttaa poikaamme ihan kybällä :)

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:08

   Kuulostaa kivalta, täytyypä ehdottomasti testata Silvallekin!

   • Kummelikopplan
    6.8.2013 at 13:18

    Ainakin meillä tämä on ainoa piirretty mikä toimii. Jos tavallinen piirretty alkaa tympitmään löytyy myös Pocoyo Gangnam Style. Kandee katsoa omalla riskillä, voi olla että taapero oppii muuvsit… :)

 • Tommi K
  3.8.2013 at 09:40

  Mä olen yrittänyt kyllä näyttää tytölle jotain lastenohjelmaa, mutta tietokoneessa kiinnostaa huomattavasti enemmän näppäimistö, iPadissa se pyöreä painike ja telkkariakaan hän ei jaksa keskittyä katsomaan. Pisimpään hän on tähän mennessä viihtynyt MTV:n ääressä, kun siellä soi Coldplay. Auts.

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:15

   Hih! Meillä tekniikka on työpöydän koneelta katsottaessa sellainen, että lastenohjelma siirretään toiselle näytölle ja Silva katselee sinne päin äidin/isin sylistä – ja siis toisella näytöllä on äidin/isin omat hommat :) Joskus Silvalle on kyllä taidettu antaa oma hiiri :)

   Tai sitten kannettava kytketään isoon telkkariin, josta katsotaan Fröbelin palikat – silloin tirppa ei kyllä ole paikoillaan vaan jammailee ympäri alakertaa :)

 • Bisquits (Ei varmistettu)
  3.8.2013 at 22:57

  Hauskaa, että linkkasit tuon Nijntjen! Se on myös oman pian 11-kk poikani suosikki (hän on tosin puoleksi hollantilainen, eli kieli käy myös). Boris Beertje -video on muuten myös hyvä, löytyy tuon klipin yhteydestä YouTubesta. Kiitos muistakin vinkeistä!

  • Kristaliina
   3.8.2013 at 23:18

   Miten voi ollakin, että hollantilaiset tekeekin näin hyviä lastenohjelmia…? Onko siellä jotenkin poikkeuksellisen hyvä ”lastenkulttuuriperinne”, tiedätkö?

   Boris Beer oli mulle entuudestaan ihan tuntematon, kiitos vinkistä!   • Bisquits (Ei varmistettu)
    4.8.2013 at 08:43

    En oikein tiedä minäkään tästä paikallisesta lastenkulttuuriperinteestä. Vasta näin esikoiseni myötä olen siihen tutustumassa. :-D Yritän kyllä tosin panostaa pikemminkin suomalaisiin juttuihin, jotta pojasta kasvaa kaksikielinen. Nijntjestä tykkään silti itsekin! Boris Beer on muuten samaa Nijntje-sarjaa.

 • Tuplaäiti (Ei varmistettu)
  5.8.2013 at 11:01

  Pocoyo on suomeksi Napero, tuli pari vuotta sitten viimeksi Yleltä, mutta valitettavasti en ole netistä löytyänyt suomenkielisenä. Lapset tykkäsi juuri n. vuoden ikäisenä siitä kovasti ja vanhemmistakaan se ei ollut ihan mahdottoman ärsyttävä, itseasiassa se oli ihan hauska :-)

  • Kummelikopplan
   6.8.2013 at 13:20

   Ai sitä on näytetty suomenkielisenä! Olen miettinyt että pitäisi lobbata yleä ja maikkaria ottamaan Pocoyon ohjelmistoon. Ehkä sinnikäs palaute tuo Naperon takaisin ruutuun.