Vain muutaman pierun tähden

Viime yönä meillä valvottiin, huudettiin, kitistiin ja kiljuttiin. Ilmavaivoja.

Äiti on nyt vähän väsynyt. Mutta äitipä EI saa nyt kahvia, koska se kuulemma voi aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja. Voi perhanan perhanan perhanan perhanan perhana.

”Voimakkaat mausteet, sipuli, kaali, ruisleipä, herneet, pavut, kahvi ja suklaa ovat tavallisimpia vauvan ilmavaivojen aiheuttajia”, kerrotaan Helsingin Terveyspalveluiden sivulla.

No kiva, kiitti, kuvasitte just koko eilisen päivän ruokavalioni:

ruisleipää aamupalaksi

falafelejä, papuja ja tulista salsaa päivällä

jalapeno-sipuli-feta-rucola-pitsaa (kuitupohjalla) illalla

ja kahvia joka välissä

Voi paska. Olen maitomyrkyttänyt vauvani. Ja mä kun ihan luulin, että se on vaan maitoa.

Kuka on se onnellinen, joka saa nukkumavuoron tatamilta, intialaisten lattiatyynyjen päältä – Dysonin ja pyykkikorin kainalosta…?

ps. Jo illalla aavisteltiin huonoa yötä. Joel ehdotti, että valvotaan vuoroissa. No sehän sopii, minä otan ensimmäisen vuoron.

Neljältä yöllä hän oli sitä mieltä, että vuoro ei ole vieläkään vaihtunut. Onneksi mun huuleen pesiytynyt huuliherpeskolmikko on sen verran rehevä, että puhuminen on vaikeaa. Ei nimittäin ollut kovin paljon rakentavaa sanottavaa.

 

4
Like
1

You Might Also Like

 • Kristaliina
  28.4.2012 at 12:15

  Niisk heti tuli paha mieli, kun edes vähän vinoilin Joelille: oikeasti se lähti nyt aamulla tuonne ulos pihatalkoisiin ja minä syön vaan rauhassa aamupalaa täällä sisällä – ikkunasta näen, kun se roudaa lehtiä ja oksia kottikärryillä, parin tunnin yöunilla, niisk.

  …että on se silti Maailman Ihanin Mies <3

 • Mindeka
  28.4.2012 at 17:46

  Suosittelen Disflatyl- tippoja. Toinen vastaava on Cuplaton.

 • Kristaliina
  28.4.2012 at 19:08

  Mahtavaa, kiitos vinkistä – eipä tullut mieleenkään, että vaivaan on myös lääke olemassa! Huomenna apteekkiin!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.4.2012 at 22:00

  Meillä auttoi Rela- tipat ja vyöhyketerapia..
  Meidän neiti kun ei nukkunut viittä tuntia enempää per päivä..

 • vonpaldanius
  1.5.2012 at 12:27

  Haha, kahvin suurena ystävänä oikein järkytyin, että JOS MULLA ON VAUVA EN VOI JUODA KAHVIA????? :D Noooooooo it’s hell! :D Noh, täytyy katsoa jos joskus olen raskaana, tai vaavin kanssa, että mites sitten käy.

  En tiennytkään että äidin ruokavalio voi vaikuttaa noinkin paljon.

 • Kristaliina
  2.5.2012 at 13:10

  No sanos muuta! :) Mäkin luulin, että nuo ruokarajoitteet koskevat vain raskausaikaa – mutta ei, imetysaika on näköjään vielä rajoitetumpaa, hemmetti vie…

  (ps. päivän toinen kahvikuppi menossa, olenkohan maailman huonoin äiti…?)

 • Niina-vierailija (Ei varmistettu)
  9.5.2012 at 11:48

  Lohduttaudu sillä, että eilen tuli mätettyä kaikki mahdollinen vatsavaivoja aiheuttava. Jos siis tänään vältät edes osaa niistä, tilanteen pitäisi olla parempi. Tosin jos oikein pahaksi menee, kannattaa poistaa kaikki listassa oleva ruokavaliosta ja palauttaa yksi kerrallaan takaisin, niin näet, mistä oireet aiheutuvat. Ja sitten tosiaan cuplatonia toi jotain muuta luetelluista lääkkeistä.

  Esikoisen kanssa oppimani pierujumppa oli ehkä paras keksintö ikinä: vauva selälleen, nilkoista kiinni, pumppausta jalat suoraksi-mahan päälle koukkuun, jalat suoraksi ja reipas ravistus. Toistoja tarpeen mukaan. Vatsan hierominen myötäpäivään auttaa myös (suolet on ihmisellä vissiin siihen suuntan kippuralla :)).

  Tsemppiä! :)

 • Kristaliina
  10.5.2012 at 13:30

  Kiitos Niina hyvistä vinkeistä, täytyypä heti kokeilla pierujumppaa! Ihana nimi jumpalla, saiskohan siitä jonkun aikuisten jumppatrendiversion myös… :D

  Mulle oli sanottu vaan, että ”hiero mahaa suoliston mukaisesti”, ja mä olin ihmetellyt, että mitenköhän hemmetissä se oikein tehdään :) Myötäpäivään siis!