Teaching the Basics

Kate Beaton – harkavagrant.com

Käytiin Silvan kanssa lääkärissä. Maksettiin 180 euroa siitä, että lääkäri totesi, että kyllä: nuha se on

4
Like

You Might Also Like

 • Mindeka
  12.5.2012 at 20:35

  Suosittelen, aina kun mahdollista, mennä suoraan Lastenklinikalle.

  Otimme myös lapsivakuutuksen, kun poika täytti 3kk (muistaakseni vasta silloin saa, ellei ottanut jo ennen syntymään hyvissä ajoin), mutta toistaiseksi olemme vaan maksaneet sen megalomaanista vuosimaksua turhaan :) -Onneksi.

  Pikaista paranemista ja sipulia pikkuisen sänkyyn -Se todella toimii.

 • Kristaliina
  12.5.2012 at 21:10

  Hei voiko sinne Lastenklinikalle vaan mennä, vai tarvitaanko joku lähete tms…? Meille oli tosiaan vähän epäselvää, että mihin kannattaisi mennä, ja mentiin sitten loppujen lopuksi Töölön Mehiläiseen.

  Meillä oli jo ennen syntymää sellainen syntymättömän lapsen vakuutus, ja nyt se on ilmeisesti muuttunut automaattisesti lapsivakuutukseksi. Mutta sen omavastuun laskeminen oli sellaista korkeampaa matematiikkaa (Ifin vakuutus), että en ole saanut siitä vielä selvää (lue: jaksanut selvittää)… No sen näkee sitten käytännössä, että mitä ne korvaa ja mitä ei, kun sinne korvaushakemuksia alkaa lähettelemään. Toistaiseksi kokemukset Ifistä on olleet tosi hyvät, toivottavasti tämän lapsivakuutuksen suhteen myös!

 • Riina H. (Ei varmistettu)
  13.5.2012 at 20:52

  Meillä on molemmilla lapsilla Ifin vakuutukset. Hyvin on homma toiminut, korvaushakemukset voi tehdä näppärästi netissä eikä mitään kuitteja tarvitse lähettää (vaikka onhan ne hyvä olla tallessa jos joskus saavat päähänsä kysyä). Mutta maksaako Mehiläisessä tosiaan lastenlääkäri noin paljon? Vai oliko tuossa jotain kokeita mukana? Terveystalossa peruskäynti yleensä n. 75 euroa…

 • Neenee (Ei varmistettu)
  14.5.2012 at 11:24

  Pikaista paranemista Silvalle! Täällä isi puolihysteerisenä toitottaa, että ”hän on niin räkänen, miksi hän on räkänen”-mantraa, äiti on sillai, et no se on pikkasta nuhaa, ei varmaan sulla kantsis koko ajan tuulettaa ;) Mekin mietittiin tota lapsivakuutusta. Täällä Helsingissä se tuntuu aika turhalta ku on Lastenklinikka lähellä, mut esim Kuusamon reissuilla siitä vois olla hyötyä. Tosin se korvatulehus joka iski Kuusamossa, tuli maksamaan itelle 50€ (hinta sisältää taksimatkat Ouluun, polimaksun ja lääkkeet), et ei tullu kalliiksi ilman vakuutusta ja huippuhoitoo sai ja nopeasti. Terveysneuvonta (09-10023) auttaa aina (kysyn sieltä neuvoa silloinki ku ollaan muualla Suomessa) ja konsultoi tarvittaessa Lastenklinikkaa (ja sitä kautta sinne sitten pääsee). Jos hätätilanne, lähetettä ei tarvi, muutoin oman tk:n lähetteellä (tai tuon terveysneuvonnan kautta).

 • Mindeka
  14.5.2012 at 18:35

  Lastenklinikalle saa mennä päivystystapauksissa (iltaisin, pyhänä ja viikonloppuisin) ilman lähetettä. Siellä pääsee lääkärille tosiaan nopeasti ja saa tarvittavat reseptit samantien mukaan.

  Meillä on myös Ifin lapsivakuutus ja koska olemme yhtä tietämättömiä siitä omavastuusta, ja sairastumiset on aina keskittyneet päivystysaikaan, niin olemme menneet suoraan Lastenklinikalle. Pitäisi vissiin meidänkin vaan soittaa sinne, niin saisi selkokielellä tietää ne vakuutusehdot..

  Olen myös kuullut tapauksia, joissa lapsi on lähetetty yksityiseltä (Mehiläinen) jatkohoitoon lähetteellä Lastenklinikalle, koska siellä on osaavin henkilökunta.

 • Kristaliina
  14.5.2012 at 21:36

  Riina H: Joo, se lääkärin osuus oli muistaakseni 108 euroa, mutta Kela-korvaus siitä haetaan vielä erikseen. Siihen päälle oli labramaksu (tsekattiin, että ei ole se RS-virus) ja toimistomaksu. Eli jonkin verran tuo hinta vielä laskee Kela-korvauksen jälkeen, mutta varmaan silti reilusti kalliimpi kuin tuo 75e. Onko se Terveystalo ollut hyvä, suosittelisitko?

  Neenee: Kiitos parantumistoivotuksista ja noista vinkeistä, en tiennytkään, että Terveysneuvonnastakin voi saada lähetteen!
  Meillä se puolihysteerinen tosiaan taisi olla äiti, mutta saihan sillä 180 eurolla sentään mielenrauhan, kun lääkäri sanoi, että ei se lapsi ole nyt akuutisti kuolemassa :) Ihan perusnuhaa taisi olla meilläkin, itsekin olin vähän flunssainen, ja hoitona on tällä hetkellä keittosuola nenään ja sellainen niistin, jolla isä prööttää vauvaparkaa niin, että äidin sydän meinää särkyä…

  Mindeka: Joo se omavastuun laskeminen oli tosiaan jotain ihan hepreaa: jotain 15 % jostain ja sitten jotain per sairaus tai per käynti tai jotain öh tipahdin kärryiltä.
  Ja hei tuokin on hyvä tieto, että Lastenklinikalle voi mennä illalla tai viikonloppuna ilman lähetettä! En yhtään ihmettele, että Mehiläinen ohjaa sinne; mutkin itse asiassa ohjattiin Mehiläisestä kunnalliseen vatsavaivojen (paljastui umpisuoleksi) vuoksi – luultavasti niillä ei olisi ollut leikkausvalmiutta keskellä yötä.

  Iso kiitos kaikista vinkeistä!

 • Neenee (Ei varmistettu)
  15.5.2012 at 00:06

  Meillä ollu samat metodit:) Vaihettiin vaan keittispullo kertakäyttösiin (keskoosvanhemmanperusbakteerikammosyndrooma) ja prööttääjän silikonin äiti huuhto viemäriin, ni vaihettiin ”imijään” (jota tosin täälläkin käyttää vaan isä, koskä äiti tuntee sen turhaksi). Lisään tähän samaan sen mun kahvilasuosikin eli kampin yläkerroksen johtocafe. Löytyy sohvia yms kahvilan takaosasta, joilla monesti muitakin äiti-lapsi-yhdistelmiä eikä imetystä yms. katota kiieroon:)

 • Kristaliina
  15.5.2012 at 16:39

  Neenee: Joo, toi Kampin yläkerroksen kahvila onkin tuttu – oon käynyt siellä just ”lapsellisen” ystävän kanssa. Silloin oli kyllä tosi-tosi täyttä eikä sohville päässyt, mutta taisi olla perjantai-ilta. Varmaan siellä muina aikoina voisi olla vähän tyhjempää… :)

  Kertakäyttöisiin? Niitä saa kans varmaan apteekista? Sellaiset mullekin! :)
  (sama syndrooma täällä) :D

 • Neenee (Ei varmistettu)
  15.5.2012 at 17:37

  Joo apteekista saa. Hirveen käteviä eikä tarvi ressata vanhentumistakaan:)

 • Riina H. (Ei varmistettu)
  16.5.2012 at 22:33

  Terveystalo on ihan ok. Tuossa Malmilla missä me käydään on pari eri lastenlääkäriä. Samat tutkimukset ne tekee kuin terveysasemillakin, eivät kyllä teetä herkästi labroja (tai ei ainakaan mun kattokaa-mun-vauvan-nuhaa-käynneillä). Kerran ovat lähettäneet suoraan Lastenklinikan päivystykseen neurologille kun Ronjan pää nyki kummasti, jouduttiin sitten pariksi päiväksi epilepsiaosastolle tutkimuksiin. (Ei sillä mitään ollu.) Hyvin sieltä saa aikoja ja ystävällistä palvelua.