Tämän olisin halunnut tietää vauvanvaatteista

Niisk, minibaby ei ole enää niin mini, ja nyt on kai jo pakko luopua ensimmäisistä pieneksi jääneistä vaatteista.

Silvan ensimmäiset vaatteet hankittiin oi-hitsi-tää-vois-olla-kiva -periaatteella. Eli täysin ilman logiikkaa saatikka tietoa vauvan pukemisesta.

Nyt ensimmäisen kahden (oih ja niisk) kuukauden jälkeen tajuaa jo monia asioita, joita olisi ollut kiva tajuta vähän aikaisemmin. Olisi voinut välttää aika monet virheostokset.

 • Aivan vastasyntyneelle/keskoselle EI pään yli vedettäviä bodyja! Joidenkin vaatteiden päänaukot ovat aivan mahdottoman pieniä – etenkin jos muutenkin pienen ja hennon ihmisalun nosteleminen hirvittää. Itse asiassa välttelisin mielellään pään yli vedettäviä bodyja muutenkin – ks. selkäkakka. Mutta jostain ihme syystä melkein kaikki ihanimmat bodyt ovat tällaisia… Ehdottomasti kaikkein näppärimpiä ovat kuitenkin kietaistavat vaatteet! 
 • Kietaisuvaatteissa nepparit rules – nauhat ovat usein liian lyhyitä, ainakin isän nakkisormilla nyherrettäviksi. Ei kuitenkaan neppareita selän alle. 
 • ”Umpihihat” ovat hyviä, estävät vauvaa raapimasta itseään. 
 • Näppärä harvinaisuus: body, jossa on ”pidentyvä” haaraosa eli nepparivaihtoehdot kahdessa koossa.

Täydellinen body! Kietaistava, nepparillinen, umpinaiset hihat ja jatkettava haarakiila. Niin ja nätti myös. (Ciraf, Prismasta varmaan)

 • Potkuhousuissa haaranepparit ovat ihan parhautta vaipanvaihdon kannalta. Harmittavan harvoin sellaisia näkee.

Liian valkoista äidin makuun, mutta haarojen neppareista paljon paljon plussaa. (50-koon Name it:t mummi osti Stokkalta, oikeanpuoleiset kirppikseltä)

 • Jotkut bodyt ovat lyhyitä ja leveitä – ei hyvä. Menevät nopeasti pieneksi, kun bodyn haaranepparit/potkisten olkanepparit eivät enää yllä kiinni – leveyttä sen sijaan riittäisi vaikka kuinka pitkään… Ainakin meidän babyn ruumiinrakenteella näin.LISÄYS LUKIJALTA: Bodyn haarakiilojen jatkopaloilla bodyn käyttöikää saa pidennettyä usealla kuukaudella. Jatkopaloja voi tilata esim. http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=393. Sellaisia voi tehdä myös itse vanhoista bodyistä. (Mindekan & Kirppulin vinkit)

   

Liian leveät ja lyhyet = aina vääränkokoiset. Näitä ehdittiin harmi kyllä käyttää vain pari kertaa. (kaikki kirppareilta)

 • Legginsit vastasyntyneelle – ei, ei ja ei. Kiristävät ikävästi vatsavaivaisen pömppämahaa. Muutenkin pöksyjen vyötärön on hyvä olla riittävän löysä, mielellään kiristysnauhalla kiristettävä.

Kokoa 62? Tuskin. Keskosenkin mahaa kiristää.

 • 60 asteessa pestäviä vaatteita, kiitos! Pari ihanaa kirkasta vaatetta meni heti eka käytön jälkeen ihan paskaksi. Kirjaimellisesti.

Näin kävi lempparivaatteeksi kuvitellulle, alunperin kirkkaan oranssille pyjamalle. Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen lorahti selkäkakat, ja 60-asteisen pesun jälkeen väri haalistui ja pinta nukkaantui. Lisäksi omituinen pussimainen leveä muoto; leikkasin lahkeet varpaista auki, että voisi edes muutaman kerran pitää.

(itse asiassa samaa Ciraf-merkkiä kuin lempparibody – ilmeisesti laatu ei ole vakio)

 • Fleecehaalarit ovat näppäriä vaunu/turvakaukalovaatteita ainakin tällaisilla alkukesän säillä. Riittää yksi lisäkerros normaalien sisävaatteiden päälle. 
 • Äitiyspakkauksen vaatteet ovat ISOJA. Esim. talvivaatteet näyttävät (ainakin keskosvauvavanhemman mielestä) valtavilta. Joitain pieniä vaatteita kannattaa siis hankkia. 
 • Koot eivät pidä paikkansa. Tai ainakin vaihtelevat ihan älyttömästi. Lisäksi monet vaatteet kutistuvat jo käyttöönottopesussa – jostain syystä ilmeisesti useimmiten pituussuuntaisesti, siltä ainakin tuntuu. Kannattaa siis ostaa vähän liian isoa. (on myös helpompi pukea varsinkin vastasyntyneelle)LISÄYS LUKIJALTA: Koska kokomerkinnät vaihtelevat niin paljon, vaatteet kannattaa lajitella omaan kaappiin hartia-haarapituuden mukaan, ei kokonumeron perusteella. (Liisan vinkki).

   

 • Erilaiset viltit ja huovat ovat ainakin meillä kovassa käytössä. Eniten on käytetty itseneulottuja vilttejä, etenkin hupullista sellaista.

Keltainen huppuviitta on ollut kapalo- ja peittokäytössä alusta alkaen. Harmaa torkkupeite oli kudottu alun perin aikuisille, mutta osoittautui ihanan lämpimäksi peitoksi vauvalle. Kutimella vastaava mutta pienempi ärtsyn aniliininpunainen. Ällövaaleanpunainen puuvillapeitto on ollut myös yllättävän paljon käytössä – plussaa siitä, että sen voi surutta heittää pesukoneeseen. (neulotut itse tehtyjä, puuvillapeitto Sotkamon-tuliaisia mummilta)

 • Ja ystäväpariskunnalta saatu hyvä pyykkivinkki: hoitopöydän viereen kaksi koria, toiseen 60 asteen pesuun menevät (kakkavaatteet ja pyyhkeet & harsot), toiseen 40 asteessa pestävät. Hoitopöydältä voi sitten vaan boheemisti heitellä tavaraa oikeisiin koreihin ja sopivin väliajoin kipata korien sisällöt pesukoneeseen.

Oho, tajusin juuri laittaneeni blogiini kuvia babyn likaisista vaatteista… :)

Oletteko huomanneet samanlaista? …tai olisiko teillä muita näppäriä vinkkejä babypukeutumiseen?

 

LISÄVINKKEJÄ LUKIJOILTA:

 • Umpikärkiset potkupuvut/housut ovat kätevämpiä kuin avoinkärkiset pöksyt – pienten jalkojen vispatessa kun sukat eivät pysy mukana, varsinkaan öisin. (Sarppa & Hanna K.) 
 • Kun ”kuolausikä” alkaa, kannattaa ostaa pieniä ruokalappuja, vaikka jokaiselle viikonpäivälle oma. Ei tarvitse vaihtaa paitaa 15 minuutin välein. (Sarppa) Nepparillisia kuolarättejä, kivoilla kuoseilla ja kohtuuhintaisia (n.8€), saa esim. Babyshop.comista. Ne on turvallisempiakin kuin solmittavat, siinä vaiheessa kun vauva alkaa liikkumaan. (Mindeka) 
 • Harsot ovat monikäyttöisiä ja hyviä investointeja: toimivat niin puklurätteinä, nenäliinoina, aurinkosuojina, leluna, unikamuna jne. (Neenee) 
 • Hyviä yökkäreitä etenkin alussa ovat pussimaiset yöpaidat, joissa on helmassa naru  tai nepparit. Vaipanvaihto on näillä helppoa. Jos peitto ei pysy päällä, kannattaa hankkia peiton sijaan unipussi. (Hanna K.) 
 • Nukkuvan vauvan vaipan saa vaihdettua helpoiten nepparimallisessa yöpaidassa, jossa ei ole pakko avata ja riisua koko yökkäriä. Vetoketjulliset yöpaidat ovat vaikeampia vaipanvaihdon kannalta. (Mindeka)
2
Like

You Might Also Like

 • niini
  2.6.2012 at 18:30

  Kiitos tästä kirjoituksesta, se oli juuri sitä mitä tarvitsin, mutta en osannut ajatella! :D Kysymys tuosta pyykkikorisysteemistä: sinulla näyttää olevan ihan avoimet korit molemmille pyykkityypeille. Eikö tule hajuhaittoja esim. niistä kakkavaatteista ja harsoista? Miten olette ratkaisseet vaipparoska/pyykkiongelman? Tarkoitan siis, että onko teillä kertakäyttövaippoja ollenkaan käytössä ja niille roskista hoitopöydän luona tai kestoille omaa pyykkilooraa? Kiitos hyvistä vinkeistä :)

 • Kristaliina
  2.6.2012 at 19:20

  Pakko myöntää: kestovaippailuun meillä ei ole (ainakaan toistaiseksi) vielä puhti riittänyt… Vaikka kyllä pitäisi. Toisaalta me on ajateltu yrittää opettaa baby vaipattomaksi mahdollisimman aikaisin – ystäväpariskunnalla on siitä hyviä kokemuksia. Vielä en kyllä tiedä, että miten se oikein tapahtuu :)

  Eli sen takia meillä ei ”ilmikakkaista” pestävää paljon olekaan, pelkästään satunnaiset vaippavuodot silloin tällöin. Ja ne on laitettu pesuun ihan saman tien, että eivät ole päässeet kuivamaan/haisemaan. Tuossa 60 asteen korissa meillä onkin enimmäkseen pyyhkeitä ja hoitoalustat, jotka eivät siis ole ”hajukunnossa”. Suurin osa pyykistä pestään 40 asteessa tai 50 asteen pikapesuohjelmalla.

  Kertakäyttövaipoille meillä on sitten hoitopöydän alla ihan oma, erillinen poljinroskis. Se on pitänyt kyllä hajut tosi hyvin sisällään :)

 • Liisa
  2.6.2012 at 19:39

  Voin allekirjoittaa jokaisen sanasi.

  Erityisen vaikeaa keväiselle keskoselle oli hankkia ulkovaatteita. Synnärillä mukana oli äitiyspaakkauksen toppahaalari, joka oli aika surkuhupaisa näky 2-kiloisen yllä turvakaukalossa (joka sekin oli aivan liian suuri). Jalat eivät yltäneet lahkeisiin jne. Lindexiltä löytyi myöhemmin fleecehaalari, joka tosin sekin toimi aluksi enemmän makuupussina kuin haalarina. Nyt raajat alkavat jo yltää ulos aukoistaan. Myös päähineitä oli vaikea löytää.

  Vaatteiden kokojen heitot on ärsyttävästi todella suuria. Itse olenkin lajitellut vaatteet hartia-haarapituuden mukaan, en kokonumeron perusteella. Jotkut 56-senttiset on nyt juuri sopivia, jotkut otetaan varmaan käyttöön aikaisintaan heinäkuussa.

  Vauvojen peittoja meillä on 4 kpl ja lisäksi vauvan käytössä on yksi aikuisten kokoinen huopa. Lisäksi äitiyspakkauksen makuupussi. Noista aikuisten peitto ja 2 vauvapeitettä on fleeceä ja niistä olen tykännyt eniten juuri helppohoitoisuuden takia. Voi huoletta nakata pesukoneeseen kun oksennus pulahtaa ulkoilmaan. Voisin hyvinkin löytää käyttöä vielä ainakin yhdelle peitolle. (Lisäksi vauvalla on tietysti a-pakkauksen täkki joka tällä hetkellä toimittaa reunapehmusteen virkaa sekä itse ostamani toinen täkki.)

  P.S. Meillä saavutettiin tällä viikolla vaikuttava 5 kg:n paino ajassa 10 viikkoa + 2 päivää. Samalla siirryttiin kertisvaipoissa Liberon kokoon 3. Kohta se lähtee kouluun…

 • Sarppa (Ei varmistettu)
  2.6.2012 at 21:22

  Kuopuksen kohdalla jätin suosiolla hankkimatta puolipotkarit ja muut housut jotka harvoin alle 1-vuotiaalla toimii.. umpikärkiset potkupuvut ja sukkahousut entisten aikojen malliin rok! Leggarit not.

  Vauvojen sukat on jonkun lastenvaatehifistelijän typerä keksintö, se nyt vain sattuu olemaan niin että koon 14 oleva sukka ei pysy paljaass jalassa joka vispaa kuin vimmattu.

  Toinen vinkki: Kohta alkaa ihan hillitön kuolaaminen. Osta pieniä ruokalappuja, vaikka jokaiselle viikonpäivälle oma. Ei tarvi vaihtaa paitaa 15 minuutin välein. :)

 • Neenee (Ei varmistettu)
  2.6.2012 at 22:35

  Tuohon vauvan kasvuun on ollut tosi vaikea orientoitua. Varsinkin hauiksilla. On se jännä, miten ne jättivaatteet (50cm) ei enää inahakaan päällä ja mallista riippuen nykykoko on 62-74cm o.O

  Me läksimme synnäriltä joulukuun viimaan benettonin 50-56cm haalari/pussiasussa (vetoketjuilla pysty muuttaa, pienin mitä kaupoista löyty) ja lapsesta ei näkyny muuta ku nenä, kun hän hukku asuun. Ja ne jalat hän yritti koko ajan hivuttaa ristiin turvakaukalossa. No nyt sit pitää kohtaa ostaa isompi kaukalo. Mitä ihmettä tässä on tapahtunu?

  Meillä harsot on olleet kaikista tärkein investointi. Toimivat niin puklurätteinä, nenäliinoina, aurinkosuojina, leluna, unikamuna jne.Huomiosi oovat kyllä niin osuvia:) Ite oon kans tykästyny umpinaisiin housuihin. Varsinkin yöllä superkätevät, ku saa nopsaan pois ja takas päälle. Nykyään tosin vaukku nukkuu sen 8-12h ilman öisiä sähellyksiä:D

  Mäkään en oo kyenny kestovaippailuun, enkä varmaan kykenekkään.. Poljinroskis ois kyl hyvä, nykysestä heilurikannesta lähti se heiluri pois käytöstä saman tien. Oon ratkassu hajuongelman hevipussittamalla kakkavaipat (lisää jätettä ja oon jopa sortunut VAIPPAROSKAPUSSEIHIN :DD, ovat kyl monikäyttösiä ku toimivat myös koirankakkapusseina).

  Miten mä en oo tajunnu tota suoraan lajittelua. Kiitos huippuvinkistä:) Nyt isäki ehki selviää pyykistä tuhoamatta lempivaatteita;D

  Kehtaisinko vielä lopuksi tunnustaa, et oon vauvasukkien suurkuluttaja. Ja tänään investoin kokonaista 5€ name it:n ihanaan punaraidalliseen yöhaalariin, joka saa luvan syrjäyttää body+housut-yhdistelmän. Kaiken maailman vanttuut olen havainnu turhiksi, sukat ajaa asian paljo paremmin:)

 • hanna.k (Ei varmistettu)
  3.6.2012 at 01:24

  Meillä aluks yökkärinä toimi parhaiten pussimaiset yöpaidat, joissa oli helmassa naru jolla kiristettiin pussiksi (tai helmassa nepparit). Vaipanvaihto oli helppo homma ja laps sai pitää jalat rauhassa mykkyrällä pussin sisällä. Puolen vuoden jälkeen siirryttiin lahkeellisiin yökkäreihin kun yöt nukuttiin ilman heräilyä/vaipanvaihtoa. Nyt toimii parhaiten umpinaisella terällä olevat yökkärit, eli umpinaiset potkarit tai puolipotkarit ja body. Sukat lähtee nimittäin aina jalasta. Peiton sijasta meillä on alusta asti ollu käytössä unipussi, kun ei se peitto päällä pysy, ei sitten millään.

  Housuosastolla meillä on ollu kovimmassa arkikäytössä Lindexin tähtivelourit; ihanan pehmeitä, mukavat vyötäröllä, ja pitkäikäiset kun sekä vyötäröresoria että lahkeita (useimmissa) voi kääntää tai olla kääntämättä. Niiden kanssa sukat pysyy paremmin jalassa kun sukan varren laittaa housunlahkeen päälle. Hirrrrrrrrrrrvee tyylimoka, tietenki, mutta so what. :D

 • Kristaliina
  3.6.2012 at 12:38

  Liisa & Neenee: Meillä kans oli tuollainen tilanne turvakaukalon/haalarin kanssa Kättärillä lähdettäessä. Itse asiassa siihen liittyy yksi vähän traumaattinen tarina, vähän pidempi sellainen, ehkä siitä voisin joskus ihan erikseen kirjoitella… Ei siis mitään ”vaaratraumaa”, vaan pelkästään henkinen sellainen :)

  Oi tuo Liisan tekemä pituuden mittaaminen olisi kyllä järkevää! Hitsi mä itse olen vaan sen verran epäjärjestelmällinen, että ajattelen että noin voisi tehdä, mutta en vaan saa aikaiseksi. Ja sitten niitä tosiaan jää pieneksi huomaamatta, höh…

  Hienosti kasvettu teillä molemmilla! Meillä on neuvola ensi tiistaina eli saadaan mekin sitten tuoreet lukemat :)

  Neenee: Mäkin täytyy-ostaa-vauvatarvikkeita -paniikkiostosreissulla ostin noita vaipparoskapusseja – ja kotona vasta tajusin, että ne ovat ihan tavallisia muovipusseja! :D Mutta hei – kannessa oli vauvan kuva :) Alkuhölmöyksissäni pakkasin käytetyn vaipan aina sellaiseen, kunnes tajusin, että taitaa olla aika turhaa touhua… No, reissussa ne ovat varmaan aika näppäriä, jos ei ole roskista heti lähettyvillä eikä halua kantaa likaista kakkavaippaa sellaisenaan käsilaukussa :)

  Sarppa: Hihi, ai että kuolaamista odotettavissa! :) Katselinkin, että joihinkin (oiskohan ollut Lindexillä) vaatteisiin kuului sellaiset ”ruokalaput” ja ihmettelin, että tarvitaanko noita tosiaan noin paljon… Ilmeisesti tarvitaaan :D

  Hanna K: Me ostettiin Ikeasta tuollainen unipussi, mutta se ei kyllä kuulosta yhtään niin hyvältä kuin sun kuvailema – meidän versiota ei saa pohjasta auki ja muutenkin sen pukeminen tuntuu vähän hankalalta. Lisäksi se tuntuu jotenkin liian kuumalta. Olisi varmaan pitänyt ostaa joku tuollainen parempilaatuinen!

  Bebe’sissä katselin sellaista ihanaa unipussia, joka menisi taaperoikäiseksi asti – mutta hinta 99 euroa. Ööh, jos sitten kuitenkaan ei… :) Täytyy varmaan katsella, josko jostain löytyisi vähän kohtuuhintaisempi…

  Meillä peitto tungetaan muuten yläkulmista patjan alle. Pelkäsin alussa tukehtumista, ja tuollainen tapa jäi varmaan siitä päälle.

  Ja totta monen huomio: ois pitänyt tajuta ostaa umpikärkisiä pöksyjä enemmän, ettei tarvitsisi taistella sukkien kanssa… Vaikka onhan ne pienet sukat kyllä ihan älyttömän suloisia :) Meillä kans ihan surutta tyylimokataan, eli sukat vaan reippaasti lahkeiden päälle! :)

  Hei lisäilen näitä teiltä tulleita vinkkejä tuonne alkuperäiseen tekstiin, jos joku etsii vinkkejä ja ei jaksa kahlata läpi koko keskustelua. Yritän laittaa ”lähdeviitteet” mukaan, älähtäkää jos menee jotenkin väärin! :)

   

 • Mindeka
  3.6.2012 at 16:09

  Meillä oli ihan vastasyntyneellä unipussi IKEAsta (velour-kangasta) ja sitten seuraava koko, kevyttä vanua, oli muistaakseni juurikin Ciraf- merkkinen. Niitä saa S-Ryhmän kaupoista: Sokos, Prisma jne.

  Vetoketjullisia yöpukuja emme käyttäneet kuin kerran, koska huomasimme, että nukkuvan vauvan vaipan saa vaihdettua helpoiten nepparimallissa, jossa ei ole pakko avata ja riisua koko yökkäriä.

  Nepparillisia kuolarättejä, kivoilla kuoseilla ja kothuuhintaisia (n.8€), tilasin Babyshop.comista. Ne on turvallisempiakin kuin solmittavat, siinä vaiheessa kun vauva alkaa liikkumaan. Hampaitahan saattaa tulla vasta lähempänä 1v ikääkin (kuten miellä), jolloin vaatteiden vaihtaminen on haastavaa karkuun menevän taaperon -ei pienen ja hauraan olemuskensa- takia. Ja silloin sitä kuolaa vasta tuleekin!

  Kaverini oli ostanut jostain noita bodyn haarakiiloja, jolla bodyn käyttöikää saa pidennettyä usealla kuukaudella, mutta miksei tollaisia tekisi itsekin, vanhoista bodeista? Huomattavasti järkevämpää kuin ostella kokoajan uusia, vaikka olisikin käytettyjä.

   

 • Kirppuli (Ei varmistettu)
  3.6.2012 at 20:42

  Aiemmassa kommentissa mainittuja bodyn jatkopaloja löytyy esim. täältä, myös oranssin sävyissä:
  http://www.pientenparhaaksi.fi/product_details.php?p=393

  Auttaa ainakin meillä lyhyiden ja leveiden bodyjen kanssa :)

 • Kristaliina
  3.6.2012 at 21:10

  Bodyjen jatkopaloja!? Ihan mahtavaa, tää tilaa heti, KIITOS Mindeka & Kirppuli! Ja jee, oranssiakin :)

  Joo, nepparillinen kuolarätti (kamala sana, hih) kuulostaa kyllä näppärämmältä kuin solmittava. Meillä tuo kuolaus ei ole vielä ollut ajankohtaista, mutta laitanpa vinkin jo valmiiksi muistiin…

  Lisään nämä vinkit myös tuonne ylös! :)

 • hanna.k (Ei varmistettu)
  3.6.2012 at 23:11

  Niitä kuolalappuja saa muistaakseni halvalla (tyyliin 3 kpl alle vitosella) esim. H&M:ltä. Tarrakiinnitys, tausta muovitettua froteeta ja kuosit oli ainakin viime syksynä neutraaleja; ajoivat asiansa loistavasti. Siinä vaiheessa kun hampaita alkaa tulla niin kuolalaput on kyllä ihan superkäteviä, muuten on paita jatkuvasti ihan märkä.

  Meillä on tasan yks unipussi (muut ei vaan oo ollu läheskään niin hyviä), jonka ostin käytettynä joltain fb:n lastentarvikkeidenkierrätyspalstalta, ja se on ollu ihan loistava. Nyt se alkaa jäädä pieneks, en tiiä mitä myö sit tehään kun niin käy… En oo mistään löytäny vielä samanlaista; tässä pussissa on hihatkin, 2-suuntainen vetoketju eli pystyy avaamaan myös jalkopäästä ja materiaali on jotain ihanan pehmeetä, vähän sellasta ”karvamaista” settiä. :) Tää on siis eri juttu kuin ne pussimaiset yökkärit mistä puhuin, vaikkakin hyvin samantapainen, paksumpi vaan. Me käytetään tätä paksumpaa unipussia yökkärin päällä. Tuo peiton kulmien laittaminen patjan alle on muuten ihan loistava idea, kiitos! Paitsi ei tuolla kohta 10-kuisella enää sekään varmaan toimi kun sängyssä vedetään sellasta diskoa että kyytiä saa niin peitto, pinniksen suojus, kuin tyynyliinakin…

  p.s. Löysin tän siun blogin toissapäivänä ja jäin heti koukkuun ja luin kaikki vanhatkin postaukset. Ihana! Sait yhen vakkarilukijan lisää. :)

 • NiinaS (Ei varmistettu)
  4.6.2012 at 11:11

  Lisäkommenttina kuolalappuihin: Sulla kun näyttää pysyvän puikot hyvin kädessä, niin lappuja on helppo ja nopea kutoa itsekin :) Ohjeita löytyy ainakin Ravelryn sivuilta kasapäin.

 • Lenny (Ei varmistettu)
  4.6.2012 at 12:32

  Meilläkään eivät sukat pysy jalassa vielä edes 4kk iässä, paitsi nämä http://www.ellos.fi/d/Alus–uima-asut-Sukat/EllosKids/_/N-1z141pmZ1z141x… Olenkin hamstrannut näitä useamman setin, tulee kivasti polveen saakka niin pysyy hyvin. Ja voi laittaa housujen alle, turhamainen äiti kun on ;)

  Yöpuvuissa nuo terälliset on ihan ehdottomat, Tutan yökkäreissä 50-62cm toimii vetoketjut molempiin suuntiin, olivat ehdottomat yövaipan vaihdoissa (meillä mies sellainen nakkisormi, että välttelen kaikkia pienia nappeja/neppareita..). Ja Tutalla myös unipusseja samanlaisella vetskarisysteemillä, ovat sellaista trikookangasta että tarvii vielä peiton siihen päälle, mutta vauva tykkäs kun sai jalat turvallisesti vatsan päälle. Menipä mainostamiseksi, mutta hyväksi koettuja ovat :)

  Meillä taas bodyissä ongelmana, että kädet jää lyhkäsiksi. Niska-haara mitta kyllä riittää, mutta hihat hivuuntuvat kohti kyynerpäitä. Siihen ei taida mitään ratkaisua olla..

 • Kristaliina
  4.6.2012 at 14:18

  Hanna K: Kiva, että löysit tänne – tervetuloa vaan :)

  Joo se meidän Ikea-unipussi on sellainen paksumpi, ja tosiaan siihen en ole ihan syttynyt – ei kaksisuuntaista vetskaria (pelkästään ylhäältä = tosi huono), hihaton jne. Tuo kuvailemasi pussi kuulostaa kyllä paljon käytännöllisemmältä!

  NiinaS: Hei hyvä vinkki! Täytyy varmaan valita vaan joku pesunkestävä lanka, jos sitä kuolaa on tosiaankin odotettavissa sellaisia määriä :D

  Lenny: Tuo linkki ei jostain syystä toimi mulla, olisikohan jäänyt jotenkin kesken… Mutta täytyypä tsekata nuo Tutan unipussit myös!

  Hih joo lisäpaloja ranteille ei ehkä ole tarjolla… :)

 • NiinaS (Ei varmistettu)
  4.6.2012 at 14:52

  Ei hitsi, ranteiden lisäpaloista tuli mieleen joskus jossain näkemäni vauvasäärystimet! Käytännössä siis trikoosta ommellut tuubit, jotka oli tarkoitettu ensi sijassa kantoliinassa/-repussa kannettaville muksuille, joilla lahkeet helposti nousevat ylös. Sellaisiahan olisi helppo tehdä itse ja toimisivat varmaan myös hihojen jatkeina :)

  Ja joo, kudottuihin kuolalappuihin sataprossaista puuvillaa tai bambua, niin voi huoletta pestä 60 asteessa :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.6.2012 at 21:21

  Mielettömän hyviä vinkkejä tässä postauksessa! Kiitos kauheasti, oon kaupoissa ihmetelly et mitä hittoa sitä kannattaa ostaa nyt kun kesällä syntyy ensimmäinen lapsi!!

  Oon saanu lahjaksi ihanan unipussin Beibamboo:lta, toivon että toimii kesähelteissä kun on bambua, vetoketjut yms toimii joka suuntaan ja voi aukaista alhaalta, pitkät raavintasuojahihatkin vielä!(beibamboolla oli napitettavia ja hihat-jalansuut käännettäviä vaatteita ja monessa oli lisänapistuksia joilla kokoa voi hieman suurentaa- ja firman vaatteiden vuokrauspalvelu kuulostaa mielettömän fiksulta & ekologiselta idealta!)

 • Neenee (Ei varmistettu)
  6.6.2012 at 10:42

  Unohtu kertoa se olennaisin, eli miksi käytän niitä vauvasukkia. Meikussa käydessäni diabetespolilla törmäsin jalkahoitajaan ja hän sanoi, että tosi hyvä juttu ku käytän potkarin päällä sukkia. Estävät jalkaosan kiristymisen eli takaavat varpaille tarpeeksi tilaa. Siihen asti olin pitänyt sukkia vain lämmikkeeksi:)

 • susa k. (Ei varmistettu)
  6.6.2012 at 16:39

  Voi eiiiiii noi kaikki nepparit, eieiei :D Ihan painajaisia! Vetoketjua se olla pitää niissä yökkäreissä, parasta sanotaan 6kk-> lapselle myös vetoketjut esim. potkareiden (haalareiden) haaraosassa.

  Mä en myöskään sietänyt noita kietasubodeja. Siis kuinka ärsyttäviä ja vaikeita! Pään yli vedettävät<3 ne ne oli helppoja! 

  Housuvaipat vasta itse seisovalle lapselle (oikeasti, älä tee sitä virhettä, että ostat housuvaippoja lapselle, joka ei seiso. Yritäpä sille löysälle lötkömötkölle tunkea housuvaippaa sujuvasti päälle… Nimim. vanhingossa ostin), teippivaipat taas käyttöön kun reissataan, mikä uskomaton helpotus, kun ei tarvitse riisua kenkiä ja housuja ja sukkahousuja ym pois vaan riittää vaan niiden laskeminen :D 

 • Mindeka
  6.6.2012 at 19:44

  Tai jos on vikkelä matonen, niin teippivaipat on maailman vaikeimpia!

  Nimim. alettiin käyttää housuvaippoja jo 6-kiloisella, joten tervetuloa taas selkäkakka :D

 • susa k. (Ei varmistettu)
  6.6.2012 at 20:11

  eii mä en käsitä :D teippivaipat on vaikeita vasta siinä vaiheessa, kun se muksu juoksee sua karkuun vaipan nähdessään ja rimpuilee (ja juoksee edelleen) sitä vaippaa päälle laittaessa :D kyllä nyt selkä/vatsa-akselilla pyörivälle muikelolle teippivaipat on kätevämpiä, kun housuvaipat, selkähän sillä katkee jos housuvaippoja yrittää ahtaa (oli muuten oikeesti ehkä yks isoimmista peloista. Housujen kanssa ei samaa ongelmaa, kun niissä ei ollu niin justiinsa meneekö ny ihan kohdalleen, mut vaipan kanssa olis aina kiva, jossei falskais) :D

 • 1 2