Talouspapereita testaamaan!

yhteistyössä: Serla

Kaikkihan lähti siitä, kun kirjoitin keväällä tiskirättifobiastani – ja siitä, että meidän talous pyörii talouspaperin ympärillä.

Hetken kuluttua tuli yhteydenotto Serlalta: haluaisitteko kenties lähetyksen meidän kevään uusia talouspaperimalleja? Ööööh. No, antaa tulla vaan. On niille ainakin käyttöä, kiitos. Mutta en mä nyt tietysti talouspaperista aio alkaa bloggaamaan.

Vähänpä tiesin.

*******

Sitten leikkaus tarinan seuraavaan kohtaukseen: Silvan ensimmäinen vatsatauti viime kesänä.

Minä pidän tuntikaupalla kurjaa ja oksentavaa taaperoa sylissäni, lavuaarin yllä. Välillä yritän epätoivoisesti oksennusten lomassa nyhtää yhdellä kädelläni rullasta irti talouspapereita, joilla pyyhkiä Silvan suuta. Ja lavuaaria. Ja peiliä. Ja itseäni. Joel vaihtaa lakanoita ja luutuaa lattioita, ja välillä käy repimässä minulle valmiiksi yksittäisiä paperita pinoon.

Huh, onneksi tauti meni ohi yhdessä yössä.

Ja kyllä, hetken kuluttua tuli taas yhteydenotto Serlalta: olemme juuri tuomassa markkinoille sellaista uutuutta kuin talousarkkia. Siinä on tiiliskiven mallisessa pakkauksessa yksittäisiä arkkeja, joita voi näppärästi kiskaista paketista vaikkapa yhdellä kädellä. Olisitteko kiinnostuneita testaamaan?

Täh? Onks noi meedioita tai jotain?

Haasteita perinteisen talouspaperirullan käytössä?

*******

Niinpä nyt sitten kuitenkin bloggaan talouspap… anteeksi: talousarkeista.

Homman idea on tällainen:

”Suuri talousarkkitesti” (ööö tota keksin tämän termin juuri äsken itse) toteutetaan neljässä äitiysaiheisessa blogissa: täällä Puutalobabyssä, sekä lisäksi blogeissa Onnistain on puolet sinun, Äitilandia ja Mami Go Go.

Serla lähetti meille pariksi viikoksi testiin jättipaketin näitä uusia talousarkkeja – ja samanlainen lähetys olisi nyt odottamassa myös viittä Puutalobabyn lukijaa. Ajatus on yksinkertaisesti kokeilla talousarkkeja lapsiperheen normaalissa arkielämässä ja testijakson jälkeen kertoa Serlalle rehelliset mielipiteet, että mitäs tykättiin.

Testaajaksi pääsevät saavat siis itselleen siis kahdeksan pakettia Serlan Talousarkkeja. Kaikkien testiryhmäläisten (viisi per blogi, eli yhteensä 20 testaajaa) kesken arvotaan myös 250 euron edestä kodin siivouspalveluita, jotka saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. (Wohoo!)

Niin joo ja pienenä (isona – toi on valtava!) pehmeänä bonarina kaikki testaajat saavat myös tällaisen. Rakkautta ensi silmäyksellä, terveisin Silva:

Palkintona siis tuo orava. Tirpan pidän itse.

Jos siis haluat mukaan testiryhmään, ilmoita itsestäsi tämän bloggauksen kommenttikenttään! Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä, laitathan mukaan jonkinlaisen yhteystiedon, jolla saan sinut kiinni, jos/kun voitat! Voit jättää sähköpostisi vaikkapa sinne ”kommentointilomakkeeseen” sähköposti-kenttään; silloin se ei näy kaikille, ainoastaan minulle :)

Suoritan arvonnan nyt tulevana perjantaina 13. päivä (IIIK!) klo 16.

*******

Ai niin, ja meillähän on siis ehditty käyttää näitä jo muutaman päivän ajan. Ensikokemukseni… …no, enpäs vielä kerrokaan – testatkaa itse!

Tältä ne kuitenkin näyttävät:

Yhteen pakettiin on pakattu noin 2,5 rullallisen verran talouspaperia. Paketti sijoitettu puutalossa taktisesti suoraan Silvan ruokailualusen viereen.

 
Like

You Might Also Like

 • eppunen
  10.9.2013 at 17:21

  Tulisi nyt kyllä niiiiin tarpeeseen! Muksun sotkujen lisäksi meillä nyt koiranpentu pissii täällä lattioille ja talouspaperia kuluu ihan hirveä määrä. Olisin kyllä ihan onneni kukkuloilla, jos saataisiin ilmaiset paperit!

 • Pirre (Ei varmistettu)
  10.9.2013 at 17:24

  Wau, mäkin lähtisin mielelläni mukaan testaamaan, multa löytyy täältä kolme pientä sottapyttyä eikun prinsessaa! Ja aina ne tomaattisen kastikkeet pyyhitään hihaan kun ei oo paperia just heti saatavilla eivätkä voi viittä sekuntia odottaa :D nuo olis näppäriä!

 • elppis (Ei varmistettu)
  10.9.2013 at 17:25

  Talouspaperia kiitos! Meilläkin tietty lapsen kanssa sitä kuluu.. Tavallisesta lasista tuo alle kaksivuotias on nyt parisen kuukautta juonut, mutta välillä silti kuuluu ”oho..” ja maidot ovat pitkin poikin..

 • rinkeli (Ei varmistettu)
  10.9.2013 at 17:32

  Hei tommosta vois kokeilla miten toimii 8 lapsen kokoisessa lapsiryhmässä! Voi vaan kuvitella miltä näyttää ruokailun jälkeen kun 8kpl alle 5v syö :D ja mehän annetaan lasten syödä itse,jonka jälkeen kontataan itse lattialla siivoamassa jälkiä.

 • sirde
  10.9.2013 at 17:34

  Talouspaperia opiskelijatalouteen kiitos! Tällä hetkellä talouspaperien ostot on satunnaisesti hoitanut vain äidit. 

 • jermia
  10.9.2013 at 17:34

  Mikäli saa ilmoittautua ilman lasta ja yhden sotkevan miehen ”omistajana”, niin olen mukana! :D

 • ekoemo
  10.9.2013 at 17:37

  Ekopoliisi (tai sekoemo ;) muistuttaa talouspapruintoilijoita: talouspaperihan menee sitten biojätteeseen. Ja vinkkaa: Snuttenilla on sellaisia kätsiä servietin kokoisia harsoja, joilla voi pyyhkiä mitä vaan ja pestä muun pyykin seassa. Viitseliäs leikkelee lakanasta pestävät talouspyyhkeet (mä en ole viitseliäs vaan ostin noita harsoja). Ja ei, en ehdota seuraavaksi, että vaihdatte vessapaperin kankaiseen…

  • Kristaliina
   10.9.2013 at 20:32

   Ekopoliisilla tärkeä pointti: sitten biojätteeseen nämä! :) Oi, muistan sitä ihanaa omatunnonvapautushetkeä, kun asuin ensimmäistä kertaa taloyhtiössä, johon tuli biojäteroskis – ah, voin laittaa nämä talouspaperit tuonne!

   Samoin mulle (vaikka siis ekotuhlari tässä suhteessa olenkin) on tärkeää se ympäristömerkki; se kertoo edes jotain. Toivottavasti. Tosin en tiedä, onko se nykyään melkein kaikilla… mikä ei tietysti varmasti ole huono juttu sekään :)

   Ja hei – esimerkiksi intialaisten mielestähän on yököttävää, että me länkkärit käytämme vessapaperia. Eli että ei pestä, vaan jollain oudolla kuivalla paperilla vaan levitellään ne p*at ympäriinsä. Kerran intialaisessa sairaalassa maatessani (lämpöhalvaus) raahustin kohti vessaa oman vessapaperirullani kanssa. Joku sänkyni ympärille kertyneistä paikallisista (kyllä) kysyi tamiliksi, että mikä tuo on. Kysymys käännettiin minulle ja selitin, että vessapaperi. ”YOU DON’T WASH?????!!!!!” oli kysymyksen kääntäjän tyrmistynyt, falsetilla huutaen tullut spontaani kauhureaktio :D

    

   • ekoemo
    11.9.2013 at 19:06

    Hih, joo. Meinasin mäkin ruveta selittämään aasialaisesta vessakulttuurista tossa, mutta sitten kelasin, että pysytäänpä nyt asiassa… Hyvä, että toiset ei pysy!

    Ja on se ympäristömerkki parempi kuin ei merkkiä :)

     

  1 2 3