Se toimii!

Muistatteko pisunkutsuhuudon?

Kovin monta vauvanhoitovinkkiä tällä palstalla ei pääse näkemään, koska… no, me nyt vaan ei olla kovin pro. Mutta tätä yhtä asiaa on ihan pakko hehkuttaa. Ja etenkin pienempien vauvojen vanhemmille: kokeilkaa, testatkaa – se nimittäin toimii!

Jee, me ollaan hyviä jossain!

Megapönttö pitää kylppärissä seuraa Herra Hymynaamalle.

Tämän älyttömän volttia heittävän ankkapöntön ostamisesta on nyt siis tasan viikko. Ensimmäiset pisut lirahtivat pottaan jo samana iltana, ja (huomio, huomio!): eka viikon aikana joka ikiset kakat ovat tulleet pottaan! Ei enää möhnötahnan hinkkaamista iholta! Jahuu!

Ja mikä parasta: pottaan pissaaminen ja kakkaaminen on Silvan mielestä kivaa! Voi hitsi, miten helpolla me päästiin. Käsittämätöntä.

*******

Eli hommahan meni niin, että kuulimme ystäviltä, että noin 4 kk iässä vauvoilla on jonkinlainen herkkyyskausi vaippahommien suhteen – aloitimme siis ”pisuttelut” kesälomien jälkeen elokuussa. Ilman mitään stressejä tai toimintapaineita; en halunnut lukea minkäänlaista VVV-teoriaa (jep:vauvan vessaviestintä), koska joku ylimääräinen suoritettava ”hyvä-äiti-meriitti” oli ehkä just viimeinen asia, mitä vauvanhoitorutiineihin olisin vielä halunnut.

Lähinnä vaan tavallisen vaipanvaihdon yhteydessä lirkuttelimme ”pisu-pisu-pisu-piiiisuuu” ja kehuimme kovasti, kun pisu sattui lirahtamaan oikeaan aikaan. Yllättävän nopeasti se alkoi tapahtua melkein jokaisella vaipanvaihdolla, siihen avatun käytetyn vaipan päälle siis. Homman olisi kai voinut siirtää jossain vaiheessa tapahtuvaksi vessanpöntön päällä, mutta me emme… …tulleet niin tehneeksi.

Ja nyt vähän ennen Silvan 8 kk ikää tuli sellainen olo, että hei – nytpä voitaisiin hankkia potta. Se sijoitettiin tuohon hoitopöydälle lähinnä siksi, että siihen on helppo ja nopea nostaa vauva tuosta hoitoalustalta. Silvahan ei siis vielä istu itse, joten siinä ei mitenkään hengailla – vauva vaan nostetaan siihen päälle istuma-asentoon, ”pisuhuudellaan”, ja (tadaa!) pisut tai muut tuotokset tulevat pottaan noin viidessä sekunnissa. Ensimmäisistä kakoista olin aivan liikuttuneen yllättynyt: miten tuo pieni otus voi ymmärtää, että nyt on sopiva hetki ähistää.

Mutta kyllä. En ole edes mitenkään yrittänyt tulkita, että koska vois olla hätä. Nostan sen vaan tuohon ja kappas. Lapseni on kakkanero.

Ihan käsittämättömän hämmentävän häkellyttävän helppoa.

Suosittelen, oikeasti!

1
Like
1

You Might Also Like

 • HelloAochi
  1.12.2012 at 13:19

  Hih, on se helppoa, kun on tyttö. Minä jos huutelisin pisu pisu pisuuuu vaipanvaihdon yhteydessä, niin pisut tulisi naamalle :D

 • Kristaliina
  1.12.2012 at 13:21

  Hihihihi :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 13:21

  ”Lapseni on kakkanero” :D. Tuolle lauseelle voinkin nyt hihitellä koko päivän, kiitos siitä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 13:33

  He hee :) Meidän 10kk neiti kyllä kakkaa aina syödessään (!), etten oo vielä keksinyt miten sen saa siirrettyä tuonne vessan puolelle. Siirretäänkö nti. Suora Suolen ruokailut vessaan? ;D :D

  Lisähaasteeksi mainittakoon, että se mokoma pelkää istua potalla ilman housuja.. Vaatteet päällä se on kivaa, mutta ilman housuja tulee R-A-I-V-O. Ja miten minä taas eksyin sun blogiin, kun piti niitä kouluhommia tehdä??? Näytän ainakin aktiiviselta kun koko ajan näppis laulaa?? :D

 • Amma
  1.12.2012 at 14:08

  Meillä poju pissailee au naturel lähes aina vaipanvaihdon yhteydessä, minä käytän edessä harsoa, isin kans yleensä vahinko tulee lattialle (mikä nyt ei kylppärissä haittaa). Pottaa kaavailen tuohon puolen vuoden huudeille minäkin, jos vaikka sinne sitten saataisiin asiaa. Mutta tuo kakka on meilläkin ongelmana, nimittäin se tuutataan meilläkin syödessä (tai millisekunnin ähinän päätteeksi, kuka siinä mitään ehtii?!)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 14:13

  Tuo meijä jehu teki kans aina kakan syödessään, jossain päin netin ihmeellistä mailmaa löysin ikivanhan syöttötuolipotan, oli siis antiikkia ja maksoi ihan tajuttomasti, mutta siinä olis ollu ratkaisu siihen ”syön ja kakkaan samaan aikaan” :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 14:29

  Jee! Onnea kakkanerolle ja vanhemmille! :D Meillä on kans potatettu satunnaisesti (vähän fiilispohjalta) molempia poikia. On helpottanut elämää niin paljon kun ovat kakanneet pääasiassa pottaan siitä puolivuotiaasta alkaen, ei oo tarvinnut pestä vaipoista pois sitä shittiä niin paljon.
  Tosin kuopuksella, nyt 11 kuukautta, on tullut joku kausi että haluaa nykyään sontia pelkästään vaippaan. Ärsyttävää siksi että olen tässä lähes puolen vuoden aikana tottunut pottaan kakkimiseen enkä millään jaksaisi hinkata vaippoja puhtaaksi monta kertaa päivässä, mut eipä sille voi mitään kun homma perustuu siihen lapsen vapaaehtoisuuteen ja otan lapsen heti pois potalta jos hän ei siinä halua istua. No, ehkä se joskus taas innostuu :)

 • silmukansaalistaja (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 21:05

  Hauska kuulla että siellä kakkapissa-hommat sujuu :D Meillä kävi samalla lailla puolenvuoden iässä. Ja homma sujukin hienosti, kunnes poika lähti kävelemään. Sen koommin ei ole onnistunut pottailut :/ Päätin testata uudestaan joskus helmikuussa kun 1,5v ikä on täynnä :) Mutta toivottavasti teillä tuo pissakakka-voittokulku jatkuu :D

 • Liisa
  1.12.2012 at 22:30

  Höh, tee ootte ihan huippuhyviä tosi monissa muissakin asioissa!

  Meillä jäi pisuhuutohommat tekemättä, mutta nyt kyllä houkuttelisi kokeilla poikaa potalle. Ikäähän hällä on nyt 8,5 kk ja kiinteiden ruokien menekki kasvaa niin vauhdilla, ettei äiti meinaa perässä pysyä. Kakkaakin tulee sitten sen mukaan eli monta kertaa päivässä. Onneksi se on sentään ihan miellyttävää muovailuvahamaista palleroa, mutta olisi silti hauskaa pyydystää edes joku niistä pottaan vaipan sijaan.

  (Kiinteiden menekki johtunee siitä, että kaveri on hyvin kiireinen. Konttausharjoitukset jäävät vähälle koska hän tykkää nyt esitellä koko 70 cm mittaista varttaan pystyasennossa. Meillä noustaan siis nyt tukea vasten pystyyn. Itse olisin vielä jaksanut odottaa tätä taitoa. Varsinkin kun mitään taitoja laskeutua maan tasalle ei ole, paitsi vapaa pudotus milloin pää edellä taakse-, milloin eteenpäin. Odotin kivaa ensimmäistä joulua meidän kolmihenkiselle perheelle, mutta näyttää siltä, että Ilo on jouluun mennessä jo itsenäistynyt ja muuttanut pois kotoa.)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  1.12.2012 at 23:07

  Hienoa! Toivottavasti tämä ”kausi” jatkuu. Ja samaa mieltä. Ootte hyviä tosi monessa asiassa.

  Liisa: meilläkin noustiin pystyyn pian ryömimään oppimisen jälkeen – konttaus tuli kuvioihin mukaan vasta noin kuukausi sen jälkeen. En muista, osasko tuolloin kunnolla edes istua ilman tukea… Aika hurjaa katsottavaahan tuo oli välissä, mutta onneks muutaman muksahdoksen jälkeen alkoi oppia taittamaan eteenpäin, ettei alas ihan joka kerta tultu ”puu kaatuu” -tyylillä. Muistaakseni nopeammin oppi seisaaltaan sen alas tulon, kuin istualtaan. Ilmeisesti se 30 cm matka maahan ei vielä tuntunu missään… Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, miten teilläkin jouluna mennään (ehkei Ilo sentään oo ehtiny muuttaa pois). Sinne kun on vielä piiiitkä aika :)

 • Iksu
  1.12.2012 at 23:25

  Hitsi, mä kuulin tosta tarkemmin vasta kun meidän neiti oli vähän liian iso moiseen. Tai siis paljon hankalampi opettaa tietyn iän jälkeen. Jos joskus meillä on lisää lapsia, aion varmasti kokeilla tuota! Ja hei, te ootte hyviä monessa asiassa!:)

  Liisa: se kakkakertojen määrä voi vähentyä sit ku kroppa tottuu siihen lisääntyneen liikunnan määrään :) Meillä ainakin kävi niin. Ja meidän tyttö on myös melko nopea oppimaan näitä motorisia taitoja, että onnea vaan teillekin tulevien kuhmujen kanssa :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.12.2012 at 13:56

  Meillä esikoinen oli vastaavanlainen kakkanero vauvana – kunnes oppi kävelemään. Sen jälkeen tehtiinkin seuraavat 1,5 vuotta kaikki kakat housuun… Mutta nauttikaa jokaisesta onnistumisesta!!!

 • Kristaliina
  3.12.2012 at 11:28

  Jaiks, mä en tajunnutkaan, että tämäkin saattaa olla sellainen ohimenevä vaihe… Hölmönä kuvittelin, että ei ikinä enää kakkavaippoja – mutta taisikin olla ylioptimismia :D

  Nooh, nautitaan tästä neroudesta siis kuitenkin hetki ennen kuin se (ehkä) taas häviää :)