Pylly!

No niin, nyt on taas yksi tärkeä kasvatuksen virstanpylväs saavutettu: tirppa oppi tänä aamuna läpsyttämään kaksin käsin minua takapuolelle ja huutamaan iloisesti pylly! pylly! pylly!
”Ai tällaisen sitten menit meidän lapselle opettamaan”, Joel naureskeli.

Tirppa myös yhtenä iltana iltaimetyksellä lopetti yhtä äkkiä syömisen, kääntyi katsomaan minuun ja sanoi hempeästi:
”Tissi”, ja jatkoi syömistä.

No, biologia on tärkeää. Onneksi päiväkotiin meno ei ole vielä ihan lähiaikoina.

 

PS. Juuri nyt Joel nukuttaa Silvaa työnnellen vaunuja pihateillä, itkuhälytin on jäänyt päälle. Silloin tällöin itkuhälyttimestä kuuluu uninen, tutin takaa kuiskattu:
”Pylly!”

 
Like

You Might Also Like

 • Miitu (Ei varmistettu)
  18.7.2013 at 12:07

  Ei varmaan ihan hetkeen ole tämä ”vaihe” menossa pois – laajenee vaan :) Nimim. meidän aamut alkaa nykyään aika usein mietinnällä äidin tissiliiveistä. Oli vaikuttava sovitusreissu.

  • Kristaliina
   18.7.2013 at 12:56

   Hih, no mutta onhan ne omituiset kapistukset :)

   Meillä tuo tissipyllykiinnostuskausi ei taida olla vielä ihan-ihan oikeasti päällä, sattuvat vaan olemaan sellaisia sanoja, joita on kai helppo toistaa perässä. Tässä viikon sisään täällä on opeteltu muitakin ruumiinosia, tyyliin ”missä Silvan varpaat”, ja sitten Silva hienosti osaa näyttää :) Ja onhan se pylly nyt helpompi sana kuin ne varpaat tai korvat :)

 • Miimus (Ei varmistettu)
  18.7.2013 at 16:13

  Voi että, nauroin ääneen täällä. :D Kuulostaa niin joltain, mitä meidän tyttö voisi tehdä. Hänellä on meneillään pieru-kausi. Kaikkiin juttuihin liittyy pierut… :D

 • sirpaliisan (Ei varmistettu)
  18.7.2013 at 20:01

  Hoitomuksun ensimmäinen sana oli ”ripulikakka” :D Vanhemmat olivat kuitenkin ylpeitä, koska mukula osasi sanoa ärrän melko hyvin!!

 • Piipo79
  18.7.2013 at 20:29

  Tuo pyllyjuttu on mainio! Meillä kanssa opittiin sanomaan ”äitin tissi” jo ennen ensimmäistä ikävuotta, sen verran tärkeä sana tuo näemmä on! Ja ensimmäisen kerran tuo sana tuli samaiseen tapaan, kesken ruokailun sormella osoittaen, minkä jälkeen ruokailu jatkui taas. On muuten mainion kuuloista kun tyttö yrittää tonkia paidan kaula-aukkoa ja hokee puolishokissa äitin tissi, äitin tissi…ja lopulta hokema mutttuu huulet väpättävään hokemaan ”titititisssttsttstststst”. Toinen hätää kärsimässä, mutta äitiä naurattaa.

 • Cpop
  19.7.2013 at 18:05

  Miedän naperon eka sana oli tissi :D Jossain vaiheessa kaikki helposti nähtävät ruumiinosat oli ”tissi” eli mm. polvet ja pimppi joita tämä osoitteli/puristeli hokien ”tissi tissi”

 • Liisa
  19.7.2013 at 22:40

  Mahtava Silva! :D

  Meillä ei tule vieläkään yhtään sanaa. Olen jo miettinyt onko vika minussa, kun en ole mikään suupaltti… Mutta en minä sentään mitään mykkäkoulua tuolle lapselle pidä. Toisaalta itsekin aloin puhumaan myöhään, joten kai hän vain tulee tässä(kin) minuun. Ei muuten mitään, mutta kun en millään jaksaisi odottaa sitä, että pääsisi kuulemaan mitä kaikkea siellä pienen pään sisällä tapahtuu.

  • Kristaliina
   19.7.2013 at 23:19

   Nämä(kin) tulevat niin eri aikoihin – jotkut meidän samanikäiset naperokaveritkin lörpöttelevät jo useampia sanoja putkeen, kun taas toiset eivät vielä sano yhtään mitään. Kaikki kuitenkin varmasti puhumaan oppivat :) Se on muuten jännä: joillain se kuulemma tulee hitaammin, mutta tuleekin sitten yhtä äkkiä aivan hurjan täydellisenä puheena – että ikään kuin hautoo niitä sanoja rauhassa mielessään ja sitten alkaa vaan puhua melkein lauseita heti kerralla :)

   Silvalla on ollut ihan hurja harppauskausi puheessa nyt Joelin isäkuukauden aikaan – johtuu ehkä osittain siitäkin, että kotona on nyt enemmän puhetta kuin silloin, kun me ollaan vaan Silvan kanssa kaksistaan. Ja sitten kun tuo kävelyhomma saatiin treenattua alta pois, niin on ollut aikaa kai paneutua tähän puheeseen :)

   Silvalla on pitkään ollut käynnissä sellainen hurja esineiden osoittelukausi, ja silloin pitää aina sanoa, että mikä se esine on. Ja nyt viimeisen ehkä viikon aikana se on alkanut toistaa sanaa perässä. Eihän se ihan oikein tietty mene, mutta ”sanavarastoon” näyttäisi suunnilleen kuuluvan sen kissan (khhha), äitin (äiTTÄ) ja isin (issss) lisäksi auto (autt), puu (pu), lamppu (ppu), pylly (se taitaa olla ainoa, joka menee ihan oikein :D), tissi (tsssi), peili (peiji), pallo (pajj) ja bansku (ban). Ai niin ja Bumba (bum-bum), siitä pitääkin muuten jossain vaiheessa kirjoittaa :)