Pitsaa pannulla

Jääkaappipostauksen loppupuolella näkyneet Joelin pannupitsat aiheuttivat useammankin ooooh-huudahduksen ja reseptipyynnön; tässäpä siis tulee!

Pohja on tuollainen vähän… …erilainen. Itselleni tuli siitä mieleen jokin intialainen leipä – johtui varmaan tuosta taikinassa olleesta happamasta jugurtista. Ai hitsi että tykkäsin!

Joelin pulled pork -pitsa.

Ainekset:

pohja (2:lle):
3,5 dl jauhoja
1 dl bulgarianjugurttia
0,7 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

pulled pork -täyte (1:lle):
80 g ylikypsää marinoitua porsasta
7 kirsikkatomaattia
80 g paseerattua tomaattia
3 oliivia
30 g Dodoni-fetaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
70 g mozzarella-raastetta
pippuria, timjamia, rosmariinia

vegetäyte (1:lle):
7 kirsikkatomaattia
80 g paseerattua tomaattia
3 oliivia
50 g Dodoni-fetaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
70 g mozzarella-raastetta
3 kpl kreikkalaista pepperonia
2 rkl pieniä kapriksia
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
pippuria, timjamia, rosmariinia

Oliiviöljyä paistamiseen.
 

Ja näin se syntyy:

Sekoita pohjan ainekset, vaivaa ja kaulitse kahdeksi paistinpannun kokoiseksi levyksi.

Pilko tomaatit ja valuta talouspaperilla. Laita puolet mozzarellasta sivuun. Pilko ja sekoita muut ainekset.

Lämmitä pannulla 2 rkl öljyä keskilämmöllä. Paista pohja yhdeltä puolelta n. 3 min, kunnes se on ruskistunut.

Käännä pohja, laske lämpö kakkoselle. Levitä täytteet pohjalle. Ripottele loppujuustot päälle.

Paista kannen alla, kunnes juusto on sulanut.

*******

Aika helpon kuuloista.

Ja syö välittömästi – parasta pizza oli aivan tuoreena. Omat jämäni lämmitin seuraavana päivänä mikrossa, mutta pohjan rapeus siitä kyllä kärsi.

Kristan fetapizza.

 

Mmmm. Tätä täytyy tehdä pyytää Joelia tekemään toistekin!

 

You Might Also Like

  • HelloAochi
    16.11.2013 at 13:20

    Joo, millos me saadaan tulla teille syömään? 

    • Kristaliina
      16.11.2013 at 21:18

      Hihih! Mä kans aina kuolaan teidän ruokia :)

    • Kristaliina
      16.11.2013 at 21:18

      Oijoijoi, kuinka kiva kuulla! Tasan viikon päästä mekin ollaan jo Thaimaassa, ah…

      Terkkuja Malesiaan – siellä en olekaan käynyt! Suosittelisitko…? Ööö ja seuraavaksi me tietysti sitten reissataankin jo kahden lapsen kanssa… :)

  • kao kao
    16.11.2013 at 20:27

    Mä en voi syödä tulisia juttuja, joten mun versiossa oli fetaa, mozzarellaa, oliiveja ja tomaattia. Paistetun pitsan päälle lusikoin avokadoa. Hyvää tuli. Kuvaa ei ole, koska söin sen jo :)

    • Kristaliina
      16.11.2013 at 20:49

      Oooo, sä siis testasit jo – vau! Toimiko toi jugurttipohja sun makuun?

      • kao kao
        16.11.2013 at 22:02

        Tällainen vanha naan-leipä fanaatikko pisti sen heti testiin :) tykkäsin pohjasta tosi paljon, oikeastaan enemmän kuin kotitekoisesta pitsapohjasta. Puolet taikinasta meni jääkaappiin odottelemana huomista. Ajattelin testata mitä pohja tykkäisi uunissä käynnistä..

        • Kristaliina
          16.11.2013 at 22:40

          Naan-leipä on kyllä <3 <3 <3

  • miz
    17.11.2013 at 05:28

    moi! seurailen välil sun blogias ja ajattelin vastata tohon malesia kysymykseen vähäsen. Oltiin miehen kanssa 2 viikkoa Malesian Langkawissa  tänä vuonna (vähän ennen kuin ehdin aloitta blogini) mutta lämmintä piisasi vain 2 sadepäivää ja se sadekin tuli vain vasta kun aurinko oli jo laskennu, ja vain vähän aikaan joten ei haitannut. Nähtävyyksiä mm. vesiputoksia, musta hiekkaranta (ei enää niin paljon mustaa hiekkaa kuin aikasemmin), ihana mangrove jokiajelu ja voi mennä myös katosmaan viidakkoa ja sieltä löytää myös sellasen luonnonmukasen oppaskiertueenki… oltiin sen kautta tuol mangrove ajelul ja tytöt (eli minä myös) istutettiin puut, ja se opas keräs myös roskii sieltä, ja kiels meit kaikkii heittämäst ruokaa mereen (vaik en nyt ois muutenkaan heittänyt mut sitä roskaa oikeesti näki siel silti…tyhmii turistei ku on…) Tosi rauhallinen saari ei yhtään yöelämää tai meininki eli aurinkoo ja tollast ihanaa olemista ja varmasti löytyy viel hiljasempaaki syrjäsempää oloo jos haluu ite kert oltiin eka aika lähel keskusta aluet ja sit sil suositul turisti rannan lähettyvil…mut silti mollemis tosi rauhallista.. . Muutenki pikku saarii lähettyvil paljon mihin pääsee matkustaa. Singaporeen ja thaimaan puolelle pääsee kohtuu hintaa ja niihin joihinkin pikku saarinki ois päässy ihan mukaval hinnal. Taksil meno halpaa.. .saari tosi pieni muutenki..vasemman puoleinen liikenne… en tiedä onnistuuko auton vuokraus mut taksi kyl muutenki ihan halpaa. Ruoka no kallimppa varmaa ku thaimaas mut halvalki saa jos menee sellaseen paikkaan mis vaan katos ettei sisäravintola (siel melkeen sama hinta ku suomen halvimmis raflois) mut tosiaan noi tollaset ulkopaikat on tosi halpoi kans mut neki ehkä vähän kalliimpii ku thaikus vaik en ite siel oo ollu mut kuullu et siel sais jollain 3e annoksii ku tuol oli joku 6e muistakseen se mitä ite syötiin sellases ulkopaikas mut voin muistaa pikkasen väärinkin.

    • Kristaliina
      18.11.2013 at 12:32

      Oi, kiitos vinkeistä! Malesiaan kyllä joskus houkuttaisi lähteä… Varmaan sitten joskus neljästään vuoden tai kahden päästä. Hih tai riippuen nyt tietty siitä, miten tämä ”Thaimaa avec napero” menee :)

  • Elli3 (Ei varmistettu)
    17.11.2013 at 17:44

    Oi, oi oi.. Saadaanhan vielä nähtäväksi sen intialaishenkisen kastikkeenkin resepti? Kuolaan sitä jo etukäteen :)

    • Kristaliina
      18.11.2013 at 12:31

      No hitsi mä jo ajattelin, että eikö siitä kukaan ole kiinnostunut :D Oli nimittäin niii-iiiin hyvää, just nappiin mun makuun. Se oli kyllä puolivalmistealkuperää, niin kuin meidän ruoista suurin osa; eli kastikepohja taisi tulla valmiina, mutta siitä Joel sitten lähti muokkaaamaan mieleisekseen. Tai siis mun mieleiseksi :D

      Mä voin kysäistä vielä tuostakin, jos Joel sattuisi muistamaan, että mitä siinä sillä kertaa oli mukana! :)

  • HandMadeWithLove
    17.11.2013 at 21:07

    Voi ihanuus mitä herkkuja!! :) Näin jonkin kokkiohjelman telkussa (olisko ollu Jamie Oliveri), jossa tehtiin pizzaa pannulla ja mietin, että tuota olisi kiva kokeilla ja nyt nämä kuva lisäsi vain tuota intoa… KIITOS :D

    • Kristaliina
      18.11.2013 at 12:29

      Hih ensin Jamie Oliver ja sitten meidän Joel :D

      Joelia vähän nauratti tämä koko pannupitsahomma, kun sille se oli ihan sellainen ex tempore -juttu sen kummemmin suunnittelematta, ”mitä kaapista löytyy” -tyyliin. Mutta parhaat ideat voikin tulla just noin!

  • HandMadeWithLove
    18.11.2013 at 15:37

    Hih hih!! Mä teen mun mielestä aina parhaimmat ruokalöydöt silloin, kun jääkaapissa ei ole lähestulkoon muuta ku valo :) mutta onneksi on mielikuvitus ja halua kokeilla!! Niin ja ex tempore!!

    Näillä me pärjätään jatkossakin!!

  • karvis (Ei varmistettu)
    18.11.2013 at 17:46

    KIITOS ! Jää kyllä hiivan kanssa pelleilyt samantien. Oli NIIIN hyvää. Jopa mies tykkäsi, sitä kun ei helposti tapahdu!

    • Kristaliina
      18.11.2013 at 17:55

      Vau, mahtava kuulla – kerroin heti Joelillekin ja se kovasti ilahtui!

  • HeidiÄs (Ei varmistettu)
    20.11.2013 at 22:53

    Voikohan tohon laittaa turkkilaista jugurttia? Meillä on sitä jääkaapissa jääny edellisestä ruuasta. Eiks ne oo aika samanlaisia (kai?), siis että molempia voi käyttää ruuanlaitossa samalla tavalla. Molemmat versiot näyttää niiiiiin hyvältä &lt;3

    Ps. Sun blogi on PARAS! Luen n. 10 blogia aktiivisesti ja säästän aina sun blogin vikaks koska tästä jää jotenkin superhyvä fiilis :) sun postaukset on niin kivoja ja monipuolisia.