Päivän biisi

Tirppa laulaa:
(joitain sanojen alkuja hieman autettuina)

”Laiv-va keenuu
minkkä laiv-va
mee-eee

Mui-e
mai-e…”

…ja sitten kun muuttuu liian vaikeaksi:
”VAIKIA!!!”

 

<3

*******

Tänään yritettiin yhteisiä päikkäreitä sängyssä ja epäonnistuttiin surkeasti. Ei auta – pakkasin flunssanaperon ulos (auts) ja uni tuli vaunuun välittömästi. Ei päiväunia äidille. Huokaus. Väsyttää. Maanantai.

 

 

PS. Oikeat sanat siis:
Laiva keinuu,
minnekkä laiva menee?
Muille maille,
omenoita ostamaan
kaalinpäitä kauppaamaan,
uuups laiva keikkaa.

 
Like

You Might Also Like

 • phocahispida
  11.11.2013 at 14:08

  Kuutin THE SUOSIKKIBIISI. <3

  Paranemisia!

 • Tyttösen äiti (Ei varmistettu)
  11.11.2013 at 14:19

  Oi, juuri eilen mietin, että pitää googlettaa, mitä laulua meidän tyttö laulaa. Ja tuo lauluhan se on :D On siis hoidossa sitä laulanut ja monta kertaa pyytänyt minua laulamaan, eikä ole millään uskonut, ettei äiti osaa. Meidän tytön laulamana laulu menee näin: laiva, laiva, laiva, omenoita ostaa, kaunis päivä, laiva, laiva, ups. Tuossa ”upsin” kohdalla sitten kaatuu sylistä. Ja tuo ”kaunis päivä” on varmaan jostain muusta laulusta :)

  • Kristaliina
   11.11.2013 at 14:24

   Ihana!

   Hih mikäköhän tuossa laulussa on niin ”koukuttavaa” naperolle…? Me ollaan sitä kyllä jonkin verran laululeikitelty, ja ihan pikkuvauvasta asti – mutta ei nyt ehkä viime aikoina niii-iiin paljon. Eikä laivatkaan ole tirpalle käytänössä ollenkaan tuttuja, ehkä jossain kirjassa saattaa olla yksi laiva… Jännää.

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  11.11.2013 at 14:30

  Meillä vannottiin ulkounien nimiin kelissä kuin kelissä kunnes lapset olivat 3v. Niin pahaa flunssaa ei koskaan ollutkaan, ettei ulos olisi voinut nukuttaa. Äiti sai sitten nukkua sisällä itkuhälytin tyynyn vieressä :-) Epäilin myös, että sisäunille siirtymisestä tulisi aikanaan haastavaa mutta perhepäivähoidossa se sujuikin täysin ongelmitta ja vasta sen jälkeen kokeiltiin kotonakin.

  • Kristaliina
   11.11.2013 at 14:34

   Kiva kuulla! Mä oon ollut vähän varovainen tuon ulkonanukuttamisen kanssa kipeänä – mutta totuus on vaan se, että ulkona tulee ne parhaat unet. Tuntuu jotenkin kohtuuttomalta varsinkin kipeää väsynyttä lasta itkettää sisällä, kun jus tietää, että ulkon uni tulee heti. Ja onhan tuolla kuitenkin 5 astetta vielä lämmintä eli ei mikään varsinainen tulipalopakkanen vielä :)

   Pakkasilla puutalossa onkin se hyvä puoli, että voi nukuttaa eteisessä ja tirppa luulee olevansa ulkona, kun on niin kylmä :) Ainakin viime talvena :)

   Meillä on Thaimaassa edessä se sisänukuttamisen opettelu. Saas nähdä :) Toisaalta siellä on varmaan kaikki muukin niin sekaisin, että yksi päiväunimuutos ei tunnu enää missään :D

   • Kristaliina
    11.11.2013 at 14:36

    …niin ja siis että liiankin varovainen varmasti olen ollut, piti sanomani :)

    • hannah79 (Ei varmistettu)
     11.11.2013 at 16:17

     Meillä on minimaalisesti sairastettu, joten en ole joutunut miettimään missä nukuttaisin lapsen korkeassa kuumeessa. Pihalla kuitenkin nukkuivat poikkeuksetta kaikki unet (ellei automatkoja lasketa muuksi) kolmevuotiaiksi asti, kelissä kuin kelissä. Kylmin mitattu pakkaslukema taisi olla -28, vaunuissa sisällä viltin takana oli tuolloinkin vain noin viisi pakkasastetta ja olivat tuulelta suojassa. Lämmin lapsi sieltä heräsi (toki kävin välillä kesken monen tunnin unia tarkastamassa niskan lämpötilaa). Vaununkopassa aikanaan oli styrox-pohja ja istuinosaan tehtiin sitten moninkertaisesta makuualustasta lämmike lämpöpussin alle, joten kylmä ei päässyt lähelle alhaaltakaan päin. Tiedän että tämä herättää kauhistelua, mutta kukin tavallaan.

     • Kristaliina
      12.11.2013 at 17:27

      Tämä koko suomalaisten tapa taitaa herättää maailmalla kauhistelua, oli pakkasta tai ei :) Mä oon käsittänyt, että tärkeintä tuossa on se hengitysilma sisällä vaunuissa – eli jos se on miinus viisi, niin silloinhan se on varmaan ihan hyvä!

      Oliko teillä mittari siellä sisällä?

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.11.2013 at 15:56

  Kohta sulla on sitten kaski ulkonukkujaa(ko)..? :) ootteko hankkimassa tuplavaunut?

  • hannah79 (Ei varmistettu)
   11.11.2013 at 16:11

   Meillä kun lapset on 2v ikäerolla, ulkonukkujia oli vuoden verran kaksi (esikoinen siirtyikin sisäunille, koska en olisi jaksanut hoitoon palatessa roudata kaksi vaunuja sinne ja tuplavaunuissa tilaa on vähemmän ja lapset helposti herättävät toisensa). Tuplia emme hankkineet vaan kun esikoisella jo oli ollut hoitopaikkavaunut ja kotivaunut erikseen, niillä sitten pärjättiin kahdenkin kanssa kotona. Alussahan vauva nukkui miten sattui, myöhemmin olisi pärjätty yksilläkin vaunuilla, koska toinen nukkui kaksia unia ja toinen siinä välissä yhdet. Yksi Thaimaanreissu tehtiinkin näin, että yhdet mukaan otetut vaunut oli kovassa käytössä vuoroissa :-)

   Thaimaanreissuun ottaisin itse jollekin saarellekin mukaan Teutonian Timmyt: menevät täysin makuulle eivätkä veneessä vie juuri sen enempää tilaa kuin rinkkakaan. Isojen pyörien ansiosta kulkevat hiekassa ja ”viidakkopoluillakin”. Ja lapsen voi nukuttaa missä vaan eikä vaadi sänkyä tai riippumattoa lähistöllä. Itikkaverkkokin on tarvittaessa helpoin laittaa rattaisiin (ei kyllä itse olla koskaan Thaimaassa ötököistä kärsitty hiekkakirppuja lukuunottamatta). Omilla lomillamme kun emme sisätiloissa ole viettäneet kuin yöt niin kätevintä lasten kanssa ollut vaunujen kanssa.

   • Kristaliina
    12.11.2013 at 17:36

    Me ollaan nyt niin hurjia, että ollaan tosiaan lähdössä sinne Thaimaahan kokonaan ilman vaunuja… Aika jännää. Katsotaan, että kadutaanko katkerasti :)

    Mutta joo vaunut jätetään pois siksikin, että pyritään lähtemään matkaan vain minun pikkurinkalla ja tuolla uudella lapsenkantorinkalla – ilman että olisi yhtä ainutta ”pussukkaa ja nyssäkkä” mukana. Halutaan siis mahdollisimman helpot ja kevyet siirtymisoperaatiot – jo siksi, että mä en viitsi kovin paljon raskaanaollessa roudailla… Tykätään mennä kevyin kantamuksin. (ja ehkä tosiaan kadutaan sitä :D )

  • Kristaliina
   12.11.2013 at 17:29

   Mä veikkaan, että tuplavaunujen hankinta on edessä… Se kun niin hyvin ”vapauttaa” meitä liikkumaan, kun tirppa voi vedellä oman rytminsä mukaan päikkärit vaunussa missä tahansa liikkeellä, ja vauva voi mennä sitten omalla rytmillään omassa ”lokerossaan” :)

   Me ollaan kuitenkin ajateltu pihtailla tuplavaunujen hankintaa sinne mahdollisimman lähelle vauvan syntymää. Että sitten oikeasti näkisi, että onko se tarve vielä olemassa vai ei. Mutta todennäköisesti kuitenkin hankitaan.
    

 • phocahispida
  11.11.2013 at 17:19

  Teidän vaatehuoneen luovan järjestyksen kunniaksi isken haasteella:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/11/11/mekkohaaste/

  • Kristaliina
   12.11.2013 at 17:32

   Apua, kuka hullu tuonne meidän kaaokseen menisi laskemaan… :D :D .D Voin sanoa, että aika monta :)

   Hei mutta kiva haaste, ja joo: vastaan tähän! Mutta vastaan vasta sitten, kun operaatiovuorossa on se vaatehuone. Siihen siivoamiseen tuleekin sitten taas kiva ”laskemishaaste”; toimi ainakin vaatteiden viikkaamisessa hyvänä lisäpotkuna viimeksi :)

   • phocahispida
    13.11.2013 at 11:30

    Jee! Mua kiinnostaa, mitä tuolta teidän vaateviidakon uumenista löytyykään. :)

 • Salallaa (Ei varmistettu)
  11.11.2013 at 22:54

  Ulkona meilläkin nukutaan myös nuhaisena edelleen vaikka ikää on tuotapikaa kaksi vuotta. Kuumeisina päivinä tilanne on ollut toinen kun simahdus on tainnuttanut toisen unille vaivatta myös sisällä. Mutta kovina pakkapäivinä (reippaasti yli 20 astetta pakkasta) en ole raaskinut toista pihalle ja silloin on tarvinnut turvautua pieneen huijaukseen.

  Ja tässäpä siis meillä toimivaksi todettu kikka kokeiltavaksi epätoivon hetkellä. En tiedä auttaisko enää, mutta vielä viime talvena uni tuli pahinpina pakkaspäivinä mainiosta omassakin sängyssä kunhan päälle oli puettu samat varusteet kuin vaunuihinkin, eli villahaalari, lapaset, villasukat ja kypärämyssy. Paksuimmat toppahaalarit ym. varusteet toki jätin pukematta, mutta jo toi ”aluskerroksen” pukeminen auttoi toista käsittämään, että nyt on uni aika ja niinpä ne unet suostuttiin ottamaan myös pinnasängyssä.

  • Kristaliina
   12.11.2013 at 17:33

   Hei meillä on harjoitettu vähän tuota samaa kikkaa! Mutta pukemisen jälkeen on laitettu vielä vaunuihin eteiseen ja teeskennelty, että ollaan ulkona. Aika monesti on toiminut :)

   • Salallaa (Ei varmistettu)
    12.11.2013 at 21:13

    Joo, on meilläkin eteisessä joitain kertoja nukuttu vastaavissa tilanteissa.